- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gerner1
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lucas Kane
tag
Sziasztok!
GA-P35-DS3, rev 2.1, F12-es bios, SpeedFan (4.35) csak a pwm-es ventiket tudja szabályozni.Van értelme megpróbálni az F11-es bios-sal, vagy hagyjam a rákba?
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Van Nálam egy E8500
kicsit meghajtom a drágaságot
-
HunChaos
aktív tag
válasz
lacy86 #32177 üzenetére
Ha felmész a hivatalos oldalra,ott láthatod,hogy beta, viszont nekem az F3-as beta-val sem volt gondom!De ha ez az F4a-csak cpu támogatottságban változott,akkor én nem hiszem hogy felrakom...
De ha valaki tud infóval szolgálni arról,hogy másban is újítottak-e,akkor azt megköszönöm!THX -
deepwell
aktív tag
sziasztok !
azt tapasztaltam, hogy a P35-DS3P s lapom ha minden auton van es nincs huzva a proci (E8400) akkor is 1.3 Vot ad a procinak !? tudja valaki hogy miert !???
-
sz.j
nagyúr
"... Az én 8400 -om 1,336 -on viszi a 4 Ghz -t"
Az enyém 1,184V-on a 4005MHz-et.
Mondtam én, hogy jó lapocska ez a P35-DS4 rev2.0
-
DEJVID
őstag
hűha. feltettem az F13as biost és azóta maxon pörgeti a cpu hűtőt. wtf?
-
lacy86
addikt
Most mentem fel a giga honlapjára és gondoltam megnézem ott mit írnak a BIOS frissítésekről hogy melyik verzió mit "javít"
Ott csak F9-től elkezdve vannak írva!
[link]Nekem F4a van! Érdemes még tovább frissíteni vagy hagyjam!
Köszi , üdv.
-
HunChaos
aktív tag
Hali!Megtudja nekem valaki mondani,hogy az EP35 DS3-hoz kiadott F4a -bios-ban milyen újítások vannak?
-
Vasinger!
nagyúr
Ez vicc, na nem mondd már? Így oda veri? A 4850 alig veri oda, nem hogy egy 4830. Nagyot alakotott az ATI! Taps
Lenne egy kérdésem. Van egy ilyen beáll. lehetőség a biosomban. Ez mire szolgál? Jobban lesz tunningolható a vidkari?
-
Psytróger
tag
Az én lapom is IPON-ból van, szóval asszem marad a hangkártya-vásárlás. Már csak azért is mert a garis herce-hurca költségei szerintem simán elérnék egy új hangkártya árát, és ezt a 2-3 hetes ügyintézést nagyon nem szeretném... Az alaplapra meg még úgyis van 2,5 év garim, szóval ha bonyolódna a helyzet, még mindig ráérek vele
-
Bordoi
őstag
válasz
Psytróger #32156 üzenetére
Az azonnali cserére szinte semmi esélyed sincs.
Legalábbis nekem ez a tapasztalatom a kiskerekkel.
Amikor az egyémről kiderült, hogy rossz, vettem egy másik ugyanolyat és csak utánna vittem vissza garba.
Akkor már nem érdekelt, hogy mennyi időbe kerül.
Mondjuk több volt mint 1 hónap. -
twine
veterán
válasz
Psytróger #32156 üzenetére
Én az "általános" tesztekre gondoltam,memtest, Prime/smalfft,blend...ezek egyikének sem szabad hogy köze legyen a történetedhez,,ezek mind csak a rendszer(CPU/RAM) stabilitását vizsgálják! Ha ezekkel megvagy futtatod azokat a progikat amiket használsz és csókolom! De valóban Gorneck az AGY,,ő biztosan bővebb infóval tud szolgálni ilyen esetben mit érdemes csekkolni!
Garancia:
Ipon egy külön (horror) világ, szóval nem általános amit írok! Nekem azt hiszem két vagy három hét elteltével lett vége a történetnek! nem emléxem pontosan mert nyár volt és annyira nem görcsöltem a napokon! Azzal sem volt probléma hogy hibás e vagy sem, mert kb két és fél hét mulva hivtam őket és mondták hogy igen hibás ott a cserelap! Csak mikor bementem és kibontottam a cserelapot, akkor kellet elkezdenem üvöltözni mert használt lapot akartak csere lapnak adni, és azt bizonygatták hogy ez persze nem használt csak tesztelt! csak mikor rákérdeztem emberünkre hogy árulja már el mióta szoktak lapot Házban tesztelni, mert hogy a lefogató csavarok helyén látszik hogy már izomból be volt csavarozva valhova, akkor kezdett el dadogni, amikor meg már azt mutogattam neki hogy a RAM foglalatok szét vannak barmolva, és ki az az állat aki igy szerel gépet teszt közben akkor hivta a kollegáját, akivel emelt hangon sikerült megbeszélnem hogy akkor két nap mulva hoznak egy uj lapot!Szóval az egyből csere az felejtős(szinte mindenhol) az pedig hogy meddig ülnek rajta a legtöbb helyen nem az üzleten mulik...szinte mindenhol 1-2 hét minimum...Én szerencsés vagyok mert csak egyszer, és egy db alkatrészt vásároltam nálluk,amit azóta el is adtam...soha többet -
Baga1983
senior tag
P35-DS3 rev2-nél csak az f12 bios ismeri a wolf procikat?
-
twine
veterán
válasz
Psytróger #32106 üzenetére
Rég jártam erre, mert pár hete-hónapja
"buzi ASUS-os" lettem
Viszont:
Elkeseríteni nem akarlak de nekem (talán én voltam eddig az egyetlen) megkukásodott az alaplapi(Giga P35C-DS3R) hangom! Én nem hagytam annyiban mert pont nyár volt, nem is használtam a gépet, ugyhogy garanciális ügyéntézés Ipon-ban örjöngés mérgeskedés, de végül kaptam egy EP35C-DS3R-t! Szóval Sajnos előferdülhet ilyen hogy kuka lesz az alaplapi hang! Ráadásul én még vigyáztam is az aljzatra mert használtam külön 10 centis Jack-RCA átalakítót, hogy ne az alaplapi csatlakozót tegyem tönkre(munkámból fakadóan wery sokat "dugok-húzok") tehát még azt sem sanyargattam..tuning,,vagy mifene,,ki tudja...
Ha nem akarsz gariztatni akkor simán megfelel valami "alap" hangkártya, pár ezerért mint mondtad, az alaplapit a biosban lekapcsolod, és elfelejted...KB ennyi...gond ebből nem lehet, a többi alkatrészre nézve! Persze azért pár tesztet futtas le hogy minden úgy működik e ahogy kell...
Üdv
Twine -
Gerisan
tag
Hali!
Melyik a jobb?Magas szorzó kissebb fsb vagy fordítva?a 4ghz-t nem tudom kihozni a prociból.3,9-ig jutok csak.Procinak most 1,3V van és a memóriáknak +0,2 van beállítva Biosba. -
t0m_
tag
Hi!
Milyen 4GB ramot ajánlanátok egy ilyen laphoz? (Gigabyte P35 DS3)
A mostani 2gb geilt cserélném újakra!köszi
-
tata21
tag
Kérdés!
Giga P35 DS3 rev. 2.1 lap és egy Wd 160-as Sata2-es vinyó a főszereplő.
A gép csinál olyat, hogy nem látja a vinyót, nem érzékeli. Kikapcsolás bekapcsolás után van amikor látja van amikor nem. Néha menet közben tűnik el a vinyó.
Ilyet tapasztalt már valaki? Ez inkább vinyó hiba vagy lehet alaplap is??
Köszi a segítséget. -
Qru
MODERÁTOR
P35-ös lapan ha két vga van bent akkor az egyik 16 sávot kap a másik meg 4-et? Utóbbi fix, az előbbiben nem vok biztos...
-
llax
senior tag
válasz
lala42 #32137 üzenetére
Felmegy az új BIOS akkor is, ha nem állítod alapra... Még a régi beállítások is megmaradnak. De az esetlegesen megváltozó funkciók miatt ajánlott egy CMOS clear végrehajtása és a BIOS újrakonfigurálása...
Saját tapasztalataim miatt én ilyen esetekben a CMOS clear-t részesítem előnyben a "szoftveres" vissazállítás helyett. Volt már nálam olyan "összeakadás" BIOS szinten (nem a mostani lapjaimnál), amin csak a CMOS clear segített. Látszólag visszaállított mindent az "optimized defaults", de a problémák mégis csak a "hardveres" reset után szűntek meg...
-
lala42
őstag
válasz
lacy86 #32134 üzenetére
Hali!
Látom,hogy sz.j már válaszolt is képekkel illusztrálva. Azt mented el optimized defaultal, hogy az F2 BIOS alapbeállítást kapjon, mert az F3 is alapbeállításokkal fog felmenni. Tehát ha állítottál valamit az előző BIOS-ban, akkor azt vissza kell állítani alapokra, hogy az új felmenjen hibátlanul. -
ifotep
csendes tag
Segítségre lenne szükségem a bios-ba a proci fsb jét 400 ra állítottam,a Pci exp 100-ra,a ramok 2.5*400.És az egész rendszer csak akkor indul,ha a system voltage control automatán hagyom,nem tudom a feszültséget állítani,mert akármit csinálok már a bios sem indul,azaz rögtön kétszer és a bios visszaáll alpba.A fő gondom a proci így 3600-on megy,csak a fesz magas egy kicsit a cpu-z szerint is 1.552v.Ha leveszem alája már nem indul az egész rendszer,Tanácsokat kérnék tisztelettel újonc.
-
lacy86
addikt
válasz
lala42 #32132 üzenetére
Megnéztem de nem láttam mert pont úgy van berakva a videókari hogy ne lássak semmit!
Azt tudom hogy az F2-es BIOS van fent , mert azt kiírja az alaplapi cd a system infonal!Annyit nem értek hogy :
"majd a Bios-ba belépve azt úgy mented el, hogy "load optimized defaults" Ezután f10 mented, és elindul a gép."
de mit mentek el ha még nem raktam fel semmi!
eddig csak letöltöttem és újraindult a gép!
vagy csak én kavarok már be ennyire?Nagyon köszönöm hogy segítesz nekem!
Üdv, -
lala42
őstag
Na sziasztok lépek mert mindjárt haza kell menni és addig aludni is kell valamit
-
lala42
őstag
válasz
lacy86 #32131 üzenetére
Na vok
KÁVÉ-ztam
Előbb megnézed a lapod REV számát. Az az alaplap Pci csatlakozók felőli sarkán van feltüntetve fehér betüvel. Rev. 1.0; - 2.0; - 2.1 . Ehhez a Giga honlapjáról leszeded a megfelelő Bios-t. Ezt kitömörited 1 floppyra, vagy Pen-driverre vagy a merevlemezre. (csinálsz 1 tetszőleges nevü könyvtárat a vinyón) Itt lesz 1 .bin kiterjesztésü fájl. Felrakod az alaplapi cd-ről a flash utility progit. Ekkor a gépet újrainditod, majd a Bios-ba belépve azt úgy mented el, hogy "load optimized defaults" Ezután f10 mented, és elindul a gép. Betölt a Win. elinditod a Q-flash utilitit és ott már el lehet navigálni. A menükben megadod, hogy Bios update. Kiválasztod az új bios fájl helyét, amit kicsomagoltál a floppyra-vagy pen-re, vagy vinyóra. Azt elindítod és amikor lefut a ha jól emlékszem kék csík, de mindegy, hogy milyen színü, akkor reboot és kész a friss Bios-od.
De mindenek előtt, nézd meg. hogy milyen a jelenlegi BIOS-verziód. Ha F3-as, akkor nem kell frissíteni.
Remélem érthető voltam
Ja majd elfelejtettem, hogy felajánlja a net-es frissítést is, de Te a helyi fáljról tedd azt. -
HIJ
őstag
-
lala42
őstag
válasz
lacy86 #32127 üzenetére
Na megnéztem a Giga manualt, és ott a BIOS-ban az --- ADVANCED BIOS FEATURES ---
lapon van van a CPU EIST function. Biztos, hogy ott kell lenniEz alapból van benne a BIOS-ban, de ha korábbi a bios-od lehet, hogy frissíteni kell, vagy nyomj 1 Ctrl+F1-et. (Igaz az csak a M.I.T.-hez - tuninghoz - kellett)
A béta BIOS-on kivűl az F3 a legfrissebb
-
lacy86
addikt
válasz
Bordoi #32118 üzenetére
C1E funkció van de az EIST az nincs
Pedig a könyvbe amit adtak hozzá mutatja a képen hogy ott van , de nekem nincs!
Talán BIOS frissítés kell neki vagy mi a fene!Vagy esetleg processzor függő lenne és azért nem támogatja!
Akkor mit csináljak?!Mert ha felrakom megint újból a Dynamic Energy Saver-t , utána úgyis kéri a frissítést és megint ez lesz!
Segítsetek!!! Most vettem 2 hete a gépet és nem akarom kidobni!
-
Mankó
veterán
Sikerült belőni a 4 ramot. Igaz nem 500as FSB-vel, de mégis 1104en mennek. [link]
-
nike_
addikt
Sziasztok!
A lapomon rövidre lehetne zárni a cmos-t egy csavarhúzóval? A gombelemet nem tudom hogy kell kivenni
Már áramtalanítottam a gépet.
-
lacy86
addikt
Egy kérdés!!!
Ugyebár van ez a Dynamic ..... tudjátok , az a lényeg hogy mikor bekapcsoltam a gépet akkor kért egy frissítést ez a kis program én megtettem! Utána újraindítottam a vasat és ez az üzenet fogadott!
Ilyenkor mit kell csinálni?
Remélem tudtok segíteni , nagyon fontos lenne!
Üdv,
-
HIJ
őstag
Mi az hogy "már" ? Elég régóta benne van ez a lapokban...
Tehát a kérdésedre a válasz : igen! Viszont biostól függően változik, hogy a 3 eres és /vagy 4 eres PWM -et lehet szabályozni. A régebbi biosokkal még lehetett mind2őt, de valószínűleg valami hibaforrás miatt ezt az új biosokban leszűkítették PWMre. Ergo ha 4 eres ventid van akkor biztos hogy fogja szabályozni, ha nem akkor csak egy régebbi biossal.riiin: Ilyen kérdést egy gigás topikba..
-
riiin
csendes tag
Hali!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek.
E8400-as procit melyik alaplapba tegyem?
Az alaplapok:
- ASUS P5K
- Gigabyte EP-35 DS3LElőre is köszi
-
lsc
nagyúr
Üdv
A giga oldalán a P35 Ds3 rev 2.1-nél ezt
* CPU fan speed control
* CPU overheating warning
* CPU/System temperature detection
* CPU/System/Power fan failure warning
* CPU/System/Power fan speed detection
* System voltage detection
találtam, ezek szerint ezzel már lehet szabályozni a procihűtőt ? Van valakinek ilyen lapja, a tapasztalatok érdekelnének . -
Psytróger
tag
Na ezaz amihez én abszolút nem értek, és nem is merném szétszedni a gépet... Már összerakva rendeltem anno, direkt ezért. Ez a probléma szerinted behatással lehet az alaplap többi, pillanatnyilag működő részeire? Mert ilyen miatt nem szeretném gariztatni, és hetekig gép nélkül lenni - arra gondoltam beruházok egy olcsó 2-3 rugós hangkártyára.
Szerk.: Most amúgy azt vettem észre, hogy az előlapi füles-kimenet megint működik - bár igen erősen súg-búg, korábban ilyen gond nem volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Trek
- Fujifilm X
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos fejegységek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3092, 98% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xbox Ultimate előfizetések
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest