- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Arc összefoglaló szerkesztés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xavix13
őstag
Nem tudom mennyire tartottad a leírt receptet, de nekem több szempontból is hibásnak tűnik.
70-es hidro szerintem nem éppen ideális a piros 5st napoletánának, főleg nyári nagy melegekbe, pláne ha kézzel dagasztasz.
Kiló liszthez én már inkább 3% körüli sót tennék mint 2-t, van aki még egy picit fölé megy nyáron, segít stabilizálni a tésztád, és lassítja az élesztő munkáját.
2g instant élesztő tuti sok ebbe a tésztába, 1g/kg szokott lenni az ajánlás, 3g ha friss egy standard hűtős kelesztéshez.
Ahogy olvasom a recept ráadásul azt írja hagyjuk kint szobahőn 6-10 órát(kérdés mi a szobahő az ideális 22 fok vagy inkább 30 körül) majd még ez után hűtőzzük 24-48 órát?
Vagy hűtős vagy szobahős a kelesztés, felesleges kombinálgatni őket.
PizzaApp (hellyel-közzel pontos iránymutatás) 0,48g élesztőt javasol a leírt recepthez, 10 órás 24 fokos szobahővel, ha 28 fok van akkor 0,21g! szintén 10 órához, csak, hogy érzékeld. És itt még hűtő szóba se jött, csak szobahővel számolva.
Ilyen pici élesztő mennyiségeket baromi nehéz egyébként is mérni, ékszermérleg nélkül ne is próbáld. Szerintem használj frisset, jobban kalkulálható, bár ilyen körülmények között, kis mennyiségnél abból is szó szerint hangyafasznyi elég, ha szobahőn hagyod 6-10 órákat. (1g körül)
Ha hűtőzől végig, akkor lehet mondjuk 2-3g friss/kg liszt.
A leírt recept, helyesen, mondjuk véget ért volna 8 óra szobahő után kibucizva készen, 0,4g instant élesztővel, és lehet sütni. Bár én a hidrót még ott is visszavettem volna egy pöppet.
Ennyi idő alatt, ilyen hőmérsékleten, ennyi élesztővel, és hidróval a fotózott szinten szétkelnek/folynak a bucik.
Figyeld a tésztát és a kövi jobb lesz, hajrá!
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kuponkunyeráló
- Motoros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby elektronika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest