Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• RM007

addikt

válasz Lacuss20 #87101 üzenetére

A proci topikban mondták nekem a múltkor hogy jobb és csinálja szinte mindenki hogy fix feszre teszik a cpu feszültséget mert jobb mintha mindig ugrálna. Szóval UV kell oda hogy nagyobb teljesítményt lehessen elérni, az a idő amit a folyamatos állítgatással tesz azt meg lehet spórolni meg hasonló magyarázatok pl alaplap élettartam stb.... Hát én hagytam/om automatán a hűtésem miatt....na akarom mondani szerintem ugyanezt kell, vagy valami hasonlót is tenni a gpu görbe beállításával. Ki kell kísérletezni egy olyat ami hűtésileg és teljesítményileg is a legjobbat hozza ki az adott hardverből. Mivel minden hardver kicsit más egyedi ezért ez csak egyéni kísérletezgetés lehet. Szerintem nekem most ebben a tekintetben minden szuper és persze nem értek hozzá, de sokat eljátszottam vele és végül lett egy jó beállításom. Egy ehhez hasonlót készíts. Halványan látszik a gyári UV görbe.
    Aztán GPU-Z ellenörzés hogy az esetleges tuning 10%-ot azért ne haladja meg a biztonságos még egészséges tuning miatt.

Van a Superposition benchmark teszt ami csak GPU teljesítmény felmérő. Meglátásom szerint ha bizonytalan vagyok a vga felől, fogyasztás, teljesítmény tekintetében, akkor ezt kell, érdemes lefuttatni, ha ott nem mutat 100% vga terhelést az nem jó....lehet, akkor kell egy UV állítás az MSI AB-vel. A görbe vége egyenesbe, az elejét hagyni és figyelni az alapfeszre, nálam elég alacsony szerencsére stabilan és így hűvös, de ha megemelném a 806mV -t azzal pl tudnám növelni a vga teljesítményét nagyobb melegedés mellett mondjuk mindenképp 2000Mhz alatt jóval a stabilitás miatt......kell a hardver optimalizálás is, szerintem laptopnál is.

Az hogy játékoknál nem fut fullon a hardver sajnos általános dolog aminek sok oka lehet, nem csak nálad van jelen. :R

Új hozzászólás Aktív témák