Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni gitárvásárláshoz. Még életemben nem gitároztam, viszont több évig játszottam zongorán és szintetizátoron (nem, nem mulatósat, ahogy a legtöbben asszociálnak), innen az akkordokat jól ismerem. Most szeretnék egy kicsit az akusztikus irányba újítani, mert már unom, hogy a hang a hangszórókból jön.
Tehát teljesen kezdő vagyok, így elsősorban olyan gitárt keresek, amin könnyű játszani. Sokat agyaltan klasszikus gitáron, ahogy a topicban javasoltátok, de nekem az akusztikusak hangja jobban tetszik, és nem akarom a közeljövőben cserélni a gitárt, ezért inkább megpróbálkoznék az utóbbival.
Az első kérdésem, hogy tisztán internetről meg tudok-e tanulni elég jól
a) akkordokban játszani? (gondolom ez az egyszerűbb)
b) a helye technikát, hogy aztán fejlődhessek Al Di Meola felé (na persze azt a szintet nem vszínű, hogy valaha is elérném
)
A második kérdésem, hogy mennyit költsek a gitárra, mert ebben még bizonytalan vagyok
a) 27-34k között nekem javasolták az epiphone dr-100-at, mert szép a hangja, viszont nekem kicsit magasnak tűntek a húrok, a yamaha f-310-et ez élőben nem annyira tetszett a hangja és külseje, mint pl. az epiphone, de könnyebb volt lefogni, vagy nekem tetszett egy cort ad-8xx, ami vhol a kettő között lehet. Elég ez a laminált kategória egy kezdőnek, vagy érdemes komolyabb gitárt venni?
b) 42-45k Cort earth 60-at láttam, az nem volt rossz, de rezonáltak a húrok ha hangosan játszottak rajta (ez normális
), Samick OM-5-öt sajnos nem láttam élőben, de a Samickeknek elég pikáns hangjuk van (és gyönyörűek), ami nekem bejön, de nem biztos, hogy minden stílushoz jó, mert egy kicsit vékonyan szól. Ashton OM35-öt rendelésre találtam 44k-ért, de csak rendelni lehet, kipróbálni nem
Estleg epiphone 200-as szériát néztem még, de azoknak úgy olvastam elég magasan vannak a húrjai, ezért nehéz rajtuk játszani, am youtube-os videókon tetszett a hangjuk. Esetleg mást?
Utolsó kérdésem: mennyire érdemes webshopból rendelni, mert 4-6k különbségek vannak, ami ilyen árkategóriában még nem kevés.
Összegezve nekem a legfontosabb: könnyen tanulható, jó hangú gitár.
Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Padavan firmware
- Tőzsde és gazdaság
- Crimson Desert
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Logitech g29
- Új, Gamer félgép - MSI Z890 GAMING PLUS WIFI + Intel Ultra 7 265K + Corsair 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÚJ 27% - Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple (CO-9050109-WW) ARGB ventillátor szett!
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/64GB fekete / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)
), Samick OM-5-öt sajnos nem láttam élőben, de a Samickeknek elég pikáns hangjuk van (és gyönyörűek), ami nekem bejön, de nem biztos, hogy minden stílushoz jó, mert egy kicsit vékonyan szól. Ashton OM35-öt rendelésre találtam 44k-ért, de csak rendelni lehet, kipróbálni nem
Estleg epiphone 200-as szériát néztem még, de azoknak úgy olvastam elég magasan vannak a húrjai, ezért nehéz rajtuk játszani, am youtube-os videókon tetszett a hangjuk. Esetleg mást?