- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
Aktív témák
-
DDL
őstag
997
Üdv: DDL -
dferee
tag
Te mennyiért vetted?
-
dferee
tag
Csókolom.
Olvasgatom amit itt a bácsik írtak a rézkábelről eldöntöttem vásárolok én is magamnak a Geniushoz.
És ezt hogy kő kérni?
Bemegyek a boltba oszt mondom, hogy tessék adni x méter tömör rézdrótot ?
Van valami más paraméter?
Remélem ebből kiderült, hogy nem értek hozzá.
kb mennyi métere?
csók -
Sziget
csendes tag
A mostani csak stereo.
-
Sziget
csendes tag
Ezeket hallottam, a Geniust nem zárom ki egyáltalán!!!!!!!!!!!!!
Kérdés éreztek-e olyan hibát benne ami pl másban lehet hogy nincs. -
PeliScan
addikt
-
Sziget
csendes tag
A mostani hangfalam 150W(rms) 40cm átmérőjű mély 18kg/db. Félek ezek után kicsi lesz a teljesítmény!
Olvastam valakinek nagyon nem tetszett de sokkal többen éljenzik. Nem tudom az a baj a HT5.1-et még nem hallottam élőben -
PeliScan
addikt
Hát, ahogy írtad, Genius HT fan lévén én ezt ajánlom.
De azért a véleményem a többiről.
A Yamaha nem yőzött meg h megéri a 2x-es árat, mondjuk alig van róla adat, se sokatmondó kép. Pl ha nincs fából, akkor alapból bukó nálam. És az h a''ktív mélynyomó'' még nem jelenti azt feltétlenül, h erősíti a többi csatornát is! Ennek nézz utána mindeképp!
A Panasonic ról sincs sok infó, de ez a kevés is elszomorító; 1 utas frotok?!A Geniusnak a frontok és a center is 2 utasok. Ráadásul fa. Nehezebb is a Genius, ami azért jelent vmit.
Hát igen, ez az utcsó marad ha ebből a háromból kell választani, de miért nem jó a Genius? Nem érem pontosan; kérlek fogalmazz meg előnyöket amik ebben megvannak a Geniusban nincsenek. Mármint a 2xes áron kívül, mivel ugye lehet gizdulnu. -
Sziget
csendes tag
Genius HT 5.1 Fan-ok
Véleményetek szerint egy kis anyagi ráfordítást megér-e pl egy Yamaha aktiv 5.1-es szett vagy más cégek termékei pl Panasonic, Philips.
Yamaha NS-P230 Házimozi Hangsugárzó Szett
http://www.webaruhaz.hu/main.php?CID=254&sess=7c4641c6b58f7859100fc1f636bb5bf27adf728ff14fc154d0886df66a749c73
ez nem árnyékolt
Panasonic SB-TP10 Házimozi Hangsugárzó Szett
http://www.webaruhaz.hu/main.php?CID=209&sess=7c4641c6b58f7859100fc1f636bb5bf27adf728ff14fc154d0886df66a749c73
sub nincs árnyékolva a többi igen
SZVSZ NYERŐ
Panasonic SB-TP20 Házimozi Hangsugárzó Szett
http://www.webaruhaz.hu/main.php?CID=209&sess=7c4641c6b58f7859100fc1f636bb5bf27adf728ff14fc154d0886df66a749c73
teljesen árnyékolt
Szerintetek? Plussz pénzt megéri-e? -
|xero|
tag
Kicsit naon jazz... de így jobban megnézve ha ugyan az a hangszóró van benne mint az én ex hátsóimban volt akkor köszönöm de nem kérek belőle.. és így jobban belegondolva eza mélyláda is jó nekem ide de akkor is jó lennne bele egy 8''-os hangszóró a 6.5-ös helyett!
Üdv
PS: Sztem olyan 80e körül lesz -
|xero|
tag
http://www.genius-kye.com/product/SPEAKER/SP_GHT510.HTM
De pl mélynyomón kívül semmi nem kéne belőle.. mivel első hátsók is szarabbka sztem.. 3''... lol... de aza láda kéne!
Üdv -
|xero|
tag
Új genius 5.1-es hangfalrendszer 200W RMS teljesítménnyel! Ha nem lenne ilyen randa szinű... jaj de fáj a szívem!
[L]http://www.genius-kye.com/product/SPEAKER/SP_GHT510.HTM[L]
Üdv -
bvakika
csendes tag
Sziasztok Nekem ilyen cuccom van, 3 stereo bemenete van + mini-sub (hangkártya 5.1) + normál RCA (6*) csatik DVD- hez!
Eszméletlen hangja van, a szomszédok is ezt mondják...
A mélynyomó HIHETETLEN jól szól, én mindenkinek ajánlom!
Ha jól tudom a user's - ben bruttó 36.500
ennyit simán megér' -
iwu
addikt
mingyá 1000, és beálltunk pár napja...
na áppp!!!
ÜdW! -
Kígyó
senior tag
Nézegettem a beállítási lehetőségeket a WinDvd-nél, és rájöttem, hogy nem 5.1-re kell állítani, hanem SPDIF(vagy mi) be-re, és így már működik az 5.1! Most én vagyok hüle és mindenkinek egyértelmű volt, hogy ha 5.1-es rendszere van, akkor nem 5.1-re, hanem másra kell állítani?
-
dwiki
senior tag
Hát akár az is elôfordulhat hogy a Windvdvel van gond...
Én legalábbis úgy jártam, ahogy most leírom:
Tehát, Power DVD lejátszót használtam, amit kaptam egy vett CD drivehoz.
Jó is volt, amíg nem volt 5.1-es rendszerem. Aztán rájöttem hogy ez egy butított verzió, és nem tud 5.1-et meghajtani. Persze lehet nálad semmi ilyesmi gond nincs.
Gondolom a WinDVd beállításait már átnézted... -
Kígyó
senior tag
Hello! Most már kezd egy kicsit elegem lenni ebből az 5.1-es rendszerből! Egyszerűen nem megy fel más szoftver a Live!-hez csak a gyári! Nem is lenne ezzel gond, ha menne a Dvd-lejátszásnál is az 5.1. De nem megy csak a két front, és a két rear! Mélynyomó+center csí! De semmi másnál nincs gond, játékok is mennek rendesen 5.1-ben, a tesztprogramok is, a sztereónál sincs gond! Lehet, hogy a Windvd-vel van a bibi? Volt valakinek hasonló problémája?
-
Vinsz
csendes tag
Na hali ujra! Szana-széjjel kaptam!
Megvan hogy mi zörög benne, tulképp csak szökik a levegö hátul és emiatt rezonál be a hátsó (müanyag) lap!
Majd esetleg csinálok képet is a belsejéröl ha valakit érdekel...
Na jócakát! -
PeliScan
addikt
Jaah, én a szimpla 230V vezetékre gondoltam, az nem sokkal vastagabb mint a mostani. De van itthon fali, tömör vezeték is... kipróbálom majd.
(Bár kissé girbe gurba, és ez gondolom torzítja a középtartományt...
)
(írtam a Császármorzsa topicba; ha van vmi jó süti-recepted, ami csokis ÉS túrós is, megoszt6nád velem. thx!)
-
PeliScan
addikt
Kedves DDL!
Eredetileg Te azt állítottad, h a 128<>256 között KISEBB a különbség, mint a genius-drót és a villanydrót között. Namost, ha jól tudom, a sima villanydrót kb hasonló, mint ez a 0.75ös Monitor-kábel, ezért is raktam be a fényképeket.
Sajnálom, de nem fogok csak ezért venni vastag, tömör rézdrótot, h kipróbáljam.
Továbbra is fentartatom, (akár fogadni is mernék továbbra is) h sokkal nagyobb a különbség 128 és a 256 között. Többek között, mert mint írtad is, ''amit egyszer 'eldobtál' azt nem lehet visszahozni.'' Tehát azt az elveszett 128kbs-t NEM fogja regenerálni a jobb kábel, és kevésbé rontja le a 256öt egy rosszabb kábel, mint 128kbs. Szerintem.
(a hálózati feszültség meg elég régóta 230.)
-
DDL
őstag
-
Erre egyébként ''racionális'' magyarázatod van?
Az igazán jó mp3 lehet CD minőséghez közeli, ha a tömörítést csak a fül maszkolóképességeire alkalmazzák, illetve ha minél kevesebb az ''előhangzás'' (hogy mondják, amikor hamarabb jön a hang az mp3ban, mint ahogy kellene?).
A kábel meg fázist tol (keveset..), de frekvenciafüggően. -
PeliScan
addikt
Azért az ár nem ugyanaz... ehhez még kell egy erősítő is.
Ami kb ennyi. Vagy a fele, használtan, de akkor is.
[ráadásul így kimaradsz az ilyen (http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=27188) ''AC3 borzongás estére'' topicokból...]
-
Én nem igazán hittem a kábelekben idáig, de a duplakábel-szimplakábel között nekem igen sok különbség volt.
Bár nem geniuson. Ja, a Genius alternatívája, gyakorlatilag ugyanannyiért:
http://www.hifichoice.co.uk/archive/perl/387_printreview.htm
Össznépi tanácsra meghallgattam, oszt megvettem. Jó. -
PeliScan
addikt
Ám én még azon is csodálkoznék, ha a Genius-kábel és vmi többtízezerft/méter ultra hifista-audiofil kábel között lenne mondjuk annyi különbség, mint a 128<>192 között. Már csak azért is, mert a Genisu erősítőjén belül is gyengébb minőségű vezetékek vanna, szvsz.
-
PeliScan
addikt
(Természetesen, ha ezt könnyebbséget jelent, belinkelhetem 1600*1200ban és jóval gyengébb tömörítés mellett... a feka az eredeti Genius kábel, a másik pedig egy 0.75ös NEM tömör DE réz
Monitor kábel.)
-
Szalma
őstag
-
Szalma
őstag
(http://www.vandenhul.nl/cable/rjade-h.htm Ilyenünk van. Tömör réz (villanydrót) után ez volt az első számunkra hitelesebben szóló kábel, pedig sokat-sokat kipróbáltunk. Jó kemény ára van, nem ér ennyit. ''Selymesebb'', mint a tömör réz, de igaziból hallani kellene. Valóban nem PC mellé valók ezek...)
Szeretettel:
Szalma -
AngelH
aktív tag
En most cserelem le a kabeleket hozza masfeles vakumos rez kabelekre, mert a ket hatso sugarzohoz nekem nem volt eleg a gyari kabel. Ha meg azokhoz veszek, akkor mar veszek a tobbihez is, mivel nem tul draga az egesz (300ft metere). Hangminoseg javulasra varok persze, a Live! -Audigy2 cseret is megerezte a fulem, pedig allitolag nagyon bothallasom van
Mas. Mit hallottatok az ezustozott kabelekrol? Nekem azt mondtak a magas jobban kijon rajta, viszont a melyeket elnyomja... Kivancsi vagyok kinek van tapasztalat ezugyben, mert nem vasarol az ember minden heten hangfalkabelt, akkor mar a legjobbat akarom -
AngelH
aktív tag
Nem, ez a leheto legujabb, amit csak a compaq gepekhez adtak ki, azert kell onnan leszedned. Azert ilyen nagy, mert minden ami a cd-n rajta van, azokbol benne van a legujabb verzio, magyaran ez nem csak driverfrissites.
A verzioszama: 5.12.1.252
ja, es miutan kibontottad, el ne felejtsd torolni a compaq\audio\setup\CTOem.cfg-t! -
AngelH
aktív tag
Ugy 100 hozzaszolassal elorebb egyik kollegadnak ugyanez volt a gondja. ftp://ftp.compaq.com/pub/softpaq/sp22501-23000/SP22563.exe
En ezt a drivert hasznaltam, nekem ezzel mukodott minden tokjol. -
Kígyó
senior tag
Miért kell napokig rinyálnom, hogy valaki, akinél működik tökéletesen a Live! 5.1+Genius Ht 5.1 páros árulja el nekem, hogy melyik drivert használja, és honnan lehet letölteni?
-
Antonio
senior tag
Ja de ökör vagyok
.... a fától nem láttam az erdőt'' értsd: előkeverés hangereje
... mindent néztem csak azt nem
még egy kérdés -ezt már egy páran körbejárták- ha jól értettem akkor ha a gyári kábeleket (hangszóró és erősítő/sub között) lecserélem rézre? akkor hangminőségben javulást érek el? ez mennyire jelentős?
thx -
Calogero
addikt
-
Kígyó
senior tag
válasz
PeliScan #926 üzenetére
Több szem többet lát, én meg nem találom! Mi az a Live! 5.1 Digital? Annak a drivere yo az enyémhez?
http://www.driver.hu/product.php?prodid=5178 -
Antonio
senior tag
üdv.
Na szerdán nekem is meglett a (életem első) gépem ... hozzá a Genius
Amikor kivittem a dobozt a kocsiig aztán meg fel a lakásba (előtte a monitort is felcipeletm) már éreztem hogy ''hát van egy kis súja'' és már örültem
aztán amikor kibontottam ... már a látvány és a ''fogás'' is megérte a pénzt szerintem (39990 Ft-ot) ... ez tényleg fa ... és a mikor a subláda is előkerült:
''gyorsan'' összeraktamahh teszthang (soundstorm) kicsit megilyedtem mert a center nemszólt ... aztán rájödtem hogy adtak hozzá egy kis bizbasz sárga csatlakozót amivel ez a ''probléma'' is megszünt
tényleg jól szól... rögtön felraktam MOHAA-t ... nagyon brutális a hang (még zenét alig halgattam rajta pedig azért (is) vettem )
szombatra végig is játszottam
egyet hiányolok bár ez a soundstorm ''hibája'' hogy nem lehet külön állítani a front és a hátsó hangfalak hangerejét ... ja és hogy csak 2.1 be szóljon lásd zene ber ez nem olyan nagy gáz
Ja és az normális dolog hogy bekapcsolásnál (mármint a subot be se kapcsolom csak áram alá hejezem a rendszert) a sub érezhetően ''kattan'' egyet pedig diregt a hangerőt is levettem 0-ra -
Kígyó
senior tag
Yol elvagyok itt magamban.
-
Kígyó
senior tag
válasz
Atomrocker #874 üzenetére
''Az a tizedhangerő mennyire halk??''
Eléggé. Döngetni nem tudsz, de lájtosan hallgatni lehet.
''Van olyan bolt, ahol ki lehetne próbálni ezt, tehát elvinném a discmanem, hogy rákössem, stb...vagy körberöhögnének?''
Nem tudom. Lehet, hogy van. Szerintem egy normális üzletben nem röhögnének körbe! Csak akkor kezdenének fetrengeni, ha kimentél!
''DVD-ről ugye rendesen szól''
Nekem még sajna nincs belőve a hangkarim, az 5.1-es dolgokkal még gondjaim vannak, asztali 5.1-esst még nem próbáltam! Elvileg yonak kéne lennie. -
Kígyó
senior tag
Visszább írtam, hogy leszedtem találomra 3 Live-driver, miután nem mondta meg senki, hogy melyiket kell!
Jelentem, ebből az egyikről kiderült, hogy Audigy driver, a másik kettő pedig azt írta ki, hogy nincs meg a hardware, vagy ilyesmit! Szóval rendkívül hálás lennék, ha valaki feldobná valahova a yo drivert holnapra, vagy dobna egy linket!
-
Kígyó
senior tag
Visszább írtam, hogy leszedtem találomra 3 Live-driver, miután nem mondta meg senki, hogy melyiket kell!
Jelentem, ebből az egyikről kiderült, hogy Audigy driver, a másik kettő pedig azt írta ki, hogy nincs meg a hardware, vagy ilyesmit! Szóval rendkívül hálás lennék, ha valaki feldobná valahova a yo drivert holnapra, vagy dobna egy linket!
-
Kígyó
senior tag
-
Kígyó
senior tag
válasz
DJ Mythos #911 üzenetére
Ne aggódj, nem veszett el, csak leléptem a hosszúhétvégére!
Mint visszább olvashattad én felraktam a legújabb driver a Kd7-esem int. hangkeltőjéhez, és nem azt mondom, hogy nem fejlődött, de nem sokra mentem vele!Szóval szerintem ha élvezni is akarod a Genius-odat, akkor te is kénytelen leszel beruházni min. egy live-re!
-
DJ Mythos
aktív tag
Előző oldalon utolsó hozzászólásként lehet ''elveszhetett'', ezért tenném be még1szer. (Remélem nem haragszotok az ismétlésért!)
''Nekem is AC97em, és Genius HT 5.1-em van. Neked sikerült vhogy megoldani ezt a problémát? Vmi más ''utángyártott'' driver nincs hozzá, amivel kicsit jobban bele lehetne túrni a beállításokba?'' -
Szalma
őstag
(Gondoltam, hogy forrasztott megoldásra gondolt, kolléga, de mivel nem volt túl egyértelmű a célzás, ezért kifejtettem az álláspontom ez ügyben: nem szeretem a forrasztást sem a hangfalkábelek végein. Túléltem egy pár éves banándugós - forrasztgatós korszakot ~8-9 éve. Most már csak csupasz kábelt csavaros szorítóval fogadnak el a ''füleim''.
Ja, és így már a célszemély is gondolhatja, hogy forrasztani kellene azt az UTP kábelt...)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
(Nem rossz, de azt hiszem, hogy a Genius-nak csíptetős a kábelfogója (Pelikán?), nem szorítós. A sok ~merev ér lehet hogy kicsit kontaktos lesz banándugó és forrasztás nélkül. Ezen két utóbbi egyébként is gyalázza a hangot... De egy próbát megér. Továbbra is fali ~230V-os kábel a favorit árérzékeny kategóriában.
Csavart érpár ''hangját'' nem kedvelem.)
Szeretettel:
Szalma
Aktív témák
Hirdetés
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi 12T - egytucat
- Tőzsde és gazdaság
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
- Getac S410 (G4) - 14" FHD, Core i5-1145G7, 32GB, 1TB SSD, Microsoft Windows 11 Professional
- iPhone 16 Pro 128gb bontatlan, független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest