Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Szólánc.
- Erste... bank???
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ja, dehat ugye barmi mas alatt is hasznalhatsz hypervisort (Truenas, Unraid, sima Debian, barmi). Ami nekem fontos a Proxmoxban:
- a beepitett backup lehetosegek kivaloak, foleg ha (akar a fo Proxmox ala) feldobsz egy PBS-t (backup server), ami tud block-level dedupot, stb. stb.
- kivalo LXC tamogatas -- en nagyon kedvelem az LXC-t, es a HAOS-en kivul mindenem LXC-n belul van (egy kis hack-kel, mert az egyik LXC kontenerben Portainer fut a Dockernek). -
Nem _annyira_ sok. UI, illetve hogy az alapbeallitasokat 'mukodnek'. Pelda: egy Timemachine backup-hoz be kell allitani par dolgot a Samba szerveren, hogy mukodjon, ez nemi keresgelest igenyel. Unraid elonye talan a 'mover' (azaz hogy ossze tudsz kapcsolni pl. SSD es HDD tarhelyeket tiering-hez). OMV-nek sok ertelme nincs szvsz. Proxmox virtualizaciora nagyon jo, ha az kezzel le akarod masolni, az orult sok ido.
Nekem a Proxmox jott be a legjobban, de kinek mi.
-
daninet
veterán
Funkciók szempontjából nem maradsz le semmiről, OMV elég közel van egy sima linuxhoz. Ha például Unraid-hez hasonlítod ott már lesz eltérés mert ők fejlesztettek egy saját szoftveres Raid megoldást amihez tartozik saját cache algoritmus stb.
Azt is figyelembe kell venni, hogy elég sokan nulla linux tapasztalattal vágnak bele ezekbe a dolgokba, nekik a GUI nagy segítség -
-
-
KaqXar19
tag
na igen, a 19" wife approval factor konvergal a nullahoz
open frame erdekelne, de ahogy latom lehet kapni csak a rack sint magaban is es akkor DIY.
meg at kell gondolnom mi legyen, vagy mit akarok, mert ha platform upgradere adom a fejem, akkor az deep itx lesz, akkor az egesz borul, mert nem fer be a haz ba a cucc.az egesz eldolne, ha lenne mar egy 35w-s am5 ryzern/epyc.
Pista 60€ oke.
-
Bármilyen adattárolót is használ az ember, ha csak egy helyen van meg, az nem mentés. Bármikor, bármelyik eszköz tönkremehet.
Nálam lokálisan a HDD-n megvannak az adatok, a fontosakat pedig minden éjjel szinkronizálom két különböző felhőszolgáltatóhoz (tiktosítva, splittelve 100MB-os darabokra, nem lehet megmondani, mi van benne). A script azt is ellenőrzi, hogy az előző napi adatok ott vannak-e még a felhőn
Plusz a HDD health értékeit is ellenőrzöm egy scripttel minden órában, és ha nem 100%, azonnal küld egy emailt.
Lehet kicsit túlbiztosítottam magam
-
Patice
nagyúr
Volt nekem is épített szerverem egy Node 304-ben, megpakolva min. 4 HDD-vel, meg SSD-vel, külön SATA vezérlőkártyával, ventikkel.
T-s proci az alaplapban, induláskor simán kért 100w-ot a konektorból, idle 50-60W között.
Akkor még volt a Be Quiet-nek 300-as tápja, az pont jó volt hozzá. Még mindig megvan az a táp, eddig csak ventit cseréltem benne. -
Sanchez638
addikt
Lemezeknél indulásra ír 2A. Ha vezérlőkártyád van, talán indulás késleltetést is be tudsz állítani.
#8777ViZion: Vannak dolgok, amiket nem nagyon tudsz olcsósítani. Talán a BeQuiet-nek vannak 400w-os Gold tápjai. Ritka kifogni tömegével a neten ilyesmit. Meg pont egy tápegységen nem spórólnék. Ha fontosak az adatok, akkor csak új és garanciás. Jobb esetben egy párt is mellé.
Ha valahogy át tudod alakítani a szervertápoknál a bekötést, érdekes lehet a 450-460w platinum tápegység is. Ehhez már nem értek, de rengeteg hasonló tápegység van, aminél szerintem a gyártó is ugyan az.
-
Proxmox helper scripts és inkább az ondemand vagy a conservative a javasolt, ha kell a kraft is néha.
-
vzozo
senior tag
Na akkor bármiféle csere egyelőre jegelve, legalábbis Intel fronton: https://old.reddit.com/r/homelab/comments/1e9pr6i/intel_announces_reports_on_intel_core_13th_and/
Based on extensive analysis of Intel Core 13th/14th Gen desktop processors returned to us due to instability issues, we have determined that elevated operating voltage is causing instability issues in some 13th/14th Gen desktop processors.
Kivárás.
-
MrSealRD
veterán
Egy kollégámmal beszélgettem aki kb hasonlóan őrült mint én...és mondtam hogy én Threadrippert építek. Aztán ijedten mondta, hogy az sokat fog fogasztani... Neki 2 gép van clusterben, mert van pár privát ügyfele amit otthonról szolgál ki... és 5500-as Ryzenre építette. Van összesen 3 Ryzen gépe, meg két Lenovo m710q. És IDLE az egész 150W-ot eszik. A többi cuccát nem tudom. Igazából csak arra akartam kihozni a logikai okfejtést, hogy amikor pár hete eljátszottam a gondolattal, hogy kellene egy kisebb setup akkor Ryzenes minigépeket dobott fel az internet. Ilyen laptopba való procikkal Ryzen 8XXX HS nevűeket... Mivel friss, erős, és teljesítmény/fogyasztásban is jó, ezért én futnék egy kört ebbe az irányba. De, hogy ezt mibe lehet berakni azt nem tudom. Lehet csak OEM minigépekhez van. Ezt ki kell deríteni.
-
-
-
freddirty
senior tag
A TDP mindegy, egy 5600g b450-el 20w alatt kell fogyasszon idle-ben, ha a hdd sleep modeban van. (ha pörög akkor cirka 5w per hdd, egy ssd fogyasztása marginális)
itt egy táp efficiency táblázat home serverekhez hasznos lehet, mert minél alacsonyabb fogyasztás mellé kell minél magasabb efficinency:https://docs.google.com/spreadsheets/d/1TnPx1h-nUKgq3MFzwl-OOIsuX_JSIurIq3JkFZVMUas/edit?pli=1&gid=110239702#gid=110239702
-
fonok87
aktív tag
AMD és Intel vonalon is találni alkalmas procikat NAS-hoz. Intel egy ideig jobb volt idle fogyasztásban, de az új Ryzen generációkkal az AMD is el tudta érni ugyanazt. Amire figyelni érdemes... hát, hogy olyan lapot vegyél, ami 10 évig bírja, de az csak 10 év alatt fog kiderülni
Hogy vmi hasznosat is próbáljak mondani:
- az utóbbi 1-2 év procijai a legolcsóbbak kivételével valószínű reggelire eszik ezt a feladatkört - G-s AMD vagy F jelölés nélküli Intel, ha nem akarsz bele GPU-t tenni.
- ha nem futtatsz (sok) virtualizációt, egy integrált procis lap is jó lehet, ezek nagyon keveset fogyasztanak (10W vagy alatta), mATX vagy ITX, általában 1db PCI-e slot van rajtuk.
- népszerű az intel N100, ez a drágább integrált processzorok közé tartozik, de már simán elég egy Proxmox alá is pár VM-el. -
amargo
addikt
Akkor ez tulajdonképpen mivel is több egy backup-nál? Esetleg annyival, hogy egy általad managelt eszközön van valahol, amit valamivel elérsz, ahol vélhetően az áramot és az internetet is szabadon használhatod költségek nélkül?
Csak kíváncsiság képen és tudom, hogy másodlagos eszköznek van használva, de hogyan éred el az adataidat, ha éppen áramszünet van vagy nincs internet elérés ahol a kis géped csücsül a létfontosságú adatokkal vagy ilyenkor belefér az a pár óra?
Cloud témával kapcsolatban én teljes mértékben megértem és elfogadom, ha valaki nem akar cloud-ban menteni, csak a másik az drágább lesz vagy ugyan úgy nem lesz elérhető mint az offline és magadnak kell megoldni, ha valami probléma történik, legalább is én így gondolom, esetleg valamit nem látok jól?
-
amargo
addikt
Szerintem ne backup-nak nevezzük (két fogalom keveredik így, legalább is bennem), hogy kvázi az egész szervered felépítve megtalálható máshol.
Nálam a backup az backup, azaz az adatokról szól.
Továbbá szerintem itt mindenki, pont a geo/zone redundant backup-ot ajánlotta azaz, pont véd a hasonló események kapcsán. Viszont az tény, ha a szerver felrobban, akkor kell egy másik eszköz, amin keresztül eléred az adatokat.
Ha valakinek tényleg mindig kell, hogy legyen egy felépített környezete, az miért nem valamelyik cloud szolgáltatónál bérel gépet?
-
vzozo
senior tag
Hm, hm, a classic DD írási teszttel egyértelműen az ntfs-3g a nyerő:
dd if=/dev/zero of=/mnt/WD12_second/test/temp oflag=direct bs=128k count=32k
- ntfs-3g: 155-160 MB/sec
- paragon ufsd: konstans 125 MB/sec körülMost csak ennyire volt időm (nem kellett kernelt forgatni, teljesen önjáró és gyors az installer script, ha minden prepreq elérhető) - nyilván ebbe jobban bele kell mélyedni.
-
Patice
nagyúr
-
ooszi
senior tag
Sziasztok köszönöm a válaszokat, amint időm engedi mindenek utána járok, én is szeretnék VM ez ni, de mint írtam sok időm nincs rá, én a J5040 proci felé hajlok 16 GB memória, de még nem sikerült dönteni.
Szívem csücske hogy valami stabil Linux fusson rajta, amit néha Desktop ként is hasznalhatnek. -
-
nesh144
csendes tag
Cikkszámot kérhetnék a HDD-ről?
Amúgy van még valami, amire oda kell figyelni a média szervernél?
Igazából ezek szerint, ahogy elképzeltem előre, Pi4 normális kiegészítőkkel, egy faszább usb3.0 hdd, etherneten 1gb net, felkonfigolni a routert és a plexet, aztán nagyjábol mehet is a dolog. -
nesh144
csendes tag
Először is köszi a gyors válaszokat.
Ahogy utánanéztem valóban jó vele a gigabites net.
USB 3.0 elegendő a 4K-hoz? Amúgy transzkódolni nem akarok, a terv, hogy a filmek 4K-ban menjenek, a sorozatok/random tévéműsörök (max.) 1080p
Ahogy tudom, raspin nincs sata csatlakozó. Van ajánlott külső HDD ilyen célra? -
szmyky
aktív tag
Azért mert ki szeretnék próbálni valamit, amit egy olcsó szerveren szeretnék megtenni.
Ezen az olcsó szerveren csak a Linux volt adott.
A Metatrader5 -nek van Linux-os változata is, ezért gondoltam, hogy egy linuxos server is megfelelő lesz.
Csupán ennyi az indok.
De azt nem gondoltam, hogy a szerveren a saját operációs programomba nem fogok tudni belépni.
Holott, adott minden jelszó, amivel a szerverre be tudok lépni, a grafikus felületre pedig nem...
De lehet, hogy VPS-t váltok, ha szerver gazdák nem képesek válaszolnia a mail-ekre, amiben kérem a segítségüket. -
stigma
addikt
Hi, 200-as net, 100-as esetén nem volt gond.
200-nál ugye 25mbit/s amivel töltök és fura volt első körben hogy a NAS felületére belépve tekert valami. Megnéztem a CPU használatot 1 mag 100%-on futot a többi nem.
Tranmission-nek utánaolvastam és többen írtak ilyen bajt, hogy 1 magot használ csak, ellenben a qbittorent-el.
qbittorent-et kipróvbáltam ott is volt magas CPU használat, de nem ennyire, így hétvégén szerintem átköltöztetem magam és beállítom rendesen.
Más programok, melyek a dockerben futnak nem esznek ennyit, azt is mát néztem. -
stigma
addikt
Hi, köszi az infót.
Tranmission-ben amit lehet lekorlázotom, így nincs baj, viszont hogy gondoltad a szofveres problémamegoldást?
Lekorlátozással annyi előnyöm van CPU-nál nincs 100%-on a terhelés, viszont 200-as netemből csak 60-70%-ot tudok kihasználni.
Hétvégén átállok qbittorent-re mert ott jobba helyzet, igaz ez is jelenthet részedről szoftveres átállást/megoldást.
Proci rendben, TDP-ről tudtam, villanyszámla nem érdekelAMD vonalat azért löttem ki mert:
- Ha mégis váltanék OMV-ről Xpenologyra , ha jól néztem csak Intel esetében megoldható, de ebben 100%-ig nem vagyok biztos
- AMD vonalon ITX lapok elég húzos áron vannak, ezért is hagytam az egészet. -
-
-
SunMount3r
nagyúr
A Windows mindenképp marad és a GUI is kellene. Bármi lehet, akkor elő lehet őket venni. Úgy gondolnám, hogy Linux/OMV alatt már sokkal kevesebbet eszik azért a GUI is, nem?
Amúgy majd mihez kellene nekem hozzá a GUI, ha fentebb leírtakat akarom, az OMV-hez, vagy a Linux-hoz? (Sorry, mind kettő elég új dolog nekem). Szóval így van módja, hogy mégis összehozzam valahogy?A másik kérdés a torrent-ezésre, pontosabban a Qbittorrent kliensre vonatkozik: Ennek lesz rendes "desktop módú" UI elérése (itt most a távoli elérésre IS gondolok) az OMV alatt (vagyis azon belül), vagy csak a Qbit sima, saját WebUI-ja? Ez utóbbit már próbáltam a Windows-os Qbit-el és a hiányosságai miatt az nem lesz elég jó nekem. Ez esetben mindenképp kellene, hogy az OMV-n belüli az igazi "desktop" kezelőfelületét érhessem el (főleg távolról ugye). Remélem azért érthető, hogy mire gondolok. Ez megoldható lenne?
-
SunMount3r
nagyúr
VM-be? Mármint a Win7-en belül futtassam a Linux-ot? Épp az a lényeg, hogy erőforrás kímélőbb rendszert akarok, mert ez egy gyenge, régi laptop, tehát ez így biztos nem lenne jó, már ha jól értem amit írtál. És akkor a másodikra is ez a válasz: olyan régi procis a gép, hogy már fel sem települne rá a Win10. (T4300).
-
Az miért baj, ha valaki egy szép felületen akarja látni a dolgokat borítókkal igényesen elhelyezve, nem pedig a fájlneveket sorban egymás alatt bújva keresni, vagy elérési utakat megadogatni, hogy mit akarunk nézni?
Szerintem ez nem ló túloldalára esés, ha valaki okosan használja a dolgokat, szerintem meg az maradiság ha valaki a 30 éves dologat hozza fel még mindigDe én sem akarok ítélkezni, ha neked ez esik jól használd nyugodtan, de szerintem nincsenek "túl hypeolva", csak simán sokan használják mert jó, szép és legalább még kényelmes is.
-
SunMount3r
nagyúr
Az a 4db külső winyó már meg van. Folyamatosan vettem őket az évek során.
A transzkódolós kommentjeid továbbra sem vágom, szerinted nem érted, hogy mit próbálunk magyarázni neked...-> Én inkább azt nem értem MIÉRT próbáljátok magyarázni nekem. Szó sem esett transzkódolás igényről és írtam is hogy nem kell, mert van sokkal jobb megoldásom rá.
-
SunMount3r
nagyúr
Képzeld hallottam és a külső házas lehetőségről is, ami Stigma írt (és ami amúgy sokkal jobb is, ahelyett, hogy csak úgy pőrén lógjanak ki a winyók a világba) és ezekkel mind az a baj, hogy ilyen sok winyó esetén már nem praktikus, sok helyet foglal, kell hozzá minimum egy aktív, sokportos USB HUB, ami kb. 12K és akkor még mindig ott csüngenek a winyók szanaszét, tápok, kábelek mindenfelé és ami a legfontosabb, hogy mindez a Pi4 USB portjain keresztül.
És mondtam már, hogy hagyjuk ezt a transzkódolást, aki komolyan gondol a minőségre az nem transzkódoltatja a videókat, meg amúgy is minek, mondtam, hogy erre van/lesz külön lejátszó eszközöm, aminek csak stream-elni kell az adatot a hálón.
(#5743) stigma: A többlemezes ház ESETLEG bejönne, de amiket néztem régen azok tényleg elég drágák voltak és akkor ott van az is, hogy a 3 winyónak 1 USB sávszélességén kell osztoznia.
-
SunMount3r
nagyúr
Pont az a kérdés, hogy milyen jobb alternatívák vannak, amik nem(sokkal) kerülnek többe, mint amit elírtam. Full új PC gép vásárlás biztos nem az. A Pi4 meg nem hiszem, hogy teljesítményben bírná olyan jól ezeket a stream-elős és torrent-ezős feladatokat, mint ez a proci. Vagy?! Az is kérdés, hogyan kötném rá azt a sok winyót, amiket elképzeltem és mindezt milyen házba raknám, vagy hogy?
Amúgy a Giga Superb nem egy gagyi táp, FSP belsős, a korában egy igen ajánlott típus volt.
-
Azóta, hogy a nagynevű és "megbízható" vendorok felvásárolták a régen tényleg jónak nevezhető eszközöket, majd bonyolult, bugos tehénné hizlalták (pl. Skype) ami ráadásul a sávszélességgel is katasztrofálisan bánik, valahogy egyre inkább kezdek kiábrándulni belőlük.
De most találtam egy ilyet: Jitsi, ami amellett, hogy
- nyílt forráskódú,
- ingyenes is,
- self-menedzselhető (csinálhatsz saját szervert, így tényleg minden kommunikáció a Tiéd),
- van mobil applikációja is, de
- használhatod webböngészőben is (nem kell telepíteni semmit ahhoz, hogy beszélgess valakikkel),
- ráadásul a készítő csapat sem ma kezdte a munkáját (~2003).Amit eddig olvastam/hallottam/láttam róla, nagyon szimpatikus, szerintem össze is fogok dobni magamnak egy ilyet próbaként.
-
ztsoft
őstag
A gyártónak vannak panel tápjai is. Nekem egy Asrock J3455-ITX, alaplap rajta 2x3,5" és 2x2,5" HDD, ezt látja el egy Chieftec CDP-120ITX táp. Egy régi multimédiás házban (Medion, jó masszív ház).
-
bambano
titán
a médialejátszók jellemzően linuxosak. tehát elvileg az nfs működik.
idősebb családtagnak buhera médialejátszót én is akartam csinálni. úgy láttam, hogy egy pi 3b+ vagy 4 vagy ilyesmi, meg van hozzá olyan doboz, amibe belefér még egy nvme flash meghajtó is, jó megoldás lehet.
-
sugarforce
addikt
Van, uzemeltetek 300+ klienst, meg par tucat szervert, sajnos azokkal is van szopas nem is keves.
Amire csak celozni akartam a korabbi kommentekben, hogy amivel szivtal (nem tudom milyen eszkoz vt azon belul h s905x es milyen oprendszer) az nem altalanos. Ezek alapvetoen medialejatszasra szant eszkozok egy gyartotol fuggoen altalaban ketes minosegu es stabilitasu androiddal. Viszont ott van hozza a coreelec, azon a kodi es mehet a filmnezes.
Ha vannak egzotikusabb igenyek, mint pl nasnak hasznalni, akkor biztos vannak ra alternativak, azokkal nincs tapasztalatom, de alapvetoen nem erre valók, igy szerintem nincs is mit ilyen teren elvarni tole. -
Kroni1
veterán
Ami tetszik nekem a plex-ben, hogy bármelyik eszközödön ott folytat minden tartalmat ahol abbahagytad, csakúgy mint pl. a netflix. A lejátszás folytatása kodival csak azonos eszközön megy tudtommal, viszont a kodi alatt is van plex plugin, nekem mi boxon is megy, és egyesiti a kettő előnyeit. Most elkezdtem teszelni, ezeket az ajánlatokat azonnal leliltottam, ha működik akkor lehet megmarad nálam.
-
vadkörte
addikt
OMV topikban vagy két éve kérdezett valaki PLEX-szel kapcsolatban. Akkor - még nem volt meg a "NAS"-om - egy RPi-re dobtam fel gyorsan egy alap OMV-t + a PLEX-et, az asztali gépemre meg a PLEX-klienst. Belőttem, persze csak free-ben, kicst használtam. És nagyon nem éreztem az instant-get érzést.
Még a DLNA funkcióira sincs szükségem, számomra egy mezei NFS megosztás a LE-felé pont elég, amire nekem szükségem van, azt tudja az is. Ettől függetlenül, megértem, ha valakinek kell a PLEX. -
MrSealRD
veterán
Én úgy tudom, csak a bootloader-es rész a "törés", bár erős túlzás. Maga a rendszer a DSM az a Synologytól letöltött telepítőfájlból kerül fel... Legalábbis én anno így tettem fel Xpenot... Persze igaz, hogy a loader-be is lehet csúnya dolgot tenni. Viszont az a réteg ahonnan ez jön szerintem magával sem akar kitolni. Így ha erről lenne szó, akkor jó eséllyel felfedezték volna, hogy gond van.
-
ooszi
senior tag
Szia én azért használom mert nagyon egyszerű a kezelése akkar egy kezdőnek is, mint amilyen én vagyok, és mivel 24/7 be megy, igy 20-30 watt al kevesebbet fogyaszt a gép, fogyasztás mérővel lemértem.
Nekem ez fontos mert csak 180 watt os tápom van a gépbe.
Én csak ajánlani tudom. -
Oldman2
nagyúr
Lehet hogy cseppet sem ez volt a célod, ennek ellenére én azt érzem, hogy az érdekelne, neked miért kellene OMV-t használnod?
Nem kell, a választás szabadsága bárkinek adott.
Ha bármi más OS alól meg tudsz oldani bármi szükségeset, használd azt."Nekem", vagy másnak miért lehet az OpenMediaVault (OMV) jó választás?
1. Egységes felületen lehet mindent elérni, és van rá megfelelő közösségi támogatás,
2. Mivel a háttérben Linux kernel fut, alacsony a hw igénye,
3. Rengeteg ingyenes kiegészítő érhető el OMV alá,
4. stb.Peace
-
vadkörte
addikt
Nem vitatva az állításod igazságtartalmát - újként nem vennék én sem ilyet - és ahány ház annyi szokás, de erősen felhasználó és felhasználásfüggő a dolog.
Én pl, egy ilyet használások NAS-nak. 2019 Q4-ben egy 2009-es CPU-t. Egy vékonykliensben dolgozik 60GB+1TB konfigban 4GB RAM-mal. A CPU kihasználtsága 25% alatti.
Igaz, csak kiszolgáló, plex-et nem futtatok, "nem szeretem". Media player-nek egy LE-s Pi2 van beállítva.
#vzozo:
Ha keveselled a kiválasztott alaplap SATA portjait PCI-e SATA vezérlővel bővítheted (természetesen a lapra is kell a megfelelő port). Arra kell "csak" ügyelned, hogy a választott disztribúció felismerje és kezelje. Az OMV ilyen szempontból annyira nem finnyás. -
-
Patice
nagyúr
Hát, nekem nem a NAS jut először az eszembe az Amlogic S922 hallatán.
Ha kis helyre tudod berakni ezeket a cuccokat, akkor miért nem egy gyári 1 lemezes NAS-t választasz? Azokon van még általában legalább 2x USB, azt tudod külső lemezhez használni.
Vagy ott van még az Odroid H2, de ez házzal, táppal, kábelekkel már olyan árban lesz mint itthon egy miniITX lap integrált procival.
Teljesítmény kell vagy kis méret? A kettő együtt drága lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPhone topik
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- BestBuy topik
- Vicces képek
- Lexus, Toyota topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest