Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
Hello,
Google drive -omra folyamatosan jön shared spam file az onmicrosoft.com -ról
Azon kívül, hogy egyesével tiltogatom/reportolom, lehet valamit tenni ezek ellen?
Pl blokkolni , hogy onmicrosoft-ról senki se oszthasson meg velem semmit?
Vagy blokkolni hogy bárki megoszthasson velem bármit, és csak addig nyitom ki amíkor tudom hogy kuld vki?
Vagy barmilyen megoldás?Sehol nem használom ezt az email címet, sehova nem regeltem vele.
Tuti valahonnan lelopták az email címem és most napi szinten küldik. -
CortezX
aktív tag
Sajnos már sokadjára fordul elő a következő eset. Feleségem szeretett volna segíteni a megosztott mappán belüli fájlokat rendszerezni, átnevezni stb. A webes Drive-ban és a mobilappon minden változás látszik, de az asztali Drive semmilyen változást nem szinkronizált pedig folyamat online volt minden eszköz... Van ötlet hogyan tudnám kikényszeríteni a szinkront?
-
Joker88
őstag
Szokott lenni a Google Drive-hoz valami 'árcsökkentő promoció" ?

100 Gb-om van, havi előfizetéssel kb 690 Ft/hó , de kezd szűkös lenni a hely.. Kb 10 Gb helyem van még
és rengeteget fotózok,stb, de már nem tudok mit törölni.. -
thomasa
senior tag
Sziasztok! Google tárhelyet bővítenék 200GB-ről 2TB-re.
Nyár elején ránéztem, volt még egy kis helyem, azt írta, az első 3 hónap bővítésért nem kell fizetni, gondoltam tök jó, úgyis hamarosan upgradelek. Nyaralás előtt ránéztem, már csak 2 hónap volt a kedvezményes. Hazajöttünk a nyaralásból, persze betelt pont a tárhely is, nézem -> 0 hónap a kedvezmény. Az a kérdésem, hogy ezeket egyénre szabva ajánlja, vagy vannak prémium időszakok, amit esetleg érdemes kivárni? (Nem azért a 3590 Ft-ért, csak az elvek miatt érdekel.) Köszönöm.
-
Jogos, így nem kell letölteni a gépre. Köszönöm!
Persze fennáll a kérdés, miért nem lehet a kukában belenézni a mappákba, miért kell hozzá ez a plusz macera. Felvetődhet, hogy például a windows kukájában sem lehet megnyitni a mappákat, ugyanez ott is a protokoll: visszaállítás, belenézés, újbóli törlés. Csakhogy a win kukájában a fájlokat sem lehet megnézni, megnyitni, így természetes, hogy a mappákat sem. Viszont a drive-kukában a fájlokat simán meg lehet nyitni, bármit lehet velük csinálni, alapból kiírja a méretüket, stb., logikátlan számomra, hogy a mappákkal meg semmit nem lehet kezdeni, még a méretet sem lehet látni.
-
Sziasztok!
A drive lomtárában nem lehet megnézni a törölt mappák tartalmát. Ahhoz, hogy megtudjuk mi van a mappában, le kell hozzá tölteni a mappát a gépre. A különálló fájlok megnézhetőek, kiírja a méretüket, meg lehet nyitni őket, stb, de a mappákról abszolút nem tudható meg semmi. Van valami módja, hogy meg lehessen nézni a méretét, tartalmát, letöltés nélkül? -
Grillo
őstag
Nem egészen ideillő kérdés, mert ezt már Google One-nak hívják, de hátha találkozott valaki a dologgal. Van nekem egy 2 TB előfizetésem, már több éve használom. A gyerekeknek is lett közben telefonjuk, stb, és odáig juottunk, hogy a fiamnak tele lett a 15 GB alap tárhelye (főleg képek miatt). Próbálnék neki a 100 GB-os előfizetésre váltani, de nem engedi, gondolom a Family Link miatt azt írja, hogy majd én megoldom neki (mármint a felügyelő a FL-ben). Viszont én csak arra találok lehetőséget, hogy a saját 2 TB tárhelyemet megosszam, az viszont itt nem megoldás, mert egyrészt tele van, másrészt oda nem ilyen dolgokat mentek el. Lehet probléma a 16 év alatti kor esetleg (2 hónap múlva már eléri)?
-
nfsu17
veterán
válasz
Oldman2
üzenetére
Szerintem keverik a mobil tárhelyét (128/256GB, stb), a google fiók tárhelyével.
Gondolom nem tudnak újabb appot telepíteni, mert az ugye a telóra települ > ahol azért kell a hely. Jó zavaros az fix.Mivel a tárhelyet (mármint a mobilét) max SD kártyával (ha a telefon kezeli) lehetne bővíteni (és itt kérdéses hogy appot engedne-e rá telepíteni...sokszor nem), ebből mobilcsere lesz.
-
p2pp
őstag
válasz
Oldman2
üzenetére
Az a gondom, h kevés az 50GB és a Play Áruház nem akar semmit sem telepíteni a Keresztlányunk mobiljára. A Play Áruház írja ezt, de nemtom honnan szedi a Tárhelyet?
Ez Mobil függő? Nem értem? Ha igen akkor Mobil csere lesz belőle.
De az Anyja mobilja sokkal újabb. Abban meg vagy 250GB tárhelye van a Play Áruháznak.
Ez mivel függ össze? Ha nincs más megoldás, akkor.
Anya vesz újjat, a gyerek meg megkapja az övét. Ennyi! -
Oldman2
nagyúr
-
p2pp
őstag
Sziasztok!
Ez nem függ össze a Drive Tárhellyel.
Remélem maradhat, de nm tudom mi a megoldás teló cserén kívűl?
Miért van az hogy egyik mobilban a Play Áruházban 50GB tárhely van.
Nem is tudunk már semmit sem feltelepíteni.
Csak 1 eszköz van bejelentkezve 1 címmel oda!
A Másikon meg vagy 200GB tárhely van és semmi gond nincsen!!!
Most ezért cseréljünk mobilt?!
Köszi Google!!! -
babosf
aktív tag
sziasztok próbálok érthetóen foglmazni. régi laptop: 2 mappa szinkronizálva a drive-val.
új laptop: ugyanezt két mappát szeretném ha a gépen lenne mert majd ezt használom a továbbiakban. Mi a legegyszerűbb leggyorsabb módja hogy az új laptopon ott legyen a 2 régi mappa? (csak letöltés az új gépre a már szinkronizált mappákat? ) köszi -
Én is! Én nagyon szeretem egyébként, számítógép oda csinálja adott mappákról a backupot (ez az, ami nagyon tetszik, mert pl. onedrive-nál egy adott mappába kell betenni a tartalmakat, nem lehetnek akárhol a gépen, vagyis régebben így volt) és az androidos telóm felhője is ez.
-
Most az kevesebb fájlt tartalmazó mappával kipróbáltam, hogy hozzáadom a kliensben. Úgy néz ki fejlődött a dolog, mert nem kezdte el feltölteni a mappa tartalmát, mint korábban, duplikációt létrehozva, hanem átnézte és ami a szinkronizálás vége óta került a mappákba, csak azt töltötte fel. Szóval megoldódott úgy néz ki.
-
Nekton
aktív tag
válasz
tylerddd
üzenetére
Sajnos a Win kliens nem megbízható. Simán előfordul, hogy nem szinkronizál, vagy duplikál. A duplikációk gyakran nem is olvashatóak. Én most tettem át minden cuccomat onedrive-ra. Az megbízhatóbb, de éppen valami EU alternatívát keresek.
A tanácsom, hogy arra építs, ami fent van a felhőben, mert ha újraindul, abból fog dolgozni. Én ilyenkor törlöm a helyi mappákat a kliens törlése után, majd újratelepítve lehúzom a mappákat tükrözéssel.
-
Üdv! A napokban arra lett figyelmes, hogy jelez Windows 11 alatt a Google Drive kliens, hogy lépjek be. Beléptem, mondom OK. Ma látom, hogy a gépen a beállított mappáknál nincs ott a sarokban a jelzés, tehát nem szinkronizál. Belépek a kliensbe és látom, hogy igen, adjam hozzá a mappákat... Ilyenkor mi van? Ha hozzáadom, amik eddig be voltak állítva, elkezdni megint feltölteni gondolom és duplikálja majd. Tehát a felhőből töröljem a gépet és kezdjem elölről, minden feltolni, nyilván nincs más megoldás. Ehhez kérek megerősítést! Köszi!
-
snowdog
veterán
válasz
tylerddd
üzenetére
Más is úgy járt, mint én:
"A Chrome letiltotta az Internet Download Managert (IDM) az Ublock Originnel együtt.. akkor most mi van?
RÉG IDM felhasználó itt. Azt hiszem, a legtöbben tudtuk, hogy az Ublock Origin a chrome-ot érintő közelgő változtatások miatt el fog veszni, de nem számítottam arra, hogy az IDM is le lesz tiltva. Ez óriási veszteség számomra, mivel megszoktam, hogy az IDM a letöltéseket fájltípus alapján automatikusan külön mappákba rendezi." -
Üdv! A napokban összefutottam olyan Google Drive-on megosztott videóval, hogy azt nem lehetett semmilyen formában letölteni. A linken keresztül bárki számára elérhető. Azt vágom, hogy a megosztás során ki lehet kapcsolni a letöltés gombot, ugyanakkor én használok egy Internet Download Manager nevű klienst, ami a hagyományos letöltések vezérlése mellett tud olyat, hogy videótartalomnál megjelenik a kis vezérlője böngészőben és elég sok videót ki lehet vele menteni bárhonnan kb. Az említett megosztásnál viszont nem jelenik meg.
Milyen beállításokkal oldhatta ezt meg a megosztó? Szeretnék én is hasonló formában megosztani videókat a GD-omból. Köszi!
-
Üdv! Van ugye a 2TB-os csomag, amire lehet szükségem lenne. Létezik egy havi előfizetéses modell, ami a Geminit is tartalmazza. Gondolom ez valami "pro" verzió?! Ha erre a verzióra neveznék be kíváncsiságból, de nem jönne be, akkor simán át lehet menni a normál 2TB-os csomagra, egyben kiperkálom az éves díjat (így gazdaságosabb) és megy minden tovább?! Tehát nem vesznek el adataim stb.?! Köszönöm!
-
t72killer
titán
Sziasztok, van arra mód, hogy a drive-on lévő fájlok részletes hozzáférés, megnyitás, LETÖLTÉS adatait megnézze az ember? Ellopták a telefonom, sajnos időben wipe-olni nem tudtam és eltelt pár óra, míg a gugli jelszóm megváltoztassam, sessiön-öket kinyírjam. Kíváncsi lennék, vajon mekkora a kár adatlopás téren...
-
cigam
titán
Lemondanám (törölném) az előfizetést, de csak a "mégse" gombot adja. Ilyenkor mi a baja?

-
coco2
őstag
Ha belépsz az eszközön a google acc-ra, akkor annak a google acc-nak a drive-ját fogod elérni. Ha már létrehoztál több külön acc-ot, és mindenhol file-ok vannak, akkor megosztani tudod őket a felhasználók között. Esetleg összemásolhatod az anyagokat egyetlen acc-ra, és törölheted a felesleges acc-okat, de ebben az esetben figyelj oda, hogy a forrás anyag másolva legyen, ne csak egy megosztási link-et másolgass, mert abból adatvesztés lesz.
-
Pano
veterán
Sziasztok!
Nem tudom, hogy a drive tudja-e, de hátha tudtok segíteni.
Több eszközöm van és a google drive mindegyiket külön számítógépként kezeli. Viszont én azt szeretném, hogy mindegyik eszközről ugyanazokat a fájlokat lehessen elérni.
Most jelenleg úgy van h pl a PC-n látom a dolgaimat, de a laptopra meg nem szinkronizálja ugyan azt, mert külön eszközként kezeli.
Vaslahogy meg lehet oldani, hogy mindegyike eszköz ugyan azt streamelje? -
tome0001
senior tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ha synologyd van akkor a Cloud sync a google drive saját meghajtó mentésére jó, és van a PC-re telepíthető Synology drive client (desktop utilities menüben tudod letölteni a telepítő fájlt) azzal pedig tudod menteni a azt a mappát amit a "számítógépek" drive részre szinkronizál fel a google drive kliens.
Nem tudom miért van így megbonyolítva, hogy két külön progi kell hozzá, de nekem is így van megcsinálva és jól működik. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
CortezX
üzenetére
Pont most. Épp ezt akartam kérdezni:
Sziasztok,
A windowsos gépem documents mappája a google driveal van szinkronizálva. Gondoltam,hogy egy alternatív mentés is jó lenne, ezért a synology-ra feltettem a CloudSync appot, ami elvileg erre lehetne jó. De nem.
Az a google drive saját meghajtóról csinál mentést, de nem az egész driveról, amiben a "Számítógépek" rész is benne van.
Van ötletetek,hogy küszöbölhetném ki a hibát? Az elkerülném, hogy még egy sync appot feltegyek windows alá.
Próbáltam a szinkronizálandó mappát betenni a Google Drive Saját meghajtóra, de windows appon belül nem engedi, azt mondja nem támogatott. -
CortezX
aktív tag
Véletlenül vettem észre, hogy dec 12 óta a pc kliens csak a főkönyvtárat hajlandó szinkronizálni a felhőbe (mindig is tükrözés volt beállítva). Ha a webes fellületen pakolászom át a fájlokat valamelyik almappába, akkor megjelennek a pc-n is, de fordítva nem... Találkozott már valaki hasonlóval?
Új hozzászólás Aktív témák
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest