Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4051) King Unique válasza gege71.hu (#4050) üzenetére


King Unique
titán

Köszönöm ismételte a tájékoztatást,az infókat! :R
Akkor vsz majd lenézek,azt ott majd kiderül,mi-merre-hogyan.Csak kicsit át kell szerveznem szabadidőmet,lehet pár aikidó edzést átteszek hétvégére,v más napra,úgyis heti 6 van. :))
Akkor további jó edzést,menetelést a ranglétrán,vsz nekiállok én is KM-nak.

[ Szerkesztve ]

(#4052) Hatchet


Hatchet
csendes tag

Kicsit sok mindenről volt szó, ha kimarad valami, akkor bocsi:

El kell dönteni, hogy mit akarsz: bunyózni, zent-t találni, önvédelmet tanulni? (Csak mert volt már minden: karate, WT, TKD, Aiki, iaido, Krav...)

Röviden: Hiába hirdetik sok mindenről, hogy jó mindenre, ez nagyon nem igaz.

Tradicionális stílusok régebben, egy más korban, más támadási formák, fegyverek ellen lettek kitalálva, jellemzően a világ másik felén. (plz, ne jöjjön senki a barantával...)
Azóta sok minden változott csak nem biztos, hogy a stílus is.
(Lehet, hogy válnak ki újabb irányzatok az eredeti stílusból, de igazodj el köztük: Többen hirdetik, hogy ők a méltó örökösei az alapítónak, a többiek meg azt hirdetik, hogy a modern kor körülményeire is f*szán reagál a rendszerük. A jó részük bullshit, csak egy részük nem.) Szóval ezek korlátozottan alkalmasak önvédelemre, vagy akár bunyóra...

Bemutatók: Na ezeken aztán mindent látni, az a lényeg, hogy sokan beveszik, hogy elreptetsz majd 3-4 embert is... hagyjuk már. A marketinget és a vetítéseket szűrni kell.
A kocsihúzás herékkel, lándzsatörés torokkal stb., látványos és veszélyes dolgok - de sok hasznuk nincsen. Nem leugatom, azokat akik ezeket meg tudják csinálni mivel, tudom, hogy én nem leszek ezekre képes, az tuti. De ilyen mutatványokat nem fél-egy másodperc alatt rántasz elő a zsebedből. Én úgy vagyok vele, hogy kb. amit ennyi idő alatt tudok csinálni, azt tudom valójában.
(R Lyons: Nem kókler! DE szvsz, ha szüksége lenne rá, akkor combost és könyököt használna... nem csak kung fu alapokkal rendelkezik).

Az hogy a kung fu a legjobb, legkeményebb stb. hát nem tudom miből szűrted le. Ha valami meg a legnagyobb múlttal rendelkezik, attól még nem biztos, hogy van jelene, vagy jövője is akár.
Nézz meg egy sanda meccset... Én szeretem nézni, de nagyon nem hasonlít a kung fu irányzatok egyikére sem, ellenben sok minden másra igen (pont úgy, mint S. Pál úr doktorija...).

A kötekedést sem érdemes összemosni a "ketrecharcosokkal". (Egyáltalán kik azok a "ketrecharcosok"? ;] ) Sok sztori kering az elmúlt évtizedekből bármelyik küzdősport / harcművészet arcairól, akik mentek át mások edzéseire, akár szórakozóhelyekre, hogy lerendezzenek mindenkit poénból / bemutatni, hogy ők a májerek... (bár ott is elsősorban a box / muay thai / birkózó alapok kerültek elő, nem az a stílus, amit éppen csináltak... :N )

Bruce Lee: egy olyan emberről van szó, aki nagyon sokat alapozott a fizikai tulajdonságaira és sok energiát fektetett okosan az edzésekbe. felsorolni is hosszú lenne, hogy milyen stílusokat próbált ki, míg a saját útját kiépítette. Az, hogy WT-vel kezdett azt mutatja meg egyedül, hogy fiatal korában hová íratták be. Minden tiszteletem ellenére, A B.L. sztori jó nagy része utólagos legendagyártás.

You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig

(#4053) Hatchet válasza gege71.hu (#4048) üzenetére


Hatchet
csendes tag

Azon ritka könyvek egyike, ami nem elektronikus formátumban van meg :D
Jó anyag, de sajnos sokan nem ismerik fel magukat benne! Szerintem az olvasásához kell egy kisebb (nagyobb) adag önkritika is!

You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig

(#4054) Hatchet


Hatchet
csendes tag

Na megint lesz hétvégén egy UFC gála, Diaz - Condit főmeccsel.
Diaz sztem esélyesebb, hogy nyerni fog, bár örülnék neki ha nem tenné :).
Werdum sztem hozza Nelson ellen és Koschek is (de címe nem lesz sosem).

Az idei gálák eddig még kicsit csalódást okoztak, pedig voltak bunyók, amiket vártam - egyedül Sonnen szövegei szórakoztattak komolyan.
szerk. pl. ez: :DDD
[link]

[ Szerkesztve ]

You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig

(#4055) Horka_01 válasza Hatchet (#4052) üzenetére


Horka_01
csendes tag

"Az, hogy WT-vel kezdett"

Nem akarok bele kotkodácsolni különösebben, de a Leung Ting féle WT-nek még a gondolata sem létezett, mikor BL Ving Tsunozni kezdett Yip Mannál.

Egyébként ezek a névátiratok, nem tudják vissza adni az eredeti elnevezést, ami leginkább juncsun, és a franc se tudja, hogy milyen módon írják!

A Yip Man féle "eredeti" vingcsun még hírből sem hasonlít a Leung Ting féle kreációra. Formailag talán, de a lényeg, ahogyan az emberben is belül van, nem a külső megjelenésben...

szerk:

Újonc lettem, mert meg kellett változtatni a belépés módját, és az email címem nem engedi meg a fórum bevitelimező karakter korlátja. Ha még egy karakter-hely lenne, betudnék lépni az eredeti nickemmel, de nem fér ki a mél címem :DD

Elég röhejes. Tök jó fórumrendszer, és egy ilyen malőr...

[ Szerkesztve ]

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig, majd természetes módon következnek!

(#4056) Hatchet válasza Horka_01 (#4055) üzenetére


Hatchet
csendes tag

jogos, bocsi.

:R

You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig

(#4057) King Unique válasza Hatchet (#4052) üzenetére


King Unique
titán

Ha nekem írod,akkor nekem is címezd,ne 4x soros litániákat gyártsál ide,olyan dolgokról,amiket más is tud azért,ha máshogy nézve is egy kicsit... :U

Az,h voltam shaolin bemutatón,nem jelenti azt,h nekem is feltétlenül az kell,v olyan szintre fogok lazán eljutni,mert vsz nem :D ,de attól még igenis jó és hatékony,nyilván,ha utcán kést rántanak,nem a torkát teszi oda,v egyéb testrését,h szórjál öcsém-összpontosítok,azt a chi meggátolja,h átbögjél. KF-nél nem igazán sandára gondoltam,sok más stílus van,mozgás-fegyverhasználat stb. terén eléggé összetett,komplex tudást adnak,meg amiket online láttam,hallottam kungfusok-tól az alapján nem egy lightos dolog.
Kötekedést megint nem ketrecharcosokra vwtítettem,hanem magamra,h én nem vagyok olyan. :N
B.L:-t ne boncolgassuk,az h említettem WT-vel kezdett,egy dolog,de attól még ahogy láttam pár edzésen,bemutatón elég jó a WT.
Önvédelmet akarok tanulni (tanulok is),de érdekel kicsit a filizófiája,trad.fegyverek használata stb.,jó dolog versenyekre járni,esetleg később majd esetleg kijutni "ilyen ügyben" keletre,nem akarok bunyós,egyszemélyes hadsereg lenni,kiszórni a kocsmát,mert mindig akad egy nagyobb,erősebb,v hátulról támadó sunyi alak...
befejezen,mert nem akarom túlírni a dolgot. :DDD
Amúgy te,ha már itt tartunk miket nyomatsz,ha már annyira... :F

[ Szerkesztve ]

(#4058) Slownz


Slownz
senior tag

Én sem akarok beleokoskodni a vitába feltétlenül, de szerintem alapból már a kiinduló gondolat butaság, amiből később levezetitek, hogy mitől jó egy sport.
Mindig azzal van a vagdalódzás, hogy ez meg az a küzdősport (vagy harcművészet), attól jó, hogy így-úgy meg tudod védeni magad az utcán ha beléd kötnek. Holott alapvetően, ha pl. le akarnak húzni, akkor úgy is minimum 3-4 ember vesz körül téged, illetve azt is bele kell számolni, hogy ők jobban rá vannak készülve a konfliktusra (hiszen ők provokálják ki), szóval hiába vagy tapasztalt "harcos", akkor is valamelyest váratlan a szitu, nem tudsz rákészülni százszázalékosan.
Namost véleményem szerint (most kövezzetek meg), késő éjszaka, ha körbevesz 3-4 nálam jó 10-15 évvel idősebb (21 éves vagyok) rossz arcú úriember. Én tuti nem kezdenék el pattogni, inkább odaadom a mobilom, vagy a pénzem, minthogy valamelyik előkapja a kését és hasba szúrjon, vagy ha az egyiket le is ütöm, nagy valószínűséggel jól agyonver a többi (leszakad a lépem, eltörik a bordám, belső vérzés stb.), nekem nincs az az érték, ami érne ennyit.
Persze nem azt mondom, hogy baleknek kell lenni, mert az ilyen embereket már messziről kiszúrják és rendre ezeket találják be. Inkább a küzdősport olyan kissé, mint a póker ilyen szempontból, hogy ha jól megtanulod a technikai részt, akkor nagyobb százalékkal tudsz kikeveredni egy ilyen helyzetből, de sajnos még így komoly veszélye van, annak, hogy megütheted a bokád, ha mondjuk tényegesen alkalmazod a tudásod (Pl. ász párral se biztos, hogy megnyered a kört).
Az ilyen "kocsmai bunyók" rendre azzal szoktak eldőlni, hogy ki reagál gyorsabban, kinél csattan el az első ütés.
Amiért én járok küzdősportra, tehát, ami miatt szerintem hasznos, hogy sokkal jobban fel tudod mérni az ilyen szituációban az esélyeket, illetve valamilyen szinten talán magabiztossá tesz (ami viszont nem tudom, hogy ugyancsak mennyire előny egy utcai verekedés során). Ami biztos, hogy, mint sport nagyon imádom, fizikumomat is fejlesztem vele, szóval félreértés ne essék imádok az effajta sportokat, és tisztelek mindenki olyat, aki hosszú ideje űzi ezek bármelyikét, csak szerintem sokan kissé rosszul látják a dolgokat :)

(#4059) King Unique válasza Slownz (#4058) üzenetére


King Unique
titán

Persze nyilván van ebben igazság :K ,de gondolj bele abba is,amikor nincs más választás,fel kell venni a kesztűt...pl.minket is 2 éve megtámadott vidéken egy 15-20 fős dakota csorda (sztojka volt az is) és hiába téptük a szánkat,h nem akarunk balhét,vigyék ami kell,röhögtek bele a pofánkba és vették elő a pillangókat... :U ,na akkor kellett lépni,haver pofánvágta (orrát betörte) egyiknek,én másiknak kést kirúgtam a kezéből,egy kis dulakodás,azt futás. De ha ott állok bambán,lehet úgy jártunk volna,mint szerencsétlen kézis. +ilyenkor ált. az emberek nem szeretnek közbeavatkozni,senki nem jönne oda segíteni,de még zsarukat se hívnák ki,elfordulnak,azt mennek tovább,szal magadra vagy utalva,v sikerül elfutni,v igenis,ha már jársz edzésre,akkor muszály alkalmazni a tanultakat.
Nyilván,ha nem régóta csinálja az ember,kevésbé biztos magában,jogos az aggodalom,mi van ha többen vannak,nagyobb,erősebb,+kés stb.,de ha már eljutsz egy tisztes szintre,azért csak megtudja magát védeni az ember,feltételezve,h nem "hasonlóan képzett",kemény arcok állnak körbe.(bár meglepetést átlag ellenfél is tud okozni). Én karate mesteremet is többször megtámadták már (még amikor korántsem volt 6. DAN-os) és mindig sikerült megvédenie magát,aikidóban is hangsúlyozzák,edzéseken nagy hangsúlyt kap,hogyan kezeljünk egyszerre több elllenfelet,de nyilván idő kell,amíg kialakul...
Te mit gyakorolsz :F

(#4060) Slownz válasza King Unique (#4059) üzenetére


Slownz
senior tag

Naja, amit írsz azzal ebben a formában én is egyet tudok érteni :R

Én karatéztam 4-5 évet, majd egy hosszabb kihagyás után most kezdtem bele kb 1,5 hónapja a Thai box-ba. Eddig nagyon tetszik :K

(#4061) King Unique válasza Slownz (#4060) üzenetére


King Unique
titán

Jó a tb is,ahogy hallottam,akkor csak nyomasd kitartóan! :K Azt reméljük nem keveredsz bele "ilyenekbe",de ha mégis,azért egy jól irányzott rúgás,néha jój jön.
mi esetünkben is,látszott rajtuk,mikor odavertünk,h meglepődtek eléggé (azt hitték állunk ott majd,mint a hülye,azt kicsinálnak,),megzavarodtak,elkezdtek kapkodni,ezt kihasználva sikerült eliszkolnunk. Bár volt tv-ben riport rabló brazilokkal,azt azt nyilatkozta,ha gyorsan odaad mindent az áldozat,akkor nem bántják,de sajna előfordul nem egyszer,h puszta szórakozásból csak azért is...

(#4062) Hatchet válasza King Unique (#4057) üzenetére


Hatchet
csendes tag

Gondoltam elszórakoztatlak a 4sorosokkal, amíg kitalálod, hogy mit próbálsz ki legközelebb, ha már minden hsz-edben más-mást akartál éppen... ;)
Hogy online mit látsz, meg milyen sztorikat hallasz az más egy kicsit, mint ha edzettél volna velük együtt.

Írtam, hogy bocs ha kimaradt valami, tehát:
Kyo karate, thai box az alapok.
Rövidebb ideig tartó keresztbe / együtt edzések, szaggatott jelleggel: box, birkózás.
(az Iaidót inkább nem is írnám be.)
Jelen / jövő: m.thai marad az alap, a jövőben is (illetve ha lesz időm mellette akkor: box / birkózás - ez attól függ, hogy mit találok ami helyben és időben megfelel).
Kiegészítő edzés: volt gyúrós időszakom is pár évig, nagy akartam lenni és erős. Szerencsére kinőttem, most már csak még erősebb akarok lenni ;]
Sztem is hagyjuk. Mindenesetre kitartást és sikereket a jövőben!

Más:

Videók meg spoiler - UFC 143:

videó linkek:
A hangot le lehet szedni róluk nyugodtan, mert az UFC féle hype-tól be lehet hányni. Ugyan azok a mondatok majdnem minden meccsen, csak a nevek cserélődnek.
Werdum vs Nelson:
[link]

Diaz vs Condit:
[első rész]
[második rész]

Spoiler:
Werdum vs Nelson:
aranyosak voltak együtt. A brazilon látszódnak az eredményei a Cordeiróval eltöltött muay thai edzéseknek (térdesek, taposó rúgás fejre). Big Country jól bírja a verést még mindig, de álló guillotine-t bepróbálni ekkora magasság-különbségnél, egy ilyen szintű bjj-s ellen... :N.

Diaz vs Condit:
Condit sztem hozta pontozással, nem maradt ott bunyózni, mert Diaz elverte volna. Condit mozgott hátra és kifelé, mentek a feltartók, a kombinációk, jó taktika volt és be is tartotta. Diaz egy jó bunyós, de sutyi csóka. Túl gyakran jön az MMA egy sz*r szöveggel, ha nem az van amit ő akar. Akkor váltson boxra, mint Hari.

ja Hari - még az előző hétvégi történet:
Hari búcsú meccse Saki ellen:
[link]

Ghita vs Gerges:
[link]

(az oldalon van a Showtime gála többi meccse is)

(szerk.: helyesírás)

[ Szerkesztve ]

You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig

(#4063) King Unique válasza Hatchet (#4062) üzenetére


King Unique
titán

Már vártam,nem tudtam mi hiányzott ma... :D
2 stílus az stabilan +van (karate+aikido),lesz is,csak puhatolóztam,mit érdemes,jó lehet tai box is,de ha nem is olyan,de hasonló (lightosabb) "kezes lábas" már van,mellé tetszene egy bjj,v krav-maga,de vsz hozzám közelebb álló fegyverhasználat-spec önvédelmi rendszere miatt utóbbi lesz.Ezek így all in one ütős kombinációt adnak,pörgetem,mélyítem a tudást,azt amire kell,arra nekem elég lesz,nem profi bonyósnak készülük úgy se.
Korábban említett más stílusoknál azért sok bemutatót,versenyt,edzést is végignéztem előbe,az alapján mondtam azt,amit,+ konkrét vélemények ismerősöktől,de igaz,nem olyan mintha magam csináltam volna. (gyúrús alapozás nekem is van,de csak natúrba,koksz nélkül,régebben birkózás is volt,azt lenézik páran,pedig elég hatékony,nyers erőt kiválóan fokozó stílus.)

Köszönöm a jókívánságokat (+ a videókat) :R és viszont uezt!

[ Szerkesztve ]

(#4064) _ak_


_ak_
addikt

Sziasztok!

Nemreg belekzdtem a kyokushin karateba, inkabb csak probaszeruen, mert sajnos akad nemi problema a terdeimmel. Gyerek koromban belecsusztam en is a Schlatter-Osgood fele betegsegbe. Nalam nem jott helyre magatol a dolog, 4-6 evre ra rontgenen is jol elkulonitheto a levallt csont darab, de mivel a hetkoznapokban nem zavart nem mutettem meg akkor.
Most, h tul vagyok a 3-ik edzesen erzem, h erzekenzebb lett a jobb terdem. Arra gondoltam, h nem lenne rossz egy terdszorito, de mivel eleg nagy a valasztek nem tudom, h milyen lenne jo. Van ebben valakinek tapasztalata? Olyasmit olvastam, h egybol a terdkalacs alatt szoritot erdemes ilyen esetben, de nem biztos, h teljesen jol ertettem a szoveget.

Eleg lenne egy ilyesmi terdpant vagy valami komplexebb?

Let's begin, de gozaimasu!

(#4065) Hatchet válasza _ak_ (#4064) üzenetére


Hatchet
csendes tag

Ezt lehetne még műttetni? Hány éves vagy? Nem vagyok a híve a felnyitásnak, de ezt vhogy helyre kéne hozni. Vagy egyéb, alternatív gyógymódot keresni rá, ha létezik!

A Kyo alapállások a térdedet sztem így meg fogják viselni, a békázásról és a későbbi combosokról nem is beszélve (ha meg térd környékére kapsz egy rúgást, az egészséges lábnak is elég kellemetlen tud lenni).
Térdszorító/bandázs:
A TV shop-ban reklámoztak évekkel ezelőtt ilyesmi térdpántot, azt nem tudom, hogy fokozza-e a vérkeringést valóban. Mondjuk van pár hagyományosabb módszer, amivel ugyan ezt a hatást érheted el. Inkább most nem írok semmit, mert nem ismerem ezt a betegséget.

Amit én használtam edzéshez, amikor fájt a térdem, az egy mezei gumis bandázs, ami kb 20 centi "magas" (magyarul a térd felet és alatt is fog), jobban tart.Volt pár év amikor szenvedtem a térdemmel, de teljesen más volt az oka.

[ Szerkesztve ]

You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig

(#4066) ADAM1337 válasza _ak_ (#4064) üzenetére


ADAM1337
nagyúr

Hát vannak jobb szorító szerűségek, de az egészség rovására ne menjen a sport én azt mondom, ha sérülnél tuti pihentesd sokáig.

(#4067) Gaboman


Gaboman
nagyúr

A csípő és a láb nyújtásához milyen gyakorlatokat csináltok?
Minél könnyebben tudjatok magasra rúgni, oldalrúgás magasra megy a legnehezebben számomra, erre milyen nyújtást ajánlanátok?

[ Szerkesztve ]

Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)

(#4068) Horka_01 válasza Gaboman (#4067) üzenetére


Horka_01
csendes tag

A csípő a legösszetettebb ilyen szempontból. Érdemes némi anatómia ismeretet szerezni mielőtt neki állsz.

Streching címszóval keress rá google youtube.

A láb nyújtása gyakran a nyak és hátizmok nyújtásával kezdődik és fokozatosan jutsz el konkréten a lábig. Arra rengeteg gyakorlat van, szintén streching témakörben keresgélj...
Itt vannak jó gyakorlatok, nézegesd őket

[ Szerkesztve ]

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig, majd természetes módon következnek!

(#4069) Gaboman válasza Horka_01 (#4068) üzenetére


Gaboman
nagyúr

Köszönöm! :R

Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)

(#4070) _ak_ válasza Hatchet (#4065) üzenetére


_ak_
addikt

Az helyzet, h amikor előjött ez a dolog, akkor nem voltunk vele dokinál pusztán pihentettem, kb. 17 voltam amikor magamtól elmentem megkérdezni, h mégis mi lehet ez. Akkor nem mondta senki, h ez konkrétan az a baj, csak megkaptam a röntgen képeket és mondta a csajszi, h jövőhéten meg is műtené, csak kell a szülői beleegyezés. Persze mivel a hétköznapokban szinte egyáltalán nem zavart, én is úg voltam vele, h inkább nem. Gugli segítségével derítettem ki, h mi ez. A leírások stimmelnek. 
Azóta 25 múltam, valószínűleg újra meg kéne nézetnem, h mit lehet ezzel kezdeni, de most külföldön vagyok és leszek is még egy pár hónapot. 

ADAM1337:

Én is így vagyok vele most. Szerencsére az edző is elfogadja, ha nem hajtom szét a térdeimet.

Let's begin, de gozaimasu!

(#4071) Horka_01


Horka_01
csendes tag

Segítene valaki angolul tudó nekem abban, hogy hogyan tudnék rákeresni kifejezetten Tai Chi bemelegítő gyakorlatokra? Milyen angol kifejezések hoznának eredményt, mondjuk egy youtube-s keresésre?

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig, majd természetes módon következnek!

(#4072) ADAM1337 válasza Horka_01 (#4071) üzenetére


ADAM1337
nagyúr

Ez igazából szerintem már egyéni ki hogy szeret ill. miket csinál.
A lényeg hogy minden izmot amit használni is fogsz legyen bemelegítve.
(Nem vagyok otthon ebben a tai chi-ban, így csak ennyit tudok mondani, ez az 1 módszer ami biztos)

(#4073) Horka_01 válasza ADAM1337 (#4072) üzenetére


Horka_01
csendes tag

Valójában az a kérdésem, hogy angolul hogy van a bemelegítés kifejezés, az már csak hozzáfűztem, hogy kifejezetten tai chi. Óriási különbség van ugyan is az európai bemelegítés és a tradicionális Kínai mozgás között.

A célom, hogy találjak olyan gyakorlatsorokat amelyek a tai chi formákat készítik elő, bemelegítés illetve rávezető-gyakorlatok formájában.

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig, majd természetes módon következnek!

(#4074) ADAM1337 válasza Horka_01 (#4073) üzenetére


ADAM1337
nagyúr

warm up, a bemelegítés.
Sok videó van fent, nem mind tökéletes ahogy bele-bele tekergettem 1-2be.

(#4075) Horka_01 válasza ADAM1337 (#4074) üzenetére


Horka_01
csendes tag

Köszönöm, ezt kerestem...

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig, majd természetes módon következnek!

(#4076) Integra


Integra
titán

az új btk

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4077) bENZENGA válasza Integra (#4076) üzenetére


bENZENGA
csendes tag

"És mi van, ha odajönnek hozzám hárman a sötét utcán, és eszük ágában sincs kirabolni vagy megölni, csak jól meg akarnak verni, mert haragszanak rám valamiért? Ezt én persze nem tudom, akkor is büntetlenül megölhetem őket?"

Ilyet hogy írhat le valaki, főleg egy eltés...

(#4078) King Unique válasza Integra (#4076) üzenetére


King Unique
titán

Na a végén még itt az lesz,mint az USA-ban,ott is lelőhetik jogosan a betörőt,még az autópályán is rádlőnek,ha szabálytalan vagy stb... :DDD

(#4079) Integra


Integra
titán

rövid véleményem harcművészetek vs utcai realitás:)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4080) Hatchet válasza Gaboman (#4067) üzenetére


Hatchet
csendes tag

A nyújtás mellett erősítsd a fentebb említett izomcsoportokat is.

Gyakorolj rúgni: ha már megvan jól a technika (az egész mozgástartományban kontrollált, egyensúly is oké stb.) akkor lehet magasabbra rugdosni szép fokozatosan.
A magasabb rúgások alapos "bemelegedés" után menjenek, különben hát-, derék-, ízületi fájdalmak előfordulhatnak.

Ha jól emlékszem nehezebb vagy, szóval óvatosan a nyújtás során a terheléssel. Ha nyújtás után másnap (tűszúrás-szerű) fájdalmat érzel, akkor legközelebbi alkalommal óvatosabban.
Érdemes minden edzés végén is nyújtani.

You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig

(#4081) Hatchet válasza bENZENGA (#4077) üzenetére


Hatchet
csendes tag

Hát, az a nagyobb baj, hogy akik a bíróságon (el)ítélnek, azok is hasonló "szakértők"...

[ Szerkesztve ]

You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig

(#4082) Hatchet válasza Integra (#4079) üzenetére


Hatchet
csendes tag

You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig

(#4083) Markgx10 válasza Integra (#4079) üzenetére


Markgx10
őstag

:R Ugyanez a véleményem. :K

(#4084) Gaboman válasza Hatchet (#4080) üzenetére


Gaboman
nagyúr

Szia!

Ezeket a módszereket csinálom is.
Próbálok minél hatékonyabban edzeni, bemelegíteni, nyújtani.

Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)

(#4085) Hatchet


Hatchet
csendes tag

[Chisora megütötte Klicskót a mérlegelésen]

A hülye... :(

You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig

(#4086) Integra válasza Hatchet (#4085) üzenetére


Integra
titán

a szorítóban úgyis meghal :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4087) Hatchet válasza Integra (#4086) üzenetére


Hatchet
csendes tag

Fel fogja őrölni az biztos :U

You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig

(#4088) Hatchet


Hatchet
csendes tag

ide is beteszem, hogy meglegyen a mai napi fárasztás:

[come on everybody - train karate!] :DDD

You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig

(#4089) Integra válasza Hatchet (#4087) üzenetére


Integra
titán

nem komálom a klicskóékat, de most esküszöm, ilyen húzás útán verje laposra:)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4090) Integra


Integra
titán

2200 sport1

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4091) ADAM1337 válasza Integra (#4090) üzenetére


ADAM1337
nagyúr

Remélem megkapja a magáét a pofátlanságáért. ;]

(#4092) Integra válasza ADAM1337 (#4091) üzenetére


Integra
titán

még 10 perc kb.
valamiért gyenge meccsre számítok, ne legyen igazam..

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4093) Integra


Integra
titán

nem is volt rossz meccs.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4094) ADAM1337 válasza Integra (#4093) üzenetére


ADAM1337
nagyúr

Jah a 7-8 menet tetszett talán az volt a legintenzívebb.

(#4095) Integra válasza ADAM1337 (#4094) üzenetére


Integra
titán

volt még folytatás:DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4096) ADAM1337 válasza Integra (#4095) üzenetére


ADAM1337
nagyúr

Pont láttam én is a hírt másik oldalon szöveggel..
Soha nem értem miért kell ez a show műsor amit csinálnak, mondjuk azt sem hogy jellem se ragadt se haye-re se chisorára...
Nekem a sajtótájékoztatókon bemutatott produkciókat se értem miért kell egymásnak feszülni homlokkal elég vicces...

(#4097) gege71.hu


gege71.hu
addikt

Velem lehetett a baj, de szerintem borzasztó unalmas meccs volt ez a Vitalij meccs tegnap. A 7-8. menetben volt némi "izgalom", de a meccset megelőző és követő pofozkodós vízzel leköpős jeleneteken túl szerintem egy határ "sz*r" volt az egész. A 10-11-12. menetbe bele is aludtam :D
Inkább néztem(folytattam) volna a Walking Dead soron következő részét...:)))

(#4098) Integra válasza ADAM1337 (#4096) üzenetére


Integra
titán

én ezt az egész meccs előtti izmozást meg utáni izmozást nem értem..
ufc-ben is ez megy, mennek a nagy riportok, szétütöm még azannyátisolyankeményvagyok, megölöm 5x.. mint az óvoda. be kell menni, bunyózni egy jót, kijönni. de ez a körítés az egyik legidiótább dolog amit ember feltalált magának..

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4099) Integra válasza gege71.hu (#4097) üzenetére


Integra
titán

nekem is a háttérben ment, inkább beszélgettem chat-en, amit láttam, az ettől függetlenül jobbnak tűnt mint az eddigi utolsó meccseik, mindegy, hogy melyik klicskóról van szó :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4100) Markgx10 válasza Integra (#4095) üzenetére


Markgx10
őstag

:DDD Megnéztem a meccset, nem volt túl szar, de hogy még utána sem tudott normálisan viselkedni az angol, az már kemény, mert akárhogy hergelik egymást előtte, utána mindig sportszerűek szoktak lenni, hát Chisora utána is magyarázott. Nem mondom, hogy nem tetszett, mert élveztem, hogy műsor van :D , de azért mégis :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.