Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Üdv a GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AcCEsS
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Merészkedünk, merészkedünk?
Én a késve megérkezett második routert pár nap járatás után tegnap este beállítottam fő routernek. Egyelőre minden ok, egy dolog tűnt fel, ami a működést nem befolyásolja, csak fura. A fő routeren fut a dnsmasq, amihez az általad mutatott péda segítségével adtam meg a host neveket. Léteznek dinamikusan kiosztott ip címek is, azoknál az elv ugyanaz, csak ip-cím nékül, pl. dhcp-host=00:22:33:44:55:66,kriszti-tablet Teljesen jól működik, a mac cím alapján beazonosított nevet írja ki a dhcp által kiosztott random ip-címek mellé. Viszont az ap módban (csak wireless, nincs wan + nincs dhcp) működő ethernettel bekötött második router ezeket a fő routeren beállított név bejegyzéseket nem látja teljes egészében, amit nem értek. A Device List menüben a mac címek mellett 4-5-6 bejegyzés mellől hiányzik az ip-cím és a név, pedig a fő routeren minden ok. Meg tudom pingelni a routerből az adott eszközt, de arp-ot lekérve sincs a név a listában, csak mac + ip, a név helyett ? van. Nem mindig ugyanazok a nevek hiányoznak, teljesen random a jelenség, illetve egy csomó más eszköz meg jól van listázva a Device menüben. Nem értem, furi. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sajnos nem lesz ott a The Game Awards-on a The Witcher 4
- Pánik a memóriapiacon
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Lenovo Thinkpad X13 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3361, 100% Akksi
- Apple iPhone 16 Pro Black Titanium-Használt, karcmentes 99% akku Garancia 2028. 02. 23-ig ONE
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Én a késve megérkezett második routert pár nap járatás után tegnap este beállítottam fő routernek. Egyelőre minden ok, egy dolog tűnt fel, ami a működést nem befolyásolja, csak fura. A fő routeren fut a dnsmasq, amihez az általad mutatott péda segítségével adtam meg a host neveket. Léteznek dinamikusan kiosztott ip címek is, azoknál az elv ugyanaz, csak ip-cím nékül, pl. dhcp-host=00:22:33:44:55:66,kriszti-tablet Teljesen jól működik, a mac cím alapján beazonosított nevet írja ki a dhcp által kiosztott random ip-címek mellé. Viszont az ap módban (csak wireless, nincs wan + nincs dhcp) működő ethernettel bekötött második router ezeket a fő routeren beállított név bejegyzéseket nem látja teljes egészében, amit nem értek. A Device List menüben a mac címek mellett 4-5-6 bejegyzés mellől hiányzik az ip-cím és a név, pedig a fő routeren minden ok. Meg tudom pingelni a routerből az adott eszközt, de arp-ot lekérve sincs a név a listában, csak mac + ip, a név helyett ? van. Nem mindig ugyanazok a nevek hiányoznak, teljesen random a jelenség, illetve egy csomó más eszköz meg jól van listázva a Device menüben. Nem értem, furi.