Aktív témák

• etilin

aktív tag

válasz Macccy #1895 üzenetére

Ezeket nem én írtam de egyetértek velük.

Nos, a lelki világunkról s dobhártyánk kellő mértékű rázogatásáról 4db TDA7269 típusú IC gondoskodik. Nem rajzoltam vissza nyákról a kapcsolást, de gondolom, hogy ezek a végfokok, ha más nem azért, mert ezek vannak a bordára csavarozva.
    Referencia ák. szerint (letölthető a PDF) ezek a ''csodák'' 2*10W szinuszos teljesítményt képesek produkálni darabonként 14V tápnál, 8 Ohm-ra. Ez ugye 1KHz-es frekinél, amit gondolom nem sokan hallgatunk hétköznapjainkon (mármint önmagában). Igen, de itt a THD 10%, valószínűleg nem ezen paraméter elérésére van kihegyezve az alkalmazott kapcsolás, tehát a 10W/csatornát szerintem ritkán halljuk majd vissza.

Meg amúgy is... Számoljunk csak!?
    Ha 4 db 2*10W(max) IC-nk van, akkor az maximum 80W, ha jól tévedek. De ugye ''sajnos'' páros számú hangfalunk van, 4db-ot minimum elvisznek a szatok. Maradt 4, feltételezhető, hogy a mély hidalva van (20W), s talán a center is, kompenzálandó a 2 hangszórót. (20W).
    Aztán lehet, hogy összeokoskodtak valamit, és sikerült így elosztani: gyárilag (RMS): 4x15W oldalsó, 15W közép, 45W mély
    Lévén ez képtelenség, feltételezem, hogy a hangszórók adatait tüntették fel, hátha azok olyan kíváló minőséget képviselnek, hogy külső erősítőre szeretnénk cipelni őket, s így elkerülendő a tönkretételt.

Mindez irományt csak a 3600W p.m.p.o. ihlette, elnézést, akit érzékenyen érintett. Azok is nyugodjanak meg kérem, akik épp el akarják magyarázni, hogy ''nem a watt a lényeg, te @, hanem az érzékenység'', tisztában vagyok vele, a fentiek/lentiek csak az érdekesség kedvéért születtek.

Ja és a teljesítménynek mint mérőszámnak csak az erősítőre vonatkoztatva van értelme. A zenei élményt befolyásolja még a hangfalak érzékenysége.
    Én csak vegyész vagyok egy vilanykaros biztos jobban ért hozzá.

Ami

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés