Hirdetés
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xelo
addikt
értem én, csak mint láthatod kint nagyon babaáron tudok ezekhez jutni, és azért nem 2naponta megyek ki. ha majd eladom se fogok rajta bukni (nagyot..)
időm meg egyelőre lesz, gimi 9. - 10. még nem olyan húzós. ez meg amit kinéztem 60k körül van átszámítva, az már nincs annyira messze az 50től
tanulásomat gitártanár segítené. szerencsére elég sok embert ismerek ilyen téren(pl apám keresztfia [Béke Csaba - gitár és lantművész] - klasszikust nyomat de azt nagyon jól -> [lanton]). -
ReJim
őstag
nem kifejezetten egy line6re gondoltam. nem fogok kombót venni, mert mindegyi gyártó a profitra van kiélezve, és egyre nagyobb hülyeségeket csinálnak (marshall 400W-os IC-s végfok, a sok hangszerboltos által emlegetett "cső szimulátor", meg acsöves előfokos kombók fejek, vicc...)
szóval engem inkább egy SansAmp vagy hasonló pedál-efekt erősítő modellezés ami érdekelne. de sztem ki fogok pár dolgot próbálni...
(Guitar Rig-et nem ajánlom... olyan mint a winamp: külső megjelenésre van fejlesztve a kernel része, a lényeg kissé elmaradott.) -
-
Bero
aktív tag
Voltam már Drop B#-ben is, na ott már a 11-es húr is kevés volt
És akkor még ne is beszéljünk a a Slipknot Heretic Athem című számáról, ami Drop A![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
MIndenesestre most egy jó ideje E.
Húrra visszatérve, szerintem nem én vagyok megzakkanva, ha 10-11 között vacilálok, hanem ako 08-as húrt használ? Látjátok még egyltalán.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
nesa
veterán
-
Skót
aktív tag
de át is lehet kicst írni hogy ne d-n legyen hanem normálon is ugyanúgy szóljon

Én se hangolgattam sehova lévén hogy nincs se hangológépem se semmi ami alapján be tudom hangolni
fülemre annyira nem bíznám mert ok-ok meglenne valahogy de nem jól!
Ígyhát inkább átírtam a tabot normál hangoláshoz
-
Slayer Valor
őstag
én valami ilyesmit szeretnék majd venni, sztem jó ez
bár más gitáros oldalt még nem találtam, majd keresek, megnézem majd a yamaha-k milyen árban vannak. Na én mentem.
hopp, ezt elfelestettem
:Bővebben: link
de ez se lenne rossz, de tanuláshoz valsz egy 30k-s is elég lenne
nam ind1
50k
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Dominator
aktív tag
-
Goose-T
veterán
Az olcsóbb gitárokon általában az indokoltnál feszesebb a húr, mert nem annyira pontosak az alkatrészek, így távolabb kell tartani a húrokat a nyaktól, hogy ne rezonáljon be. Szerintem érdemes lenne D-re lehangolnod, jobban is fog szólni, kényelmesebb is lesz (lazábbak lesznek, könnyebben, gyorsabban le tudod fogni a húrokat).
-
Terminátor 4.
tag
Ez nem így megy. A pedálok minősége meg sem közelíti a komoly multieffektekét, meg koncerten nehézkes is a kezelésük. Nincsenek presetlehetőségek, ami elég gáz. Kivéve, ha MIDIvezérlt pedálsorod van, mint mondjuk David Gilmournak, de arra még a magyar ászoknak sincs felesleges többmilliója

-
Goose-T
veterán
Még egy éve sincs, hogy Zalaegerszegre költöztem, ezalatt még nemigen sikerült sok zenészt megismernem. Ha Győrött vagy Törökszentmiklóson laknék, akkor seperc alatt össze tudnék hozni egy bandát, de így nehezebb a helyzetem. Egyébként zenéltem már együtt haverokkal sokat, volt 2 zenekarom, de sajnos az volt a baj, hogy nem mindenki szerette azt csinálni, amit én, mindenkinek más ízlése volt. Ha előre megmondom, hogy mit akarok játszani, eggyel csökkentem a lehetséges konfliktusok forrásait. Ha nem olyan nagy haver az, akivel zenélek, akkor könnyebb kirúgni is a bandából, ha esetleg nem teljesít az elvárásoknak megfelelően. Érted már? Szeretnék némileg vezető szerepet játszani a bandában, mert a dolgok megfelelő kézben tartása nélkül csak káosz lesz minden próbából. Tapasztalat.
-
Skót
aktív tag
De azon gondolkodok hogy felesleges nékem erősítő hiszen ittvan a 2db 90-es láda+erősítő hozzá + lemezjatszó
Igaz hogy az egész cucc ruszki +igaz hogy vagy 25-30éves de még egész jól szól ami recsegést hallani az a hangfalak széjáratottsága miat lehet -->tehát újra kell tekercseltetni
Hameg minden törik-szakad akkor meg még mindég ittvan a jazz a gépen
De most érted ha ottvana lehetőség hogy találjak egy rajzot ami azt mutatja hogy is néz ki egy ilyen kis gyakorló cucc akkor miért ne keresgethetnék rá (nem a nevemet megszólni
)
Amúgy ha valakinek kell van jókis 25w -os sztereo erősítő kapcsolási rajzom ha jól emléxem alkartészlistával
Mod: amúgy nem tom mit pörgök itt még gitározni se tudok de már azt telvezgetem mivel fogom kihangosítani
LOL
[Szerkesztve] -
Skót
aktív tag
naugyi

Bővebben: link
Aztmondja ideális kezdőknek (75kért)
Namost én azon gondolkodom hogy az erősítő amit ott adnak hozzá gondolom spec erősítő (tehát nem egy egyszerű kis erősítőcske)
Viszont ha volna kapcsolási rajz...
ááh Álmodik a Skót
Hagyuk mert ez halvaszültetett ötlet
-
Skót
aktív tag
Ez mind szép és jó de nem tudnátok nekem egy oldalt mutatni ahol vannak képek is gitárokról/márkajelzéssel/
Van itt nyíregyen angszerbolt vagy 3-is (asszem de 2 bizt)
Majd megnézem mennyire foglalkoznak használt cuccokkal
Mod:
mondjuk sajna a funkcialitásával (mi jó mi nem ) teljesen nemv agyok tisztában de alakra mondjuk az ilyesmik teccenek
Bővebben: link és innen a K-250 jelzésű
[Szerkesztve] -
_Gudella
senior tag
Hello!
Már én is épp ilyen topicot akartam nyitni!
Én vettem először egy klasszikus gitárt, azt nyúztam magamtól hátom hónapig, aztán vettem egy Craftsman elektromosat (olyan Ibanez-másolat-féle)
Én is főleg Metallica témákat próbáltam (máig kedvenc)
Aztán elmentem tanárhoz, ami nagyon nagy ugrást jelentett, mindenkinek ajánlom, hogy járjon tanárhoz!
Egy dobos haverommal zenélgettünk sokat nyaranta.
Később vettem egy 10 éve Charvel Rhoads formájút. Imádom, szereintem nagyon jó vétel volt.
Múltkor összeraktunk 4en egy bandát, játszottunk 5 számot a sulinkban kimittudon. (4 Metallica 1 RHCP)
Most szünetel a gitározás felvételi/érettsége/festés/felfordulás miatt.
Tervezzük, hogy nyáron folytatjuk ezzel a bandával....
Meg más terveim is vannak.... Másokkal is zenélni....
Majd teszek fel képet a hangszereimről....
[Szerkesztve] -
hezso
aktív tag
1. Nagyon jó a gitárod, grat! Kezdeni tökéletes, minek is kezdenél egy Ibanezzel ha úgyse tudsz játszani. Ha megtanulsz, és veszel egy Ibanez-t akkor legalább lesz egy minőségbeli ugrás.
2. Mi most kezdjük alakítani a zenekarunkat(
) aminek a neve az aláírásomban is van, azaz az anyánk-apánkot. Ez ilyen bulizenekar lesz csak a saját szórakozásunkra, saját+Konflikt+Aurora+PiCsa számokat fogunk ''játszani''.
Persze zenélni még semelyikünk nem tud, de az akarat megvan
3. Sok sikert a tanuláshoz, remélem sok tanító oldal összegyűlik majd itt!
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony Playstation Portal + Tok + 5 hó garancia
- Eladó Xbox Series X DOOM The Dark Ages Limited Edition kontroller 1.5 év garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B460 i7 10700 16GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 8GB NZXT S340 fehér CM 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 8700F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS 750W
- Navee S40 elektromos roller // Számla // Garancia //
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 8700F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

tanulásomat gitártanár segítené. szerencsére elég sok embert ismerek ilyen téren(pl apám keresztfia
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
par eve...

:
nam ind1
50k

: