- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dealer95
őstag
Sziasztok!
Abban az esetben mik a lehetőségeim, ha egy adott típusú VGA-t nem tudnak ugyan olyanra cserélni, csak másik típusra?
A garancia 3. évében járok.
2 hónapja szervizben a cucc, és most írtak hogy majd egy másik xy típusú fog érkezni helyette mert nem tudják belátható időn belül javítani.
Már a hajamat tépem hogy eddig tart... -
marec1122
senior tag
Szia!
Sajnos az előzetes jelek alapján pont az történt amit mások írnak. Hazudnak és bele-bele futnak önellentmondásokba és közben ignorálgatják a telefonszámaimat. Jeleztem nekik, hogy ha kell megteszem a szükséges lépéseket, amire sajnos nemhogy tiltakozott volna, olyan volt mintha ez lenne a szokott eljárásuk bár ez inkább csak érzés.
Szóval mik a lehetőségeim ez után? Van erre valami sor, hogy hol és miként lehet fel/bejelentést tenni?
-
Sziasztok,
Lenne egy Seagate HDD -m ami lassan bedöglik ,(9%-os a HD Sentinel alapján )viszont a termék még garanciális 2019 Szeptember 16-ig ,hogyan tudnám a garanciát érvényesíteni ?
Seagate oldalára felmentem , megadtam a szükséges adatokat ,elvileg ingyen elvinnék ,viszont amikor ki kell választani a visszavétel helyét nincs Magyarország a választható opciók közt .
Lehetséges ez hogy el elvinnék ,viszont Magyarországra vissza nem hozzák ?
Vagy ez az lenne hogy hova szeretném visszaküldeni , melyik Seagate kirendeltségbe ? -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
"Sokszor olvasom itt,hogy majd a Békéltető testület megaszondja......."
Sok Magánszemély ebből arra következtethet, hogy majd amit a békéltető dönt az szent és úgy is lesz.A hatályos jogszabályok alapján a Békéltető Testületi eljárásnak alapvetően négyféle végkimenetele lehet:
• kérelem elutasítása – ha a Békéltető Testület arra a döntésre jutott, hogy a kérelem nem megalapozott
• egyezség jóváhagyása határozattal - amennyiben a vállalkozás és a fogyasztó egyezséget köt a tárgyaláson, illetve azon kívül
• határozat - abban az esetben, ha az adott vállalkozás eseti vagy általános alávetési nyilatkozatot tett a Békéltető Testület előtt
• ajánlás – abban az esetben, ha a felek nem kötöttek egyezséget és a kérelem elutasításának nem volt helye és az adott vállalkozás sem eseti sem pedig általános alávetési nyilatkozatot nem tettPl.: Ajánlás esetén tehát a Békéltető Testület döntést hozott, azonban ez nem kötelező a vállalkozásra nézve. Jelenleg egyetlen egy vállalkozásnak sincs alávetési kötelezettsége a Békéltető Testületi eljárásokban. Amennyiben tehát a vállalkozás nem ért egyet a Békéltető Testület döntésével, akkor dönthet úgy, hogy annak ajánlását nem teljesíti.
A hatályos jogszabályok alapján a vállalkozásokat két kötelezettség terheli a Békéltető Testületi eljárásokkal kapcsolatosan:
• válaszirat küldési kötelezettség - ez minden esetben
• jelenléti kötelezettség – azokban az eljárásokban, ahol az adott vállalkozás székhellyel, fiókteleppel rendelkezik.
A Békéltető Testületi eljárás egy alternatív vitarendezési fórum, amely a Felekre nézve költségmentes, illetve minden fél a saját költségeit viseli, annak semmilyen eljárási díja nincs. A magyar jogrendszerben egy permegelőző eljárási funkciója van.
A Békéltető Testületi eljárás igénybevétele és annak esetleges sikertelensége a Ti további jogaitokat nem érinti, a rendelkezésre álló peres és nem peres eljárások ettől függően igénybe vehetőek.Remélem segítettem tévhitek elkerülésében.
Persze ha nem fogadja el a vállalkozás az ajánlást s (miért fogadná el), akkor ezek után tovább akarod vinni, akkor akár lehet ügyvéd; M.O.K.K. ; per stb és a végén sok hónap után siker vagy kudarc.
Én mondom nektek itt Magyarországon csak jóindulatból van garancia, és abból itt a legkevesebb.
Vagyis a törvények minket fogyasztókat védenek de az eladók mellett állnak.Bocsánat a végét de kikívánkozott.
-
asdf_
veterán
válasz
marec1122 #20185 üzenetére
De miert kell egybol ajtostol rontani a hazba meg fenyegetozni meg hataridoket adni? Siman azt mondod, hogy hibas teljesites, mivel az altaluk mondottakkal ellentetben a keszulek nem kompatibilis az autoddal, ezaltal kuldjenek futart erte, majd pedig kuldjek vissza a penzedet. Ha ezeket, amik a jog szerint jarnak neked, nem teljesitik, na majd akkor allj neki fenyegetozni meg hataridozni.
-
szerintem ha a békéltetőkhöz fordulsz, a javadra döntetének ilyen esetben
kérdés hogy van e erre az egészre időd...
szerintem ez az idézet nem szabályos, nem köheti ki hogy nem hordhatod, hiszen anélkül hogyan derülhetne ki, hogy töri a lábat
viszont sajnos azt látom hogy itt nem fogod egyszerűen visszakapni a pénzed, sokat elárul, hogy 2 nap alatt nem válaszolnak egy panaszra... -
marec1122
senior tag
Sziasztok!
A következő kérdéssel/problémával fordulnék hozzátok. Rendeltem egy tolatókamerát (kb 10k Ft) az autómhoz ami márkaspecifikus. Nem volt teljesen egyértelmű a bolt az autótípust illetően, ezért vásárlás előtt emailben érdeklődtem a kompatibilitást kérdését. Megnyugtattak, hogy jó lesz az autómhoz. Ma elvittem a szerelőmhöz és közölte velem, hogy abszolút nem megfelelő. Most épp egy emailt fogalmazok amiben 1 hetet adok az összeg + visszamenő postaköltség átutalására, hogy vissza tudjam küldeni különben fogyasztóvédelmi feljelentéssel élnék.
Van ehhez jogom? Ha nincs, hogy tudom megoldani másképp? Ha van és nem fizetnek, mi a menete a feljelentésnek?
-
C64
őstag
Köszi a válaszokat. Akkor csak simán küldjem vissza, hogy feltöri a lábam? Amúgy igen, ha nem hordom, nem derül ki, hogy töri a lábam, az csak hordás alatt derülhet ki, így azért vagyok tanácstalan.
Részletek az ecipo.hu oldalról:
6. Milyen eset(ek)ben utasítható el a visszáru kérelem?
Visszárudat abban az esetben utasítjuk el, ha:
- a megadott 30 napos határidőn túl küldöd vissza a termék(ek)et
- ha nem kifogástalan (hordástól mentes/eladható) állapotban kerül(nek) vissza hozzánk a termék(ek) -
-
C64
őstag
Sziasztok!
Múlt héten vásároltam az ecipo.hu-n egy drága cipőt. Nagyon jó, minden oké vele, örültem neki, de pár óra hordás után kiderült, hogy durván töri a lábam a cipőfűzője! Igen, a cipőfűzője, mert úgy van megcsinálva a cipő, hogy belül a fűző kidudorodik és az nyomja a lábam. Összesen 3 napot hordtam, mert először úgy voltam vele, hogy majd megszokom, vagy betöri a lábam a cipőm, de nem így lett, csak egyre jobban fájt benne a lábam. Így tehát hordhatatlan. Írtam az eciponek 2 napja de nem válaszoltak
Az lenne a kérdésem, hogy ez garanciális problémának számít vagy sem? Elvégre a gyártó tervezte ilyenre a cipőt és bárki aki megnézte a cipőfűző részt belül, igazolhatja, hogy az bizony durva dolog, hogy így kiáll, kidudorodik belül a cipőfűző. Visszaküldeni már nem lehet, mert hordott a cipő, de garanciában az a minimum, hogy visszaveszik. Szerintem....! Szerintetek? -
asdf_
veterán
válasz
zsoltip #20177 üzenetére
A kökin van szerviz. (http://sestore.hu/szerviz) És bármi ami nem tmx, azzal már szerintem előrébb vagy ;)
-
zsoltip
őstag
-
-
zsoltip
őstag
Sziasztok.
Samsung Galaxy S7 készülékem 2017.08.22. napon került megvásárlásra, kártyafüggetlenül, az Extreme Digital Zrt. egy fővárosi üzletében.
2018. őszéig megfelelően üzemelt, mint az ezt megelőző készülékeim is.
Az elmúlt 6 hónapban járt több alkalommal a Samsung Oktogon szervizben (Budapest, 13. kerület, Váci út 30.), és a Telemax szervizben (Budaörs) is.
Minden alkalommal hibátlan jegyzőkönyvvel kaptam vissza.
Legutóbb most kedden.A hibajelenség a Telenor WestEnd üzletében, az ügyintéző előtt is jelentkezett, az egyik bejegyzést ez az ügyintéző tette a Telenor azonosítómhoz. Semmit nem változtatott, nem lett előremenetel.
Az Oktogon szervizben, a készüléket visszaérkezés után beüzemelve, SIM kártyát behelyezve, helyben bontotta is a hálózatot. az ügyintéző előtt. Ez mégsem elégséges bizonyíték, és ezért került ismét vissza a Telemax szervizbe, Budaörsre. Holott hangsúlyozom, hogy a főpanel csere óta hatványozottan, halmozottan a probléma.
A Samsung válasza az, hogy szerviz körülmények között kell jelentkezzen a hiba. Ez viszont nem változtat azon, hogy továbbra is egy használhatatlan készülékem van. Imár fél éve. Egy Samsung csúcskészülék.
Az Oktogon szerviz segítőkészsége példaértékű, ám a SIM kártyám nem fogadhatták el leadásra, nem küldhették el a Telemaxhoz. Megoldás tehát még mindig nincs.A Samsung ügyfélszolgálat kérésének megfelelően, 2019. jan. 25. 14:47 időpontban részemre megküldött levelükben alábbi szöveg áll:
"Segíteni szeretnénk Önnek, ezért kérjük, hogy juttasson el részünkre az Ön által tapasztalt hibajelenséget alátámasztó, bizonyító erejű dokumentumot (képernyőmentés, videó, fénykép, hangfelvétel stb), hogy szakértő kollégáink megtekinthessék azt és szükség esetén felülbírálhassuk szervizünk szakvéleményét."
Ezt megtettem. Ezt követően kérték, hogy adjam be ismét szervizbe a készüléket. Ez is megtörtént, és ismét hibátlan jegyzőkönyvről szóló értesítő e-mail-t kaptam (2019.02.11.) Kértem a fent leírtak érvényesítését, teljesítését; szervizük szakvéleményének felülbírálatát. Ezt nem tehetik meg ezen szakvélemények alapján, ez a válaszuk továbbra is.Immár egy Samsung Galaxy J6 (2018) DualSIM telefonkészüléket használok ugyanazon Telenor és Vodafone előfizetéshez tartózó kártyámmal, melyek nem működnek az S7-ben. Megelégedéssel. Ugyanazon SIM kártya, sőt egy másik szolgáltató (Vodafone) is megy benne párhuzamosan. Minden rendben van, a hiba tehát mára még bizonyosabb, hogy a Samsung Galaxy S7-ben van. Mivel ugyanott és ugyanazon körülmények között használom jelenlegi J6 készüléket.
2019.04.23. napon a TMX felé írt levelem, az arra kapott válasz után átvettem a készüléket az Oktogon Szervizben. Majd egyből a szerviz által megjelölt Budaörsi címre autóztam, révén erre buzdított részben, az Oktogon Szerviz munkatársa és üzletvezetője is.
Ezt követően a TMX portán lévő urak elirányítottak a Samsung S Drive-ba. Ott az ügyfeles kolléga, elmondása szerint, nem tudta mit tegyen, így felívtam a 06-80-SAMSUNG számot, ahol hosszas telefonbesézlgetést folytattam egy ügyintéző hölggyel, aki szintén kérdőn állt a teendők felé. Sőt, azt javasolta, írjak egy újabb levelet a TMX irányába, mikorra és kivel történő találkozásra gondoltak az ott történő szeméyles megjelenésem vonatkozásában. Holott tájékoztattam arról, hogy a November hónap óta megtett vélhetően 5-höz közelítő darabszámmal bíró kérésem, telefonos és írásbeli kapcsolatteremtésre vonatkozóan, a TMX irányába, elhalt, senki sem keresett a kéréseknek megfelelően sem attól eltérően.Így viszont potyára utaztam Budaörsre.
Nos, immár a felettébb kellemetlen szituáció egy igen erősen hatványozott voltá járunk részenről tekintve.Csatolt mellékletek, amiket benyújtottam mindenhová egy felhő tárhelyen és van ahol nyomtatva:
Dokumentumok: 13 db .PDF állomány
Levelezés: 38 db .PDF állomány
Kép- és videóanyagok a készülékem hibajelenségéről: 8 db .JPEG és 4 db .MP4 állomány
Összesen: 13+38+8+4= 63 db fájlA hiba: nincs térerő.
Igen, cseréltem (6 alkalommal) SIM kártyát, különböző generációkból
Igen, több szolgáltató kártyájával teszteltem már
Igen, más készülékben működik a kártya, jelenleg is, és az ezt megelőzőek is.
Nem, más kártyával sem működik, nincs térerő, illetve folyamatosan bontja azt a készülék.
Igen, egyeztetve, nem a szolgáltatónál van a hiba.
Igen, van fotófelvétel.
Igen, van videofelvétel.
Nem, a Samsungnak ez nem elég, szerviz vélemény kell.
Igen, immár 6 hónapja küzdök az esettel.Ahol eddig próbáltam elintézni a kérdést, sikertelenül:
Pest Megyei Békéltető Testület - az elnökkkel valami nincs rendben, kollégái és az Iparkamara tájékoztatása szerint nem első esetként, saját hatáskörbe helyezte az ügyet, és hónapok óta nincs papír innen a kezemben. Zaklatással gyanúsított meg.
Továbbá az első megkeresésem, melyet honlapjukon tettem meg, nem volt örvendetes számukra, mondván azt nem kellet volna használjam... így papírral kerestem meg őket, személyesen, egy jókora paksaméta nyomtatása után.
Mint kiderült eddigre elkezdték mégis az addig valahol az éterben leleddző digitális beadványomat is... Ez újabb problémákat szült.
Samsung (gyártó) - nem ismeri el a hibát, mert állítása szerint szerviz körülmény között kell jelentkezzen. Nem értem miért nem jelentkezik, csak amikor átveszem és nálam van. Nem reális.
e-Digital (forgalmazó) - A gyártó és szerviz véleménye kell neki
Telenor (szolgáltató) - nincs szolgáltatási hibája, és az ország számos területén jelentkezik a hiba, nem egy helyen, így készülékhiba van. Némi benzinköltséget térítettek részemre, jófejségből.
TMX (szerviz) - nem jelentkezik náluk a hiba egy vizsgálat alatt sem.
Oktogon Szerviz Kft. (szerviz) - nem jelentkezik náluk a hiba egy vizsgálat alatt sem.
Fogyasztóvédelem - válasza az volt, hogy a Békéltető Testülethez forduljakTovábbra is adott a hasznavehetetlen S7 készülékem, mely ugyan makulátlan, viszont hálózat híján hasznavehetetlen.
A szerviz, a gyártó, a forgalmazó, a szolgáltató, az S Drive, az ügyfélszolgálat, a Telenor, a WestEnd márkaüzlet eladói mind tanácstalanok és segíteni nem tudók, vagy nem hajlandók irányomba.Mai napon megkerestem a Budapesti Békéltető Testületet egy kérelemmel a honalapjukon, és lementettem a képernyőképet, mely igazolja a sikeres beküldést. Egyelőre semmit nem tudok...
Mi a túrót lehet tenni?
Tudnátok kérlek segíteni? Eddig nem találkoztam ilyen elintézhetetlen esettel egy készülékem esetében sem.A Samsung ügyfélszolgálat és a Samsung, Írj az Elnöknek menüpont sem vezetett sikerre, terméseztessen már ezt is próbáltam. Továbbra is tartják az álláspontjukat.
Tényleg csak egy működőképes telefont akartam... Immár 6 hónapja.
Most viszont, révén elkezdtem egy J6-ot használni, az árának jobban örülnék, de már passz...nem tudom mit tehetek egyebet...
Mintha minden ellenem fordult volna...Köszönöm,
zsoltip -
válasz
mézespálinka #20170 üzenetére
ha már túl vagy az 1 év kötelező jótálláson, akkor semmilyen jogszabály sem véd, a bolt garanciális feltételei az irányadóak, tehát hiába sürgeted szerintem
nincs erről esetleg valami tájékoztató a honlapjukon?
bár ha eleve "feltételesen" vették át, mert sérülés van rajta, akkor tényleg nem nagyon látok lehetőséget -
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék tippet kérni. (volt már pár fogyvédelmis ügyem, de nem szeretnék azzal indítani most sem.)
Adott egy tápegység, 5 év garanciával. Valami tönkrement benne, konkrétan kiégett egy csatlakozó. Kérdeztem az adott üzletetet, hogy lehet garanciát érvényesíteni (webshopról van szó a lényeg az volt a kérdésben, hogy hogy/hova küldjem pontosan). Írták, hogy küldjem vissza a tápegységet. A gépet szétszereltem. A videókártyát ahogy lecsatlakoztattam a tápról, a tápon lévő foglalat a videókártya kábelén "maradt". Ez egyébként azokon a képeken is látszott, amiket mellékeltem az üzletnek, írták, hogy semmi gond, van rá gari (még 3 vagy 4 év) küldjem vissza. Mikor visszaküldtem már felhívtak, hogy mi történt a táppal. Mondom egyszercsak használat közben fura szaga volt, lekapcsoltam, mondták, hogy küldjem vissza hát így tettem. Erre azt mondták, hogy hát ezen külsérelmi nyom látszódik Kérdeztem, hogy mi? Hát hiányzik egy foglalat. Mondtam, hogy igen, hiszen ezt megbeszéltük, képet is küldtem ahol látszódik a probléma, ők azt mondták küldjem vissza. Most akkor az egész pc-t kellett volna visszaküldenem? "Nem, nem teljesen jó ez így" hangzott a válasz, hiszen csak a tápegységgel van probléma. Viszont feltételesen vették fel. ("Feltételesen vettük fel".)
Na most az a baj, hogy most telik le a 2 hónap már, és ugye a gépet meg addig nem tudom használni.
Van értelme próbálni megsürgetni őket? Emailt írtam arra azt írták, hogy nem tudnak semmit mert ők továbbküldték a gyártónak. És emiatt, hogy ők továbbküldték ez több hónap is lehet.
Elvileg van jogszabály, hogy "megfelelő határidőn belül" kell elvégezni a javítást, és arra is, hogy meg kell próbálni 15 napot tartani. (mindjárt 60nál járunk). Meddig kellene várnom szerintetek? Annyira nincs kedvem "veszekedni" meg "fogyasztóvédelmezni", de a tápot meg használnám..... -
Dinter
addikt
Sziasztok.
Hervisről rendeltem a neten egy cioőt, ami le volt akciózva, illetve elhasználtam rá egy 3 ezres kupont. Gondolkoztam rajta, hogy megrendeljem 2 méretben, és a rossz árát majd visszakérem, de végül nem tettem. Azóta a cipő ára felment. Kérdés, hogyha rossz lenne a méret, akkor az én kedvezményes áramon kicserélik másik méretre?
-
GZoli7
senior tag
válasz
Vismajor01 #20165 üzenetére
Gyurinak igaza van.
Amennyiben fogyasztóként vásárolsz bármit, ha cserére kerül a sor, akkor az új terméknek számít, a jótállás/szavatosság újra indul.
Egyébként a legtöbb bolt nem szokott eltérő feltételeket meghatározni közületi ügyfeleknek sem, viszont probléma esetén nehezebb lehet az igényérvényesítés.
A jogszabály által meghatározott szavatossági idő utáni ilyen-olyan garancia esetén már bármilyen feltételeket meghatározhat az eladó. -
-
vodi
csendes tag
Sziasztok.
Ha egy VGA-n a hűtő lett macerálva tehát a csavarokon lévő matrica nincs már meg akkor onnantól lehet gariztatni vagy nem? Köszi.
-
Dealer95
őstag
válasz
MaxxDamage #20161 üzenetére
Ugyan ez a kártya egyszer már volt javítva, akkor 2 hét volt...(Asus)
Nem értem miért tart ilyen sokáig
Miért nincs az az opció, hogy ne kelljen tovább várni (rohadtul kellene már...5 hét nem kevés idő) kicserélik nekem egy másikra? -
-
-
Dealer95
őstag
Sziasztok!
Már több, mint 5 hete leadtam egy VGA-t gariztatni az iPon-nak.
3x kerestem őket az elmúlt 3 hétben, mindig csak a szokásos kamu szöveg:Tisztelt Ügyfelünk!
Ahogy korábban is jeleztük Önnek, az átlagos ügyintézési idő szokott 15 munkanap körül alakulni.
Azonban ha a beszállító vagy a szakszerviz nem rendelkezik magyarországi telephellyel, akkor azt a megadott helyre kell a hibásnak vélt terméket eljuttatni.
A beszállító vélhetőleg a gyártó szakszervizébe továbbította a terméket, ahogy azt a korábbi ügyintézéskor is.
A megadott hibát a szakszerviz fogja kivizsgálni és ha javítható megjavítja, ha nem javítható kicseréli.
Ha sem javítani, sem cserélni nem tudja, akkor a vételárat írják jóvá.Amint lezárul az ügyintézés, vagy státuszváltozás történik, értesítjük Önt.
-
akyyy
senior tag
a múltkor RMA-val kiküldött wd merevlemez helyett egyből jött egy másik vinyó, de azon is afféle "sérülések" voltak láthatóak, és bár felismerte a gép, ugyanúgy kattogott meg "zenélt" az egész meghajtó, majd kis idő múlva olvashatatlanná vált, és el-el tünt az egész.
Jelezzem ezt a WD felé, vagy nincs értelme ezt is visszaküldeni? saját költségre már nem akarom kiküldeni németbe, sőt inkább vettem egy dupla akkora tárhelyű merevlemezt, ami tökéletesen üzemel ezidáig.
használjam levélnehezéknek, vagy van erre is valamilyen hivatalos menet?
-
Gyuri27
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #20155 üzenetére
Legyen úgy.
De ha nem így lesz akkor se lepődj meg. Mert nem kötelességük veled fogyasztóként bánni. -
-
Gyuri27
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #20152 üzenetére
Nézd van 3 év garanciád ismeretlen feltételekkel. Mert a fogyvéd a fogyasztót védi (le van írva ki minősül annak), de a cég nem fogyasztó. Azaz a fogyvéd törvényben leírtak rád nem vonatkoznak.
Az előny a 27% áfa mókolása.Mondok egy példát. A fogyasztó bemegy vesz egy 200k-s vga-t. Elromlik a 8-ik hónapban. Ha a cég nem tudja javitani (nem szokta tudni). Akkor kap egy ugyanolyant és újra indul a 3 év gari. Ha nincs olyan akkor pénz vissza (persze ha a vevő jó fej vannak alternativ megoldások, de ez nem kötelező).
Ugyanez xy kft nevére szóló garinál nincs. Ha egy 1080ti-ról beszélünk és a cégesnek adnak egy másikat (bármilyen, eltérő tipust) gari újraindulás nélkül, akkor örülhet. És aztán itt lehetne sorolni az egyéb lehetőségeket ami elöfordulhat.
Két cég közt a két cég közti szerződés a mérvadó. De ez ritkán van, hogy egy cég xy kiskerrel rendesen köt egy szerződést (és onnan adnak el használt holmit). Ált xy cég a tulaj fiának pistikének vesz egy vga-t. Az áfát megmókolják. Pistike meg gémerkedik. Majd eladja a vga-t ha megunta garisként.
Ami ebben az esetben közelít a higfoshoz (mármint a gari) a fentiek miatt.
Persze szavatosság van. De az megint egy másik móka.Kár volt megvenni nem hogy felárat fizetni.
Még valami. Vásárlás előtt tájékozódunk. Nem pedig utána. -
-
válasz
Gyuri27 #20150 üzenetére
Vettem egy használt terméket amit még 2 év garival hirdettek, csupán érdeklődöm hogy ténylegesen van-e garanciám és tudom-e érvényesíteni.
Nem tudom milyen előnyről beszélsz. A garanciajegyen rajta van hogy 3 év a garancia. Csak annyi, hogy a vevő résznél egy kft neve van.
Jelentős felárat fizettem a garancia miatt, kb 15-18%-kal drágábban vettem mint a garancia nélküli hasonló termékek ára. -
asdf_
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #20149 üzenetére
Nálad van a garjegy, azokat tartják be, így utólag nincs módjában szívózni. Előre lehet, ahogy pl. a Bauhaus-ban nem 3 év garival kapod a hobbyfűnyírót amint kimondod, hogy számlára vásárolsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest