Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabop27
tag
Sziasztok!
Heti 3-4, egyenként 8-10km-es aszfalton való futáshoz milyen cipőt javasoltok erősen szupináló lábra?
-
szabop27
tag
Sziasztok!
Ha már szóba került a pulzus alapú edzés: ti milyen képletek alapján határozzátok meg a pulzuszónákat? Próbáltam most kicsit utána járni, de némi túlzással ahány forrás, annyi féle eredményt kapok.
-
szabop27
tag
Sziasztok!
Elkezdtem használni az Endomondo alkalmazást, hogy jobban tudjam naplózni a futásaimat. Egy sportáruházban vásárolt, jó minőségűnek tűnő tartóban viszem közben a telefont a karomon.
Viszont az a problémám, hogy az izzadás következtében ez idővel elkezd átnedvesedni, és így a telefonon is nedves lesz.
Van ennek kiküszöbölésére valamilyen praktika, esetleg olyan tartó, ami nem csek elölről, hanem hátulról is vízálló? -
szabop27
tag
GT 2000 2-ben futok mostanában, 10-20km közti távokat. Kényelem és csillapítás szempontjából nagyon meg vagyok vele elégedve, de ez a márkára nálam mindig is jellemző volt.
Viszont.
300km van a cipőben, de a sarkánál már elkezdett belül kiszakadni (ezt vajon garanciálisan javítják/cserélik? ), valamint a talpa a lábujjak alatt már szinte teljesen lekopott. Aszfalt-rekortán 80:20, 70kg vagyok, ezt se gondolom normálisnak.
Ami a másik gondom vele, hogy elég meleg cipő. Néznék mellé egy másikat, ami jobban szellőzik. Ebben kérném a tanácsotokat, hogy pronáló futáshoz, 5:00p/km tempohoz hosszú futásokra mit ajánlotok? -
szabop27
tag
Én is első maratont fogok futni októberben, 3:45 a cél. Páran felvetettétek már a verseny előtti PH/Endo-s találkozót, szívesen társítanék én is a nevek mellé arcokat
Endos profilom: [link]
[ Szerkesztve ]
-
szabop27
tag
Én pénteken nyitás után 10 perccel értem a Boráros-téren lévő Adidas outletbe. Olyan tömeg volt, hogy alig fértem a cipős dobozokhoz . De szerencsére volt bőven választék, nagyon jó áron tudtam elhozni egy Sequence 6-ost. Ma ki is próbáltam, lassú alapozó futásokhoz jól fog működni.
-
szabop27
tag
válasz beltram #12643 üzenetére
GT 1000 2 és 2000 2-m is van. A 2000-es szerintem egy nagyságrenddel kényelmesebb és jobban csillapított cipő, épp emiatt lassabb is. Viszont arra érdemes figyelni, hogy a 2000 -ből egy fél számmal nagyobbat célszerű venni, mint ami az 1000-ből jó.
A GT 1000 3-at is több helyen dicsérik, bár az még biztos nincs leakciózva.
-
szabop27
tag
Ivózsákkal futókhoz kérdés: van valami megoldás arra, hogy a zsákban lévő folyadék ne lötyögjön?
-
-
szabop27
tag
válasz Kimmuriel #14991 üzenetére
Kimondott terepfutónak én se mondom, de az utóbbi időben egy erdő szélén élek, ezt igyekszem kihasználni: heti 3 alkalommal is terepen futok. Ebből kettő az csak egy óra körüli futás szokott lenni, ilyen időtartamra nem igénylek frissítést.
A hétvégi hosszú futás az már el szokta érni a 3 órát is (többször sikerült már 1000m+ szintet összeszedni közben). Ilyenkor a frissítést egy ivótasakos hátizsákkal oldom meg. Az ivótasakba általában egy kiló jég és egy liter izó kerül, így még féltávnál is kellemes hőmérsékletű frissítőm van. Energiapótlásra nekem nagyon beváltak a különböző müzli- és gyümölcspüré szeletek.
Érdekes, hogy bár eléggé izzadós vagyok, de még se futás, se bringázás alkalmával nem éreztem, hogy sós dolgot kívánna a szervezetem. Egyszer majd kipróbálom a sótablettát én is, hátha segít valamit.
Aristeushoz hasonlóan én is előre ki szoktam nézni térképen különböző útvonalakat, amit ha megtalálok, jó, ha nem, még jobb . GPS mindig van nálam, volt, hogy már jól jött.
Ami még a terepfutás javára íródik: tavaly nagyjából 80-20 arányban futottam aszfalton-rekortánon, egész szezonban jelen volt egy tompa csípőfájdalom. Idén az aránypár nagyjából ugyanez, de terep-rekortán felállásban. Mennyiségben és minőségben is többet edzek, és mégis megszűnt a csípőfájdalom.[ Szerkesztve ]
-
szabop27
tag
válasz eastsider #15221 üzenetére
A pronáció azt jelenti, hogy talajfogáskor a bokád befelé dől. Azaz külső lábéllel fogsz talajt, és innen billen befelé a lábfejed. A cipőtalp külső része mellett valószínűleg a nagylábujjad alatti terület is kopottabb az átlagosnál.
Az általad leírtak alapján Te az erősen pronálók közé tartozol, így a GT3000 jó választásnak tűnik. -
szabop27
tag
Sziasztok! Eddig sima cipőkben (GT 1000/2000, Supernova) futottam erdőben, szeretnék kipróbálni egy kimondott terepcipőt is. 20km feletti távokra, vegyesen erdészeti út, single-trail, sotter. Szívesen elmozdulnék a kevésbé csillapított irányba. Mit tudtok javasolni, miket érdemes próbálnom?
-
szabop27
tag
válasz Polacheck #17144 üzenetére
Rövidebb távokon nekem se szokott problémás lenni a zokni, viszont 20km+ -os futásoknál már nagyon nem mindegy. Nekem legjobban a Nike Dry Fit zokni vált be. Vékony, kellemes anyagú, nincs a lábujjaknál megvastagítva (ami valóban tudja hosszú távon a körmöket nyomni), nem mozdul el, jól szellőzik.
-
szabop27
tag
Hasonló elgondolás alapján kerestem én is nemrég cipőt. A GoreTex-et azért vetettem el, mert több vélemény szerint is nyáron/melegben viselhetetlenül meleg.
Nekem kb. 2km, mire terepre érek, és az erdőben is akad helyenként aszfaltos, döngölt út.
Végül egy Asics FujiAttack 4-et vettem. 20km+ futások alkalmával használom, eddig látott esőt, folyós sarat, jeget, 10cm havat, szóval amire tervezték...
Be egyszer se ázott. Nyilván láb függő, de az én, amúgy elég kényes lábamnak baromi kényelmes viselet, aszfalton is abszolút használható. Hatalmas pozitív csalódás a tapadása. Mint egy traktorral, úgy lehet átmenni bármilyen talajon. Egyedül a vizes gyökereken kell figyelni, de aki bringázik, az tudja, hogy arra nincs ellenszer...
@Pá
http://www.vaude.com/en-GB/Products/Clothing/Knee-Warmer-black.html
Én ilyet használok, akár nadrág alá, akár arra rávehető. Alul-felül dupla szilikonos "sáv" igyekszik a helyén tartani. 1 igazítás/óra a gondozásigénye, nálam ez elfogadható érték .
-
szabop27
tag
Sziasztok!
Lesz lehetőségem a hétvégén Adidas cipőket jelentős kedvezménnyel vásárolni. Évek óta csak Asics cipőkben futok, a GT2000-es szériát már próba nélkül rendelem, ezt gyakorlatilag a lábamra formázták.
Tudtok ajánlani ehhez hasonló karakterisztikájú Adidas cipőt? Valamint egy pörgősebb cipőt is szívesen elhoznék, ha van bevált modell pronáló lábra. Köszi előre is! -
szabop27
tag
válasz inf3rno #18435 üzenetére
Nincs igazad. Én is az Alg által linkelt zsákot használom hosszú terepfutások alkalmával, ivózsák feltöltve, vékony dzseki, elülső zsebekben müzli+telefon. Nagyon jól be lehet állítani a pántokkal, hogy mennyire feszüljön a hátra, észre se veszem, hogy van rajtam valami. Ezt a típust pedig kifejezetten praktikusnak tartom, mert a szállítandó "csomagok" függvényében lehet állítani a méretét, így esélyt se adva a fölösleges lötyögésnek.
-
szabop27
tag
válasz inf3rno #19064 üzenetére
Valóban nem szemüveg függő, nekem is az ijesztő árkategóriából van bringás szemüvegem, és én is össze tudom sajnos izzadni.
Két megoldást ismerek ellen: talán az egyszerűbbik, sisak alá egy bringás fejkendő. Szerintem bármilyen bringás boltban kapsz, én egy versenyen röpiajándékként kapott darabot használok évek óta. Nekem ez a megoldás működik, egy izzadósabb havernak viszont ez sem volt elég, de ő is talált megoldás: lehet direkt erre a célra olyan homlokra húzható gumipántot kapni, aminek L profilja van. Gyakorlatilag ereszként vezeti el az izzadtságot . -
szabop27
tag
Ha már szóba kerültek az átlagsebességek, lenne egy kérdésem a tapasztalt outisokhoz: sajnos/szerencsére nincs lehetőségem síkon edzeni, viszont ebből kifolyólag nehezen tudom belőni, hogy síkon mit várhatok magamtól. Egy 50km-es körön, 850-900m szinttel erőlködés nélkül 27km/h-s átlagot szoktam menni.
Ez alapján be tud valaki lőni lapos vidékre? Köszi! -
szabop27
tag
válasz concret_hp #19239 üzenetére
(Del-Nemetorszag)
-
szabop27
tag
válasz parandroid #19438 üzenetére
Én bő egy hónapja használom a Garmin Vivoactive HR-t [link]
Annyira alapos és részletes a teszt, hogy nem is nagyon tudom mivel kiegészíteni. Mivel nekem is voltak kétségeim a technológiával kapcsolatban, eleinte egyidejűleg hordtam egy Polar órámmal, hogy össze tudjam hasonlítani az eredményeket. Egyetlen egy eltérést tudtam megfigyelni: résztávos edzések során, amikor a pulzus magas értékről hirtelen esik vissza (pl 180->150), akkor a csuklón lévő mérő kb. 4-5 mp késéssel követi le a mellkaspánt görbéjét. Felfutásnál nem tapasztaltam kimutatható eltérést, egyenletes iram mellett pedig ugyanaz az érték. De ez a jelenség ismert, a tehnológia ismertetőjében is szerepel.
Azt mindenkinek egyénileg kell eldöntenie, hogy belefér-e az életébe ez a kis "csalás", cserébe a nagyobb kényelemért. Plusz grafikonszerető embereknek jópofa feature, hogy egész napos viselés esetén folyamatosan mintavételezi a pulzusértéket. -
szabop27
tag
Sziasztok!
Az un. "futótérd" sérüléssel kapcsolatban kérdeznék:
Kb. 5 héttel ezelőtt jelentkezett nálam a fájdalom, egy 30km-es terepes edzést követő napon egy 5*1000-es résztávozás volt. Ezután másnap alig tudtam lépcsőzni, de harmadnapra jó lett. Ekkor mentem egy nagyobb kört bringával, féltávnál megint előjött ugyanaz a fájdalom. Rákövetkező napra elmúlt. Miután a következő bringázásnál is ugyanezt produkálta, elmentem ortopédushoz. Megröntgenezte, nem látott semmit, ő mondta, hogy ez a futótérd sérülés, pár hét pihenőt javasolt, úszás mehet. Kaptam egy erős térdszorítót, ma elmentem bringázni, de ugyanúgy előjött a fájdalom.Volt már itt valakinek ezzel tapasztalata? Milyen bevált kezelés, gyógyszer, házi praktika van?
Köszi előre is!
-
szabop27
tag
válasz parandroid #21511 üzenetére
Nekem a vivoactive HR pulzusmérője kezdett el az utóbbi napokban rossz értékeket mérni, bár nálam más a hibajelenség: [link]
Lépcsőzetesen felkúszik egy értékig, majd ott megragad, tempónövelésre-emelkedőre nem reagál. Én is a legutóbbi szoftverfrissítést tartom bűnösnek, fel is vettem a kapcsolatot már a szupporttal.[ Szerkesztve ]
-
szabop27
tag
Annak, aki Garmin Forerunner 235-re vadászik:
20 perc múlva kezdődik az Amazonon egy akció, 189€ lesz az óra egy rövid ideig:
[ Szerkesztve ]
-
szabop27
tag
A mai napon az M400 118€ az Amazonon (övvel, feketében is): [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- További aktív témák...
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest