Hirdetés

Aktív témák

• venember

tag

off:
    Naszóval fiúk, itten annyi minden hangzott el, hogy csak néhány észrevétel, a többit este (aztán nem nekemesni, mint ahogy némely fórumozóknál szokás :) ):
    - szerintem maradjatok a tényeknél, az állításokat bizonyítani kell (''egy sem'', ''többé-kevésbé igaz'', stb. kerülendő)
    - a hozzászólásokból látszik a politikai és vallási meggyőződés, de sajna ettől nem lesznek igazak (a vallási érvek csak a vallásosak számára jelentenek valamit, de pl. már egy buddhista is csak ámulna-bámulna, egy történész hallgató pedig tényekből foglaljon állást, ne a bukott rendszer ellenfeleinek írott anyagaiból, legyen precíz és ne befolyásolják az érzelmek). Megjegyezném, hogy az ellenségkép rossz tanácsadó; nincsenek rossz arabok, románok, kínaiak, szlovákok, stb. Az én szüleimet is kitoloncolták a Felvidékről és én 0-ról építettem emiatt az életemet, de emiatt nem akarok a lovasság élén bevágtatni Kassára. Tudni kéne azt, hogy mi az, hogy kommunista, meg azt is, hogy ezt a kifejezést kik kikre használták (legfőképp a rendszer ellenségei, akik semmi jót nem láttak benne és meg akarták buktatni pedig volt ott jó is, legfeljebb aki nem élt benne, nem tudja). Tudni kell azt is, hogy akik itt egysmást elkövettek, azok kik voltak, mikor történt ez és ez az ország nem volt bűnös kollektíve 1990-ig.
    - a KISZ pl. nem volt bűnös szervezet, mint az SS, én is voltam KISZ tag és nem szégyellem, jobb volt a közösségi élet, mint most, amikor főleg azt lehet megtanulni, hogy hogyan élj meg másokon, mások rovására (pl. építettem ingyen azt a balatoni utat, amin most ti jártok - márha arra mentek -)
    on
    szóval itt sem ártana egy kis tolerancia meg Irakban sem; mindent meg lehet oldani öldöklés nélkül

Aktív témák

Hirdetés