Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Gearbest

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:18:39

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37601) viktorhu válasza leslieearth (#37600) üzenetére


viktorhu
veterán

Egyszerűen kapnak egy előrendelési kontingenst a gyártótól, de felvesznek tízszer annyi rendelést is. Amikor neked nem tudják feladni a rendeléskor ígért dátummal a terméket, ők még mindig akciózzák. Ha ötven dollárral drágábban akarnák adni, akkor 50 dollárral drágábban adnák, és kész - így csak elveszítik az ügyfeleket, nem járnak jól. A másik meg hogy általában a gyártók is késnek az előrendelésekkel, így aki túlvállalja magát, többszörös hátrányba kerül, mert először az előre lekötött kontingenseket fogja kivinni a gyártó.

(#37602) Silent77


Silent77
Topikgazda

Az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2017. évi CLII. törvény 138. §. és 162 §., valamint az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény előírásai alapján kiszámolt alábbi értékhatárokig áfamentes a küldemény:
2020. szeptember: 35,47 €-ig, 42,35 USD-ig, 58,26 AUD-ig, 55,67 CAD-ig, 38,21 CHF-ig és 31,98 £-ig.

2020. október: 34,06 €-ig, 39,86 USD-ig, 55,94 AUD-ig, 53,1 CAD-ig, 31,38 £-ig és 36,67 CHF-ig.
Aki + megerősítést igényel az hívja fel Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vámeljárási Osztályát. +36 (1) 297-2479, +36 (1) 297-2400, +36 (1) 297-2410

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#37603) leslieearth válasza viktorhu (#37601) üzenetére


leslieearth
tag

Hát azota már 50el drágábban adják 😃

Na mindegy, majd kiderül. Nem vágok eret ha ticketet kell nyitnom, de ennyiért nagyon jo lett volna ha megjön, akár kékben is.

(#37604) viktorhu válasza leslieearth (#37603) üzenetére


viktorhu
veterán

A banggoodon mintha még olcsóbban akciózták volna.

[ Szerkesztve ]

(#37605) KillBorn válasza viktorhu (#37601) üzenetére


KillBorn
senior tag

Konkrétan 50 valahány darab volt eladva, mikor leadtam a rendelést, az első nap mikor lehetett vásárolni, mégsem tudták szállítani. Mekkora kontingenst kaptak? 10? Mese meg a hab.

[ Szerkesztve ]

"I guess your purge wasn't efficient enough, Vader!"

(#37606) leslieearth válasza KillBorn (#37605) üzenetére


leslieearth
tag

És még amit nem értek, bár számomra jenetösége sincs, h azota is folyamat promotálják a telefont, ma is kaptam mailt amiben ajánlgatják.... ki érti ezt....? :U :U :U :U

(#37607) leslieearth válasza KillBorn (#37605) üzenetére


leslieearth
tag

Passz, itt kuponnal 199+ szállitás amiért sikerült elcsábulnom, csakpakk 201,xx dodo amiben megállt. Én nem láttam ennél olcsobban.

(#37608) viktorhu válasza KillBorn (#37605) üzenetére


viktorhu
veterán

Mondom, ha azt akarnák, hogy 50 dollárral drágábban vedd meg, akkor eleve annyiért írják ki, ennek nem lenne értelme, hogy meghirdetik olcsóbban, hogy halálra bosszantsanak, aztán lemondatják veled a rendelést, mert akkor biztosan nem tőlük veszed meg a telefont.

(#37609) Druss


Druss
aktív tag

Gondold el náluk a pénz és megpörgetik, kvázi elég jó haszon.

"A szavak csak hangok a levegőben, a tettekben bízz, ne a szavakban!" David Gemmell

(#37610) leslieearth válasza viktorhu (#37608) üzenetére


leslieearth
tag

Pont az az értelme amit felettem irtak. Gondold el, 100 vevönél 20.000 usd-röl beszélünk. És amig hitegetik öket - minket - addig használják ezt a pénzt, majd mikor jönnek a ticketek nagy kegyesen visszateszik walletra, ami megint csak nekik jo. Ha 100 vevöböl mondjuk 30 elfogadja a walletre valo visszatéritést, és nem vásárolja el onnan azonnal, megint a gb jár jol. Ki van ez találva....

Irom mindezt persze bármi konkrétum nélkül, de hazai gondolkodmssal simán benne van ez is a pakliban...

(#37611) viktorhu válasza leslieearth (#37610) üzenetére


viktorhu
veterán

Nekem nem próbálták walletra tenni, simán megkérdezték, és amikor újra rákérdeztem, hogy akkor hol is a c somag, akkor kérdés nélkül küldték vissza a paypalomra.

Nincsenek olyan kamatok, ami miatt érdemes volna ilyet játszani. A vevők pénzének használata az maga az előrendelés mint olyan: fizetsz, amikor neki még nincs is áruja, így előfinanszírozod a beszerzését. Így a likviditás folyamatosan megvan, nem áll áruban a pénzük. Lehet, hogy az előrendeléses árat is erre kapják, hogy ők is előfinanszírozzák a terméket, így ami nem tűnik nagy sikernek, abból nem fognak millió darabot feleslegesen raktárra gyártani, mert ezek az árak azt nem bírnák el, ahogy egy alma árába például bőven belefér.

Én azt tapasztaltam, hogy ami van készleten, azt legkésőbb másnap postára adják, a csúszás mindig a hosszabb távú előrendelésekkel szokott lenni (amikor mondjuk több mint egy hétre igérik a feladást), és olyankor vevőként is tudhatjuk már, hogy erre kell számítanunk. Potenciálisan jó áron kapunk valamit (de nem árt körülnézni, és arra sincs garancia, hogy a bevezetés után nem lesz ugyanolyan jó az az ár), cserébe az a termék még nem is létezik, akkor fogják legyártani, amikor a pénzünk már ott lesz.

(#37612) leslieearth válasza viktorhu (#37611) üzenetére


leslieearth
tag

mikor nekem jelezték, h a 6/64-ből szürke nem várható a közeljövőben, a 3 opció közül a 3ik konkrétan ez volt:
"Option 3. Cancel the item and refund to your wallet"

[ Szerkesztve ]

(#37613) bul07 válasza viktorhu (#37611) üzenetére


bul07
nagyúr

De lehet finanszírozni a működést
Mint a piramis játék az új belépők pénzéből fizetik a régieket
Forgatják a vevők pénzét

Csinálsz egy botlott beszeded a lóvét majd a beszedet lóvéból gazdálkodva veszed meg a cuccokat és küldöd ki a vevőknek, és közben hitegeted tologatod a termékek kiküldését
És eljön az a pont amikkor már nem akarod csinálni egy kattintással lekapcsolod az oldalt a pénz után meg lehet futni

Most nem tudom pontosan hogy a PayPal visszatartja e a pénzt mint az aliplay, de ha nem akkor ........

[ Szerkesztve ]

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#37614) sambenez válasza bul07 (#37613) üzenetére


sambenez
addikt

Gondolod egy 7 éve működő webshop aminek 14M $ az éves bevétele ilyennel szórakozna?
Nem elképzelhető hogy a vírus helyzet miatt nehézkesebb az árubeszerzés és ezért vannak fennakadások?

(#37615) leslieearth válasza sambenez (#37614) üzenetére


leslieearth
tag

minden elképzelhető, de akkor józanul gondolkodva állítsa le a termék promócióját, és/vagy írja ki, hogy oké, megveszed, kifizeted, de a kiszállítás akár (pl.) egy hónapot is csúszhat. ha előbb jön öröm van és bódottá, amúgy meg vevőként tudod mit-mennyiért-milyen körülmények közt veszel meg.
szerintem ez így lett volna fair.

(#37616) sambenez válasza leslieearth (#37615) üzenetére


sambenez
addikt

Ebben igazad van, de ez nem jelent egyből piramis játékot. Gondolod az összes kínai shop elkezdett piramis játékozni? A Banggoodnál is hasonló gondok vannak.

(#37617) leslieearth válasza sambenez (#37616) üzenetére


leslieearth
tag

Ki tudja mi van itt a háttérben....

Bg-rol még nem vásároltam, nem tudom ott miféle állapotok vannak.

Mindesetre ilyenért nálunk nagyon helyesen, de odacsap a megfelelö hatoság. Távolkeleten ez a jelek szerint belefér.
Na de azért még a remény nem halt meg teljesen, h záros idön belül utra kél a csomag, ha meg ticket a vége, hát akkor az. Lesz máshonnan másik telo.

[ Szerkesztve ]

(#37618) viktorhu válasza leslieearth (#37617) üzenetére


viktorhu
veterán

Nem vonatkoznak rájuk a kínai előírások, mert nem hozzák forgalomba Kínában az árut. Épp ez a lényege a dolognak, hogy te vagy az importőr, te vagy az, aki az EU-ban szabad forgalomba helyezed a terméket, őrájuk így sem az ottani, sem az itteni szabályok nem vonatkoznak. Érdekes jogi szituáció keletkezne, ha pl. személyi sérülést okozna egy így beszerzett áru (pl. kigyulladó akkumulátor), vagy leégne a szomszéd lakás, hogy kinek kellene a károkárt helyt állnia.

(#37619) leslieearth válasza viktorhu (#37618) üzenetére


leslieearth
tag

Hát.... szvsz ez nagyon nem igy van, de ez itt már rettentö off

(#37620) viktorhu válasza leslieearth (#37619) üzenetére


viktorhu
veterán

Ahol forgalomba hozod az árut, azok a szabályok vonatkoznak rád. Az EU-ban ez az importőr lesz, aki pedig te vagy. Pl. ha vámkezelni kell, akkor a te nevedre történik meg a szabad forgalomba bocsátás. Szerk: pl. a kinti ÁFA sem kerül rá a termékre, azt itt kell befizetni a vámkezelési eljárással, ami szintén az importőr felelőssége. Ez egy totál jogi szürke zóna, amikor magánszemély az importőr.

[ Szerkesztve ]

(#37621) leslieearth válasza viktorhu (#37620) üzenetére


leslieearth
tag

Nem importör vagyok hanem vásárlo. Importör (szerintem) aki továbbértékesitési céllal veszi meg, általában cég, v magánvállalkozo. Én saját részre vásárolok, magánszemélyként. És nem forgalomba hozom az árut, hanem használom.
Alapvetö fogalmi eltérések vannak szerintem.

(#37622) viktorhu válasza leslieearth (#37621) üzenetére


viktorhu
veterán

Ez a magánértelmezésed. Hiába vagy magánszemély, ha te importálod az EU-ba az árut. Az okozza a joghézagot, hogy nem importálta egy vállalkozás az EU-ba az árut, mielőtt megvetted, de külföldön sem lett forgalomba hozva, mert az ottani cég exportálja, így te vagy az első partner az EU-n belül, és te felelsz az EU-s szabályok betartásáért, például téged büntetnek meg, ha olyat hozol be, amit nem szabad, és elkapnak érte. Többen is fizettek magánszemélyként 50 ezret például aliról rendelt OBDII autós egységek szoftvere miatt, de voltak interjúra berendelések pl. kisméretű álcázott kamerák miatt is.

Nézd meg pl. a piacfelügyeleti törvényt, ott jól fogod látni a joghézagot: miközben a magánszemély fogyasztót akarja védeni, EU-n kívülről behozott termék esetén egyértelműen azt teszi felelőssé mindenért, aki azt az EU területén először forgalomba hozta - ez tipikusan az importőr, de itt ez kiesik, mert te importáltad, és értelemszerűen az EU-n kívül lévő külföldi kereskedőre nem érvényesíthető egy EU-s jogszabály.

(#37623) leslieearth válasza viktorhu (#37622) üzenetére


leslieearth
tag

lévén nem vagyok nemzetközi jogász, így legyen igazad, elengedem a témát :)

:R :R :R :R :R

(közben az x3 érkezését újfelt kijjebb tolták, már okt 1-3-ra várható... :(( :(( )

(#37624) FoxxiMaxxi


FoxxiMaxxi
csendes újonc

Üdv.! Mindenkinek!

Új vagyok ezen a fórumon is. Nem régen (9.17. du.) rendeltem a Gearbest-től egy POCO X3-ast Hollandián keresztül HK raktárból. A visszaigazolásban és a megrendeléskor is arról tájékoztattak, hogy a szállítási idő 10-35 munkanap. Esetemben még az első terminus sem telt le. Más fórumon is azt tanácsolták, hogy türelemmel várjak, mert megérkezik a csomag. Esetemben az idő tényező nem annyira fontos, inkább az izgat, hogy valóban megérkezik-e? Ezzel kapcsolatban érdeklődöm, hogy ebből a szempontból mik a tapasztalatok? Mennyire megbízhatóan teljesít a webshop. Creditcard-dal fizettem nem Paypal-on keresztül. Van-e okom az aggodalomra, hogy elveszik a pénzem? Aki érdemben tud, kérem segítsen eloszlatni a "félelmeimet"! :R
Köszönöm!

(#37625) viktorhu válasza FoxxiMaxxi (#37624) üzenetére


viktorhu
veterán

A paypal segít viták esetén, meg fizetheti a visszaküldés postaköltségét, de ha nem kapot meg az árut, a hitelkártyánál is tudsz visszatérítést kérni a bankon keresztül. Már nincsenek szerintem olyan több hónapos csúszások, mint az év elején. A két hónapot a feladás napjától számítsd majd, meg szoktak érkezni a csomagok, még tavasszal is megérkeztek, amikor összeomlott a nemzetközi szállítmányozás, de akkor volt, ami nagyon sokat késett.

(#37626) FoxxiMaxxi válasza viktorhu (#37625) üzenetére


FoxxiMaxxi
csendes újonc

Köszönöm, ez gyors volt! Megnyugtattál! :R

(#37627) Met válasza viktorhu (#37625) üzenetére


Met
nagyúr

A paypal segít viták esetén, meg fizetheti a visszaküldés postaköltségét,
Ha Paypal-on keresztül fizetett volna...

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#37628) viktorhu válasza Met (#37627) üzenetére


viktorhu
veterán

Ez elég nyilvánvaló szerintem, azért is írtam mellé, hogy azért minden védelmet nem vesztett el így sem.

(#37629) pn4hvq


pn4hvq
senior tag

GB nyereményjáték:
Nyerek egy ilyen csodát, a kuponnal a végösszeg 0.01$ lesz. A legolcsóbb szállítási mód hozzá 10.64$.
Ajándék lónak nem nézem a fogát, de bazzeg....
Nem, nem rendeltem meg a 3Ft-os áron.

(#37630) badabum


badabum
tag

Részemről nem ajánlottá vált a webshop. Az utóbbi fél évben a látszólag készleten lévő termékeket nem, vagy 3-4 hét után postázzák.Reklamáció után a visszatérítést automatikusan walletra teszik, külön levélváltás kellett a paypalos refund-hoz

(#37631) #04441088 válasza badabum (#37630) üzenetére


#04441088
törölt tag

Ha visszakaptad örülj neki. Én augusztus eleje óta sz*rakodok velük. Vagy el se olvassák, amit írok, vagy csak automata válasz szerű marhaság jön. Szóval tényleg semmibe veszik az embereket. Szerencsémre pár napon belül akkor PayPalon is nyitottam dispute-ot, igaz az is csak húzódik, de most azt írták, hogy 2-3 munkanap...

(#37632) Pitterix


Pitterix
őstag

Sziasztok!

A következő lenne a problémám:

öcsém rendelt egy racsnis kulcsot, aminek levonták az árát, de azt írják, nem szállítják. Írtam nekik, erre ők:
-Hello, your order has been cancelled, so no shipment
de pénzt meg nem utal vissza senki.
Hogyan és hova kéne írnom, hogy legyen valami?
Az ebayon kiigazodok, de ezen nem. :B
Előre is köszi a segítséget!

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#37633) bazsimano válasza Pitterix (#37632) üzenetére


bazsimano
őstag

nyiss egy ticketet, naluk ha messengeren nem ered el oket, nem valaszolnak.

(#37634) FoxxiMaxxi


FoxxiMaxxi
csendes újonc

Üdv.!
Valaki (bárki) megkapta már a Gearbest-től a POCO-ját? Mert az ALI...-sok már többségében igen.

(#37635) leslieearth válasza FoxxiMaxxi (#37634) üzenetére


leslieearth
tag

mert az ali spanyol raktárból küldi.

én ticketet nyitottam, visszakértem a pénzt, és berendeltem (pont ma) aliról.
javaslom ugyanezt, gb-en szvsz belátható időn belül nem kerül készletre, és akkor még mindig ott van, h mennyi idő mire kínából ide utaztatják. alin spanyol raktárból átlag 1 hét és itt van. tréfamentesen természetesen

(#37636) Pitterix válasza bazsimano (#37633) üzenetére


Pitterix
őstag

Ne haragudj, de nekem ez így kínai.... :B
Esetleg tudnál közelebbit mondani, mit-hogyan?
Köszi!

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#37637) Silent77 válasza Pitterix (#37636) üzenetére


Silent77
Topikgazda

Főoldalon jobbra fent, support center, vagy mail: support@gearbest.com.

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#37638) Pitterix válasza Silent77 (#37637) üzenetére


Pitterix
őstag

Köszi szépen!
Nagy nehezen megtaláltam, de nem igazán leltem olyant, ahol azért lehet nekik írni, mert a pénzt levonják, de nem küldik a terméket és a pénzt természetesen nem adták vissza.
Írtam nekik valamit, azt majd kiderül....
Mit tudok tenni akkor, ha nem válaszolnak?

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#37639) bazsimano válasza Pitterix (#37638) üzenetére


bazsimano
őstag

Fognak valaszolni nem kell aggodni! és vissza is fogjak adni a penzt. Ha kell segitseg akkor szoljal és akkor privatban elintezzuk :)

(#37640) FoxxiMaxxi válasza leslieearth (#37635) üzenetére


FoxxiMaxxi
csendes újonc

Azt hiszem már lecsúsztam, mert az Ali... honlapján már nem elérhető a spanyol szállítási opció. Csak Kínából szállít, azt is 30-35 munkanap alatt (ha jól értelmeztem). :F

(#37641) leslieearth válasza FoxxiMaxxi (#37640) üzenetére


leslieearth
tag

[link]

Itt van még szürke 6/64es, nekem pont az kellett. De van kimondott spanyol xiaomi store is, érdemes azt is megnézni:

[link]

[ Szerkesztve ]

(#37642) FoxxiMaxxi válasza leslieearth (#37641) üzenetére


FoxxiMaxxi
csendes újonc

Szia!
A kék és a 6/128-s érdekel. Az viszont már nincs. De azért köszi. Megjön ez innen is, csak pár héttel később. Ja, és 209 dollárét jutottam? :Y hozzá. Remélem, hogy így is lesz (előbb-utóbb).

(#37643) leslieearth válasza FoxxiMaxxi (#37642) üzenetére


leslieearth
tag

Nekem kuponnal 201 volt (lett volna) cakpakk a gb-nél, de nem toleráltam az idöhuzást. 10el drágább volt alin, de max jövö 7 elején már kézben lesz a telo 😃

(#37644) Tom1939


Tom1939
őstag

Üdv Kollégák!

Hátha van már valakinek itt (ebben a forumban volt korábban ez). Vettem egy 70mai 11100mAh Car Lithium Jump Starter Multifunction Powerbankot. Feltöltöttem. Kipróbáláskor bekapcsolom ég egy kicsit a lámpa és tölti a rárakott okos telefont, aztán kikapcsol és nem tölt. Én csinálok valamit rosszul, vagy rossz került hozzám (Aquába vettem, vissza tudom vinni, csak nem akarom ha csak én vagyok a béna). Köszönöm a segítséget.

(#37645) Pitterix válasza bazsimano (#37639) üzenetére


Pitterix
őstag

Rendben, nagyon szépen köszönöm!

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#37646) wocsok


wocsok
tag

Van egy telefonom, amit szept. 12-én feladtak, 21-én megjelent a követés, de azóta sem mozdul (PDM). Tudom, hogy kell idő amíg Hollandiàba ér, de ez már egy kicsit soknak tűnik. Kezdjek aggódni? Utána lehet nézni, hol jár most?

(#37647) Beni2360


Beni2360
félisten

Egy Aug.17.-i vásárlás UD284779932NL mire számíthatok? :W
Becsült szállítási idő: 15-30 munkanap

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#37648) bul07


bul07
nagyúr

Ne feledjétek hogy most 15-én törlik a pontokat, ideje megmenteni hátha alapon

Ponttal rendelni nem kifizetni és törölni utána a rendelést

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#37649) Ciccuka válasza bul07 (#37648) üzenetére


Ciccuka
veterán

Pár éve töröltek néhányat, aztán megint és megint (mindig amikor kellett volna). Utána meguntam, azóta rá se nézek az oldalra. A Banggood ugyanez, ott már csak a tojáson gyűjtögetek jó ideje, de már ezt is kezdem unni. Többször jártam itt porul. Utoljára az esernyőt nem küldték.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#37650) bul07 válasza Ciccuka (#37649) üzenetére


bul07
nagyúr

BG-n azért a 20% kupont venni 200pontért még megérheti, főleg ha nincs más kupon, meg ott a pontokat is szokta engedni még akciós cuccokra is

Bár amióta ott nincs ingyenes szállítás nem igen rendelek semmit

Itt is csak azért mentem a pontokat mert 3katintás és fél évre megint biztonságban van az a 226pont :)

[ Szerkesztve ]

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Gearbest
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.