Hirdetés
- Mi történik egy netes csalás után?
- Lenovo X13 Yoga gen2 billentyűzetcsere
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- 💣 BLACK FRIDAY a lapcsaládon: ma akár 20%-ot is jóváírunk a vásárlásaidból! 💰
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
delta9
senior tag
hülye vagyok, először nem esett le...
ami még van: Jim Dunlop Cry Baby, Boss equalizer, természetesen mindíg Ernie Ball 11-es húrok, 1.1-1.4-es Jim Dunlop pengetők.
és ami még tervben van: pick up-ok cseréje Seymour Duncan Alnico Pro II-re.
MOD:
aki kitalálja, hogy ki a kedvenc gitárosom, az kap egy sört. (ezekből már bőven ki lehet szerintem.)
[Szerkesztve] -
delta9
senior tag
hallottam már 4-et, azok baromira bejöttek, úgy kompletten. ha isten is úgy akrja, lesz egy Slash s.k. dedikált Velvet Revolver albumom is, bár ez még nagyon szervezés alatt áll.
Apropó volt egy katartikus élményem, mikor a Poison énekesével beszéltem egyszer telefonon. Az tök nagy fíling volt (mármint számomra). -
delta9
senior tag
nem én vagyok a bennfentes, hanem van egy régi jó barátom, aki már egy pár éve kint él Kanadában. Ott baromira pörög a r'n'r élet, ő a bennfentes. Küldött már egy csomó képet, hogy együtt bulizott a Poisonnal, Mötley-vel, Skid R. meg egy csomó más zenésszel. Na, egyszer kb. hajnali 3-kor csörgött a telefonom, mondom ki ez a debil, és ő volt, aszongya ''most lett vége a Poison koncertnek, tudom, hogy te szereted, adom neked Bret-et.'' Én meg az első pillanatban, hót álmosan, meg sem tudtam szólalni, azután beszéltünk egy pár mondatot, dedikált nekem egy Poison CD-t és majd a cimborám hazahozza. Szal mondta, hogy Torontoban(?) lesz Velvet Revolver koncert, és spanol az egyik szervezővel, s ha oda tud jutni Slash-hez, akkor dedikáltat nekem CD-t. Meg a Nikki Sixx együttesének a koncertje lesz nemsoká' és megfenyegetett, hogy Nikki-vel is beszélni fogok...
-
_Gudella
senior tag
Ja, megfelelő programokkal nyílván egy mai PC is megbirkózik legalább úgy az erősítő/láda/mikrofon modellezéssel, mint pl a Line6 POD, vagy a Yamaha modellezős cucca, amik azért elég szépen meg tudnak szólalani.
Da akkor is kell még próbán is hogy az ember mögött ott dübörögjön egy rendes gitárcucc.
De ha még az a perverz ötlete is támad valakinek, hogy hurcolja a PCjét magával próbálni/fellépni stb, akkor is csak az előfok/effekt részét helyettesítheti a gitárcuccnak.
És szvsz egy SB Live akkor sem elég hozzá. (nekem is ilyen karim van). Leglább egy olyan amihez külső DAC van. Persze nem árt ha tud 24 bitet.
Meg gondolom azzal sem vagyok egyedül, hogy imádok potmétereket tekergetni
[Szerkesztve] -
_Gudella
senior tag
szvsz próbáld meg minél kisebbre venni a kimeneti hangerőt ha kombóba kötöd. Meg a hangszinen is vátoztatni kell, nem is kevest. Nekem H&K TubeMan Plus előfokom van, és 3 féle kimenete van: to mixer, to guitar amp, to power amp, és mind a három nagyon másképp szól. (főleg a to mixer, mert az egy 4x12 hangfalszimuláció)
-
MacCaine
őstag
Hali!
Még egy ötlet: ha be van kapcsolva az effekten valamilyen erősítő/csövesítő/vastagító szimuláció, azt kapcsold ki, esetleg próbáld csak úgy, hogy csak a torzító van bekapcsolva az effekten (vagy valami más, delay vagy ilyesmi, a lányeg, hogy csak 1 effekt legyen bekapcsolva).
A multi témához: sokkal olcsóbb egy multieffektet venni, mint minden analóg pedált megvenni, amit ez a multi tud. Torzításban a legtöbbnek kicsit műanyag hangja van, ezért szerintem a torzítón kívül minden effekt mehet a multiról (delay, flanger, phaser, echo stb...).
Z.
Senki nem keres gitárost zenekarba Budapesten?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Dolce Gusto
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- DIGI internet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Motoros topic
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Nem száguld az EV-ipar, a gyárakat és állásokat féltik a britek
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- Asztali i7-4790 16GB RAM Asus RX 550 játékra fogható gép
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14,2 M3 Pro 2023 18GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC, I3-10100, 8 GB RAM, 240 SSD, monitor, billentyűzet, egér
- AOC Monitor 27" Q27B3CF2 100 HZ
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest