- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Aktív témák
-
KaoszTom
aktív tag
Sziasztok!
Nem teljesen idevágó téma, de remélem tudtok segíteni:
Genius 5.1 hangkártyám van, és nemrég írtam, hogy a GTA SA közben elmegy a hang. Most már arra is rájöttem, hogy mikor elmegy, egyből sokkal jobban megy a játék. Teljesen kilövi a hangot, mert utána Windows alatt sem lesz.
Nincs ötletetek, miért van ez? -
zso73
veterán
Sziasztok!
Van egy hangfalam, amit össze szeretnék kötni a DVD lejátszóval.
Bővebben: link Ilyen hangfalam van.
Bővebben: link
Ilyen lejátszóval!
Mi kell ahhoz, hogy az 5.1 szóljon? Nem vágom annyira a témát! -
bbchris
senior tag
Jajj de nagyon jó ez a hangfal . Az öcsém most vett ilyet az Auchanban de ez valami félelmetesen jó .
-
KaoszTom
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis tanács kéne...
Genius 5.1 hangkártyám van egy ilyen szuper 5.1 HT-hez, és a probléma ott kezdődik, mikor GTA San Andreas-ozok, kb 20-30 perc után elmegy a hang, és újraindítás nélkül vissza sem lehet hozni. Néha filmnézésnél is észrevettem, de ritkán volt, viszont a GTA-ban egyfolytában. Elég idegesítő.
Mi lehet a gáz.... -
KaoszTom
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis tanács kéne...
Genius 5.1 hangkártyám van egy ilyen szuper 5.1 HT-hez, és a probléma ott kezdődik, mikor GTA San Andreas-ozok, kb 20-30 perc után elmegy a hang, és újraindítás nélkül vissza sem lehet hozni. Néha filmnézésnél is észrevettem, de ritkán volt, viszont a GTA-ban egyfolytában. Eélg idegesítő.
Mi lehet a gáz.... -
Meta
tag
válasz
Motion_Blur #2490 üzenetére
Tényleg...
Nem tudom, én biztosan gyűjtenék. Nemrég nulláztam le egy ilyen felépítésű Trust rendszert (fa mély, és a többi műanyag). Szerintem nem volt olyan meghökkentően szép hangzása mint az SW-nek van. Sőt, szinte semmi extra, éppen csak köpte a hangot....
-
Meta
tag
válasz
Motion_Blur #2488 üzenetére
Olcsóbb
, amúgy semmi komolyabb, de szerény véleményem szerint érdemes lenne gyűjtened, mivel a Genius tényleg gyönyörűen szól, és még távirányítót is kapsz hozzá a sok másről már nem is beszélve.
eddi30: Kapcsold be a tévét Próbáld a tv menüjében (vagy valahol máshol ) állítani hogy in vagy out legyen a csatlakozó... -
Motion_Blur
félisten
Hali!
Ha nem jön össze a zsé (24K), akkor egy 5.1-es Value hangrendszert veszek, ezt is a Mistral-ban néztem (10K).
Tudna valaki véleményt mondani?
Annyit tudok róla, hogy a mélynyomó csak 10W-os (igaz fából van), a szatelitek és a center is csak 3W-osak...
szerk:
[Szerkesztve] -
eddi30
csendes tag
Sziasztok!
Segítség kellene. Rákötöttem a HT hangfalamra a tv-t.De nem szól csak búg.
A Tv Right és Left inpout/output RCA csatiját rákötöttem a mélyen lévő RCA tv bemenetre.1ébként a PC-ről jól szól a szett.
Mi a gond?
Köszi a helpet. -
Meta
tag
Oks, én is gondoltam nem árt ha hívom őket előtte
Főleg amilyen szerencsém van általában
-
Meta
tag
Nem kellene offolni a témát
főleg nem ilyen hülyeségeken. Mindenkinek lehet rossz napja... Aztán egy szót se többet
Én is most készülök ilyet venni, csak épp a helye hiányzik neki. Ki tudja: Mistralban van bőven? -
BLiNk3r
senior tag
válasz
racing01 #2477 üzenetére
1. probléma, nem próbléma
2. kerüld a szóismétlést
3. nem belédkötöttem, ezt is félreérted. Tudod ha az embernek segítségre van szüksége, akkor legyen készséges a segítővel szemben, és ne várja el, hogy minden az ölébe hulljon (a fenti esetben: visszaolvasok 5 oldalt, de neked ez sem elég, még scrollozzak vissza az odabökött hsz-ig, olvassam el, és aztán válaszoljak...mert neked így f*sza).
btw. ha már a harmadik ember mondja ugyanazt, lehet te vagy a hülye. ezen el lehet gondolkozni.
mindenesetre változtass a hozzáállásodon, mivel körülbelül 12 éves idióták értelmi szintjén fórumozol.
én itt befejeztem, nem akarok többet hallani a dologról. -
racing01
tag
Újjabb változás!!! A GTA San Andreas-nál SZÓL a center!!!!
Nem tom hogy de szól! Én már tényleg nem értem, hogy mi lehet a baj! -
racing01
tag
válasz
Motion_Blur #2473 üzenetére
a hátsó hangfalak hangerejét tudod vele állitani
-
Motion_Blur
félisten
Láma kérdés:
a mélynyomón lévő Surround tekerő gyakorlati haszna mi -
racing01
tag
válasz
BLiNk3r #2468 üzenetére
Na nehogy azt mond, hogy kettőt kattintani olyan kibaszott nehéz!!!!
Ne haragudj de már párszor leírtam, hogy KIPRÓBÁLTAM 5.1-es filmnél is!!!!
Ha az egyszerűségnél tartunk akkor szerinted nekem mi az egyszerű?
Leírom már sokadjára, hogy kipróbáltam filmel is, vagy beírok 4 számot!?!?! -
BLiNk3r
senior tag
válasz
racing01 #2466 üzenetére
bazzmeg, nézd már el nekem, hogy nem olvastam el az egész topikot...
visszaolvasok 5 kib*szott oldalt, hogy neked segítsek, aztán felteszem a kérdésem, te meg, ahelyett, hogy a kérdésemre válaszolnál, benyomsz egy tetves hozzászólásszámot (mégcsak nem is link)...
szerinted mi az egyszerűbb nekem? ha választ kapok a kérdésemre, és esetleg tudok segíteni, vagy hogy még keresgéljek-olvasgassak egy kicsit?
na az ilyen emberektől dobja le az agyam az ékszíjat, csak gratulálni tudok a hozzáállásodhoz... -
iwu
addikt
válasz
Motion_Blur #2465 üzenetére
mindenestre éjjel ne doom3az, én majdnem infarktust kaptam, mikor dögfáradtan feltettem éjjel, és nekiálltam
-
maflame
aktív tag
válasz
racing01 #2458 üzenetére
Én is visszaolvasgattam egy kicsit, nem lehet, hogy csak a stereo zene nem szól a centeren? Mert, hogy annak nem is kell csak ha van (lejátszóban vagy a kártya setupban) ''multichannel'' ami szétdobja mind a hat hangfalra. Én jetAudio-t használok és csak akkor szól a cent. ha a fentemlített funkció be van kapcsolva.
-
BLiNk3r
senior tag
válasz
racing01 #2458 üzenetére
Hello!
Kicsit visszaolvastam.
Szóval a center megszólal a tesztben, de sehol máshol nem. Most mi ez a 'sehol máshol'? 5.1-es DVD-vel vagy 5.1-es avival próbáltad? Mert ugye ezeknél a filmeknél a párbeszédek 70-80%-a centeren jön. És az ilyen filmeken kívül másnak nagyon nem is kell megszólaltatnia a centert (max még eax-os játékok).
So? -
iwu
addikt
válasz
Motion_Blur #2461 üzenetére
nahugye
már vágod a centit, mikor jön meg?
amúgy egyenes, nekem is szolgált monitorálványként...
de amit fentebb írtak , az is megoldás, fel lehet a falra tenni, van rajta ''pöcök''.
[Szerkesztve] -
iwu
addikt
válasz
Motion_Blur #2449 üzenetére
az aiwa + a modem közé a monitor alá
és akkor majdjólfelkell nézned
hol lesz a többi cucc? a cdtartók helyén?
Üdw! -
racing01
tag
válasz
Motion_Blur #2457 üzenetére
a mistralban vettem, de biztos hogy nem a cuccal van gond!!!!!!!!! valami apró beállitási próbléma lesz amire nem gondoltam, vagy végső esetben veszek 1 másik hangkarit!!
Te mikor veszed meg a cuccot?
[Szerkesztve] -
racing01
tag
Na akkor tessék:
mindenhol 5.1-re van állitva, megpróbáltam azzal a sárga átalakítóval azzal sem ment!
a centert bedugtam az 1ik front helyére ott szólt!!!
a rendes helyén csak a tesztben szól!
próbáltam a kx drivert de ott már a mélynyomó sem szólt
szerintem a próblémára a megoldás az a cmss bekapcsolása lenne az orvosság de azt a live 5.1-es hangkarimon sehol nem találom (szerintem a live-on nincs is)!!
Vagy ha valaki tudna ajánlani valami jó drivert a kx-on kivűl akkor azt megköszönném,
lehet, hogy az segitene!!!Tömören ennyi!! HELP!!!!!!!!!!
[Szerkesztve] -
Mazka05
őstag
válasz
Motion_Blur #2454 üzenetére
Elvileg nem...mondjuk a mai világba..
De csak pozitivan!
Mondjuk szerintem még mindig beállitás lesz vagy hangkari... de utobi kizárva ha tesztben meg jó...
-
racing01
tag
válasz
Motion_Blur #2440 üzenetére
Nincs!!!!kb 2 hete vettem meg és NAGYON jól szól!!! csak a centert kéne valahogy beüzemelni
[Szerkesztve] -
ejha
csendes tag
válasz
Motion_Blur #2449 üzenetére
Fúrj fel a falra két L-alakú tartót gumi tüskékkel, és jól muzsikál.
-
Motion_Blur
félisten
Ez alá hova pakolsz? -
iwu
addikt
válasz
Motion_Blur #2443 üzenetére
nekem tényleg alatta volt...
-
ejha
csendes tag
Senki sem használ genius 5.1 HT-t DVD lejátszóhoz???
Vagy azoknak működik? Lehet, hogy a DVD játékoson kéne valamit állítani??? -
iwu
addikt
válasz
Motion_Blur #2440 üzenetére
akkor alá
-
moonman
titán
válasz
Motion_Blur #2433 üzenetére
alaplapi realtek 5.1
meg yamada 6700 gyüvik nemsokára. -
racing01
tag
válasz
Motion_Blur #2431 üzenetére
itt meg tod nézni, hogy mit rejt a mélynyomó
http://kep.tar.hu/aliaslaci/27660896#2 -
racing01
tag
válasz
Motion_Blur #2423 üzenetére
háát azért ez nem teljesen igaz!!!! nekem is genius ht van és live hangkari! én személy szerint a centert sehogy nem tom belőni, a tesztnél szól de sehol máshol!! Ha neked sikerül akkor várom a segitséget!!!
-
ejha
csendes tag
válasz
Monya78 #2425 üzenetére
Hát éppen ez az, hogy a játékos elméletben kezel mindent (ac3 stb.) és van is a hátulján millió kimenet, így a hat darab RCA is megtalálható. Össze is kötöttem, színre színt, számra számot, de még sincs center és hátsó. A két első és a mély szól gyönyörűen. Valaki találkozott már ilyennel??
Hogy lehet DVD lejátszóban tesztelni a hangot? Hol találok ilyen progit? vagy film részletet mint pl a régi Dolby filmek (kanyon, vonat stb.)? -
szumoo
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy hatalmas kérdésem hozzátok!!!
Kinéztem egy hangkarit,de semmit nem tok róla!
Genius SoundMaker Value 5.1 Ő lenne az!Bővebben: link
Azt szeretném megkérdezni, h ez hangzásilag megegyezik az Sb live!-val?Vagy jobb vagy rosszabb??
Köszi előre is!!
Szumoo
[Szerkesztve] -
moonman
titán
válasz
Motion_Blur #2431 üzenetére
annyit tudok, hogy forog
hogy mi van belül az annyira már nem is érdekel, annyira szépen szól... -
Motion_Blur
félisten
Azt szeretném még megtudni, hogy mekkorák a hangszórók a hangfalakban, a mély mérete érdekelne igazán és azt, hogy belülről rendesen ki van-e tömve akusztikus szivaccsal?
Ha a távirányítóval emeled a hangerőt, a mélynyomón is forog a tekerő gomb? -
Monya78
veterán
válasz
Motion_Blur #2427 üzenetére
2.0-nál is kell szólni neki...csak általában alap helyzetben fel van cserélve a első és a hátsó hangszoró a proginál. Úgyhogy most a hátsó nem létező hangszóródat szólaltatná meg. Tehát a keverőben keresd meg azt az opciót hogy első-hátsó hangszórók felcserélése...
Rövid ideig néztem csak a hátulját...Én a DIN+3 JACK-es kábelt használtam, a 9 tűs részt raktam a hangfalba, a 3-as Jack-et pedig a hangkari megfelelő helyeire (még a szinek is meg fognak egyezni) A hangfalon benyomtam a AC3-as gombot és szólt is...
-
cor
őstag
válasz
Motion_Blur #2427 üzenetére
az ac3 input2 v mi a szösz nevüre gondolsz?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #2426 üzenetére
Hát elég komoly progi, valszeg nem nem 2.0-ra fejlesztették, mert nem szólt vele a cucc, majd újra felrakom, ha meglesz a HT.
Láma kérdés: van a mélynyomó egy egy AC-3 csatalakozó (asszem közvetlenül az OFF/ON mellett), azt hova kell majd dugni? -
Monya78
veterán
válasz
Motion_Blur #2423 üzenetére
Én is pont 23k-ért vettem, és szintén egy SB Live5.1 mellett van...
Ajánlom hogy a KX drivert rakd fel, így nem lesz probléma a mélynyomó, center dologgal. Zene sokkal szebb a KX driverrel mint a SB driverrel, egyedűl csak EAX nincs a KX-ben...de ugyanúgy 5.1-ben nyomatja a játékokat... -
Motion_Blur
félisten
Hali!
Végigolvastam a topikot, és úgy vettem észre, hogy a Creative SB Live! + Genius 5.1 Home Theatre párosítás működik rendesen, nincs vele gáz.
A hangkártyát már megvettem, a hangrendszert meg most fogom.
23K-t megér
Biztos érdekes lesz az Aiwa mini-hifi után (vagy 2*15W) -
ejha
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap kaptam egy Genius HT 5.1-et. Én az asztali játékoson szeretném használni. Nem vagyok egy hifista, de a fülem jó. Akármilyen filmet tettem be a játékosba, a center és a két hátső meg se mukkant, (legalábbis nem hallottuk). Ha levettem a többi doboz csatlékját, akkor már biztosabb volt, hogy semmi hang nem jön belőlük. Tudna valaki olyan teszt progit ajánlani, amivel az 5.1-es hangzást asztali játékoson lehet teszetelni?
Valaki találkozott már ezzel a problémával??
Kérlek segítsetek.
Köszi -
szesa
senior tag
válasz
racing01 #2417 üzenetére
Telejsitmenyadatai 50W mely, + 5x15W a tobbi azt hiszem az is mind fadoboz.
Kb egyarban lehetnek.
De meg nem hallotam sajnos, csak olvastam rola.
[Szerkesztve] -
Mazka05
őstag
válasz
HThomas #2412 üzenetére
Csá a mélynyomó azért bug mert szar benne a gyári hangszigetlés én kicseréltem és most füllig ér a szám a mosolytól!
te is megcsinálhatod ha van kedved, merszed és türelmed hozá! itt olvass utána : Bővebben: link
-
HThomas
őstag
Köszi a válaszokat. Asszem egyelőre még marad a régi kártya, azt majd ha nagyon vásárolhatnékom van akkor még körülnézek.
Egyébként két negatív tapasztalatom van eddig:
- nagyon felerősíti a gép belső zörejeit, kb fél hangerő felett már nagyon hallható, és alatta is, ha amúgy csend van... gondolom ez egy jobb kártyával megoldódna.
- néha, főleg zenénél a mélynyomó kicsit ''furán búg'', leginkább ott ahol nem feltétlenül kéne basszusnak lennie. Trükköztem kicsit az EQ beállításokkal, így már egész jó, de néha azért hallom. Lehet, hogy érdemes lenne, egy Krila féle tuningot megcsinálnom? -
racing01
tag
http://www.jox.hu/cikk/?id=125&r=1
erre menj fel, és utánna 1 kicsit le és máris megpillantod!!!!
csak nem genius hanem dtk
[Szerkesztve] -
szesa
senior tag
Van ebbol a genius 5.1htbol fekete vagy szurka fadobozos valtozat vagy csak ez a barna va? (nem illik a szobaba :>)
-
NeoExDeath
aktív tag
válasz
HThomas #2405 üzenetére
Én egy sima 3-4 ezer forintos Genius 5.1 hangkártyát vettem. Egy az hogy nem akartam sokat költeni, aztán dvd-t úgyse PC-n nézek, gondoltam nekem simán megfelel ez is. Nameg Genius, szal nem lesz baja a hangfallal
Így is lett, nem tudom mit tudnak az Audigy-k (még nem volt velük tapasztalatom), de nekem fullosan bejön a Genius 5.1 is (főleg játékkal/zenével próbáltam, azzal nagyon állat volt, filmmel viszont nem hozott annyit mint az asztali rendszer (ugyanazzal a hangfalszettel)).
[Szerkesztve] -
HThomas
őstag
válasz
joshua7 #2401 üzenetére
Korábban nekem se ment sehogy, de most leszedtem az új 5-öset, felraktam a régi helyére, és láss csodát, működött.
Egyébként, nekem alaplapra nyomott ''gagyi'' hangkarim van (Realtek AC97?), először szinte semmi nem ment 3D-ben... gondoltam beszerzek majd vmi jobb cuccot pl Audigy. Aztán, mivel nem akartam költeni, bütyköltem kicsit, beállítások, új codecek, új driver, most ott vagyok, hogy kb mindenben szól az 5.1.
Egyébként egy ilyen csere mennyit számítana minőségben? Meg, ahogy nézem itt a hozzászólásokat a profibb kártyákkal is lehet épp elég gond... -
Squirrel
őstag
nemtom melyik verzió, a kártyához adták pár hete. A Creative sound mixerben lehet állítgatni a dolgokat és ott a bass redirection-nél van a cut off frequency most épp 120 herz-nél. Nem tudom, mennyi a genius mélynyomójának a freki tartománya.
-
Squirrel
őstag
Audigy2-m van genius-szal párosítva, a mélynyomót a driverben mennyi herz-re érdemes állítani, hogy a ládába keverje le? Most 120-on van.
Aktív témák
Hirdetés
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged