- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
Aktív témák
-
keiron
csendes tag
Mult heten meg 20 volt... Epp venni akartam aztan rahagytam.. Hol 14?
-
Warlock_42
senior tag
Lehet, hogy annyival nem jobb, de szvsz megéri tuningolni a Geniust azért a pár ezresért (én 2-300 Ft körül néztem hozzá kábel).
''Hangkártyából ha nem akarsz 20 ezreket költeni rá (Audigy 2). Akkor meg kell elégedned az SB 5.1-el. Vannak vele problémák (Nem szól a center). ''
A nem szól a Center probléma párszor ki lett már tárgyalva... Kis állítgatás (Bass Redirection) után szólni fog. Ha jól sejtem 14 körül van egy zacsis Audigy 2, szvsz annyit megér. -
Ergil
aktív tag
válasz
duracell89 #1990 üzenetére
Van olcsóbban is, én az AMP-ban vettem kettőt is karácsony előtt.
az ára most ott 21044/26305.
Ha olcsón akar valaki kábeleket venni, akkor ajánlom mellé a SINI márkaboltot a Wesselényibe. két 5 méteres 3-as RCA-RCA kábelt meg lehet úszni 500 pénzből. -
keiron
csendes tag
Annyival nemjobb a spéci kábel de ha a maximumot akarod belőle kihozni akkor vegyél. Nem drága annyira. Hangkártyából ha nem akarsz 20 ezreket költeni rá (Audigy 2). Akkor meg kell elégedned az SB 5.1-el. Vannak vele problémák (Nem szól a center). Én AC97-es kártyát használok. (Ezt több gyártó is gyártja, szerintem a Genius 5.1 amit néztél is ez mert olyat már vettem énis. Ezzel mellesleg szól minden)
-
NeoExDeath
aktív tag
Hali!
Eddig asztali dvd-vel használtam a rendszert, nagy megelégedésemre
Ha PC-vel akarnám használni milyen kártyát ajánlotok mellé? Szintén Genius 5.1 es kártya, vagy inkább Soundblaster Live! 5.1? Hasonló árban vannak.
A hozzá adott kábelek kicsit tényleg vékonyak. Szerintetek érdemes lecserélni őket jobbra? Érezhető a különbség?
Általában mennyibe van egy ilyen spéci kábel? (gondolom méterre adják) -
Warlock_42
senior tag
Hétvégén beszereztem egy Geniust én is, nagyon-nagyon tetszik
Egyedül a kábelek L0Lok kissé. Le szeretném őket cserélni.
Szerintetek milyen hosszúakat érdemes venni (ha esetleg egyszer sikerülne valami nagyobb lakásba költöznöm) amiken még frankón átmegy a jel? -
Z83
csendes tag
válasz
duracell89 #1990 üzenetére
Szia!
Nagyon elképzelhető!!! sőt biztos
Én is nemrégen vettem bruttó 29990-ért! -
Z83
csendes tag
válasz
Grafiqs #1992 üzenetére
Szia Grafiqs!
Tegnap előtt szédszettem a gépem darabokra, elindítottam alap konfiggal!!! Sokkal messzebb nem tudom rakni a hangkarit max 2 pci-al lentebb!!!! Majd megpróbálom, de nincs sok remény! (hátha kisseb lesz a zúgás)
Olyan herkentyű létezik ami optikai jelet átalakít ''analóg'' jellé?
Alaplapomból van egy optikai kivezetés és azt valahogy összebarkácsolni a géniusszal... Valami átalakító kéne!!! De szerintem nem létezik, de utánna nézek...
[Szerkesztve] -
Grafiqs
őstag
Üdv!
Én arra gondolok, hogy ez valami interferencia lesz. Tehát egy másik a gépedben lévô kártya zavarja a hangkarit. Próbáld meg csak alapkonfiggal és hangkártyával amit minél messzebb raksz minden egyébtôl. Táptól, vinyótól satöbbi. Ha ez a baj akkor már csak valamilyen módon el kell szigetelni a kártyát a többitôl. Amit legegyszerěbben egy antisztati zacsival tudod megtenni. Magyarul beburkolod vele a hangkártyát.
G -
keiron
csendes tag
Mértnem Bruttó árat nézel? Neked jó a Nettó is?
Amúgy olcsónak tűnik.
-
keiron
csendes tag
Nézd meg hogy milyen állapotba van. 27-ért láttam legolcsóbban, de sulinetre is lehet venni. Úgy nekem kijött 14 ezerből.
-
duracell89
senior tag
szasztok!
megéri használtan venni egy ilyent?
vagy mennyi mostanaban üzletben? -
Z83
csendes tag
Bárcsak ez lenne az én problémám is!!! Félreértetted hogy nálam mi a gond! Stereoba kötöttem a geniusra a pct nem 5.1ben. Igaz kipróbáltam 5.1esként is de nem ment ugy sem... Tehát csak a PC-van rákötve (stereo) egy jack dugóval a geniusra és zúg! Itt vagy alaplap, vagy ház gond lehet, tegnap szanaszét szedtem a gépem és újra össze szereltem, hátha valami érintkezési hiba de nem segített.
Amúgy akkora katasztrófa nincsen mert csak zenét szoktam hallgatni, játszani nem. MP3akat meg kiírom cdre, dvd playerem meg majd mehet 1000el...
(Na jó azért az NFS UGD 2re rákattantam 1 hétig) -
Z83
csendes tag
Igy is zúg...
-
Z83
csendes tag
A konektor földelt, elosztó is földelt!!! Más jelforrásal, dvd, tv, mp3 playerel működik, csak a pcvel van a gond!!!! De szerintem most lemegyek a pinyóba és felhozom a 30 méteres fűnyíró kábelt, kipróbálom más konektorral, lehet hogy csak dísz a mostani földelés!!! remélem így működni fog....
-
Z83
csendes tag
Megpróbáltam, ugyan abba az elosztóba tettem, de nem segít semmin! Olyan mintha áramalatt lenne a szgépház, mert ha odaérintem a jackdugót a ház hátuljához akkor ugyan az a hang hallható mint amikor bedugom a helyére. Ha lehalkítom szoftveresen a hangot akkor sem törtéik semmi változás zúg zúg...
köszi azért a segítséget!!! esetleg van 2. próba? Földhurok? -
Z83
csendes tag
Üdv! Végig olvastam a topicot, egy kicsit leizzadtam!!!
2 hete kb vettem én is egy genius 5.1-et! És az a problémám hogy ha a PC-t csatlakoztatom rá akkor a hangfalak zúgnak mint állat, nem éjszakai zavaró kis zúgás ez, hanem nappal zenehallgatás közben is zavaró, hangerő növelésekor erősődő kellemetlen hang.
Szinte mindenhogy kipróbáltam! 7.1 tud az alaplapom, de ettől függetlenül rákötöttem 5.1esként a geniusom és zug, rákötöttem simán stereó jelet a pcből és zúg. Beszereltem egy 5.1-es Genius hangkártyát, azzal is zug stereóban, 5.1ben.
Beszereltem egy alap stereo creative hangkarit és azzal is zúg!! Tuti hogy a pcvel van valami gond! Viszont ha a fülhallgatót kötöm rá a pcre, hangkártyára akkor szépen muzsikál! Amúgy minden más amit rákötök a Genius hangfalra az superül szól: TV, DVD, MP3 player...
Tervezek venni Audigy2 hangkarit de nem merem megvenni mert szereintem avval is zúgni fog. Szerintetek mi lehet a gond?THX
-
bandi20
aktív tag
sziasztok nekem is ez a handszett van 1 éves nem zúg k****a nagyot stól félnél feljebb még nem vettem
))))
A hátsó kábel hossz nekem 4,5 m re van a subtól a bal hátsó a jobb + 1 m úgy hogy hosszú
nekem is lenne kérdésem egy hangkártyát vennék mostmár hozzá az integrált után de milyet kb 10k van rá
thx -
keiron
csendes tag
Hát nemtom milyen hosszú de hosszú
na ezzel nemsokra mentél... A lényeg hogy ha nemjo vehetsz külön kábelt hozzá nem egy ökör ára...
-
Aamdxp
csendes tag
Sziasztok!
A Genius Home Theater 5.1-esnek a rear (hátsó) hangfalainak a kábele (RCA) milyen hosszú a mélynyomóból kijőve. Mert nekem az lenne a jó, ha a bal hátsó a jobb hátsónál hosszabb lenne, mert nem akarom a bal hátsó irányában vezetni a kábelt a méylig, mert a jobb hátsó és jobb első vonalában szeretném elvezetni. -
Squirrel
őstag
Nekem kb. 3 hete van meg és nem zúg. És nagyon szépen is szól!
-
etilin
aktív tag
válasz
TrollBalint #1968 üzenetére
Nállam a cucc alkalmas a szómszéd fenyítésére.
Mellettem lakó srác állandóan komonista zenét halagat én meg ha megunom akkor jön az ellenforradalom.
5*2-es szobában max hangerőn ha ordítok akkor se hallom a saját hangom,így a szomszéd is kéytelen rájönni az ellenállás értelmetlen -
TrollBalint
addikt
micsoda meglepetés
Nálunk a koliban szilveszterkor az alattunk lakók szar zenét hallgattak... a szomszéd szobában van egy erősitő két hangfallal... összefogtunk a haverommal és lenyomtuk őketHamar megtanulták, hogy mi mondjuk meg mi szóljon
(Bár eltartott egy darabig mire be tudtuk lőni, hogy úgyanaz aszám szóljon nálunk és még igy is elcsúszott egy idő után)
-
etilin
aktív tag
Hihi hangnyomásversenyt nyomtunk a koliban???
Én nyertem -
ezekiel
aktív tag
nem tom mia bajotok ilyen kis hibákkal ha egy szabályos zenekar szólalhat meg a szobátokban!Ilyen cuccot még nm hallotam ami ilyen tisztán szóljon!És sub is gyönyörű! még félhangerő felett is! Akinek ilyene van büszke lehet magára hogy ezt válsztotta! Ennél nagyobb elismerés sztem nem is kell!
-
TrollBalint
addikt
Nekem 2 van a monitor mellett (nem közvetlenül), a center a fent a polcon, ha állok kb. fej/nyak magasságban. A két hátsó meg mögöttem a falon, valamivel magasabban, mint a frontok. Ha ülünk az ágyaon, akkor nagyjából a fejünkön van a hátsó hangfal.
Ha nagyon magasra teszed, akkor már árt a hangzásnak, de ez szerintem 2m felett van. (tehát a fejedhez képest 2 m...)
-
etilin
aktív tag
Kicsit felhozom a topikot, engedelmekkel!
Kinek hogy van elrendezve a cucc a szobában?
Nekem a koliban A sub a földön rajta számítógép(egy hugarocelen csűcsül) a hongarocelnek kóláskupakok a lábai érzésen szerin ez sok rezinanciát nyel el.
A center az asztalon egyenesen az arcomba néz.
A bal front a monitor mellett.
A jobb front csak a polcon magasan kapott helyet.
A két sorround mögöttem légvonalban kb másfél méterre van mögöttem.
Kérdés mennyire baj az hogy a két front nincs egymagasságban?
[Szerkesztve] -
keiron
csendes tag
Az enyém még nem zúg...
-
kirkri
addikt
2 hét után az enyém is zúg.... Mondjuk lefekvés előtt úgyis áramtalanítom, tehát éjszaka nem zavar, de akkor is
-
keiron
csendes tag
Állítólag nincs megoldás..
Mondták h trafócsere megoldaná de sz.tem túl nagy meló ezert a kis hibaert..
-
Flayer
senior tag
Sziasztok!
Úgy látom előkerült a régi téma megint.Nekem is 5.1-es Geniusom van és zúgni kezdett a sub.Nem hangosan de kikapcsolt állapotban is zúg.Ja egyébként már több mint 1 éves a cucc.Ha valaki tud megoldást engem is érdekelne! -
Xero
nagyúr
válasz
TrollBalint #1951 üzenetére
És nekem is 2 éves a cucc és nekem sem zúg..
Üdv -
keiron
csendes tag
hat meg nemzug remelem nem is fog. Nem ajanlom neki.
-
keiron
csendes tag
ahh akkor megnyugodtam kösz
-
keiron
csendes tag
mindenkinél zúg a sub?
-
keiron
csendes tag
Nekem nem is zúg a sub
-
Endor
csendes tag
Szerintem is normális ár a 100 Ft/m. Ha jól emlékszem én 120 körül vettem Praktikerben, de a pontos típuist nem tudom. Én egy sárgásan áttetsző szigetelésű, csavart szálas rézkábelt használok. Ez sokkal esztétikusabb is, mint a fekete-fehér, vagy az elterjedt piros-fekete színű kábelek.
Trafó búgás ellen én sajnos nem találtam megoldást, általában nem is tűnik fel, de néha éjszakára kikapcsolom a sub-ot.
-
totoro
csendes tag
uj vagyok it és valaki irta, hogy létezik orvosság a trafó zúgására, kicsit idegesítő hogy kikapcsolt állapotban is zúg. Van erre megoldás????
-
keiron
csendes tag
Sz.tem simánjó ár érte.
-
-
-
Endor
csendes tag
Én 1,5-ös kábelekre cseréltem a gyáriakat, és a surrondokhoz 2x10 m hosszút használok. A gyári 7 m-es légvonalban elég lenne, de szép esztétikusan a fal mellett akartam elvezetni, és ahhoz hosszabb kell.
-
etilin
aktív tag
Köszi a válaszokat.
A rezgés ellen ott van kb:5cm-vastag hungarocel meg majd szerzek valamilyen gumit.A rezgés ellen könnyü védekezni és olcsó is.
[Szerkesztve] -
TrollBalint
addikt
azt hiszem www.kxproject.com, de a google biztosabban megmondja, ha beirod, hgoy kx driver
a mediaplayer persze, hgoy kiteszi a centerre....az kiszokta, de szerintem nem hangzik olyan jól, mint a winamp....
Egyszer sikeült rábitnom, hgoy szóljon eredeti driverrel a center winamp alatt, de nem tudom hogy csináltam, viszont a két hátsó hangfal barom halk volt és eszméletlenül torzitott is... -
kirkri
addikt
válasz
TrollBalint #1935 üzenetére
Nekem 3cm van a sub és a gép között, már kb. 1 éve és semmi probléma nem volt még vele.
-
TrollBalint
addikt
az ismerősőm rátette a telefonját a vinyojára, meg is csörrent rajta, és mire hazaért elvesztek az adatok
viszont ha a hangfal közelsége miatt kérded, akkor elárulom, hogy volt, hgoy a ház és a mélynyomó láda között, kb. 2-3 centiméter volt. Hónapokig volt úgy, semmi bajom nem volt. egy 40 gigás maxtor vinyoról van szó egyébként ha számit valamit
szerk: most olvastam a korábbi hozzászólásod, ha a szubládára teszed a gépet, én nem a mágnesesség miatt aggódnék, hanem a rezgéstől... nem igazán tesz jót vinyonak, ezért nem illik cd-romra tenni. főleg a régi ''repülőgép-hangú'' cd-romokra
[Szerkesztve] -
-
keiron
csendes tag
Hát nemtudom h ez tényleg zseniális 5let-e. Szerintem jobb nem játszani a tűzzel
-
etilin
aktív tag
Van valakinek ugy hogy a szubládán pihen a számítógép?
Ha van hogyan védekezik a váltakozó mágneses tér ellen valamint hogyan kerüli el a rázkódást?
Nekem csak egy hungarocel darabon pihen a gép vajon mennyire veszélyes-e ez. -
Submind
csendes tag
Jó... 8kor a megbeszélt szobában... De előfordulhat, hgoy nem reagálok azonnal... de 5-10 percenként majd biztos ránézek!
-
plukacs7
aktív tag
Nos lehet hogy körbe leszek röhögve (úgyis mint 5.1 surround
), de ha valaki megválna a géniuszától, akkor én lehet hogy megvenném. (Ártól függ). Végigolvastam a topicot, és elég meggyőzőek a tulajdonságai.
Audigy LS-sel vannak valakinek tapasztalatai? (Zacsis Julinetes kártya, még kis em próbáltam mert nincs egyben a gép, videokari hiányzik még). Ha jól tudom, ez egy olyan Audigy, ami nem is Audigy, hanem egy felturbózott Live 5.1 szimpla digit kimenettel, de elvileg tudja a Dolbyt és 96khz/24bit AD konverziót, meg 100Db jel zaj iszony, tehát nem lenne rossz...de mondom, megvettem, még nem hallottam.
zzel a kártyával szívott valaki driver ügyileg?
Jelenleg sima 4.1Sb live van egy hatéves Aiwa hifire dugva (mondjuk a hangfalai 40 centi magasak kb.) Lesz egy kis minőségi ugrás asszem -
etilin
aktív tag
Van egy ilyen topik
Bővebben: link
Amúgy ha szól a center zene alatt úgyis le fogod halkítani én legalábbis ezt csinálom mert így a normál sztereó jelű zenén jobban kijön két front távolsága (aszem szinpadképnek hívják).
[Szerkesztve] -
dwiki
senior tag
Mondjuk nem igazán tudom megérteni (még most sem) hogy winamphoz minek a center...
Az AC3-nál meg nem az a lényeg hogy szóljon minden hangfal, hanem hogy szétbontva szóljon a cuccos, (tehát beszédhang centerbôl, egy effekt a bal hátsóbol, egy effekt jobb elsôböl - leegyszerûsítve - stb...).
Ja és ha felrakod az AC3 codeket, akkor még be is kell állítani hogy hogy hány hanfalra keverje ki a cuccot, mert ellenkezô esetben lehet hogy szól mind a 6 hangdoboz, de nem jól.... -
scud22
csendes tag
feltettem egy ac3 at nem a 0.70b -t hanem találtam egy 1.01 est aszthiszem azzal szól a center de csak média plalyer 10 esnél. de másnál viszont nem .
winapnál nem szól.
nagyon királyul szól fél hangerőnél nagyon komoly
de irtad azt a ''kx drivert.... '' -t honnan lehet letölteni?
és aszt a mátrix kodeket is ? -
keiron
csendes tag
Submind! Akkor épp vizsgázom
Inkább este jó? olyan 8kor ottleszek.
-
TrollBalint
addikt
ha teszel fel ac3 kodeket, nyugodj meg, szólni fog az ac3-as filmeknél
ha esetleg matrix kodeket is teszel akkor meg bármelyik filmnél is szólni fog, persze nem olyan jó, mintha ac3 lenne, de azért ez is valami....
viszont winampot nem igazán lehet rábirni, van akinek sikerült van akinek nem....
Ha mégis szeretnéd, hogy mindig szóljon a center jobban jársz, ha teszel fel egy kx drivert.... nekem is az van fent, jobban is szól a mély, és több beállitási lehetőség van, mint az eredi driverbe... -
scud22
csendes tag
HELLÓ
az a gondom lenne hogy nekem se szól a centerem ez normális dolog ?
sb live 5.1 em van
ha vennék helyette egy sb audigy 2 őt szólna a centerem ?
vagy mit csináljak hogy szóljon a centerem , mert nagyon idegesítő hogy nem jön belőle hang . a testnél meg mondja a női hanng hogy jó , és szól is . -
Submind
csendes tag
Remélem nem vártál egész délután a szobában... nem gondoltam volna, hgo yilyen gyorsan válaszolsz...
Ja... és ne az Inda szobába legyen mert ott egy kicsit sokan vannak... inkább
hangfal5.1
vagy vmi hasonló...
név... mondjuk... Submind69 ... ha foglalt akkro nem...
Mondjuk holnap déluátn 3-4 fele kreálom a szobát... majd megpróbálok figyelni... -
Nikk
senior tag
A hardware problémás embereknek: Minden átkozott alaplapi driverhez van egy progi nForce = SoundForce (vagy mi a rák) Ott mindent be lehet állítani.
Ha nem nForce a rendszer, hanem VIA, akkor simán be lehet állítani a hangkarinál. Vezérlőpult => rendszer => Multimédia stb stb stb...
Szal így! Ha meg így se megy, akkor pereld be a céget, hogy lószart gyártott, és minden ami hanggal kapcsolatos, az ba**ik működni!
Nincs több ötletem/tippem -
Nikk
senior tag
Én mikor a surround kábelt kivettem a fehér 1000 kilós dobozból, azt hittem, hogy ezt a marsig tervezték. Szal nem tom miért ne volna ez elég. Simán elér akárhova. A másik, hogy nem hiszem, hogy olyan messzire kellene vinni azt a surround hangszórót. Szal szerintem ha nem kell annyi, akkor levágsz belőle, hameg kell, akkor variálsz, hogy elérjen odáig...
-
keiron
csendes tag
ha nem megy be levágsz belőle....
-
keiron
csendes tag
http://chat.gyaloglo.hu/ ~> inda szoba ~> i N
-
Submind
csendes tag
Vazz... nincs
Telepítéskor kiszedtem, hogy ne foglalja a memoriát... A winCDt meg kölcsönadtam vkinek
Emailcímnél többel nem szolgálhatok
Esetleg még vmi chaton... -
keiron
csendes tag
ha gyors megoldást akarsz akkor legyen msn-ed. Submind
-
Grafiqs
őstag
Lenne egy kérdésem azokhoz akik ilyen 5.1-es Home Theaterrel rendelkeznek.
A hangfalak és az ''erôsítô'' közé max. hány miliméter átmérôjě hangfalkábelt lehet használni.
Ugyanis ajándék lesz de nekem kell majd összeszerelnem és meg kell még vennem hozzá a
kábelt.
köszi:
G -
Submind
csendes tag
Hm.... Na ez érdekes eset...
AC97 Audio Configuration -t letöltöttem és a beállításoknál tök jól müködött minden... de...
Zenehalgatásnál csak a két szélső (sub se) megy, míg a játékoknál pedig csak a center és a sub szól... (természetesen 5.1esre van állítva
)
Vmi ötlet?? -
keiron
csendes tag
Submind: The A7N8X-X uses an onboard Realtek® ALC650 audio CODEC that lets you enjoy high-quality 6-channel audio without having to buy advanced sound cards. <~ 6 csatornás a hangkártyád. Nincs szükséged arra h a mikrofon bemenetet kezelje sz.tem. Az Asus használati utasításába bennevan h melyik luk mire való. Ha nincs meg töltsd le. www.asus.com. A windows-ba engedélyezni kell h 6 csatornát nyomjon a hangkártyád (vezérlőpult). Ha ezeket mind megnézted és okés akkor keress drivert hozzá. Ha nem megy szólj.
-
VargaI
senior tag
nekem vmi ilyesmi van: C-media3D Xear3D ezzel még az egyes hangszórók hangerjét is külön tudom állítani+equalizer is van benne
az alaplapom k7s8xe3.0
[Szerkesztve] -
VargaI
senior tag
válasz
skylaner #1908 üzenetére
nemtudom,hogy az abit nf7-hez milyen hangdrivert mellékelnek, de nekem olyat adatak az integrált 5.1-es mellé amivel be lehet llítani, hogy 2.0 4.0 ill 5.1 -ként használom a rendszert, persze a második ill. a harmadik elveszi a line int ill. a microphone in-t
nem tud vki hátlapi panelt amivel kitudom vezetni a line int és a microphone int az alaplapi tüskesorról? esetleg van ilyen a mistralban vagy siliciumban?
[Szerkesztve] -
skylaner
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Genius SW-5.1 Home Theater hangfalat de nem akar igazán működni.
Alaplapi hangkártyát használok(Abit NF-7 V2.0) ami ugyebár támogatja az 5.1-t.
A hangfalhoz kapott 9 pin mini din to 3X3.5 ohmos stereo kábelt használom.
Ezen ugye van 3 db Audio Jack csatlakozó.(fekete a hátsó kettő,zöld az első kettő,
sárga a center és a mélynyomó).
Az a gond hogy a hangkártyán csak az egyik kimenet működik(zöld).
Ha az összeset bedugom akkor csak a zöld kimenet szolgáltatt hangot a többi nem
Mit kellene csinálni?
Esetleg az alaplap driverjét fríssíteni kell? Az alaplaphoz adottat használom.
Ha igen akkor előtte a régit le kell törölni,vagy felülírja?
Esetleg a bioszban kell v.mit beállítni (a windowsba már mindent megpróbáltam)?
Fontos lenne!
Köszi! -
Submind
csendes tag
Sajnos, túlságosan kezdő vagyok az ilyenekhez... (Ajándék lónak fogát sem nézem, nemhogy a csatornáit...)
De ez egy 1 éves ASUS alaplap integrált hangkártyval... nehezen tudom elépzelni, hogy vmi régi vacakot rakjanak bele...
Egyébként a pontos típusa: ASUS A7N8X-X -
keiron
csendes tag
az összes kimenetnél jelentkezik ez a probléma? lehet h kontakt hibás a cucc tekergesd, nyomogasd huzogasd. Ha nemmegy ott a garancia (ha még van rajta)
-
Matthos
csendes tag
Hellosztok
Nekem is már egy ideje van genius 5.1-sem és az problémám van vele minap jelentkezett ,hogy csak egy hangszóró képes müködni a többit meg csak full hangerönél és kb egy cm-ről. És sajnos nem tudom mi hiba mikor kicseréltem hangkártyát, új windost telepítetem és zsinorokat is meg néztem , de semi eredménnyel. Ha valkinek volt ilyen tapasztalata azt megköszöném ha segitene .
-
keiron
csendes tag
Üdv. Alaplapod gyártója típusa kéne. Hány csatornás a hangkártyád?
-
Submind
csendes tag
Sziasztok... Most szereztem egy 5.1es hangfalat egy integrált hangkártyához de eddig nem sikerült megoldani, hogy a mikrophonokat output-ként kezelje... Szóval csak az müködik amelyiket a outputba dugok, míg a többi csak halkan zörög...
Mondjuk az is jó lenne, ha tudnátok adni egy olyan linket ahonnan le tudok tölteni vmi progit ami ezt szabályozza mert ami a driver-hez volt az nem megy... (There are errors between SMBus and HWIC - És bevallom fogalmam sincs mit jelenthet)
Előre is kösz! -
etilin
aktív tag
Ezeket nem én írtam de egyetértek velük.
Nos, a lelki világunkról s dobhártyánk kellő mértékű rázogatásáról 4db TDA7269 típusú IC gondoskodik. Nem rajzoltam vissza nyákról a kapcsolást, de gondolom, hogy ezek a végfokok, ha más nem azért, mert ezek vannak a bordára csavarozva.
Referencia ák. szerint (letölthető a PDF) ezek a ''csodák'' 2*10W szinuszos teljesítményt képesek produkálni darabonként 14V tápnál, 8 Ohm-ra. Ez ugye 1KHz-es frekinél, amit gondolom nem sokan hallgatunk hétköznapjainkon (mármint önmagában). Igen, de itt a THD 10%, valószínűleg nem ezen paraméter elérésére van kihegyezve az alkalmazott kapcsolás, tehát a 10W/csatornát szerintem ritkán halljuk majd vissza.
Meg amúgy is... Számoljunk csak!?
Ha 4 db 2*10W(max) IC-nk van, akkor az maximum 80W, ha jól tévedek. De ugye ''sajnos'' páros számú hangfalunk van, 4db-ot minimum elvisznek a szatok. Maradt 4, feltételezhető, hogy a mély hidalva van (20W), s talán a center is, kompenzálandó a 2 hangszórót. (20W).
Aztán lehet, hogy összeokoskodtak valamit, és sikerült így elosztani: gyárilag (RMS): 4x15W oldalsó, 15W közép, 45W mély
Lévén ez képtelenség, feltételezem, hogy a hangszórók adatait tüntették fel, hátha azok olyan kíváló minőséget képviselnek, hogy külső erősítőre szeretnénk cipelni őket, s így elkerülendő a tönkretételt.
Mindez irományt csak a 3600W p.m.p.o. ihlette, elnézést, akit érzékenyen érintett. Azok is nyugodjanak meg kérem, akik épp el akarják magyarázni, hogy ''nem a watt a lényeg, te @, hanem az érzékenység'', tisztában vagyok vele, a fentiek/lentiek csak az érdekesség kedvéért születtek.
Ja és a teljesítménynek mint mérőszámnak csak az erősítőre vonatkoztatva van értelme. A zenei élményt befolyásolja még a hangfalak érzékenysége.
Én csak vegyész vagyok egy vilanykaros biztos jobban ért hozzá.
Ami
[Szerkesztve] -
keiron
csendes tag
ha veszel egy HT 5.1-et lesz 1 komplett 5.1-es rendszered. Amellé nem kell a sub...
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
- Getac S410 (G4) - 14" FHD, Core i5-1145G7, 32GB, 1TB SSD, Microsoft Windows 11 Professional
- iPhone 16 Pro 128gb bontatlan, független
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest