Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Irány a 32 bit: játékprogramok 1994-1995-ben
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
freelanced
addikt
válasz
Ba cy lus #63857 üzenetére
Moleman
Koszonom, meglesem az ajanlast.X2N
Megnezem ezeket is, ha tudom meghallgatomdl6
Az a baj kb nem latom hol lehetne hallgatni belole, igy veletlenszeruen meg nem szivesen koltok ra.Ba cy lus
Koszi a valaszt, igazabol lehet, hogy ezen a vonalon kene elindulni, nezelodni. Tegnap megneztem egy Marshall DSL40CR-t es elegge szimpatikus volt, meg ahogy irtad is, itt mar ilyen 70-75 db is oke hangot adott, sot, nem ereztem hogy kimondottan elvenne.
Bar alapvetoen azt erzem, hogy a csoves erositok eseteben, foleg ket dolog van jatekban hangero tekinteteben, az egyik nyilvan a cso ha torzitast szeretne az ember. Mert ugye a tiszta hang eleresehez elmeletben nem kell hangero, ha termeszetes overdrive kell, ott erdekes, hogy szaturalva legyen a cso nem? Szoval tiszta hangra kb barmilyen csoves kellene hogy tudjon halkan hasznalhato hangot. Overdrive eseten meg ahogy neztem sok erosito mar preamp oldalon veszi, szoval megint nem feltetlenul igenyel nagy hangerot, de gondolom azert benne van, hogy valakinek pont az adott hang kell es nem akar pedalt stb. A masik aspektus ami fuggetlen a csovestol, az az, hogy az adott hangszoro milyen hangeron szol jol, mennyi levegot mozgat meg. Es ez valamennyire igaz a solid state-k eseten is. Mondjuk aztan lehet, hogy nincs igazam, de kicsit ezt ereztem a tesztelgetesnel, a Katana se tetszett kis hangeron jobban mint a csovesek.
Esetleg olyan vonalon tudnatok ajanlani meg amiben jo a Master hangero / megoldhato fejhallgato? Az utobbi annyira nem egeto mert szinte mindegyiknel utolag osszehozhato igy vagy ugy, de ha van DI out vagy ilyesmi az nem rossz.
Blues Cube / DSL40 egyebkent mennyire rizikos hasznaltan?
_____________________________________________________________________________________
Mas:
Ma sikerült kipróbálni pár cuccot:
Yamaha THR II 10
Marshall DSL40CR
Boss Katana Artist
Roland Blues Cube Hot
Hughes and Kettner Tube Meister 18Ami igazán tetszett, az a DSL40CR meg a Blues Cube volt.
A Yamaha egyébként meglepo volt, ahhoz képest, hogy mekkora – kicsi, egyszerű, van rajta hangoló meg minden.Jó kis hálószobai amp. Ráadásul SOKKAL jobban szól, mint amire számítottam. Viszont – lehet, hogy csak az agyam játszik velem – kicsit dobozos, kicsit „telefonhang” feeling, nem rossz értelemben, de azért érződik rajta, hogy pici. Talán a hangszóró miatt? Passz.
A H&K rendben volt, de nekem kicsit hangos volt, szóval nem is nagyon probalgattam, nem tudom, ezen van Master?.
A Katana Artist szerintem jobban szól, mint a sima mk100, viszont ugyanaz a bajom vele, mint a többi modellezővel – ezer tekerő, ezer opció, nekem ez már sok. Nem érzem, hogy kellene ennyi funkció.
A Roland Blues Cube Hot viszont meglepett. Nem volt sose 100%-ban tiszta hangzásban, de baromi jól szólt, főleg hogy tranzisztoros. Azt hallottam, hogy jól veszi a pedálokat is, szóval nálam ez egy nagy esélyes. Egyetlen gond, hogy amit találtam használtan, az elég leharcolt, és nincs rajta sorozatszám se, szóval nem tudom, mennyire régi.
És akkor ott a DSL40CR. Nem mondom, hogy órákig nyüstöltem, de meglepett. A master volume-okkal simán ki lehetett hozni jó hangokat kis hangerőn is, és simán elértem tisztától a crunch-on át a keményebb dolgokig bármit pár perc alatt (ellentétben a Katanával– bocsi, ha valaki imádja, biztos zseniális, de nekem nem jön be). Nem tudom, ti mit gondoltok erről az erősítőről, de nálam eddig erősen esélyes lenne. HA lenne fejhallgató kimenet, nincs DI se, szóval éjjel nem tudnám használni, ami nem ideális.
A Fender Tone Master Deluxe Reverb-et szerettem volna meg meghallgatni, azzal nem talalkozott valaki? Hasznaltan meg ok lehet, ujonnan felejtos az ara, viszont nem tudom mennyire jo, nyilvan ott van fejhallgato, kis hangero stb, de hogy mennyire idotallo stb. azt nem tudom. Raadasul meghallgatni se tudom mert nincs sehol kb, egyedul a Mezzoforte-nal, de ott meg nem akarjak megmutatni ertheto okokbol, gondolom nem eri meg kibontani nekik emiatt, ha nem viszik el.Köszi
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus #63857 üzenetére
Kell a tartalék metálra meg a tiszta hangra headroom, dobos mellett, 30-50W minimum egy próbára. Tranyós végfokból 50W mininum. Jópofák ezek az új kis 10-15W-os Marshall fejek de csak otthonra meg stúdiózásra.
freelanced-Ezek a Rolandok elég drágának tűnnek nekem. Boss katana-t szokták még ajánlani ilyen gyakorló kombónak. Aprón nézz ilyen dolgokat, újonnan nem érdemes venni semmit.
Készül egy 50W-os csöves kombóm a marshall AFD kapcsolás alapján
Valahogy így fog kinézni:
Lesz rajta dual gain állítás, egy pre master ami a loop send level szintet szabályozza, egy fő master, természetesen a loop bypassolható, akor a send level lesz a master potméter, a szokásos TMB EQ, mellé presence,resonance, visszacsatolás(dinamika) állítás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Dell Latitude 5510, 15,6" FHD, i5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év garan
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD, i5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év garancia
- HP ZBook Studio G4, 15,6" FHD, i7-7700HQ CPU, 32GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, W11, 27% áfás szá
- Yamaha RX-V4A
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest