Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgergi
veterán
válasz
D4lamia
üzenetére
Az a baj, hogy ez a hibakód a legáltalánosabb, ami csak lehet. Ez alapján nem lehet elindulni, mert ez eszköz hibát, driver hibát, illetve bios/ windows beállítási hibát is jelenthet.
Amit nem írtam még az előbb, hogy próbáld úgy, hogy semmi nincs a gépre kötve, csak 1 db ram, billentyűzet, egér és monitor. Minden mást húzz le, köss ki. Ha vannak csere adatkábeleid, akkor azokat is ki lehet cserélgetni, illetve a tápon más ágakra is átkötheted az eszközöket. -
sgergi
veterán
válasz
D4lamia
üzenetére
Akkor komolyabban neki kell állni a hibakeresésnek:
- memóriák tesztelése memtest-tel
- meg kellene nézni egy tiszta telepítést is, hogy mit csinál (nem muszáj a mostani rendszert újrarakni, mellé is tehetsz egy windowsr, vagy linuxot
- drivereket át kellene nézni, Driver Booster 2-t ajánlom, nem is feltétlen kell frissíteni őket, de kiírja, ah valami nincs rendben
- bios beállításokat is tüzetesen megnézném, ha van bármi tuning, akkor azt visszaállítani
- Hard Disk Sentinellel merevlemezek állapotának ellenőrzése.
- Kék képernyőt nem produkál néha?
- illetve vírusírtás jöhet még szóbaHirtelen ezek jutnak eszembe, szépen végig kell menni az egészen, hogy kiderüljön a hiba oka.
-
kenand
veterán
válasz
D4lamia
üzenetére
Random fagyásra nincs ötletem (de nekem táp végelgyengülés esetén szokott ilyen hiba előjönni)
Egyszer meg egy Sentinel 100/100-as mégis elhalálozóban lévő HDD estetén voltak random fagyások, és rendszer hibák.Tuning utáni hiba:
Memótriát az auto-ról manuálba át kellett volna tenni és visszább kellett volna osztani, mert 1333 helyett 1600-al mentek, azt meg lehet, hogy nem bírták.Nem tudsz kölcsön kérni egy másik tápot?
CPU nekem 60-70 fokos

De húzás előtt is 50-60volt.... -
kenand
veterán
válasz
D4lamia
üzenetére
Nekem éppen 400-on megy az FSB 2.5Ghz helyett 3 GHz-n a CPU , és semmi fagyás, minden tökéletes.
AC freezer 7 pro-val viszont nagyon elégedetlen vagyok, már alap órajelen is meleg a CPU. Sima gyári Intel is jobban hűti a Core duomat. Pedig pasztát is tettem alá. Lehet, hogy a felfogató műanyagok nem tökéletesek már és nem feszítik eléggé rá a CPU-ra. -
kenand
veterán
válasz
D4lamia
üzenetére
CPU-Z vel érdemes letesztelni
Mikkrokód hozzáadása előtt nekem ezt írta:
Instructions sets MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, EM64T
L1 Data cache 4 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
L1 Instruction cache 4 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
L2 cache 2 x 6144 KBytes, 24-way set associative, 64-byte line size
FID/VID Control noUtána:
Instructions sets MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, EM64T, VT-x
L1 Data cache 4 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
L1 Instruction cache 4 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
L2 cache 2 x 6144 KBytes, 24-way set associative, 64-byte line size
FID/VID Control yes
FID range 6.0x - 7.5x
Max VID 1.175 V -
kenand
veterán
válasz
D4lamia
üzenetére
Orosz honlapon csak Gigabyte GA-P35C-DS3 van főzött BIOS, az meg nem jó a te lapodba (korábban már én is szívtam, azt hittem a P és az EP ugyan az de nem)
Ha award bios van elég könnyű módosítani, a hozzászólásomban adtam linket ott lépésről-lépésre le van írva a mikrokód hozzáadása, kb. 5 perc az egész.
Itt a rövid tutorial még egyszer.Egyébként a fene se érti a Gigabyte céget, hogy mi a fenének készített legalább 10 féle alaplapot ugyan arra a chipsetre....
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1 humoros
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Arc Raiders
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Microsoft Excel topic
- Formula-1
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Micron 8GB DDR4 2666 MHz RAM 2 db eladó (7 000 Ft / db)
- Használt Kingston HyperX Predator 8GB 2x4GB DDR3 2400Mhz memória
- KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 5200MHz CL40 KIT KF552C40BBK2-32
- RAM Bazár!!! Corsair, Hyperx, minőségi fémházas DDR4-es RAM-ok kiárusítása 8-32 GB-ig akár KIT-ben i
- 8x16 ddr4 vízhűtéses ram
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest