- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Hangszigetelés témájában szeretnék elmerülni. Mielőtt a Google által kidobott végtelen mennyiségű találat között elkezdenék böngészni (valószínűleg rengeteg fals és érthetetlen adat miatt sikertelenül), inkább rákérdezek itt.
Szóval elsősorban a hang terjedése, és annak befolyásolása érdekel. Valamint hang és hő együttes keletkezése esetén a hő elvezetése a hang "megfogása" mellett.Bármilyen (hasznos) olvasmánynak örülök, mert az alapoktól szeretnék építkezni!
-
PapaMaci
őstag
válasz
szotyesszor #1293 üzenetére
Mondom, nekem 10m-t megy egy dupla 1ér+árnyék kábelen a filmnézős gépről a hang, és nincs baja. Ki kell próbálni! Sokat nem veszthetsz!
-
PapaMaci
őstag
Szia
A zavarvédettség miatt nem annyira ajánlott "nagy távon aszimmetrikus jelet vinni, De a filmnézős gépből nekem is kb 10m aszimmetrikus kábel jön a hangrendszerbe, és nincs sok gondom vele.
Elméletileg az USB sem bír nagyon 5m-nél többel, de azzal is már közelebb kerülhetsz!
Sajnos, mivel a hangkártyának nincs szimmetrikus kijárata, nagyon nem is tudsz csak RCA csatit használni, innentől meg eleve eldöntött, hogy aszimmetrikus lesz. -
szotyesszor
csendes tag
egy kis segítség kellene vezeték ügyben:
otthoni zenehallgatásra szeretnék összeállítani egy sztereó monitoros rendszert, amit laptopról szeretnék meghajtani, azaz pontosabban egy külső usb-s hangkártyáról (prodipe pro5v2, xfi hd usb)
a többiek rca-rca kábelt ajánlottak, de itt is megkérdezem
a laptop egy 30m^2-es szoba egyik sarkában van, a hangfalak tervezett helye pedig a másikban, szóval 5-6m-et kell áthidalni a kábelekkel, ez lenne igazából a fontosabb kérdés, a lényeg hogy lehetőleg ne romoljon a hangminőség
milyen kábelt érdemes venni?
esetleg a hangkártya és laptop közötti usb legyen hosszabb?a linkeket megköszönném
-
belaur
tag
válasz
SunMount3r #1286 üzenetére
Én a helyedben mindenképp a Focusriteot választanám, sőt tovább gyűjtenék még pénzt, a hangkártyán nem spórolnék.
-
PapaMaci
őstag
Viszont hátha olvassa valaki...
Eladom a kábeleimet.
A mikrofonkábeleim: Eurocable LK 02N6E.
2*20m, 15*10m, 14*6m, a csoportkábelek: Eurocable LKSS08C (8 érpár) 2*30m mama végen doboz, papa végen kifejtő. Illetve van egy Percon csopi, szintén 8-as, 30m, mindkét vége kifejtős. Mindegyik kábel Neutrik (NC3FX, NC3MX) csatival szerelve, számozógyűrűvel, tépőzárral.
Garantáltan rock&roll mentesek. Szinte kizárólag komolyzenei felvételeken játszottak, így az állapotuk vetekszik az újakéval. -
PapaMaci
őstag
válasz
SunMount3r #1286 üzenetére
Szia
Bár nincs tapasztalatom a felsorolt eszközökkel, de nagyon tetszetősek! Pláne a Jack-USB cuccok.
Egy dolog lenne, ami miatt azt mondom, érdemes lenne spórolni, ha később felmerülne az igény pl egy ének, vagy egy akusztikus gitár rögzítésére. Akkor a focusrite már egy egész értékelhető eszköz. Ha viszont tényleg csak villanygitár, akkor a fentebbiekből nyugodtan! -
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok ezekkel van valakinek valami tapasztalata: behringer-ufo202-u-phono-usbaudio-interfesz [link], behringer-u-control-uca222-usb-hangkartya[link], alesis-linelink-kabel[link], behringer-ucg-102-usb-gitar-adapter[link], bespeco-bmusb300-usb-gitarkabel [link]
Elektromos gitár hang rögzítésére kelle, tudom nagyon messze van ettől még a kis házi stúdiók hangzása is, de manapság már annyit fejlődött ez a terület is, hogy én is kipróbálnám és keresgélek. Egyelőre ebben az árkategóriában vagyok kénytelen gondolkodni. Vagy inkább megéri gyűjtögetni mondjuk erre: focusrite-scarlett-solo-kompakt-usb-hangkartya[link], nagy lehet a különbség minőségben a két szint között és ajánlott darab, vagy gitárhoz inkább pl egy Line 6 lenne a jobb?
Erősítőm, effektem (csak egy kicsit hibás Boss MT-2-es pedálom) nincs, minden utó munkát a szoftverre bíznék. Megoldható ez a felsoroltakból, hogy élvezhető eredményt kapjon az ember?
A válaszokat köszi!
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
A házimozimnak egy optikai bemenete van, viszont két eszközöm, aminek bele kellene mennie. Létezik olyan, mint régen a scart váltó volt? Egy kettő/egy eszköz, ahol mondjuk egy kapcsolóval, vagy bárhogy ki tudom választan, hogy honnan vegye a jelet? Hogy ne kelljen folyton dugdosni szerencsétle eszközbe...
Köszi! -
PapaMaci
őstag
válasz
szabifotos #1279 üzenetére
Szia
Egy sztereo eszköz duplex módban sem haszálja ki az USB1.1 sebességét.
Ugye másodpercenként van 48.000x24 bit, ez osztva 8-cal, és megkapjuk az egy csatornára eső adatmennyiséget. Ez szorozva 4-gyel, és a hangkártya duplex adatforgalma. Remélem, nem írtam hülyeséget, de lényeg, hogy az USB1.1 11MB/s-os sebességében bőven benne vagyunk. -
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Ismerős venne otthonra alap stúdió cuccot. EZT találta. Kérdésem, hogy milyen hátrányokkal járhat hogy csak usb 1.1? Érdemes megvenni vajon?
-
nem_tom
őstag
válasz
PapaMaci #1277 üzenetére
Először is köszönöm szépen a válaszod, viszont a probléma úgy látszik megoldódott.
Előhalásztam a PHILIPS SBC MD110-es dinamikus mikrofonomat ami maga előtt szűk szögben vesz fel. Tehát a háttérzajok nem hallatszanak. Bár csak egy 3000Ft-os miki azért a hang elfogadható. Már csak egy asztali mikrofonállványra lesz szükségem amiből nagy nehezen találtam egy olcsót ami megfelel. Plusz az erősítőm amit most haverom javítgat nekem, hogy felerősítse a jelet, mivel ha csak a gépbe dugom alig hallani amit beszélek és azt is csak akkor ha kb belerakom a számba a mikit.
Na szóval dióhéjban úgy néz ki nem kell mikrofont vennem.
Viszont ha már tudnál ajánlani, akkor kérdeznék valamit. Szerinted melyik a legjobb dinamikus miki, ami szűk szögben vesz fel maga előtt, 10.000Ft-ig bezárólag? (huh, remélem jól fogalmaztam meg) Hátha mégis vennem kéne egyet.
Köszi előre is! -
PapaMaci
őstag
válasz
nem_tom #1276 üzenetére
Hali
Mernék ajánlani valami podcaster mikrofont, csak nem tudom, mennnyi pénzt szeretnél rászánni? A másik gond, hogy ahhoz, hogy kevesebb környezeti zaj legyen, érdemes a forráshoz (esetünkben a szád) minél közelebb tenni a mikrofont, ami viszont nem tudom, hogy befolyásolja a képi élményt.
-
nem_tom
őstag
Halihó!
Gameplay videót szeretnék csinálni, viszont a hangtechnikai részénél elakadtam a dolognak. Ez olyasfajta videó lenne ami az arcomat is mutatná és a hangomat a rám irányított kamerám vette. Csak aztán jött az első gond. A gépem elég hangosan zúg, amit nagyon hallani a felvételen. Audacity-vel megpróbáltam kiszűrni ami igazából ment is, viszont rontott egy kicsit a hang minőségén. (engem zavart, de ez még nem volt halálos) Aztán rá kellett jöjjek, hogy ez nem ilyen egyszerű. Ugyanis tisztán kivehető a székem recsegése (mert kissé recsegős), a billentyűzet és egér klattyogása meg más egyéb eléggé idegesítő zajok.
A kérdésem tehát az volna, hogy mit tudok kezdeni magammal ezen a ponton? Programmal való zajszűrés az kétlem, hogy lehetséges volna. Esetleg vennem kéne zajszűrős mikrofont? Ha igen, milyet? Egyáltalán milyen árba kezdődik egy jobb fajta?Bocsi, hogy ilyen hosszan fogalmaztam meg, de már ki kellett adnom magamból.
Ha valaki tudna valami hasznos tanácsot adni azt nagyon megköszönném! -
Revox66
tag
Hali
Én a helyedben csak ilyesmi erősítőket néznék hozzá:
[link]Az electronic-star-t szerintem nem kéne erőltetni 3,3 kg ez az erősítő és 125watt rms... jó vicc, max olyan 2x50 wattot nézek ki belőle 8ohm mellett. Nézz körül hardveraprón is hátha találsz hozzá megfelelő erősítőt.
Yamaha , Denon, Pioneer , Marantz, Sansui , Philips, Onkyo , Sony
-
Pr3s
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült szert tennem egy pár Yamaha AS108 típusú PA hangfalra.
a hatalmas kérdések a következők:
nominal 70 watts
maximum 280 watts feliratok szerepelnek rajtuk
impedancia 8 ohm
Milyen erősítőt ajánlanátok hozzá amivel tuti nem ütöm ki őket?
esetleg itt egy link a termékről:
http://www.muziker.hu/hangtechnika/hangfalak/passziv-hangfalak/p/5034-yamaha-AS-108
csak nézegetem milyen kellene, találtam is egyet, de nem tudom, nem lenne-e sok ez már?
http://www.electronic-star.hu/HiFi-er-sit-Auna-AV2-CD508-stereo-nemesacel-600-W_i9384.htm
na meg ezek a jelölések, hogy 125 watt RMS? peak 600W?
és a hangfalon hátul két darab 6,35mm-es csatlakozó aljzat van, melyikbe kell bedugni az erősítőből jövő kábelt?
Erősítőt milyet vegyek? 4 vagy 8 ohmos kimenetűt?
Nagyon kezdő vagyok, szájbarágósan írjatok, ha kérhetem.
max 20Mátyást költenék erre egyelőre. -
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Tudom, ez nem az a totyik...
Amennyiben valaki érdeklődik, eladnám a Yamaha 02r pultomat! Avagy ráfizetéssel elcserélném komolyabbra, vagy újabbra, esetleg kisebbre! -
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Jól értem, össze szeretnél rakni egy házi stúdiót, hogy megcsinálj egy demót?
Egy dolog, mielőtt bármit is válaszolsz. Ültem már sok DAW program előtt, de a samplitude a legnehézkesebb mind közül.
A felsorolt eszközök mind nagyszerű termékek. De kérdés, hogy mit szeretnél csinálni? Milyen zene?
Bár én ha utómunkázni is kell, akkor választanék inkább i7-es procival szerelt gépet, de ez már részlet kérdés.
Nekem RME FireFace800-as "hangkártyám" van, azt merem ajánlani, de leírás alapján jónak tűnik a Focusrite, és a TC is. Mindehhez még kell valami lehallgatás is!
...és nem utolsó sorban valaki, aki már hallott olyanról, aki olvasott valakiről, akinek meséltek a felvételről, és a keverésről... -
LanyUs
őstag
Sziasztok!
Apuéknak van egy amatőr zenekara és a környéken elkészített demo szerintük egy rakás szar lett. Ráadásul több hónapig könyörögtek, hogy elkészüljön. A gitáros jól ismeri a Magix samplitude 11-et. Nekem semmit nem mond, mert soha nem foglalkoztam ilyesmivel. Ezért légyszi ne kezdjen el senki oltani. Én sem szeretek idegen területen járni, de a segítő szándék a legfontosabb. A lényeg az, hogy sikerült forrást találnom. Lehetőségem lenne eszközöket vásárolni nekik. Kb. 1 hetem van rá eldönteni, hogy mit ( persze velük is megbeszélem majd), szóval első dolgom PH fórum keresés
A fórum alapján az első lépés egy jó külső hangkártya:
Focusrite Liquid Saffire 56 [link]
TC Electronic Studio Konnekt + Studio Kontrol [link]
KRK SYSTEMS ERGO [link]
Roland UA-1610 Studio Capture [link]
Ezek közül melyikre lenne szükség vagy esetleg tudnátok jobb ár/telj. ajánlani?
Szükség van továbbá mikrofonokra. Tudtok ajánlani? ( dob akár elemenként, basszus-szólógitár, ének )
A külső hangkártyához megfelelő apu új notija? Lenovo IdeaPad Z510 laptop [link]
Milyen eszköz kell még? LOL kérdés, de ez van
Köszönöm előre is!
-
PapaMaci
őstag
válasz
szabifotos #1269 üzenetére
133€-ért egy normális színpadi fülest sem kapsz! Nem hogy egy komplett rádiós szettet! Sajnos nagy erőkkel, és nagyra kell nyitogtatni a pénztárcát, ha olyat szeretnél, ami nem csak bosszúságot okoz, hanem kényelmesen a segítségedre van.
[Pl ő is fülessel énekel, Shure Beta 87a-ba, ami egy nagyon jó színpadi kondi.]
-
szabifotos
senior tag
válasz
PapaMaci #1268 üzenetére
Köszi a választ! Hmmm... lakatos munka? Szeretem a kihívásokat
, de akkor inkább hanyagolom. Azért még mindig furdal a kíváncsiság, mert nem használtam még színpadon kondimikit, és elég monitorigényes vagyok, ezért gondolkodnék valami olcsóbb szettben akár fülmonitorral.
Jó, tudom, nem egy Shure meg minden,de olyan igényeim és annyi pénzem sose lesz
Prezenter szett? Még jó, hogy Vocal a neve -
PapaMaci
őstag
válasz
szabifotos #1267 üzenetére
98.63%, hogy nem. Legalább is jelentősebb lakatos munka nélkül...
Különben meg ebben a mikrofonban a compander sem az, ami énekre jó lenne. Ez egy jól eltalált prezenter szett, igen jó árban. Azt tudja stabilan, amire árulják, de semmivel sem többet. -
sakic82
csendes tag
válasz
Levinszky #1088 üzenetére
Szia!
Nekem is ugyanez a problémám az említett hangfallal.
Hitspace a megoldás.
Szervizelik, csak arra készülj fel hogy igen borsos árat elkérnek érte.
Viszont máshová nagyon nem tudod vinni, ők már nagyon ismerik gyermeküket, rengeteget szervízeltek már
Valószínűleg a potmétered romlott el azért recseg. A bibi az, hogy nincs ilyen potméter sehol, azaz én elkezdtem vadászni de eddig nem jártam sikerrel.
Azt tudják csinálni, hogy kiiktatják a potikat és nem fogsz tudni hangerőt állítani, cserébe viszont nem fog recsegni. -
sarkanyolo2
őstag
(#1263) nari1982 és (#1264) atidzsiforc
Köszönöm srácok!
Azt nem tudom, hogy melyik zenét kellene, úgyhogy érdekes lesz.
-
atidzsiforc
őstag
válasz
sarkanyolo2 #1262 üzenetére
Audacity le tudja szedni altalaban eleg jol a vocal remover effect-el (felteve, ha kozeprol jon az enek). Nem fog persze ugyanolyan jol szolni az alap, mint elotte, de egy atomreszeg karaoke partyhoz pont megfelelo.
-
Revox66
tag
válasz
Revox66 #1261 üzenetére
Közbe rákötöttem a hátsó RCA OUT kimenetére a mélyládát, a tapasztalat az, hogy annak a kimenetét is a CD/TAPE potméter erősíti fel a kellő hangerőre, szóval nagy valószínűséggel mehet maxon.
sarkanyolo2: Szerintem nem lehetséges, vannak rá programok, pl. Vocal Remover de nem hinném, hogy eredménnyel jársz vele. Milyen zenéről van szó amúgy ?
-
sarkanyolo2
őstag
Hali!
Egy zenéről kellene levágni az éneket. Ez mekkora munka, megoldható-e laikusként, illetve van-e erre valami egyszerű program?
Előre is köszönöm: sarkanyolo
-
Revox66
tag
Sziasztok, lenne egy kérdés keverő-erősítő ügyben. Arról lenne szó, hogy van nálam egy ilyen VK PM42E powermixer és bekötöttem pc-re tesztnek sima RCA - jack .el, ez a vonalszintű bemenete, viszont ezt lehet állítani az előlapon 0-10 ig a CD/TAPE potméterrel. A kérdésem az lenne, hogy ez kapcsoló mehet -e maxon ? Ugye erre állítom rá a Master ( hangerő ) szintjét.
Szóval pc-n maxon van a hangerő, itt ne alaplapira gondolj, xonar hangkártya van a gépben, eddig minden eszközzel így használtam hiba nélkül. No most ez az előlapi CD/TAPE tekerő a hátsó RCA bemeneti jelének a szintjét szabályozza, eddig oké is a dolog, csak milyen hatással van a Master-re. Igazából a CD/TAPE maxra tekerve sem torzít, csak így tekerhetem erre még a Mastert is mint egy végerősítőnél ? -
Young92
tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni, nem tudom biztosan, hogy jó helyen járok e. A lényeg, hogy egy általános iskolában iskola rádió kialakítása lenne a fő cél. A meglévő hálózat jelenleg csak a csengetésekért felel. Adott egy külön gép amin a jit scheduler fut ez küldi ki a jelet egy erősítőn/keverőn keresztül a termekben/folyosókon lévő hangszórókba. Kérdésem pedig az iskola rádió megvalósításának leggazdaságosabb és egyszerűbb módja lenne. Szünetekben a diákok által előre válogatott zenék szólnának.
(Kipróbáltunk egy olyan módszert, hogy 1 hangszóróra két jelet küldtünk és működött a dolog, hosszútávon nem tudom mennyire biztos ez a kialakítás. Hozzáteszem teljesen szak avatatlan vagyok a témában ez csak próbálkozás volt.)
Köszönöm előre is a segítségeteket.
-
Elar
senior tag
Meg is van.
Köszönöm szépenNem is gondoltam volna, hogy ezek az ORWO kazik ilyen jól bírták az éveket.
-
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Mielőtt lyukra futnál!
A deck előlapján a 3 Jack az bemenet! 1 mikrofon, és 2 vonal. Neked inkább a hátlapon lévő RCA pár lesz a barátod, és ahhoz már egy kutya közönséges elektronikai boltban is kapsz kábelt. Lényeg, hogy RCA - 3.5-ös Jack kell!
Teloról nem tudok linkelni...t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR47ts8IgG-d7E36ugZVZfxKRC8BfBrrQ15T9Iqull6CehLcTyzIi4O7hDnsg
-
Elar
senior tag
Nem, nem zenét
35 évvel ezelőtt (TE JÓ ÉG) bátyám mikrofonozott karácsonykor és szeretném eltenni mp3-ba (Remélem még jó lesz). Anyukám hangja is rajta van - róla ez az egyedüli ilyen dolog.Technics RS B505 a tipus. Hirtelen nem tudom, hogy sztereo jön e ki hátul a 2 Jacken......
Várjunk csak. Az egyik L a másik R akkor elvileg sztereo?
Ha csak 1 Jackes kábel kell - akkor azt L vagy R-be kell tenni? -
Kazettáról szeretnék mp3-ba digitalizálni.
Ígérd meg, hogy nem zenét.A deckből a Line Out 2 jackes - viszont a gépbe
egy Line in van. Használjak egy olyat ami a
jackből csinál egyet? (Elvielg van ilyenem)
Kézikönyv nélkül csak tippelni tudok, hogy ez két sztereó kimenet, vagy egy pár mono. Ha egy pár mono, akkor kell az amit írtál, ha két sztereó, akkor csak egy jack-jack kábel kell.Vagy használjam a deck Phones jack kimenetét
Véletlenül se. -
Elar
senior tag
sziasztok
Kazettáról szeretnék mp3-ba digitalizálni.
Vettem egy Technics decket amin van egy mikrofon kimenet illetve egy 2 jackes Line out.A gépemen van egy hangkártya Asus sonar Ds, amin ezek a csatlakozók vannak:
Analog Output
4 x 3.5 mm jack (1/8") (Front out/Side out/Center-Subwoofer out/Rear out)
Analog Input
1 x 3.5 mm jack (1/8") (Line-in/ Mic-in combo)
Digital
1 x S/PDIF out (1 x Optical (Toslink)/(combo with rear out))
1 x Front-Panel Header
1 x Aux in (4-pin header)illetve az alaplap:
- HD Audio Jack:Line in / Front Speaker / MicrophoneA kérdésem, hogy mit mivel kössek össze szerintetek?
A deckből a Line Out 2 jackes - viszont a gépbe egy Line in van. Használjak egy olyat ami a jackből csinál egyet? (Elvielg van ilyenem)
Vagy használjam a deck Phones jack kimenetét?Köszönöm szépen
-
PlayMax
nagyúr
válasz
PapaMaci #1248 üzenetére
Barmit csinalok sajnos,kesik a mikrofon,es Win7 en is ugyan olyan foss a mikrofon hangja es kesese mint Win8 on. Frissen telepitett XP s gepen,amin szinte semmilyen ASIO nincs felrakva,csak beledugom a C1 U t,es gyonyoruen,tisztabban,eroteljesebben,keses nelkul viszi be a hangot a gepbe.....
Ez a jelenseg nekem is furcsa,de sajnos igy van,probaltam mar mindent,nem tudom beallitani XP n kivul a mikrofont. Esetleg ha vlki letudna nekem irni,hogy az adott Asio programon belul mit es hogy allitsak,nagyon megkoszonnem,de mar a mikrofon monitor vissza hallasa is nagyon kesik....
-
PapaMaci
őstag
válasz
PlayMax #1244 üzenetére
Bocsánat, ezt most nem annyira értem!
Az USB-s mikrofon magában hordozza az AD konvertert, és az interface-t is, ami azt jelenti, hogy be van építve a "hangkártya".
Én épp 7-et használok, de kipróbáltam a 8-at is, és semmi különbséget nem tapasztalok hangminősség szempontjából.
Én magam részéről megőrülök, ha hangja van a gépnek, szóval a dupla ventis témába már nem is tudok beleszólni. Viszont elárasztották a piacot ASIO hajtányos USB-s, FW-es hangeszközök. -
válasz
PlayMax #1244 üzenetére
Összeszedem, amit mondani szeretnél, mert ez alapján más sem fog tudni segíteni. (Ha egyáltalán válaszol itt még valaki rajtam kívül néha néha.)
Szóval a problémád, hogy van két gép, az egyiken windows xp fut, és van benne valami ősöreg SB Live hangkártya, és van egy másik gép, amiben csak alaplapi hangkártya van, és windows 7 fut rajta. Azt tapasztaltad, hogy az XP-s, diszkrét hangkártyás gépben nagyobb hangerővel, és általában jobb minőségben tudsz felvenni ugyanazzal a darab USB csatlakozós mikrofonnal, mint az alaplapi hangkártyás géppel. Ezért azt gondolod, hogy vagy a hangkártya, vagy az XP okozza a különbséget a felvételi minőségben. Erre szeretnél segítséget kérni, hogy mit tegyél.
Hogy ne befolyásoljak másokat, nem válaszolok most itt erre a kérdésre (megtettem másik topikban), hogy mástól is megkapd a választ és nyugodtan aludj.
-
PlayMax
nagyúr
Sziasztok
Rendelkezek egy Behringer C-1U mikrofonnal,hangkártya vásárlás elött állok,viszont vannak furcsa dolgok amiért segítséget kérnék.
Saját gépemen ami az adatlapomon szerepel egy integrált Realtek hangkártyával és Windows 8 Pro 64 rendszerrel,érzékeny és kevésbé dinamikus,sőt észrevehetően késik is. Volt szerencsém belerakni egy frissen telepített régebbi vlmi 478-as 3Ghz Pentium,benne egy SBLive 4830 karival,erőteljesebb,dinamikusabb ,és hajszál pontos felvételt produkált késés nélkül ugyan azokkal a felvevő programokkal,amiket használok általában ( Cool Edit és Adobe Audition-t).
Na,most az egyik problémám az alaplapom mérete,amiben van egy dupla ventis játékos kártyám,ezért az alatta levő egyetlen szlott,eltakarná szegénykét telibe,ezért kénytelen vagyok USB-s hangkarit venni.
Lehetséges szoftveres probléma áll a háttérben,mondjuk az XP-re sem volt semmi felrakva,csak a mikrofon bedugva,felvételhez a program futtatva. Fent van az AsioAll,de nem nagyon reagál semmire,Adoben komoly szinten is csúszik a felvétel.Lehetséges,hogy Windows XP-t jobban szereti a mikrofon,vagy ennyire számítana a hangkártya egy USB-s mikrofonnál?
Milyen hangkártyát lehetne érdemes venni,ami ne essen 20K fölé leginkább,használt is szóba jöhet?
-
Elég kihalt, de a fő gond, hogy olyan problémával jöttél, amire errefelé nem nagyon tudjuk a választ
A keret nagysága és a feladat típusa is mind olyan, amivel nem tudok mit kezdeni, számomra ismeretlen terület. Ha jól értem, a lényeg, hogy a legolcsóbb PA hangdobozokat keresed.De ott biztosan nem vásárolnék. Inkább muziker, friendly house, mezzoforte, zaj, hit space.
-
Gery15
addikt
De kihalt ez a totyik.
-
Gery15
addikt
Sziasztok!
Előre szólok, hogy bonyolult eset leszek.1. A jelenlegi cuccaim: Behringer Eurorack UB802, Technics SU-V4X (4-16Ω-ig kezeli a hangfalakat, 2x65W 8Ω-on), egy pár Pioneer CS-210 8Ω-os és még egy pár eredetileg Kenwood hangfalpár volt ez, csak cserélve lettek később a mélyek SAL SBV 2020 80/100w-ra benne szintén 8Ω-os, és egy Crunch FatBoy2 300/600 4Ω-os mélyláda. Mindez szobába illetve házibulikba szoktam vele zenélgetni. A hangfalak kondenzátoros hangváltóval vannak ellátva illetve a mélyládánál egy tekercs, ami elnyeli a magas hangokat.
2.A a két pár hangfalat szeretném lecserélni valami nagyobb teljesítményű, jobb minőségű egy párra. Csak nem tudok dönteni illetve megfelelőt találni, ebben szeretnék segítséget kérni először is tőletek. A legfontosabb először az ár, hangfalakra maximálisan 60-70k-t szánnék. (Nem gond, ha olcsóbb.
) Van ez a csodálatos oldal.
Érdemes innen rendelni hangfalat? Tudom jól, hogy nem minden a watt és, ezen az oldalon szeretnek túlozni a wattokkal. Ezzel szemezgetek Auna PW-2222 mi a véleményetek róla? Mindenki véleményét meghallgatom. Ajánljatok mást plusz 5-10k belefér még.
3. Egy ilyen Reloop Dominance végfokra akarok még szert tenni. (2x360W 4Ω, 2x240W 8Ω)
Egyenlőre ennyit, köszönöm előre is!
Ha ezek megvannak akkor jövök a többi kérdésemmel.
-
Gaboren
tag
Köszi szépen a segítséget! Azt hiszem kezd körvonalazódni a dolog.
-
Gaboren
tag
Utána néztem a témának, és találtam egy tesztet: [link]
Itt eléggé lehúzza a tesztelő a Focusrite-ot.
Amúgy ezeknél a cuccoknál lehet egyszerre 2 hangszert 2 külön mikrofonnal venni,(Pl zongora/trombita) vagy az egyik bemenet (line in) csak gitárokhoz és egyéb erősítést igénylő hangszerekhez jó? -
Gaboren
tag
válasz
szabifotos #1233 üzenetére
Köszi a választ!
Ettől tartottam amúgy. Az a gáz, hogy nagyon rá vagyok kattanva a témára, és a minőség eléggé elsődleges szempont lenne. Van valami ötleted, hogy milyen nem túl horror árú usb-s külső karesszal lehetne ezt megoldani? -
Gaboren
tag
Sziasztok!
Adott egy fúvós hangszer, egy SM57 mikrofon, és egy Asus Xonar D1.
Ezekkel szeretnék 3-4-5 szólamú műveket feljátszani sávonként.
A kérdésem az lenne, ha veszek egy XLR-Jack kábelt (Plusz mini jack átalakítót) akkor szerintetek a mikrofon fog-e működni a kártyával, vagy komolyabb külső hangkártya kell hozzá?Előre is köszi a segítséget!
-
törölt tag
Sziasztok,
Két mikrofon, az AT2020 és a Samson G Track között vacilálok. Igazából nem tudom, hogy mit kell nézni pontosan egy mikrofon esetében, ismeri valaki a kettőt esetleg, hogy melyik lenne a jobb választás? -
válasz
PapaMaci #1228 üzenetére
Több megoldás létezik:
1. DSD eredeti felvétel, jelszintek beállítása, keverés, végeredmény DSD-ben. Öröm és boldogság. Kiemelkedő felszerelés és szaktudás kell hozzá.
2. DSD felvétel, DSD visszajátszás, külső analóg szűrők, analóg összegzés, DSD újrarögzítés, végeredmény DSD-ben. Szívás, és a DSD zaj +6dB.
3. PCM eredeti felvétel, digitális szűrők, részben digitális keverés, visszajátszás, analóg szűrők, analóg összegzés, DSD újrarögzítés, végeredmény DSD-ben. Szívás, de legalább nem zajos.
4. Minden PCM-ben, a végeredmény is, majd PCM mastering után DSD konverzió. -
PapaMaci
őstag
Köszönöm a felhomályosítást!
Kicsit lemaradtam ezekkel a formátumokkal. ...még mindig CD.-re dolgozom...
És jól sejtem, hogy a mikrofonokon, kábeleken előfokokon többet bukik az ember, mint a rögzítőn?
Illetve a nagy DSD kiadványok hogy készülnek? PCM-be rögzítik, és azt is konvertálják?
A problémám, hogy 2 mikrofonnal manapság semmire nem megyek. A keskenyre keverés meg megint csak nem álljam ár meg a helyét egy kiadvánnyal. Szóval szerkeszteni kell. ...A pyramix meg nem lopta be magát a szívembe.... -
Illetve a Mytek 8x192 nyolccsatornás konverter hajlandó még DSD formátumban kiköpni a végeredményt. Kell hozzá egy Mytek dsd-sdif dio kártya, és egy (négy) Mykerinos PCI/PCI-e kártya sdif opcióval. A teljes költség több mint tízezer európai egység. Abszolút hasznosság? Hááát...
-
válasz
PapaMaci #1225 üzenetére
1. A linkelt Mytek csak DA koverterrel rendelkezik, azzal DSD-t nem veszel fel. Ilyen Mytekem van, de hifire használom, elsősorban arra való.
2. Felvételhez Korg
3. Nincs, sőt. A DSD a formátumból adódóan 20kHz fölött egy nagyfrekvenciás, a frekvenciával erősödő intenzitású alapzajt generál. Ezzel szemben a PCM transzparens.
4. A DSD-hez másik munkafolyamat szükséges. A hagyományos DAW-ok nem kezelik, csak a Pyramix.
5. A DSD formátumon a hangerőn kívül semmilyen egyéb szűrő nem értelmezhető. Tényleg, matematikailag. Bármilyen szűrő (eq, kompresszor) használatához először pcm-be kell konvertálni, majd vissza, ezzel ugrott a natív DSD felvétel. (Komolyzenei felvételnél ez a legkisebb gond, ott úgysem kell szűrő.)
6. A SACD formátum divatból kimenőben van/volt (a letöltve megvásárolható DSD viszont tempósan jön divatba).
7. A normál DSD munkamenet hagyományos PCM felvétellel kezdődik, és csak a legvégén érdemes konvertálni a PCM-met DSD-be Korg Audiogate szoftverrel.
8. A teljesen natív DSD felvétel a mai hifista világban erős marketingértékkel bír, ez indokolhatja a DSD felvevő vásárlását, és a szenvedést a formátummal. A PCM⇨DSD konverzió eredményéről sem mondja meg senki, hogy nem natív... -
PapaMaci
őstag
Felvétel, illetve szerkesztés lenne a kérdés! Láttam néhány [interface]-t, ami kb annyiba kerül, mint a mostani sok csatornás PCM-ben 192kHz -et tudó eszközöm. Kérdés lenne az is, hogy érdemes-e megvenni, vagy béreljek inkább egy korg MR1000, MR2000-et? Na meg egyáltalán hangban tényleg van -e akkora különbség, hogy 2 csatorna DSD-ért kifizessek 26 csatorna PCM árát ? Szóval van-e tapasztalat, hogy érdemes-e belevágni?
Amúgy, amikor tehetem komolyzenével foglalkozom. -
szabifotos
senior tag
válasz
aclandiae #1222 üzenetére
Attól függ mik az igényed minőség tekintetében! Vannak tűrhető mikrofonos fejhallgatók ha nem stúdió minőséget szeretnél.
Vagy ha jobb minőséget szeretnél: LINK (bár még nem használtam ilyet) és ehhez nem árt egy jobb hangkártya a beépített helyett!
Ha a gép előtt ülve beszélsz akkor asztali állványon használhatsz stúdió kondenzátormikrofonokat!: LINK
LINK2
És ezekhez hangkártya sem kell mert USB-s.
Vezeték nélkülit inkább szinpadon használnak ami nem hangfelvételre lett kitalálva! -
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Nem találtam ennél megfelelőbb topicot:
Videót szeretnék készíteni és a hangalámondáshoz szükségem lenne egy mikrofonra.
A laptopom beépített mikrofonján visszahallgatott felvétel pocsék: minden kattintás, billentyű lenyomás, külső zaj belehallatszik. Nézegettem Google-al, és vagy veszek 25k felett profit, vagy 1k alatt noname-t.Mivel eddig sohasem kellett még mikrofont vásárolnom, fogalmam nincs merre induljak el.
Pl. nem bánnám ha lehet a mikrofon vezeték nélküli; vagy legalább felcsíptethető.Lehetséges hogy egy fejhallgatóval egybeépített megoldás lenne célravezető?
-
Szipoly
tag
válasz
PapaMaci #1220 üzenetére
Szia!
Igen, közben rájöttem, kezdetben túl bizakodó voltam a postával kapcsolatban, eddig csak telefonnal volt tapasztalatom, ott másképpen ment. Azóta meg is rendeltem itthon. A shure színpadon is lenne használva, ezért választottam.
Köszi a választ, és a segítséget, így megismertem egy új bolt honlapját is -
PapaMaci
őstag
válasz
Szipoly #1219 üzenetére
Szia
Nem értem a 30ezres spórolást! Linkeltél egy 150$-os árat, ami több, mint 30, Amerikából nem ingyen hozzák, és még vámot és áfát is kell fizetned rá, itthon meg besétálsz pl a microsoundba, és meg veszed -idézem az árlisát-
JBL LSR305 Aktív kétutas kompakt közeltéri stúdiómonitor 34380 43662.
Amúgy az SM57 nagyon jó mikrofon színpadon, de stúdióban már kevésbé állja meg a helyét egy dinamikus mikrofon.
Szintén microsound árlista: Shure SM57LCE * Dinamikus hangszermikrofon 25940 32943
Véleméyem szerint csak akkor fogod olcsóbbra kihozni, ha belopod az országba, de annyit meg nem ér egy 30000HUF-os cucc... -
Szipoly
tag
Sziasztok!
Remélem jó topicba írok
Pár hónapja belekezdtem saját kis otthoni stúdióm kialakításába. Még pár mikrofon és a stúdió monitorok vannak hátra. Ki is néztem magamnak a JBL LSR 305-at. Valakinek van már tapasztalata külföldről való rendelés kapcsán? Kb. 30.000-t spórolnék egy párral, ha kintről rendelném meg.
Egy Focusrite Scarlett 2i4 társa lenne, mikrofonnak Shure SM57-est választottam, leginkább akusztikus hangszerek felvételéhez
Próbáljam meg a külföldi rendelést, vagy érdemes itthon megvenni?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
PapaMaci
őstag
válasz
próbakocka #1216 üzenetére
Amikor bemegyek hozzájuk, mindig megcsodálom, de fogalmam sincs, hogy hívják. Mi több, még az oldalukon sem találtam. Hétfőn felhívom őket, és megkérdem.
-
PapaMaci
őstag
Valakinek van tapasztalata DSD-vel?
Létezik pl. hangkártya számológéphez? -
PapaMaci
őstag
válasz
próbakocka #1213 üzenetére
Létezik ilyen eszköz. Hangfal hátába beépített mikroport vevő, és lépes továbblőni a jelet több hasonló hangfalra. És persze mindez megy akkuról is. Sajnos nem találom, de az Audoiparner árul ilyet.
-
próbakocka
senior tag
sziasztok!
megoldást keressek a következő problémára, a költséghatékonyság maximális szem előtt tartása mellett:
Közepes egyetemi oktatóteremben, vezeték nélküli hangosítás, lehetőleg egyetlen, hordozható eszközzel.
(van pár terem, amiben nincs kiépítve semmilyen hangosítás 100+ feletti hallgatósággal, jelentősen zavaró, hogy utolsó sorban nem érthető az előadó ...)A terem méretei kb 12x24 m, kb 5m belmagassággal ...
-
NYPD
aktív tag
válasz
szabifotos #1210 üzenetére
Érdekes felvetés, én speciel még sehol nem láttam olyat, hogy az előadó a színpadon állítgatja magának a monitort. Színpad mellől szoktak külön pulton monitort keverni, de az nem jellemző a kisebb városi rendezvényekre.
-
PapaMaci
őstag
válasz
szabifotos #1210 üzenetére
öhm...
Hogy is mondjam... A szokás az az,hogy kis beállással a technikus beállítja a kívánt arány kifelé, és befelé egyaránt.
Vallom azt, hogy egy sz@r kontrolkeveréssel a produkció 82.44%-át el lehet venni a fellépőtől.
A felvázolt ötlet jól hangzik, de ennyi rákészüléssel simán be is lehetne állítani jól. Sajnos hígul a szakma... -
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Ma voltam fellépni egy kisebb városi rendezvényen és elgondolkodtam valamin..... A hangtechnika ha jól láttam 2db JBL mélyládából+topládákból, és monitornak 4db jbl ládából állt, szóval nem gagyi cucc. Teljesítményt és tipust nem tudok. Amint elkezdte a technikus lejátszani nekem az alapot, észrevettem, hogy a körülöttem levő monitorok nem szólnak. Húú gondoltam, "de jó lesz így énekelni"
Aztán a dal közepe fele rájött a technikus, hogy valamit kéne adni befele is és bekevert nekem egy kis zenei alapot, de mikrofont NEM! Ezáltal mégúgyse hallottam, hogy mit és hogyan énekelek
Csodás érzés volt...
Akár, hányszor fellépek különböző kisebb rendezvényeken, mindig bajom van a monitorozással. Szeretem jól beállított arányokkal hallani magam a színpadon.Ezen okok miatt fogalmazódott meg bennem az a kérdés, hogy: Nem lehet e vagy nem szoktak e olyat csinálni, hogy a Keverő aux1-2 kimenetein kivezetik az egyiken a mikrofon jelet a másikon a zenei alap jelét majd ezt az énekes körül elhelyezett kisebb keverőbe bevezetve az énekes állíthatná magának, hogy mit halljon. És természetesen a monitorok ennek a keverőnek a kimeneteire mennének.
Ez nem megoldható, vagy miért nem szoktak ilyet alkalmazni? Köszi a segítséget!
-
NYPD
aktív tag
Sziasztok!
Tavaly végeztem el a hangtechnikus szakmát az Oktopusnál, érdeklődnék hogy nem tudtok-e esetleg valamilyen munkalehetőségről a szakmában Budapesten? Ami főként érdekelne az a koncerthangosítás. Kábelezés, pakolászás is megfelel, csak tudjak tanulni és ellesni sok minden jót a környezetemből, és fejlődni. Aztán majd úgy is kialakul gondolom.
Köszi!
-
-
szabifotos
senior tag
válasz
WolfiMusic #1205 üzenetére
Nekem nincs összehasonlítási alapom, de én most vettem egy Fast Track pro-t használtan 25-ért.
Én is kíváncsi lennék mi a véleménye a hozzáértőknek az M-audioról. Én személy szerint elégedett vagyok vele... -
Peethy
őstag
Sziasztok! Köszi schawonak a tippet a topikhoz
Korábban már jártam itt, akkor egy eléggé low-budget kérdésem volt, azóta sikerült erre megoldást találni, viszont most lenne egy pályázati lehetőség, ahol barátnőm - korábbi énekes szereplései és versenyei okán - esélyes lenne, hogy a fellépéseihez (és otthoni stúdiófelvételek készítéséhez) felszerelést vásároljon. Ehhez szerintem leginkább egy mikrofonra és egy processzorra lenne szükség. Előbbi könnyebb választás, utóbbival gondban vagyok. 80-100ezer forint körül milyen hangprocesszort tudnátok ajánlani éneklésre?
A "hangtechnikusok" hozzá nem értése elég sok esetben rontja egy-egy fellépés élvezhetőségét (azért idézőjeles, mert sok esetben önjelölt/mások által kijelölt személyek csinálják ezeket a feladatokat vidéken, hadd ne mondjam milyen alapvető hibákat vétve), ezért a hordozhatóság is szempont, de nem elsődleges. Az össz keret mikrofonra + fejhallgatóra + processzorra 220ezer forint kb.
-
Nem, a hagyományos analóg keverő erre nem alkalmas.
Léteznek párezer eurós digitális keverő(szerűsége)k, daw controller néven futnak, de tízezer euró alatti költségvetésssel nem ilyenekre költeném a pénzt, hiszen erre a daw is képes, inkább jobb hangminőséget, jobb analóg és digitális eszközöket vásárolnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest