Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
Aktív témák
-
Tompo
aktív tag
válasz
venember
üzenetére
''Igen onnan ered, de azért ebben az öreg szadi is közre játszott.''
Aha. Akkor mi van Írországgal, a Baszkfölddel, Palesztínával?
Ezen a helyeken is van kilátástalanság, nyomor és főleg elnyomás! De vannak vezetők akik a gyilkolásban ( öljük meg és osszuk el a javait ) látják a megoldást, és mindíg lesznek akik követni fogják őket. Ezek az emberek már gyerekként ebben nőnek fel! Számukra dicsőség terroristának lenni. -
Protoss
senior tag
válasz
venember
üzenetére
Hali!
Elég érdekes a sítlusod. Attól, hogy vén vagy nem biztos, hogy bölcs.
Szerinted Szadi nem tehet a nyomorról Irakban? (gondolkozz, ne csak írj!)
''Aha. Akkor mi van Írországgal, a Baszkfölddel, Palesztínával?''
Valóban ott nincs szadi, de ott vannak más terrorista vezérek. És a nyomor témát renegade kolléga vetette fel. Tehát akkor holnap mehetek ölni, kösz csak a te szavadra vártam.
Vétozott, úgy értettem, hogy nem támogatta a háború indítását. A NATO pedig igen is szavazott és azt mondta, nem, csak ha támadást intéznek ellenünk!!!! (téhát egy kicsit a tudásod...)
RE:
''Ha van diplomád, megtanították neked, hogy használd a fejedet, a tényeknek higyjél és keresd az összefüggéseket (hacsak nem teológus vagy, de azok is lehetnek rendes emberek), kezdd el, még nem késő...''
Ezt én is írhatom neked. Mert a te érveid mintha nem igazán jelentek volna meg, vagy csak kimaradtak a hozzászólásból. És nem kell egyből én vagyok a legokosabb dumával nyomulni.... -
Don Vittorio
őstag
válasz
venember
üzenetére
Ha nem akaord, nem muszáj értened, amit írok.
3. Nem, nem értem, hogy mit akarsz mondani. Az ''és'' kötőszó végtelenül zavar - illogikussá teszi a mondatot.
4. Akkor idézlek: ''Szerintem érted te, hogy mit akarok én mondani... vagy ha nem, az nagy baj...'' :) Vagy nem volt a példa elég egyértelmű? Jogtalan és indokolatlan háborúban Irak vezet, és nem is akar viszakozni. _Ez_ az indoka a háborúnak. Jogos háborúról meg még sose hallottam. (Ha rajtam múlna, nem lennének háborúk.) -
pip
aktív tag
válasz
venember
üzenetére
''Izrael minden ellene indított támadást visszavert 40 éve. Hadserege a legfejlettebb, legelkötelezettebb a Közel-Keleten, képes több fronton is háborút viselni és győzni. ''
hat ez igy van, de megneznem a dollarok nelkul meddig birna ezt a hadsereget fenntartani, illetve a szuntelen haborusdit muvelni. Tudod, arra az amerikai koltsegvetesbol Izrael ''tamogatasara'' elkulonitett szazalekra gondolok, amit 2000-ben Al Gore inkabb a tanugynek igert amennyiben megnyeri a valasztasokat. Szerintem ha az amcsik kivonulnanak, Izrael nem sokaig tartana magat egyedul. -
Don Vittorio
őstag
válasz
venember
üzenetére
Furcsákat írsz nekem.
1. 55
2. ''Állításodat bizonyítani nem lehet.'' Mintha itt bárki tudná bizonyítani bárki állításait...
3. ''A kritika nélküli támogatás és a te állásfoglalásod...'' Na most akkor mit szeretnél mondani? :) Azt, hogy én kritika nélkül támogatom az izraeli politikát (amelynél változékonyabb tán nincs is)? Vagy azt, hogy van, aki kritika nélkül támogatja, _ÉS_ van az én állásfoglalásom (amely egyébként nincs :) )? Vagy most akkor mi van? :)
4. ''hogy Izraelnek érdekében áll(hat)ott az amerikai-iraki háború...'' Amennyiben Románia pénzelne öngyilkos merénylőket Magyarországon, és az USA megtámadná Romániát, akkor szerinted Magyarországnak érdekében állna a háború? (Persze, hogy igen.) Nem értem, hogy ebben mi a kérdés. Igen, Izraelnek (ahol, ha rém hülyén is, de legalább így-úgy működik a ''demográczija'') érdeke, hogy Irak le legyen fegyverezve. Mellesleg pont az első pontra utalva gondolom, hogy jobb, ha az USA teszi, amit tesz, mint ha Izrael. -
dshk
aktív tag
válasz
venember
üzenetére
''Ma (egy hét múlva) kiderült ugye 1-2 egyéb ok is (demokrácia, egyebek''
Nem, nem, ezek az egyéb okok egyáltalán nem ma derültek ki. Pl. konkrétan emlékszem, hogy minimum egy hónappal ezelőtt már beszéltek arról, hogy Szaddam eltüntetése és egy demokratikus arab rendszer kialakítása milyen jótákony hatással lenne az egész térségre.
Hogy milyen céljai vannak a hábvorúnak azért tűnhet zavarosnak, mert a különböző USA politikusok más-más célt tartanak elsőrendűnek. -
bdav
őstag
válasz
venember
üzenetére
''adig, amíg Amerika erősebb, mint a Föld többi szétforgácsolt részei, bármi előfordulhat...'' ez ennél egy picit bonyolultabb szvsz, mármint hogy ki erősebb kinél. Itt igen komoly gazdasági érdekek is vannak a háttérben, a világgazdaság pedig jelenleg hárompólusú: US, Japán, EU (sőt nem is lennék benne biztos hogy ebből a trióból az US a legtápabb - gazdaságilag).
-
dshk
aktív tag
válasz
venember
üzenetére
''Ha Amerika érdekeivel egybeesik az ország politikája, akkor minden OK, ha ellenben nem áll be a sorba, akkor rögtön érdeke fűződik a katonai beavatkozáshoz a demokrácia védelmében, a terrorizmus ellen, a gonosz tengelye ellen, stb.''
Hát igen, a mocsok USA nem mindig játsza el a csendőrt a többiek helyett. Bezzeg mi aztán ismerjük a nemzetközi jogot. Minket nem zavar mit főzöget Milosevics a szomszédban, amíg vér nem folyik nem csinálunk semmit. Meg ha már folyik a vér akkor se. Na jó egy idő után szólunk az USA-nak hogy jöjjön már, munka van. -
Protoss
senior tag
válasz
venember
üzenetére
Most akkor az akarjátok sugalni, hogy már kuvaitból is bűn volt kizavarni az irakiakat?
És szegény Szaddam ő csak a saját népét írtogatja, nekünk mi közünk van ehez, miért bántjuk?
Azért ez is kifacsart logika. Furcsa 56-ban azért lehet, hogy jobban járunk, ha az usa kizavarja russzkikat és itt maradnak ők. (Szegény németeket sajnálom, mert bizony még mindig állomásoznak ott amcsik.)
Terrorizmusra megoldás lenne más megoldás is. Lásd ahogy az izraeliek élnek. Utcán elhagyott táska, szólok a rendőrnek. Lesötétitett auto -> rendőrnek megint, folyamatos katonai és rendőri ellenörzések. Sajnos ez lesz ígyis úgyis, de legalább ne mondjuk, hogy szaddam egy ártatlan ember és nem lett volna alkalma többször is a fegyvereket letenni. -
Den
veterán
válasz
venember
üzenetére
Nyújork felett nincs repülési tilalom, a gépek_menetrend szerűen repülnek el nemmessze a hajdani wtc-től, mint már mondtam a wtc egyik túrista látványossága ez volt.
Mindenki azt hitte navigációs hiba volt. Én is, a cnn riporterei is... csak amásodik után jelentete be bush hogy terror támadás volt. A pentagonról sem tudta senki hogy mitől robbant fel.
Hogy egyébként mennyi tény van benne nem tudom, de ez a rész marhaság. -
dshk
aktív tag
válasz
venember
üzenetére
''szerintem higyjél el, amit akarsz, csak ne terjeszd... ''
és ez rád nem vonatkozik?
Másrészt ha mindkettőnkre vonatkozik, és a többiekre is, akkor mi értelme van egy publikus fórumnak?
Nem véletlen említettem kimondottan régi információkat, ezek ugyanis garantáltan nem a ''háborús hisztéria'' termékei. Nekem pontosan az az érzésem van, hogy itt emberek egyáltalán nem követték mi történt az elmúlt években - némelyek ebből esetleg arra gondolnak hogy nem is történt semmi - és most úgy tűnik számukra, hogy a háborús helyzet miatt koholják itt a történeteket. Holott ezek a információk mindenfélék, csak újak nem. -
dshk
aktív tag
válasz
venember
üzenetére
''hát szvsz ez nem sokat bizonyít... értekezhetünk a mai médiáról...
láttál te egyébként olyan embert, aki volt ott?''
ilyen alapon semmiről sem beszélhetünk
''egyébként én ma láttam egy riportot Király B. Izabellával (akivel messze nem vagyok 1 platformon, de), az utóbbi 10 évben kb. 20x volt Irakban... és elhittem neki, amit mondott, többek között azt, hogy Irak 10 év alatt (a most is meglévő bombázások ellenére, amiről gondolom nem szólt az a média, amit te nézel) ''
a ''média'' amelyeket én nézek meg olvasok (média többesszám!) az elmúlt években megszámlálhatatlan alkalommal, de minimum húzszor számolt be kisebb támadásokról az iraki zárt légtérrel kapcsolatban.
''újjáépült, kiheverte a háborús csapást és ezt az amik nem nézik jó szemmel és kell nekik az olaj is...''
azért te sem gondolodhatod, hogy az USA a szép iraki házakra irigykedik. Úgyhogy nem tudom hogy jön ez ide.
''sose higgy olyan riportnak, aminek a bejátszói nem voltak a helyszínen, csak átvették valahonnan), hacsak meg nem győződtél róla, hogy igaz''
Király B. Izabella mit szólt ahhoz az ötletes iraki módszerhez, hogy a csecsemőket és a gyereket kínozzák a szüleik szeme láttára, hogy vallomásra bírják őket? (Forrás: Spektrum vagy Discovery, kábé egy éve, ''kínzások napjainkban'' vagy valami hasonló sorozat). És milyen állapotban voltak a házak azon a kurd településen, amelyet Szaddam teljes lakosságával együtt elgázosított? (Forrás: valamilyen fotókiállítás még jóval az öböl háború előtt, a fotókón nők és gyerekek a haláluk helyszínén.) -
Don Vittorio
őstag
válasz
venember
üzenetére
Nagy általánosságban egyetértek Veled. Az úttörősdi meg a KISZ nem _eleve_ volt rossz, és nem volt _eleve_ rossz. Én pl. azért buktam ki a KISZ-re, mert első gimiben (jó rég) az osztályfőnök közölte, hogy hétfőre mindenki hozzon igazolványképet, a következő órán meg kiosztotta az igazolványokat. :(
Mellette apám és anyám felváltva volt csapatvezető 20 évig, és gyűjtötte a vasat meg a gesztenyét, vitte táborozni a gyerekeket - egyszóval csupa jó dolgot tett.
Az előző rendszerben élők mindegyike, aki nem lázadt nyiltan, így-úgy tolta a ma, utólag bátran diktatúrának tartott-nevezett rendszer szekerét (amely szerintem inkább csak szoftdiktatúra volt). Voltak, akik nyiltan lázadtak, de én egy MDF-esre és kisgazdára sem emléxem azokról a március 15-ről, ahol gumibottal jöttek a rendőrök... -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
venember
üzenetére
igaz. Mivel a hitük tilt egy csomó dolgot, ami a civilizációval jár, ezért képtelenek beilleszkedni a ''modern'' (ez most nem jó szó ide, bocsi) világba. (Ezzel nem azt mondom, hogy a ''modern'' világ a jó, de ezzel kell kiegyezni sajna, mert más nincs, illetve rosszabbak vannak...Sajnos.)
Szerintem vannak ''felvilágosultabb'' országok, ahol az iszlám szabályait a XX.-XXI. századhoz igazítva követik (ezek a tehetősebb országok), és vannak a szegényebb országok, ahol még mindig a X. század dominál :( Ezt kicsit lesarkítottam persze, de remélem a lényeget érted.
A szegényebb országokban egyértelmű, hogy a ''köznép'' nem művelt, és sokkal erősebben kötődik a vallásához, emiatt sokkal könnyebben fanatizálható. Azonkívül szerintem nem helyes mentalitás mindenért mást okolni, bár az tény, hogy bűnbakot sokkal könnyebb találni, mint szembenézni azzal, hogy valaki hibázott, és nehéz és fárasztó munkával lehet csak a körülményeken javítani.
A vége kicsit általános lett, de azért remélem érthető.
üdv -
venember
tag
válasz
venember
üzenetére
Bocsi, egy eszembe jutott: az Amerikai Egyesült Államok. Ott ugye előtte indiánok voltak(bár európai értelemben véve kijelölt határok nem voltak, de minden törzs tudta, hogy meddig terjed a vadászterülete). Elég kevés indiánt látni mostanában Amerikában... lehet, hogy ezt az arabok is tudják? :(((.
Persze ezek után lehet, hogy más is tud példát... :( -
Den
veterán
válasz
venember
üzenetére
Miért kéne lezárni a topicot?
Taszáron nem ezek az irakiak vannak, hanem azok akik irakban lesznek és amerikából fogják bábként irányítani.
Egyébként ne legyél olyan biztos benne hogy taszáron van akár egy iraki is. A báb irakiakat bárhol ki lehet képezni, akár egy hajó fedélzetén, semmi szükség rá hogy egy közép európai országba hozzák őket, és ezt még nagyvilággá is kürtőljék. Az viszont nem jön rosszul nekik, ha azt hiszi a világ hogy itt vannak :P -
dshk
aktív tag
''Tudod, a többséget azért zavarja, mert a a nyereségvágyból több személyen elkövetett gyilkosság helytelen dolog és ezzel a törvények is így vannak''
Ez nem igaz. Például Kuvait felszabadításának jogosságát senki nem vitatja, pedig az is rengeteg halottal járt. (és abban is szerepet játszott a ''nyereségvány''. Egyébként te sose csinálsz semmi jót a saját nyereségvágyból kiindulva?) -
Szőrös
veterán
Hirosima , Nagaszaki ? Hmmm. Tudod , hogy miért vetették be az atomot ? Azért mert ha nem teszik akkor nem pár ezer -vagy 10ezer- ember halt volna meg , hanem sokkal de sokkal több. Ugyanis Japán nem akarta +adni magát , ezt csak az atom hatása válltotta ki ! Különben az lett volna mint Európában : partraszállás ! És az sokkal több ember - japán és amcsi - életébe kerűlt volna. A mikulásban nem hiszek sőt még csak a jézuskában sem , de abban sem , hogy az idióta állat FANATIKUS -mert ezek azok - arabok nem csinállnak még nagyobb baromságot. Csezd meg Te elhitted volna szept 11.e elött , hoghy van olyan barom aki 2 repcsit is belenyomna WTC-be ? Mert én nem ! De ezek után már kinézek belőlük mindent .
Aktív témák
Hirdetés
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
- 24"-os Philips 246V Full HD monitor akciÓÓ!
- 14"-os 5.gen core i5 Dell notebook kiárusítás! AkciÓÓ
- Dobozos ÚJ Lenovo Legion 5 2.5K OLED i7-13650HX 32gb ddr5 1 TB RTX 5070 Garancia
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G10 - i5-1335U I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 32GB DDR5 512GB AI PC FHD+ 1 év garancia
- 27% - ÚJ - GIGABYTE RTX 5080 AORUS MASTER 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S24 / 8/128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 100%
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ultra 5 245KF / RTX 5060 / 16GB RGB DDR5 / 1TB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest