- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Aktív témák
-
NeoExDeath
aktív tag
Van egy érdekes megfigyelésem, igazából nem zavaró, de furcsa.
A TV-m össze van kötve az asztali dvd-vel Scart kábellel, a dvd meg Rca kábelekkel a Genius- al. Namost ami a furcsa, hogyha elindítok egy filmet a dvd-n (a TV-t teljesen lehalkítom), és mondjuk megállítom a filmet, a Genius hangfalaiból egészen hallkan, de hallatszik a TV adás hangja... Ez meg mitől lehet?
Gondolom a Scart on keresztül valahogy átjön a DVD-be, de az meg miért adja tovább a Geniusnak?Furcsa mindenesetre.
A Tv és a Genius nincsenek sehogy összekötve. Gondoltam rá hogy szétszedem a Scart-ot, és az audió kábeleket benne kikötöm, mert nagyon nicsn rá szükség, csak a kép miatt kell. Szerintetek érdemes? Ötlet hogy mitől lehet? -
NeoExDeath
aktív tag
válasz
Madn!ght #2854 üzenetére
Néha hangerőállítás közben nekem is sercegnek a frontok, de nem foglalkozok velük, végülis nincs jelentősége, a hangerőt egyszer beállítom aztán annyi, nem tekergetem állandóan. Tényleg csak akkor serceg néha hogyha éppen állítom (távirányítóval is), de fullosan nem zavar.
[Szerkesztve] -
NeoExDeath
aktív tag
válasz
HThomas #2405 üzenetére
Én egy sima 3-4 ezer forintos Genius 5.1 hangkártyát vettem. Egy az hogy nem akartam sokat költeni, aztán dvd-t úgyse PC-n nézek, gondoltam nekem simán megfelel ez is. Nameg Genius, szal nem lesz baja a hangfallal
Így is lett, nem tudom mit tudnak az Audigy-k (még nem volt velük tapasztalatom), de nekem fullosan bejön a Genius 5.1 is (főleg játékkal/zenével próbáltam, azzal nagyon állat volt, filmmel viszont nem hozott annyit mint az asztali rendszer (ugyanazzal a hangfalszettel)).
[Szerkesztve] -
NeoExDeath
aktív tag
Velem aznap amikor frissibe hazahoztam, akkor játszotta azt hogy egy idő után nem szólt a bal hátsó, akármit csináltam vele. Másnap újrakötöttem a kábeleket, azóta tökéletes. (egy nagyon picit nekem is búg, gyakorlatilag nem is hallani).
-
NeoExDeath
aktív tag
Ergil: nem tudom neked mid van, de én mérőszalaggal mértem le a mélynyomót, és annyi jött ki amit leírtam... Nem tom nálad hogy jött ki több mint fél méter mélység és hasonlóak..
rocker: 6-7 körül kapsz 7.1-es SB Live! ot, amit gondolom lehet 5.1 es módban is használni, egyszerüen nem dugsz be semmit a +2 csatorna dugójába
3k körül meg van 5.1 es Genius hangkártya. -
NeoExDeath
aktív tag
A mélynyomó 38cm magas, 22cm széles és 30 cm mély. Nem mértem le, de van súlya.
Nah, ma én is vettem 1.5 mm es tömörrézkábeltPróba gyanánt csak a két front hangfalhoz vettem (így is 11m volt, amiből 1m volt a maradék felesleges), és eddig meg vagyok elégedve. Az kifejezetten tetszik hogy tömör, szépen be tudtam hajtogatni a kábelt, pont beficcen a polcok közé
Ja és feketét vettem, 29Ft ba került/m.
Én is azt tapasztaltam, mintha a magasabbak jobbak lennének így.
Amúgy sztem 1.5mm esnél nagyobb már nem jó a Genius hoz... A hangfalakba szerintem nagyobb is lazán beleférne, de a mélynyomó hátuljába ezeket is alig tudtam beleerőltetni. -
NeoExDeath
aktív tag
Xero: és mennyit fizettél a kábelekért?
Más: ha az ember vesz ilyen custom kábelt, akkor a kábelvégeket érdemes lecinkelni (mint a gyárit) vagy jó a vég ahogy van?
Ezt a tömörrézkábelt hogy képzeljem el, olyan mint valami vékony rúd? Nehéz hajlítgatni, stb..? És milyen árban van, mintha azt nem írtátok volna.
Ezek a kábelek duplán vannak (mint az origi nál), vagy 1 hangfalhoz két kábelt kell venni? (mert ha igen elég összevissza fog kinézni dupla annyi kábel..)
thx -
NeoExDeath
aktív tag
Ha már HT-t veszel érdemesebb olyan eszközre kötni ami kezeli az 5.1 et.
De ha Stereo ra akarod kötni az is teljesen oké, csak akkor nem az 5.1 es bemenetre kell kötni, hanem valamelyik sztereo bemenetre(van belőlük 3), és akkor nem csak az első két hangfal fog szólni, hanem lekeveri a hangot az összes hangfalra.
Más: ha kábelt akarok tuningolni, ilyen spécibb rézkábelt kapok mondjuk MM ban is? Mert az ár elég kellemes (a Frontok amúgy is 2m en belül vannak a mélytől). A piros csíknak van valami szerepe a kábelben?Csakmert többen hangsúlyozták hogy átlátszó piros csíkos rézkábelt vettek.
-
NeoExDeath
aktív tag
Szóval a Genius hangzását egy spec kábellel lehet fokozni?
Én pl Media Markt ban szoktam nézegetni a felcsévélt kábeleket a házimozi részleg környékén. Ilyen helyen is lehet minőségi kábelt kapni, vagy valami audió boltba kell menni érte?
Na és akkor végülis milyen kábelt érdemes venni a Genius mellé? Annyi a lényeg hogy jó vastag legyen, vagy egyéb kritériumok is vannak?
Ja amúgy egy vastag kábelvég azért befér a hangfalak bemenetébe? Mert mintha annyira nem lennének nagyok. -
NeoExDeath
aktív tag
Hali!
Eddig asztali dvd-vel használtam a rendszert, nagy megelégedésemre
Ha PC-vel akarnám használni milyen kártyát ajánlotok mellé? Szintén Genius 5.1 es kártya, vagy inkább Soundblaster Live! 5.1? Hasonló árban vannak.
A hozzá adott kábelek kicsit tényleg vékonyak. Szerintetek érdemes lecserélni őket jobbra? Érezhető a különbség?
Általában mennyibe van egy ilyen spéci kábel? (gondolom méterre adják) -
NeoExDeath
aktív tag
torbit: egy-két hónapja én is hasonló dolgokon vaciláltam! Itt a fórumon a legtöbben PC vel használják, szal nem volt annyira egyszerü látatlanba megfelelő lejátszót választani.
A lányeg, hogy az Asztali DVD nek legyen beépített AC3 dekódere, és a hang kimenete legyen analóg 5.1 (!). Ez gyakorlatban úgy néz ki hogy a hátulján minden hangsáv külön kimenettel rendelkezik, a Geniussal csak így, egyenként lehet összekötni. Ha ez a két dolog megvan, már okés a hangrendszerrel, ehhez aztán jöhetnek olyan plusszok mint divx, stb..
Nálam az volt a szempont, hogy 20K alatt találjak megfelelő lejátszót (ami nem egyszerü, mert 20 alatt a sztereó kimenet az elterjedt).
Én egy Clatronic 593-ast választottam, és nagyon meg vagyok vele elégedve (http://www.clatronic.de/viashop/storefront/produkt.asp?ProduktID=725).
Egy kérdés is: Látom sokaknál le vannak szedve a védőhálók a hangfalakról. Azokat hogy kell szakszerűen leszedni, úgy hogy ne legyen bajuk és gond nélkül vissza lehessen rakni? -
NeoExDeath
aktív tag
Én a ComputerGalaxy ban vettem, asszem 28 körüli árért, Budán.
Azt a házhozszállítós honlapot én is nézegettem, akkoriban 25 körül árulták (az fel se tünt hogy ÁFA nélkül...)
De alapból sztornó volt nálam, ez a megrendelem, kihozzák, de nincs bolt meg ilyesmi nem tetszett...
Tényleg eszméletlen a cucc! Nagyon bejönMint mondtam, asztali dvd vel, meg tv vel használom, és tényleg űber..
-
NeoExDeath
aktív tag
Nah, végre megvettem a Genius 5.1 et!
Tegnap óta van meg, az azóta ért tapasztalatokat osztom most meg.
Asztali lejátszóval használom, a már régebben említett Clatronic 593-ast választottam mellé.
A nagy doboz kibontása után nagyon pozitívan csalódtam, ugyanis nem hogy elég hosszú volt a hátsó hangfalak kábele, hanem még sok is
A cucc eszméletlenül szól. Teljesen le vagyok nyűgözve. Nekem semmi problémám a mélynyomóval és a hátsó hangfalakkal, nagyon jól szólnak.
Sikerült a TV-t is rákötnöm, tényleg nem semmi változás
Zenehallgatáshoz átkötöttem a lejátszót a stereó bemenetekre, tényleg elképesztően szólnak.
Egy negatív élményem volt csak, rögtön első nap. Egy idő után a bal hátsó hangfal egyszerüen nem szólt. Huzogattam a kábeleket össze vissza, semmi. Ma bekapcsolom, működött, de halk volt és kicsit sistergett a hang. A kábeleket újra kiszedtem, beraktam, azóta újból jól működik. Nem tudom mi lehetett.
Úgyhogy nagyon meg vagyok elégedve, köszönöm az összes segítséget amit itt kaptam, sokat számított! -
NeoExDeath
aktív tag
Tudtok olyan helyeket pesten, ahol lehet kapni a Genius-t?
-
NeoExDeath
aktív tag
Volt már szó itt sokmindenről, de egy fontos dolog mintha kimaradt volna nálam. Szóval milyen a Genius térhatásu hangzása? Mondjuk egy dvd film esetében?
A két hátsó hangfal elég kicsinek tűnnek.
Egyszer próbáltam egy ilyesmi rendszert, annál az volt a gond, hogy a két hátsó hangfal annyira nem szólt, hogy szinte nulla volt a térhatás. Eből a szempontból mit produkál a Genius? -
NeoExDeath
aktív tag
Igen, a sima NF7-nek is megvan mind a három kimenete. A gond csak az, hogy amikor rákötöttem, csak az első két hangfal szólt, vagyis a cucc sima sztereó, kimenet ide vagy oda.
Mondom, jó lenne ez a Fm801-es kártya ami van, csak csinál érdekes dogokat (pl az egyik rear hangfal nem is szól, nem tom miért). Az Ac3-as hangot meg elég érdekesen keveri.. úgy általában túl halk az egész, a Rear ok annyira hogy mintha nem is lennének.A frontok még jók lennének, de a beszéd hang is alig halattszik.. -
NeoExDeath
aktív tag
Xero: a te megoldásod egész jól hangzik. Csak azt nem tudom, hogy a TV Scart bemenete kimenetként is tud e funkcionálni.
Amúgy ebből eszembe jutott egy másik, kissé érdekes megoldás is. A videó tuti scart on ad ki képet meg hangot is. A videóba kell kötni a Koax ot. Aztán kell egy olyan scart csati ami szétbontja a jeleket, és a hang mehet ahova kell. Elméletileg ez is működhet.
Jah, és időközben kiderült, hogy nem NF7-S em van, csak sima NF7, szal a SoudStorm ugrott. Nem baj a ForteMedia is nagyon király, csak már régi és van ami nem tökéletes.
[Szerkesztve] -
NeoExDeath
aktív tag
dwiki: kissé félreértettél. A 3 Jack dugót nem a Genius ba kell rakni, hanem a mostani rendszerembe, amit a PC hez használok (Jazz 5.1). A Genius-t meg asztalihoz akarom használni.
Viszont ha PC-ről akarok nézni valamit azon keresztül, azt az AC3 bemenetbe kell dugni. De ha jól vettem ki a szavaidból, az NF7-S emen lévő hangkártya erre alkalmas. A 3 jack dugót hova kell dugni a kártyán? Még nem foglalkoztam vele, mert van külön kártyám, de eszerint van 3 külön csatornás kimenete erre a célra?
Még egy dologra nem jöttem rá. Ha a TV-t akarom a Geniuson hallgatni, azt is rá kell kötni egy sztereo bemenetre. De ezt hogy lehet megcsinálni? Nálunk a kábeltv egy RF koax kábelen jön, amit pont a tv be kell dugni, azon jön a hang meg a videó is. A tvnek meg tudtommal nincs audió out ja
[Szerkesztve] -
NeoExDeath
aktív tag
Ha egy PC-t akarnék az Ac3-as bemenettel összekötni, azt ugye egy átalakítóval lehet, aminek egy Jack dugó az a vége, amit a pc be kell kötni. Na a kérdés, hogy az hova kell bedugni?
Oda, ahova a fülhallgatót dugnám? Csakmert nekem egy spéci kártyám van (ForteMedia), amin egy speciális kimenet van (lehet hogy ugyanolyan mint az Ac 3-as). Ebbe dugok egy átalakítót, ami 3 jack dugóra bomlik, ezeket a hangredszerem Front, Surround és Subwoofer bemenetébe kell dugnom.
Szóval nálam ilyen a kimenet. Van egy alaplapi hangkártyám is (Abit NF7-S), inkább azzal kellene próbálkozni?
[Szerkesztve] -
NeoExDeath
aktív tag
Dvd lemezzel pixelezte a képet? Hát az elég gáz.. Nekem valami normális kell, analóg 5.1 kimenettel, ami a képet is tökéletesen játsza le. A Luxorrol már én is halottam. Eddig ez a Clatronic szimpatikusabb:
http://www.clatronic.de/viashop/storefront/produkt.asp?ProduktID=725
És filmekkel milyen a hangja, kicsit bővebben? Magas, mély, rendben van? -
NeoExDeath
aktív tag
válasz
vadkörte #1498 üzenetére
vadkörte: milyen rendszerrel használod? Ha asztali dvd-vel, milyen típussal?
Na most elkezdtem nézegetni milyen lejátszók passzolnának a Genius hoz. Ugye azt mondtátok, hogy asztalival csak úgy lehet összekötni, hogy a kábeleket hangszórónként kell összedugni a lejátszóval.
Eddig arra jutottam, hogy sok dvd playernek RCA-ból csak sima sztereo kimenete van. Amire azt mondták hogy 5.1-es kimenetü, elmletileg az jó a Geniushoz nem?
Ezt a lejátszót ismeritek: Clatronic DVD 593 ?
Elméletileg az is 5.1 es, és hangfalakra vannak bontva a kábelek.
[Szerkesztve] -
NeoExDeath
aktív tag
Nem tudtam hogy az optika ilyen extra igény
Csakmert a hasonló típusu, árfekvésü Creative Inspire-on van optikai bemenet.
Az én DVD playeremen meg csak optikai kimenet van.
De ezekszerint egy átlag dvd-lejátszón minden hangfalnak külön kimenete van. Az ilyen tizen valahány ezres lejátszók (Dimersion, stb..) és ilyenek?
Arra nem válaszolt senki, hogy ugye a hangfalak mágnesesen árnyékoltak? -
NeoExDeath
aktív tag
Ez alatt az analóg 5.1 alatt mit kell érteni? RCA? A DVD lejátszó mely kimeneteit kell összekötni a hangfallal?
Azért szerintem nagy szívás hogy lespórolták az optikai bemenetet...
A hangfalak mágnesesen árnyékoltak? -
NeoExDeath
aktív tag
Na kicsit utánanéztema dolgoknak. Találtam egy képet a Genius hátuljáról, íme:
http://www.pcmagazine.ro/produse2/noiembrie2002/pi_genius_flamingo_b.jpg
Az a baj hogy nem látok rajta Optikai bemenetet. Van valami érdekes Ac3 cucc, de nem hiszem hogy csak egy sima átalakítóval megoldható lenne a dolog.
A Creative Spire-én van ilyen bemenet:
http://www.zive.cz/files/obrazky/2003/10/repro/creative5500_d.jpg
Mint mondtam a lejátszómnak optikai kimenete van.. Ezek után szerintettek mennyire illik össze a kettő? -
NeoExDeath
aktív tag
Értem. Az sejtettem, hogy az ilyen rendszerekhez nem kell külön erősítő.
Akinek van ilyen, le tudná írni milyen bemenetei vannak? Gondolom van optikai, mert nálam az kellene a lejátszóhoz.
Még valami eszembe jutott. Ugye a Tv adás hangját is rá lehet kötni? Csakmert nálam kábeltv van, ami egy sima RF koax kábelen jön, a hang, meg a videó is. Szóval azt hogy lehet megoldani, hogy a Tv hangja is a hangfalra legyen kötve?
Ja és van a rendszerhez távirányító? -
NeoExDeath
aktív tag
Hello!
Nah, lehet hogy én i szeretnék vásárolni egy Genius Home Theatre 5.1-et.
Amint látom ez a topic már jó 2 éves. Ez a hangrendszer még a mai napig teljesen megfelelő mindenféle média hanganyagának a produkálására?
Amint láttam a Genius honlapján még mindig első helyen van az 5.1 es rendszerek között.
A kérdés, ehhez kell valamiféle erősítő?
Nekem a dvd-lejátszóm egy Sony Ps2, annak van optikai kimenete, és támogatja a Dolby 5.1 et, meg a DTS-t is elméletileg. Ha erre akarnám rákötni a Genius-t simán menne, vagy kellene valami erősítő?
A Genius-ban ugye mindenféle cuccnak van bemenet egyszerre, nem kell ki, be huzogatni a kábeleket? Hangot váltani a távirányítóval lehet?
A hangfalak kábelei milyen hosszúak kb? Elég egy közepes/nagyobb szobához, vagy kell hosszabbítókat vásárolni?
http://www.station.hu/akcio.php?item_id=3427&dealerid=134
Már 30 ezerért lehet kapni, ami kellemes a 2 évvel ezelötti árakat nézegetve
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Jogász topic
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gran Turismo
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Körvonalazódnak a Lenovo új kompakt táblagépének tulajdonságai
- Formula-1
- További aktív témák...
- 27% számlával! Ryzen 5900X / RTX 3080 / B550i / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- Lenovo IdeaPad 5 15-IIL05 i3-1005G1 10.Gen,8GB DDR4-3200MHZ,FullHD IPS,
- Logitech Momo racing
- 27% számlával! i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 3TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet + Apple Pencil 1. generáció
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest