Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Divinity

őstag

válasz hitchins #9157 üzenetére

Én úgy tértem most vissza, hogy előre elkezdtem Google alternatíva appokat használni iOS-en, migráltam a képeket Google Photos-ra, dobtak minden email klienst (nem mintha droidon nem lenne) és csak gmail, iMessage, FaceTime leépítése, erősebben kezdtem a Strava-ra dependálni Apple Health helyett meg ilyenek, így volt egy elképzelésem milyen is lesz visszatérni.

i15 Pro / Watch Ultra / AirPods Pro 2 -> P10P, egy darabig mellé ment a watch saját simmel de abból is lett egy Pixel Watch 3, az AirPods még csak most cserélődött Pixel Buds Pro 2-re :DDD

Eddig ami hiányzik az a AirPlay de ez saját probléma, hogy Apple TV-t használok amin persze nincs Chromecast :DDD meg talán, hogy wake-up alarm-ból továbbra is csak egyet lehet beállítani, egyébként én nem bántam meg

• K82

őstag

válasz hitchins #9132 üzenetére

Ahogy olvasom, a többiek nagyrészt megválaszolták a kérdéseid; én csak a lokátor témával kapcsolatban osztanám meg a tapasztalataim.

Androidnál (és nem csak Pixelnél) létezik helymegosztás, ami a Google Maps része: itt megjelölhetsz embereket akikkel megosztod a tartózkodási helyed (x időre/korlátlanul), ez (mivel a telefont használja) egészen pontos. Láthatod az iOS-t használó ismerőseidet is, hugom pl. i16 valamit használ és látom mikor merre jár.

Az AirTag-szerű androidos cuccok pedig egyre jobbak. Kb. fél éve vettem "filléres" cuccot (MiliTag Go) tesztre és mellé egy komolyabb, UWB-támogatásal rendelkező Moto Tag-et. Hiába a majdnem négyszeres árkülönbség, pontosságban nincs különbség közöttük. Pingelni hatókörön belül mindegyiket meg lehet, a Moto Tag-nek annyi előnye van h az UWB-nek hála tudod merre indulj - ha esetleg nem hallanád. De az olcsó tracker is elkezd csipogni, ha nem egy bőrönd legbelső rekeszében van leszigetelve meghallod azt is.
    Ma voltunk Zamárdiban, ilyenkor már nem túlzottan forgalmas, az eredményeket pedig a csatolt képeken láthatod:

13:39-kor néztem rájuk (miután beleolvastam a fórumba), gyakorlatilag pár perc eltéréssel mindkét tag-et látta a Find Hub.

Itthon a faluban hétvégén van hogy csak órák után adnak újra életjelet a Find Hub-on keresztül, de ezen nem csodálkozom: szűk utca, minimális forgalommal (óránként pár autó maximum, gyalogos forgalom szinte nulla).
    Ugyanez bent a városban már máshogy néz ki: ha közelebb parkolok a főépülethez (ami előtt buszmegálló is van), kb. meg tudom mondani mikor ment el utoljára egy busz. Ha a hátsó részen ahol már jóval kisebb a forgalom, akkor is max. 15-20 perc késéssel látom az utolsó pozíciót.

Szóval ha ez már most így működik, sok panaszom nem lehet rá, hugom AirTag-jei is hasonlóan viselkednek. Repülőtéren a nagyságrenddel több eszköz miatt nem hiszem h problémás lenne az androidos tracker, de ilyen környezetben nem tudtam még tesztelni; az AirTag viszont parádés volt tavaly, terminálok között is láttuk hogyan mozognak a csomagjaink.

• Golota

aktív tag

Fotók szerintem jobbak, de a videók gyengébbek lesznek mint Iphone-on. Szerintem a Pixel expozíciós beállításai elmaradnak video alatt a jótól.

• gulb

őstag

1. Kepeket lehet felhoben tarolni ( nekem 3 felho szolgaltato van bekotve a kepekhez) Telodon a Google Photos appba kis index kepek lesznek megjelolve hogy backup sikeres vagy nem.
    2.Annyi albumot hozol letre amennyit akarsz es mindenki akit meghivsz az albumba latja es tud betenni. Tarhely pedig minden user sajatja. Van csaladi tarhely lehetoseg de az Photos tol fuggetlen story.
    3. Find my device itt is letezik family group eseten family app es abban minden gyerek telefonja lathato keresheto lokacio beallithato riasztas stb. Google maps appon belul pedig megoszthatod a lokaciod mas google userrrel akik mindig latjak hol vagy eppen. Airteg ficsor nah az hitvany de oszinten szolva hat ertelmes use case-t meg nem lattam.. ( ismerosom utazaskor hasznalta latta az airteget ott volt a repteren a csomag szortirozo reszen es? Ugyan ugy letagadtak es szarra nem ment vele csak idegesebb volt mert tudta, hogy atba...)
    4.Fotok minosege szerintem ugy iPhone 13 ota a pixel iPhone harc inkabb preferencia kerdese.. Mivel en andros voltam korabban fel se merult a valtas soha. Kep minoseg nagyon sok esetben megdobbentoen jo volt iPhone user ismerosokehez kepest.
    A videozas mas teszta. Kis videok csalad unnep stb szerintem nem veszed eszre melyik telefon mit tud... Ha videozasra akarod hasznalni es nyaralasok alatt utazos vlogot kesziteni hat akkor iPhone. Nekem e celra van egy halom DjI cuccom es azzal keszul minden mert telefon az telefon nem videokamera.

Jo tanacs ha nincs mas okod a valtasra mint ahhh ki akarod probalni akkor inkabb ne mert az apro kis dolgoktol idegbejossz majd😂😂 nekem az Ios IpadOs es MacOs ilyen win es andro utan szet tud b...az ideg tole😝 kenyszerbol de hasznalom mert Davinchi resolvenal nincs jobb video szerkeszto es az nagyon jol fut a Ipad Promon.

• krono.

tag

Az androidos airtag alternatíva azért nem valami kiforrott egy béna default beállítás miatt a Google által. (Itt egy videó róla, ha nem gond az angol)

• Divinity

őstag

Fotók hasonlóan működnek, Google Photos-on keresztül, az app elérhető mindenhol így az ott megosztott albumokat cross platform elérhetőek és mindenki pakolhata bele.
    Viszont ez egy plusz app lesz az iPhone-on maradó családtagoknak is.
    Ellenben nem kell hozzá semmi csak egy gmail fiók szóval le is tudod még iPhone-on tesztelni, hogy megfelelő lesz e :)

A lokátor már kicsit bonyább, van Android natív az említett Find Hub. Ellenben ide pedig a csak androidos eszközök fognak megjelenni az almások nem. Emberek helyzet megosztása is átmegy rajta, ellenben iPhone-on ez direktben a Google Maps-be van integrálva nem saját app vagy a Find My-ba.

Szóval alapvetően megoldható de az iPhone-on maradtaknak lesz kicsit kényelmetlenebb.

(Plusz ha van Mac kéznél akkor OpenBubbles -el iMessage meg FaceTime is megoldható szépen)

• syIex

nagyúr

Google drive / photos hasonlóan működik, fel töltöd a képeket és csak egy kis meg jelenitő kép lesz igen.
    Azt tudom, hogy driveon belül meg lehet osztani mappákat, de szerintem a fotókat is ugyan úgy.
    Lokátor helyett pedig Find Hub. Ugyan az csak Google és cross platform tehát megy iPhone és droidon is annyi, hogy email címet kell meg osztani amit a telefonon használ a másik fél.
    Nincs már olyan dolog ami valahogy ne lenne meg oldva. :N
    Maga az eszközök és a kiegészítők mások. Itt is van azért ecosystem, de nyitottabb.
    Ha azokat meg tudod szokni akkor jó döntés lehet a váltás. :K

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés