Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Elég jól, mert ha a pontos szám nem is annyi a valóságban mint a tesztben vélelmezett a kopási difi az kb konstans.
Így gondoltam én is ahogy írod, ezért is döntöttem a Vredi mellett. Pedig csak évi 8 ezret megyek kb... -
Rick4
félisten
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Csak ami a kresz és a köhém paragrafusok alapján megkövetelhető. De amúg yha lenne az apróbetűs részben ilyen kitétel valamelyik cégnél, egyszerűen nem ott kötöd meg a cascot.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Biztosítótól függ de általában itthon nem szoktak belekötni.
-
svedmalac
tag
válasz
Ereshkigal
üzenetére
A cserélgetés pedig fontosabb, mint az, hogy az ajánlotthoz képest mennyire térsz el pár tizeddel nyomásban.
Én azt szoktam csinálni, hogy egy excel táblázatban vezetem, mikor mit javíttatok az autón, természetesen km állással együtt.
Sokszor épp úgy jön ki egy olajcsere vagy egy kisebb szerviz, hogy mellé ha már ott az autó, fel is cseréltetem a kerekeket.
Van, hogy pl. aki nekem az olajat lecseréli, ő gumis is, így vele a centírt is megcsináltatom. Nem mindig, de pár csere után nem árt átnézni. -
2ozzmexy
senior tag
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Akkor marad az álló helyzetben kormány tekergetes és a murvás út. Előbbit a toronycsapágyak sem szeretik tudtommal... de 2,5 év és 30k km, szerintem ezekben a 4S abroncsokban ennél nincsen sokkal több, kb ennyire vannak tervezve, olyan 3-4 év és kb 50k km, tehát a kenyere javát már megette és nem egy prémium márka na, egy CC talán tovább bírná. A barum sem fogja tovább a húzni szerintem, de nagyon másik brand sem. Csak érdekesség kedvéért: A Michelin tesztjei szerint egy abroncs 17szer gyorsabban öregszik egy autón mintha csak a felnin állna.
És lássuk be hogy a 4S abroncs kétszer annyit van az autón mint a szezonális társai.
-
rbalint88
veterán
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Nekunk anno kettes priuson vredestein quatrac 5 gumival a 2,7bar valt be korben. Gyari 185/55r16 meretben
-
svedmalac
tag
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Szia!
Cserélted az első-hátsót kb. 10 ezrenként?
Mert ha nem, akkor az baj.
A nyomás meg legyen meg, kb. 0,1-0,2 pluszban az előírthoz képest nem árt.
Amúgy ha majd váltasz, a Quatrac-ot ajánlom, közel a 40 ezerhez.
De lényeg, hogy 8-10 ezrenként cseréld fel!üdv
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Túlmelegedett. A mintablokkok elkezdtek elválni, nem jársz túl alacsony nyomáson?
Nincsen semmi baja, használd nyugodtan, bár az én OCD-m hiányol egy pucolást. (samponos víz + körömkefe, esetleg egy gumiápoló és meg fogsz lepődni mennyivel jobbnak fog tűnni) -
AssAssynn
addikt
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Ezek közül legfeljebb a kormánytekergetés tűnik esélyesnek jelen helyzetben. Bár nincs vele tapasztalatom, hogy az tud-e ilyet okozni.
Időközben felfigyeltem arra, hogy csak az első gumijaid néznek így ki és a hátsók nem. Ez végül is majdnem kizárja azt, hogy a köves út okozná, mert akkor hátul is baja kellene legyen.
Az biztos, hogy a gumik nem a kor miatt repedeznek el, és nem is selejtesek, hiszen akkor a hátsók is ugyanígy néznének ki. Ezek az elsők tuti valamilyen felhasználási ok miatt néznek így ki.
De csak emiatt a néhány vágás miatt, ami ráadásul a szélén van, és írtad is, hogy középen nem rossz, én még kérdés nélkül használnám őket tovább, hiszen valószínűleg a tapadásukkal még nincs gond. Azt esetleg érdemes kipróbálni, amit írtál, hogy az első és hátsó tengelyen lévő gumikat kicseréled.
Persze tudom, hogy az a legtisztább ajánlás, ha azt mondja az ember, hogy vegyél újat, de a spórolás és ésszerűség lábán állva, én az ismert információk alapján még nem kukáznám. -
AssAssynn
addikt
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Elég fura. Nem jársz te állandóan köves, murvás úton? Mintha csak az vagdosta volna szét. De feltűnő a fenti képen, hogy nagyon sok egyforma vágás van. Mintha egy élesebb padkának, vagy más hasonlónak mentél volna neki.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Ha Michelin-t vettél volna, azt végig lehetne használni, mivel teljes mélységű barázdái vannak. Az ilyen budget gumikon spórolnak a szerszámmal és csökkentett barázda mélységre futja csak belőle. De ha jól a látom, a középső 3/4-e a guminak még használható. A széle a sportos kanyarodás miatt szokott így lekopni. Ha civil módon vezetnél, nem lenne ilyen problémád.

#57931Qru
Szélárnyék az nem nagyon van 2-4 másodperces követésnél. Sőt! Inkább már turbulencia van ott. Motoron durva mennyit tud számítani. De konkrétan egy tréler mögött kell mennem karnyújtásnyira, hogy ne legyek huzatban. Ez egy gyors kísérlet erejéig poén, de épeszű ember nem megy ilyen közel a másikhoz. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Ez kuka. Barum nem rossz de ha nem csak varosi hasznalat van akkor inkabb a Vredestein.
-
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Jó lesz a Nexen. Ár érték bajnok.
-
MC Pite
veterán
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Magyar télre ez jobb lesz mint klasszik téli. Ha találsz jó áron, a GY 4Seasons a legjobb erre, ill a Kleber Quadraxer, Nokian Watherproof is ezen a téren jó (Conti ASC is, de az a legdrágább ezekből).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Az a Nexen bestbuy abban az árkategóriában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
- Új Kipsta agility 100 focicipő (43-as)
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
És lássuk be hogy a 4S abroncs kétszer annyit van az autón mint a szezonális társai.