Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Krobi79
üzenetére
Mellkasra. Sisakon is volt párszor, nekem nem tetszik úgy a látószög. (Mármint sisak tetején volt, állvédön nem próbáltam, youtube-on néztem összehasonlítóvideókat (chest mount vs chin mount), nekem jobban tetszik a mellkas.
Mozgás szempontjából nincs különbség, hogy tokban van, vagy anélkül. Kicsit nagyobb persze, de nem tünk fel.
Amúgy itt a topicon a többség az alu cage-et preferálta a búvártokkal szemben ilyen célra, szóval ez is ízlés kérdése. Az elsö kerék feldobálhat kavicsot is, sarat is, vagy ha valakit követek... Szóval nekem a búvártok megnyugtatóbb. Esetleges esésnél is többet véd szerintem, ha meg már akkora ütést kap, hogy a búvártok összeroppan, akkor a kamera a legkisebb baj.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Krobi79
üzenetére
A Gopro oldala sajnos nagyon pontatlan (vagy akár önellentmondásos is) sok helyen...
Nekem nincs Gopro Subscription-öm, de ha jól tudom, ott az accountodban fel vannak sorolva a kameráid, amiket vettél. Szerintem csak azokat küldheted vissza a program keretein belül.Valaki a topiclakók közül, akinek van subscription, megnézné, hogy tényleg így van-e?
-
Alabástrom
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Hero 8-hoz a gyári szilikontok volt olyan, hogy cserélhetö védöüveg van az objektív elött.
Amúgy 8ast szerintem sem érdemes már venni, nem annyival olcsóbb, és elég sok generacióváltás volt azóta, mindegyiknél fejlödött.Bikeparkban én búvártokba teszem a kamerát, az veszett erös, minden oldalról védi, kosz és sár ellen is. A gyárihoz adnak olyan hátfalat is, ami nyitott, így nem melegszik túl, nem párásodik. De ha teljesen zárt búvártokod van, akkor meg lehet lyukakat fúrni rá.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Tuninger
üzenetére
Action 4-en annó én is gondolkoztam, nekem jobban tetszett a Hero alap képi világa. Sok összehasonlítót néztem, kb mindegyikben ájuldozott a youtuber, hogy mennyivel jobb az Action4 képe, hááááát, lehet, hogy öreg vagyok már, meg 20+ éve fotózok, de nekem az egész kép összhatása, színvilága, tone mappingje fontosabb, mint a nagyítóval látható technikai részletek, úgyhogy nekem szinte mindegyik egymás mellé vágott felvételen a Hero tetszett jobban, bár láttam, hogy a youtuber miért ájuldozik az Actiontől, nem vagyok vak, csak nekem nem az a fontos. Szóval vásárlás előtt érdemes nézni összehasonlítóvideókat. Sötétben jobb volt az Action, világosban ízlés kérdése szvsz, nekem Hero.
(lehet, hogy csak én vagyok ufó, fotózásban is a nekem legjobban tetsző fotók többnyire nem csúcsminőségűek, a kedvenc fotósaim középszerű technikát használnak.)
-
Alabástrom
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
minden verzióváltásnál van egy pici javulás képminőségben is. Már nem emlékszem, rég néztem összehasonlító teszteket, de rengeteg van Youtube-on. (kissé nehéz is kiszűrni a jót). Emlékszem, hogy ami számomra a legprofibb és legtárgyilagosabb videó volt, abban a 10, 11 és 12 képe volt egymás mellé vágva rengeteg különböző helyzetben, és bár kisebb ugrás volt a 11 és 12 között, mint a 10 és 11 között, de látni lehetett, hogy jobb. A 11 sokszor összemosott részleteket (fű, falevelek....), amit a 12 nem. Tone mapping is szebb volt nekem egy kicsit. Illetve a 12ben van HDR, ellenfényben, fényes/vizes felületeken, vagy ha a nap felhők között rajta van a képen, akkor jelentősen dob rajta a HDR. Valami rémlik, hogy az akksihasználaton is optimalizáltak és valamivel tovább bírja a 12...

Minden esetre ha ugyanannyiba kerül a 11 és a 12, akkor én nem töprengnék, hogy esetleg 11-et vagyek.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Dareiosss
üzenetére
azt tudod, hogy ha valakinek már legalább egy éve GoPro Subscription-je van, akkor évente (vagy kétévente?) egyszer megveheti a legújabb modellt 100eur kedvezménnyel? Úgy a 11 és a 12 kb ugyanannyiba kerül. Ha esetleg baráti körben valaki vesz egyet aztán meggondolja magát és eladja neked...

-
Alabástrom
senior tag
válasz
Khaosz55
üzenetére
"-4K30Hz - Nagy meglepetésre nem volt durva még Motion Blur nélkül sem az interpoláció"
Ha eleve 30fps-el vetted fel, akkor (ha nem volt túl sok fény) a záridővel le tudott menni a kamera annyira, hogy már az egyes képkockákon el legyen kenődve a mozgás, ezért így sokkal folytonosabbnak tűnik, mint ha 60fps-el veszed fel és eldobálod minden második kockát.
(pl ezért is szokás ND filtert használni túl sok fény mellett. Hogy ne tegyék akadozóvá a mozgást a túl rövid záridővel felvett képkockák.) -
Alabástrom
senior tag
válasz
Tuninger
üzenetére
"Lehet csinálok is egy youtube videót jövő hét elején."
Az tök jó lenne, köszi előre is!Gondolom nem úszott fényárban a rendezvénycsarnok, ennek ellenére elég szépek a sötét részek is. A mozgás hol szuper, hol darabos, lehet nálam van a probléma (ha a kamera is mozog, és a képen is mozog valaki a kamera mozgásától különböző síkban, akkor az darabos
. Ha vagy csak a kamera mozog, vagy a kamera áll és valaki elhalad a képen, az úgy szép fluid ) -
Alabástrom
senior tag
válasz
Tuninger
üzenetére
Ha már ennyi tudást és tapasztasztalatot gyűjtöttél ezzel a kamerával, akkor leírnád kérlek a "szokásos" Davinci-s workflow-dat vele? Úgy, hogy egy ezzel csak most ismerkedő is megértse...
Gondolom vannak olyan lépések, amiket szinte minden filmnél nagyjából (vagy pont-) ugyanúgy megcsinálsz, mint pl a zajszűrés, kihajtogatás, felbontás és bitrate konvertálás... Esetleg részletinformációkkal együtt, azaz pl nem csak hogy zajszűrés, hanem hogy hogyan.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Tuninger
üzenetére
Felraktam a Labs-ot és megetettem vele pár QR kódot, fel is villant egy pipa, de amúgy sehol nem látom, hogy milyen speciális beállítás aktív. Ezt tényleg nem látni sehol, vagy csak én nem találom?
Illetve kikapcsolás-bekapcsolás után aktívak maradnak a beolvasott QR kódok, vagy minden alkalommal újra be kell adni? (A "permanent" checkbox-szal lehetne választani, hogy úgy maradjon-e?) -
Alabástrom
senior tag
válasz
Tuninger
üzenetére

Mivel szürsz zajt?
Végül H12-t vettem (sikerült igénybe venni a -100 EUR GoPro Subscription kedvezményt, így nem is volt kérdés, gyakorlatilag 300eur-t fizettem a kameráért), annál is érdemes inkább kikapcolni az on-the-fly zajszürést?A GCMP-vel nem lesz hasonló az eredmény, mintha a záridöt limitálnám? Szerinted érdemesebb inkább az EXPX-et állítani?
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Tuninger
üzenetére
Áhh, ok, ez így már egészen máshogy fest.
Köszönöm, eddig azt hittem, hogy a GoPro Labs-al átmegy a kamera full manuál (amolyan "pro") módba és onnantól csak QR kódokkal tudom állítani.
Esetleg van valami tanácsod, valami más paraméter, ami alapból nem túl szerencsés, és érdemes megpiszkálni?
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Vagy egyszeüen csak ez a kód kell hozzá?
És egyébként a GoPro Labs firmware-el megmarad minden funkcionalitás, ami az alap firmware-ben van (ugyanaz marad a menürendszer, a QR kóddal nem piszkált paraméterek ugyanúgy állíthatóak illetve automatikusak tudnak lenni...)? -
Alabástrom
senior tag
válasz
Khaosz55
üzenetére
Pont most jelentek meg a BlackFriday akciók...
Úgy nézem, hogy a HERO12 + Dual töltő 450EUR-ért akció ezennel megszűnt, és helyette van HERO12 350EUR-ért. Ami tulajdonképpen jobb ár.
És igen, megjelent az a fejpántos fogantyús akkus akció is, ami meg még jobb ár, még akkor is, ha a fejpánt és a fogantyú azonnal repül a kukába.Na, várhattam volna pár napoot
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
a 349.99EUR egyébként kedvezményes ár, ha van GoPro Subscription-öd
Tavaly nem volt semmi extra BlackFriday akció GoPro-éknál, illetve néhány héttel előtte olcsóbb volt, mint BFn. Persze lehet, hogy idén nem így lesz.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Khaosz55
üzenetére
Elvileg igen, összesen 3 akkut kapsz hozzá. Legalábbis a számlán két termék szerepel:
HERO12 Black : 349.99EUR
Dualladegerät + Enduro Akkus : KostenlosDe tényleg nagy katyvasz a leírás a honlapon, én sem voltam benne biztos, amíg a számlát meg nem kaptam. (Aztán a csomag majd jövő héten ér ide, remélem nem lesz meglepetés...
)Kész vicc a búvártok leírása is, a cím szerint Hero 11 és 12-höz van, a leírás szerint 10, 11 és 12, a többi belemehet, de azokat károsíthatja, oldalt a flag-ek között 9, 10, 11, 12-vel kompatibilis.
Hasonlóan zseniális a csereakció leírása is (ha összetöröd). Van, ahol szerepel a 11-es és 12-es is, mint cserére jogosult modell, van, ahol nem. Na most...
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
megnéztem pár chest-mount vs chin-mount összehasonlító videót, biciklin nekem egyértelműen jobban tetszik a mellkas. Annyira elől van az ember feje (és így a kamera is a chin-mounton), hogy alig látni a kormányt. Sokkal stabilabb ugyan a felvétel, de mégis inkább a melkason mutat jól.
Lehet, hogy motoron ez nem így van, ott más a testtartás. Meg lehet, hogy a motor már túl sokat kitakarna a képből chesty-vel, a bicikli vékonyabb. -
Alabástrom
senior tag
Köszi mindenkinek, az állvédős rögzítésen én is gondolkozok, kevésbé is vergődik ott a kamera, illetve fordul a fejemmel együtt. De nekem a perspektíva kicsit jobban tetszik mellkason, úgy hangsúlyosabb lesz a filmen a kormány és a karok. Meg kissé elgondolkodtató, mennyire húzza úgy az ember fejét...
-
Alabástrom
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
De, nagyon is féltem, ezért csakis protektorban űzöm a sportot. Így a GoPro alatt is van a mellkasomon egy nagy protektor.

-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Kiegészítővásárlás következik, abban is szeretnék tancsot kérni.
Endurozáshoz használnám, ami közben előfordul, hogy elesik az ember. Chesty-n lesz a kamera, adott esetben konkrétan ráesek. Kerestem valami vaskos szilikon bumpert hozzá, de csodák csodája, a sokszáz (vagy inkább sok ezer) kiegészítő között nem találok ilyet. Ennyire brutál ütésálló lenne, hogy nincs szükség rá? A vékonyka kis szilikontokok látszólag inkább karcolás ellen védik csak.
A búvártokot nézem az egyetlennek, ami érdemben véd ütés ellen.Ti mit vennétek hozzá ilyen célra? Búvártokot? Semmit? Vagy van valami bumper, csak én nem találom?
-
Alabástrom
senior tag
Akkor a HDR az a sima videóknál is hatásos? Nem csak akkor, ha speciális formátumú a kimeneti film (HDR10, DolbyVision, stb)?
Sosem volt még Goprom, de tudtommal adnak hozzá egy egyszerű videószerkesztő programot. Az nem jó? Pont a napokban volt téma itt a Movavi, nektek miért van rá szülkségetek, mi hiányzik a GoPro saját szerkesztőjéből?
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Vásárlás előtt állok, de kicsit elvesztem a specifikációkban...
Biciklizéshez (enduro) használnám, a 10-es és a 12-es között vacilálok. (10-es 300eur a GoPro honlapon, a 12-es most dual töltővel 450eur). Nem teszek különösebb munkát a videószerkesztésbe, DaVinci-vel régebben játszottam, de már eszem ágában sincs.Miben nyújtana többet bicajozáshoz a 12? HyperSmooth újabb, de igazán a régi is elég jó, nemtom mennyi pluszt adna a 6-os. A HDR nem egészen világos, hogy mit takar - eleve szélesebb dinamikatartományt szorít bele egy "sima", azaz nem HDR videóba, vagy maga a videófájl lesz HDR fájl, amit csak arra alkalmas lejátszó tud visszaadni (ami nekem nincs)? A horizontrögzítés jól hangzik. Viszont a GoPo honlapon az összehasonlítás szerint a 12-esben nincs GPS. Ez tényleg így van?? Elég hihetetlen...
Valami egyéb, amit nem vettem figyelembe? Ti melyiket vennétek?
Köszi'
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon BG-R10 markolat (EOS R5, EOS R6, EOS R6 Mark II) - Újszerű -
- Nikon Nikkor Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR - Új -
- Canon EOS 1300D gépek objektívekkel ( 2800 / 9400 / 9600 / 13700 expo )
- Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- Sony Alpha a7R IV tükör nélküli digitális fényképezőgép váz (ILCE-7RM4A) Új modell
- Üzleti kategóriás laptopok, asztali számítógépek, alkatrészek,garanciával, ZoliLaptop.hu
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! 4TB Seagate Barracuda ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- GAMER PC! Intel i7-14700 / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Gondolom vannak olyan lépések, amiket szinte minden filmnél nagyjából (vagy pont-) ugyanúgy megcsinálsz, mint pl a zajszűrés, kihajtogatás, felbontás és bitrate konvertálás... Esetleg részletinformációkkal együtt, azaz pl nem csak hogy zajszűrés, hanem hogy hogyan.
)