Hirdetés
- Lenovo X13 Yoga gen2 billentyűzetcsere
- Asszociációs játék. :)
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Az első három kedvencem az óraszámlapok között Galaxy Watch6-on
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz consono #55320 üzenetére
Megnezem, bar egyelore meg teljesen teoretikus a kerdes, egyelore nem lesz uj gitar, majd valamikor jovore lesz kerdes, akkor meglatjuk Lehet erre inkabb keresnek valami gitarszakit aztan csinaljon meg mindent egyszerre. Bar ez is elonye az olcso gitarnak, ha ugy van, szivfajdalom nelkul nekiallok en, ha elrontom, hat nincs nagy kar
-
Alexios
veterán
válasz consono #55334 üzenetére
De amúgy tényleg, játsszon mindenki úgy ahogy akar. Van aki azt tartja az érzelmi kifejezés csúcsának hogy egy hangot 10mp-en át nyújtva tart, majd ezt ismételgeti, más meg ennyi idő alatt annyi hangot játszik mint amennyi betű van a háború és békében, kinek van igaza?
Mindkettőre van példa népszerű előadóknál is, mindenki megtalálja a maga közönségét -
doc
nagyúr
válasz consono #55334 üzenetére
Persze hogy nem baj. De ez megint olyan szitu hogy az egyik tabor kopkodi a masikat hogy nem az "egy igaz uton" jar. Szerintem mindenki csinalja ami neki jol esik Foleg amig sajat maganak jatszik, ha kozonsegnek csinalja akkor nyilvan bejon a kepbe hogy a kozonsegnek mi tetszik.
-
Ba cy lus
addikt
válasz consono #55363 üzenetére
Pedig épp te hívtad fel rá a figyelmet, mert egy kezdő általában akaratlanul is csak lassabban tudja eljátszani a dalokat (pláne, ha olyan zenéket néz ki). Az ugyanolyan hangzással, másolással csak emlékezteted rá magad és a hallgatóságod is, hogy ez még nem az a szint... Más hangzással inkább el tudod adni önálló, teljes értékű produkcióként. Ez hangszeres játék, itt nem csak szabad, érdemes is kísérletezni.
[ Szerkesztve ]
-
kutyek
senior tag
válasz consono #55363 üzenetére
Igaz. Nem is az eredeti(ből kibontakozó) abszurd állítás mellett érvelek
Én is szeretem a jazz átdolgozásokat (ami azt illeti, a jazz egyik alap motorja maga az átdolgozás, mint "műfaj", illetve a mindig egyedi interpretáció), de mostanában egyre hígul a populáris, vagy annak szánt felhozatal, ennek is volt egy túltolt divatja, ami hamarosan (remélhetőleg) a liftekben és automata telefonos ÜFSZ-ekben fog lecsengeni.
@arnyekxxx:
OK. Engem az lepett meg most @Ba_cy_lus indító HSZ-ében, hogy amikor múltkor bedobtam, hogy a(z eredetivel egyező) hangzás talán nem olyan fontos, ő is határozottan ellentétes álláspontot képviselt. Amúgy a tanulásban szerintem is alapvető, fontos szakasz, hogy pontosan úgy tanuljunk meg valamit, ahogy az eredetileg szól - ebben a jó preset nyilván sokat segít (és néha pedig épp ront a helyzeten, mert az eredetitől eltérő, apró frazeálási hibákat is elfedheti, hogy amúgy "annyira" hasonlít az eredetire a hangzás.) Összességében az, hogy ilyen jó minőségű modellezett hangzások ma már ilyen olcsón és egyszerűen elérhetőek, rengeteg kezdő életét megkönnyítik, és szerintem abszolút pozitív irányba viszik a modern zenélést.[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz consono #55607 üzenetére
Mindig megnézem a menzúrát, amikor gitárt veszek, és mérlegelem. A leginkabb a 24,75-öst szoktam meg, egy 25,5-es gitárom van, a Schecter. Teljesen más játékérzet, és nem azért, mert nyújtani nehezebb rajta, hanem mert a törzsem előtt átmenő bal kezemnek magasabbra kell nyúlnia, hogy ugyanazt a bundot elérje.
Most ez egy harmadik válrozat lenne, ahol a bundok is szűkebbek, mint a többi gitáron.W | W | H | W | W | W | H
-
cucka
addikt
válasz consono #55627 üzenetére
Ha én rendelnék egy normál méretű gitárt és küldenek egy rövid menzúrásat, én is visszaküldeném. Főleg akkor, ha selejt, mert elszabták a gyárban a méretezését.
Oké, léteznek 24" menzúrájú gitárok, meg 27"-os bariton gitárok is. Csak nem azt rendelte a boltból.
Nem tudom, miért kell ezen problémázni. Netes vásárlásnál visszaküldheted akkor is, ha nincs semmi baja a terméknek, csak élőben nem tetszik, vagy mert meggondoltad magad.
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz consono #55866 üzenetére
Tone potméter lényege az lenne hogy csak a magas frekit vágja(egy sima R-C szűrő)amit meg is tesz, de ha nem használod(és sok gitáros soha nem is használja), akkor már egyszerűbb kikötni, mert egyébként ha benne van az áramkörben akkor leosztja a jelet. Nincs "ingyen" az hogy be van kötve az áramkörbe...LP-nél ugye van 50'-es bekötés és modern bekötés, próbáltam mindkettőt, tényleg máshogy szabályoznak a potméterek, az 50-es évekbeli bekötés miatt nem lesz vágva a magas frekvencia ha visszatekered a hangerőt mint normális bekötésnél. De a normál bekötésnél meg konzisztensebben állíthatóak a potméterek.
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
válasz consono #55866 üzenetére
Fun fact - a tone poti mögötti gondolat igazából az, hogy kiszűrje a zavaró magas frekvenciákat a gitár hangjából, amelyek útban lennének az éneknek, zongorának vagy a fúvósoknak.
Azt fontos észben tartani, hogy a gitár eredetileg egy kísérő hangszer, és az elektromos gitárok terjedésével vált szólóhangszerré.
De ha a klasszikus gitárra gondolsz, a repertoár nagy része a 20. században született, előtte csak itt-ott elvétve írtak erre darabokat.Ennek az oka egyszerű - hangerő. Amíg nem tudták kihangosítani a gitárt, addig egyszerűen túl halk volt ahhoz, hogy normális méretű teremben koncertet adj vele, vagy hogy egy zenekarban hallható legyen.
Ugyanez az oka az elektromos basszusgitár nagyon gyors terjedésének - zenekarban a nagybőgő hangereje volt a szűk keresztmetszet. Az Ampeg próbálkozott nagybőgő pickuppal, és erősítőt is csináltak hozzá, még a Fender előtt pár évvel, de ott meg feedback probléma adódik.
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz consono #55878 üzenetére
Mindhárom gitárosnak ott van a lábtartó
Ba cy lus-Mi gyakorlati haszna van kromatikus skálát oda vissza játszani ha már nem kezdő az ember? Azon kívül hogy gyorsabban tudjak játszani. Persze én is gyakoroltam már rengeteget csak nem tudom hogy zenei környezetben milyen szólónál tudnám ezt elő venni ahol jól is szólna.
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
válasz consono #55878 üzenetére
Á a Lovebites-t ismerem, őket érdemes meghallgatni.
Kicsit olyanok, mint az összes japán meg távol-keleti metálzenekar.
Nagyon jó image, cuki csajok, döbbenetesen magas szintű technikai tudás, de nekem valahogy a dalok sosem adják.
Mint ha excel táblában írnák a zenét, minden objektív szempont ki van pipálva, meg van valósítva, a fekadat éltanulóként el van végezve, de valahogy pont emiatt hiányzik az ösztönösség, nyersesség, szabálytalanság az egészből.Nyugati zenekarok közül az Arch Enemy-nél érzem ugyanezt - talán nem véletlen, hogy nekik masszív rajongótáboruk van Japánban.
-
arnyekxxx
veterán
válasz consono #56065 üzenetére
elvileg 20kor kezdődik, mi 22re vagyunk kiírva. Kb ennyit tudok a dologról, a helyet sem ismerem
https://www.facebook.com/events/1444755102920341/?ref=newsfeed
-
chaosmonger
tag
válasz consono #56099 üzenetére
Üdv a klubban, akkor már minimum hárman vagyunk Sparkosok a topikban.
Nem tudom, hogy fog-e sikerülni a saját kapcsolót csatlakoztatni, de ha nem és beszerznél egyet akkor mindenképp az Xsonic Airstep Spk-t nézegesd és ne a PG saját Spark Control-ját, mert ez utóbbi szerintem elcseszett koncepció.
Az Airstep most pont akcióban van 59$-ért, én drágábban vettem. -
consono
nagyúr
-
FockeWulf
tag
válasz consono #56461 üzenetére
Miért ne tudnál? Ha pl első fekvésbe behangolsz egy félhanggal fentebb, levéve a kápót nem standard E-ben leszel? Én régen úgy hangoltam h a legalsó húr lefogott 5-ik hangjához hangoltam az egyel fentebbi húrt (kivéve g-h húrok, ott a 4-ik). De van olyan is aki a lefogott oktávnál hangol.
[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz consono #56482 üzenetére
Ez csak egy HB LP és nem nekem lesz.
Egy kollégámnak rendeltem búcsúajándékba, elmegy a cégtől. Ő az, aki miatt elkezdtem gitározni két évvel ezelőtt, ő kérdezte, hogy nincs-e kedvem elkezdeni gitározni, milyen jó móka, stb. S akkor vettem meg az első pakkomat. Ezért mindig is hálás leszek neki.
Egy totál noname straton tolja, meg van egy 30 éves akusztikus gitárja. Már azóta mondogatom neki, vegyen már egy gitárt magának, megérdelmli, de mindig mondja, hogy jó az, ami van neki, inkább a családra költi a pénzt.
W | W | H | W | W | W | H
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz consono #56608 üzenetére
Mondjuk valamit rövidre zár odabent, azt nem vicces. A luthier mondta, számtalan így tönkrement gitárt vittek hozzá, és bizony cserélni kellett a hangszedőt.
Amúgy ha utána olvasol, rengeteg ilyen vélemény van, hogy miért ne használja ezt senki, és nem random FB user mondja, hanem az, akinek ez a szakmája és évtizedek óta ezzel foglalkozik.
[ Szerkesztve ]
W | W | H | W | W | W | H
-
marcusa
addikt
válasz consono #56689 üzenetére
Pedig nekem is ez a gondom a tradicionális strat-tal. Nagyon szeretem a hangját, sajnos nem nagyon lehet más gitárral elérni. Útban van a hangerő poti, valamint ha bent a tremolo kar, akkor a kar és a hangerő poti miatt én nem tudok a vékony húrokon tompítva játszani...
:-)
-
marcusa
addikt
válasz consono #56694 üzenetére
Itt egy élő felvételünk: https://youtu.be/4gorXd4tCdk?si=nOMuiYF7dBzsNFMN
A második versszakban, kb 1:10-től van egy kíséret tipus amit játszok, nem tudom a szakmai megnevezését, de ezt a tipusú kíséretet _én_ nem tudom strat-tal kényelmesen játszani... és elég gyakran használnám.[ Szerkesztve ]
:-)
-
-
m3tr0
őstag
válasz consono #56780 üzenetére
Ezért van a "tudok" idézőjelben...
Itt arra gondolok,hogy autót vezetni azért - kijelenthetem, hogy (20 éve vezetek, járok pályanapra,magabiztosan ülök autóba stb.) - tudok de mégsem vagyok Michelisz Norbert.Tehát gitárjátékban mikor fogok ott tartani,hogy leülök és eldöntöm,hogy most ezt meg azt a számot eljátszom vagy az a szóló tetszik és el tudom játszani úgy,ahogy az valóban van.
-
arnyekxxx
veterán
válasz consono #56800 üzenetére
meg EVH-nek, meg a maidenes fasziknak, meg meg még az ismertebb gitárosok bő felének.
Gibbons ha jól tévedek 7-es, húrt használ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyelőre jegeli az Intel felvásárlását a Qualcomm
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Könyvajánló
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Milyen processzort vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest