- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- A siker két szabálya
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hóban vigad a ló
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz func93 #20867 üzenetére
Tippre erről lehet szó: [link], legalábbis nekem is volt ilyesmim, és azt találtam, hogy vagy Achilles gyulladás, vagy nyáktömlő gyulladás az Achilles és a sarokcsont között, ami okozhatja. Az Achilles gyulladásra azt mondják sokkal fájdalmasabb, azért gondolok inkább az utóbbira. Mindkettőnél sok idő, minimum 3 hónap, ha nem több, amíg tudsz újra futni, ha már odáig jutottál, hogy fáj. Ami kimondottan rossz vele kapcsolatban, hogy gyaloglásnál néhány hét után már nem érzed, és azt hiszed, hogy bírja a futást is, pedig nem...
Az eddigiek alapján a következők vagy ezek kombinációi okozhatják: a.) túl sokat futsz, és nincs elég ideje regenerálódni a lábadnak, b.) szétveri a cipőd sarok része a sarkadat, c.) túl alacsony a sarka (dropja) a cipőnek, és leérkezésnél húzza az Achillesed, d.) kiment a csillapítás a cipődből. Gondolom ezen kívül is még lehetnek okai, de eddig ezeket tártam fel.
Nálam b.) volt a gond tavaly az Asics cipők túl merev sarok kiképzése kb. 3 hónap alatt tönkretette a sarkamat, bár az itt lévők egy része szerint csak behaluztam, és túlterheltem a sarkam . Először csak recsegett, később kezdett el fájni tipikusan leérkezésnél ilyen belenyilalló érzés volt. Kellett neki több, mint fél év kihagyás, mire helyrejött. Mióta Mizuno-t meg Saucony-t használok, azóta gyakorlatilag megszűnt a probléma, illetve az Asics előtt használt régi, csillapítás nélküli Adidas-al sem volt ilyen bajom. Cipő vásárlásnál, ha érzékeny vagy a sarok gyulladásra, akkor érdemes megnézni, hogy milyen a sarok rész alakja, mennyire kemény, hogyan fut a belsejében a merevebb műanyag rész, mennyire szűk a sarok, és így tovább. A mostani cipőknél ez sajnos fokozottan gond lehet, mert kb. 1 centivel magasabb a sarok részük, mint a 15 évvel ezelőttieknek (4.5cm vs 3.5cm) és keményebbre is csinálják őket, hogy jobban bírják az igénybevételt.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz margithid #20831 üzenetére
Szerintem a kettő közötti a jó, ne lötyögjön, de ne is legyen túl passzentos. Mindkettő tud vízhólyagot csinálni. Általában a boltban 1 számmal nagyobbat javasolnak, de nem mindig jó a méret, sokszor van, hogy lötyögős, akkor inkább nem veszem meg. Ezen kívül nézni szoktam még, hogy a lábujjak feletti törés mennyire nyom, hogy milyen a csillapítása futás közben, meg hogy a sarka hogy van kiképezve.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #20791 üzenetére
Szerintem egy kicsit túlpörgöd a dolgot. Nem egy nap alatt leszel túledzett, a tüdőgyuszi meg ha már tüneteket mutat, akkor lázzal is fog járni. Egyszerűen csak nem szereted a hideget így nyár után. Átérzem, én is rühellem. Egyébként érdemesebb jobban bemelegíteni most, hogy hűvösre fordult.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bandus #20785 üzenetére
Szemüvegnél van olyan, ami félig engedi át a polár fényt? Bátyámnak volt régebben egy Oakley síszemüvege, amiben látszott a jég, az én Bollé-m meg nem mutatja. Lehet ez azért, mert direkt valamennyi jégről visszaverődő polárfényt átenged az Oakley, vagy valami tök más magyarázata van?
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz margithid #20781 üzenetére
Nekem van egy apróbb, 2 óra feletti bringázástól, futástól szokott ritkán begyulladni. Vadgesztenyés kenőcs jó rá, lehet otthon is keverni, ha nem akarsz erre költeni. Műtetni annyira nem érdemes, ha súlyosabb, akkor lehet kapni diozminos gyógyszereket rá, azt hiszem csak vényre. Az eddigiek alapján nekem nem különösebben befolyásolja a futást.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz margithid #20771 üzenetére
Pesti Spuriban elméletileg ki lehet próbálni futószalagon cipőket. Ha közel laksz hozzá, nézz el oda. Nem kötelező megvenni ott sem.
Az, hogy valami jobban fogja a bokát nem mindig előny. Az eddigiek alapján sprintnél sokat segíthet, de terepen viszont könnyebben kitörheted a bokád miatta.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz jozdavab #20769 üzenetére
Az olyan 5:05 min/km, kezdésnek nem rossz az. 4:00min/km alatt mondják itt 5k-n, hogy fasza gyerek vagy.
Mindkettő javít, csak mást. A kevés gyors a sebességet, robbanékonyságot, a lassú sok meg az állóképességet, keringést javítja. Nagyjából azt a receptet követjük itt sokan, hogy először lassú sokkal alapozunk, aztán kevés gyorssal kigyorsítunk.
Azt mondják, hogy minden másnap célszerű edzeni, legalábbis akkor fejlődsz a legjobban a szuperkompenzációtól. Amit érdemes észben tartani, hogy nem mindig elég 2 nap a regenerációhoz, és le tudsz sérülni, ha túlterheled magad.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
+1, erősen függ a regenerálódási idő attól, hogy mekkora volt a terhelés.
Nekem azért a Vehir után volt most izomlázam, évek óta először. Kellett az 5 nap pihi. Holnap csinálok keresztedzést, bringa, futás, crossfit. Kíváncsi vagyok mennyire bírom az ilyesmit. Azt mondják sokkal nehezebb...
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz margithid #20763 üzenetére
Én mindenképp azt javaslom, hogy menj el, és próbáld ki őket boltban. Nincs olyan cipő, ami mindenkinek jó lenne a lábára. Még a bolti kipróbálás sem mond el mindent róla, igazán csak abból fog kiderülni, ha futsz benne párszor 10-et, aztán érzed, hogy a régihez viszonyítva jobb e vagy rosszabb.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Apollo17hu #20759 üzenetére
A napszúrás alapból hánytat, semmi köze ahhoz, hogy mennyi vizet ittál... Volt olyan verseny, amin lement nálam több, mint 1 liter. Semmi bajom nem volt tőle, kiizzadtam. Amire talán érdemes figyelni, hogyha hasmenésed van, akkor az iso egy fokkal jobban felszívódik, mint a tiszta víz, illetve akkor tényleg csak egy-egy kortyot szabad letolni a frissítőpontoknál. Egyébként is arra jöttem rá, hogy egy, max két kortynál többet nem igazán tudok meginni, csak ha megállok. Azzal meg ugye rengeteg időt vesztek.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Vertigo18 #20756 üzenetére
A legtöbb versenyen tilos bringával vagy futva kísérni a résztvevőket. Gondolom ez valami alacsony költségvetésű verseny lehetett. Miért nem szóltál rá, hogy hagyja már békén szerencsétlen gyereket?
Leülni meg inni szabad. Nyújtani kell, de lehet előtte pihenni pár percet, ha szükséges.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz spanyoll #20703 üzenetére
"Tegnapi futásból pl megtudtam, hogy amit 120-130as pulzussal kellett volna tötymörögnöm másfél órán át, azt 150es pulzuson futottam valszeg, mert a tegnapi tempóm majdnem koccra ugyanaz volt, mint a hosszú futásnál..."
Ez azért nem általános igazság, hogy neked ilyen pulzussal kell futnod, attól függ, hogy mi a cél. Ha alapozol, akkor nagyon jó a 120-130-as alacsony pulzus, de abba is bele lehet tenni 1-2 ilyen magasabb 140-150-es pulzusú edzést, hogy ne szokjál el teljesen tőle. Ha résztávozol, akkor szerintem esélytelen ilyen alacsony pulzussal futni, mert az a cél, hogy max tempón menjen az adott táv. Fokozóra szerintem ez kimondottan igaz, mert a végére egyenletes tempónál is feljebb szokott menni a pulzus, nem hogy fokozónál. Versenyen meg embere meg versenye válogatja, én most személy szerint teljesen elengedtem 176-os átlag lett 164-190 szórással, de volt olyan is, amit 165-ös kontrollal futottam a 2/3-át, és csak utána engedtem el. Nálam elsősorban időjárás függő, hogy mennyire bírom magas pulzuson, de valaki pl. a dombot nem bírja úgy, aztán neki meg ott kell visszafogni, hogy ne nyírja ki magát. Amire érdemes odafigyelned, hogy magas pulzusos edzések után hagyj mindig elég pihenőidőt, vagy kimondottan alacsony pulzusú edzést tegyél be, mert hosszú távon nem jó folyamatosan magas pulzuson edzeni.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz func93 #20702 üzenetére
Szvsz, nincs ajánlott termék, mindben nagyjából ugyanaz van, MSM, glükózamin, kondroitin. Általában zöldkagyló kivonatosak. Persze javítsatok ki, ha tévedek...
Nekem személy szerint a béres porcerő bejött annak idején, a scitec-es cucctól meg valamiért nem jó a közérzetem, nem is szedtem végig, szerintem kidobom a maradékot.
Porcépítő szedése mellé érdemes minden nap átmozgatni terhelés nélkül az ízületet, szóval mondjuk sétálni egyet, tekerni kis terhelésen a bringát, ilyesmi. Az ízületi keringést az hajtja, ha mozgatva van az ízület, szóval attól is kophat, ha nem mozgatod, meg attól is, ha túlterheled. A kettő között kellene megtalálni a középutat.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Gratula, szépen csillog az a bronz is! :-)
Én azt nézem most, hogy rossz korosztályba raktak, 30 éves vagyok, és a 31-40-be kerültem. Innen nézve 5. lettem volna 19-30-ban. Egyébként szerintem nem voltunk valami sokan, azt mondta néhány ismerős, hogy túl drága volt az ára a nevezésnek. Én még hónapokkal ezelőtt neveztem, akkor 5 pénzbe fájt, az olyan határeset, afölött már nem szívesen nevezek fm-ra, ha nem adnak pólót.
21.17-et mért az órám, pedig eddig mindig 1-200 méterrel kevesebbet szokott, mint a 21.1, szóval szerintem simán lehet, hogy neked is PB lett, csak a Garmin nem szereti annyira a kanyargós pályát, mint a Suunto. Jobb, ha a chipes időt nézed, és elhiszed, hogy tényleg megvolt a félmaratoni táv. Linket tudsz dobni?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz gombi01 #20692 üzenetére
Köszi, neked is! :-)
Nekem nagyon bejött a pálya, nem is tudom igazán, hogy miért. Futottam már ugyanezeken az útvonalakon még amikor Veszprémbe jártam edzeni, szóval biztosan volt egy nosztalgikus értéke is a dolognak. Ami kimondottan tetszett, hogy a Séd part kivételével elég sok volt benne a kanyar, meg a domb/lejtő, szóval nem untuk el magunkat futás közben. Szint szempontjából nekem ideális volt, kellemesen elfáradtam, de nem nyírt ki totál. Lehetett volna sokkal rosszabb is, ha mondjuk fel kell futni lépcsőn a várhoz, stb... Időjárás szempontjából szerintem tökéletes volt, alig kellett valamit frissíteni. Kedvet kaptam tőle még néhány őszi versenyhez, ezek alapján jobban bejönnek, mint a nyáriak. :-)
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Voltam Vehir-en 1:41:48 chip szerint, korosztályos 10. [link]. Nekem ennyi volt idénre a szezon, az 1:40 alatti időket meghagyom jövőre. :-) Talán-talán még egy fm-t bevállalok novemberben, de most inkább a 20p alatti 5k-ra koncentrálok majd, aztán meg indul az alapozás.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz imyourfriend #20654 üzenetére
Attól függ milyen pia, a töményben nincsen, a koktélokban, keverékekben, pl vbk, vodka-bomba, stb. van. Viszont ha glikogént akarsz tölteni, akkor jobban jársz egy tál főtt tésztával. A futás elképzelhető, hogy szuperkompenzáció miatt ment 2 nap múlva valamivel jobban, kétlem, hogy a piálásnak szerepe lenne benne, legalábbis úgy tudom, hogy inkább csak ront a teljesítményen (legalábbis ha rendesen iszol).
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz imyourfriend #20647 üzenetére
Az alkohol fogyasztás nem tölti a glikogén raktárakat.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz spanyoll #20626 üzenetére
Váll nyújtásra így hirtelen most csak ezt találtam: http://physioinfo.hu/fitness/serulesmegelozes/uszok-vallfajdalmanak-megelozeset-celzo-nyujtogyakorlatok-alkalmazasa-gyermekkorban, de természetesen ugyanezek működnek felnőttkorban is.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz spanyoll #20626 üzenetére
Nagyjából úgy néz ki egy edzés nálam, hogy kocogás, dinamikus nyújtás, (futóiskola), futóedzés, kocogás, (nem-futó-edzés), statikus nyújtás. Az elejét nagyon nem jó elhanyagolni, mert azonnal lesérülhetsz, ha kihagyod, a végét kevésbé rossz, mert berövidülsz, és hosszú távon sérülsz le. Ez utóbbi kihagyása kompenzálható, ha beiktatsz heti 1 óra külön nyújtást, pilates, yoga, stb...
Statikus nyújtásnál ez az alap: http://www.futanet.hu/eterv2/bemelegites/nyujto_kalauz.html, ezen kívül persze lehet ugyanezeket máshogy is nyújtani, meg hozzá lehet csapni más izomcsoportokat is, különösen, ha a futás után még azokat is megedzed. Vállakat, mellizmot, stb. is érdemes lenyújtani futás után, ha fáj az a régió.
Ha előreeső a vállad, akkor a hátizmot érdemes erősíteni, hogy visszahúzza. Nem biztos, hogy ez okozza a váll fájást, de egy próbát megér. [link] Lehet gumi nélkül is, simán súlyzóval erősíteni, legalábbis másik videon meg azt javasolták. Ezen kívül gondolom váll erősítés, nyak nyújtás, ilyesmik, amik még szóba jöhetnek, meg persze hogy figyelj oda, hogyan lóbálod a kezeidet futás közben.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #20630 üzenetére
Attól függ milyen sűrűn. Ha túl gyakran edzel magas pulzussal, akkor nincs időd regenerálódni, és túledzés lesz az eredménye annak minden tünetével. Régebben beszéltünk erről tomcicával, keresd vissza.
Nem tudom, hogy a fokozott terhelésnek, amit a szív kap ilyenkor, van e bármi következménye hosszú távon. Szerintem nem csináltak ilyen kísérletet. Talán egy kardiológus meg tudná mondani.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Vehirre jön valaki?
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bandus #20562 üzenetére
A zselék egy jó részében van koffein: [link], ha a tiédben is volt, akkor kb. 1 presszó kávénak (200mg) megfelelő dózist tolhattál be. Ha nem vagy hozzászokva (értsd: nem kávézol rendszeresen), akkor elég könnyen megfosat (kivéve, ha alkohollal kevered, nekem legalábbis bejött ebből a szempontból a feles whisky + presszó kávé).
Az egyszerű szénhidrátok hosszabb távokon kicsinálják a gyomrot, legalábbis nekem 10 órás tekeréseknél egyre kevésbé jönnek be a gyorsan felszívódó kaják, pl banán, szőlőcukor, energia szelet, műzli szelet, ISO, stb., és inkább áttértem a komplex szénhidrátos szenya + víz, esetleg kis gyümölcs kombóra. Tisztább, szárazabb érzés. Félmarcsin is inkább már előtte 2 órával tolok valami szenyát, aztán közben csak 1-2 pohár ISO-t meg gyümölcsöt, ha úgy érzem, hogy fogy az erő.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz #56691712 #20542 üzenetére
Én agybadugósat vennék, a sima füles elég könnyen ki tud hullani, az ilyen fülre akasztós micsodával ellátott fülesek meg az eddigiek alapján dörzsölnek. A másik, ami totál tönkreteheti az élményt, az a kábelzaj. Az enyémen (Sennheiser CX 400 II) már a legkisebb menetszélt is hallani, hogy fújja a vezetékét. Kérdezz rá füles topicban hátha ajánlanak valamit. (Én mondjuk nem tudok azonosulni az ottani koncepcióval, legalábbis az ajánlott cuccok fele olyan márka, amiről sosem hallottam, és 5-10 éve, amikor komolyabban utánanéztem a témának, még egyáltalán nem voltak jelen a piacon.)
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz imyourfriend #20531 üzenetére
Én pont ma tekertem meg nagyon, de csak olyan fél órára Füred és Almádi között. 20 kiló cucc mögöttem volt, de elhúztak mellettem jó bringával, aztán gondoltam tolok egy kis (esélytelen) versenyt. Sikerült besavasodnom annyira, hogy elkezdett zsibbadni a karom, ilyen is már régen volt. :-)
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
"Ne úgy állj hozzá hogy neked most le kell futni a maratont és ennyi, mert magadat szivatod, fél év alatt szétcsapod a lábad és utána futásra gondolni sem tudsz majd. Próbáld meg élvezni is, hogy kedved legyen majd a 2., 3., sokadikhoz is Semmi gond nincs vele ha csak a 2017-es SPAR-on futod le, addig van több mint egy év."
+1
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Vádli fájásra tudtok valamit? Egész konkrétan a gázlóizom szokott beállni a legutóbbi verseny óta, ha nem nyugdíjas tempóban futok. Azt hiszem kicsit túlerőltettem...
Voltam tekergőzni a Balatonon a héten, kezdem megszeretni én is a bringát edzésnek.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #20498 üzenetére
Ki kellene számolni, hogy ez neked hány %-os terhelés. Kell hozzá a max meg a nyugalmi pulzus. Nyugalmi pulzust ébredés után az ágyban tudsz mérni. A max pulzust vagy megnézed az eddigi edzéseidből, vagy becsülöd valamelyik képlet alapján, pl Tanaka:
max = 208 − (0.7 × évek)
. Ami a kettő között van, abból lineárisan szokták meghatározni, hogy hány % a terhelésedpulzus = min + (max-min)*(terhelés%/100%)
vagyterhelés% = 100% * (pulzus-min)/(max-min)
. Ebből kéne 80% alatt maradnod, hogy az aerob zónában legyél: [link].Alapozásnál fontos még, hogy sokat kell futni ezen az aerob pulzuson, szerintem heti 40k lehet az alap táv, de gondolom sokan ennél többet szoktak, pl heti 60k. [link] Arra ne számíts, hogy gyors lesz a változás, lehet, hogy csak jövő tavaszra lesz eredménye. Nyugodtan közberakhatsz egy két hetente valami gyorsabbat rövidebb távon, amin elengeded a pulzust 90%-ra, mondjuk 5 vagy 10k futást erősebb tempóban, esetleg a szokásos 15-ből megnyomhatsz néhány km-t a közepén. Arra azért figyelj, hogyha tömegnövelsz, akkor ez az aerob edzés ellene dolgozik.
A félmaraton és a maraton között azért elég nagy a különbség, nem hiszem, hogy egy éven belül meg tudod csinálni a kettőt.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Gratula a kockához, még letoltok pár ilyet, aztán lesz egy házra való belőle!
Ha már így szóba kerültek az eltévedéses versenyek, erre a Velencei-Tó Szupermaraton-ra nem ajánlatos jövőre sem elmenni. Pocsék a szervezésük, sokan eltévedtek idén is rajta, és a szervezők úgy álltak ehhez, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne.
Btw. a szalagozásnak alternatívája, ha lebomló spray-vel felfestik az utat. Azt hiszem pont arra hivatkoztak a BalatonTrail-nél, hogy a spray környezetkárosító vagy mi, és ezért ők inkább szalagoznak. Úgy látszik nincsenek képben a lehetőségekkel kapcsolatban. Na majd jövőre. Ja közben meg is találtam az oldalukon: "Az útvonalat visszaszedhető szalagokkal és táblákkal jelöljük, környezetvédelmi okokból festést nem végzünk."
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz kilinked #20425 üzenetére
Azt, hogy hogyan érdemes szedni beltram tudná megmondani. Én sosem szedtem, csak olvastam róla pár tudományos cikket most 5 percben, mert furcsálltam, hogy valaki béta-aminosavat szed. Nagyjából ugyanaz jött le vele kapcsolatban, mint amit beltram is írt.
Közben találtam érdekességet róla: [link]
"Az α-alanin konstitúciós izomerje, a β-alanin nem fehérjealkotó aminosav, a koenzim-A nevű fontos biokatalizátor alkotórésze. Acilezett származéka a vitaminok közé tartozó pantoténsav."
Ezek szerint a KoA-ból tudhat többet gyártani így a szervezet, ami megpörgeti a citromsavciklust.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz concret_hp #20418 üzenetére
Erre az úszásra nincs valami kerülő megoldás? Rohadtul utálom.
Buliban hasznos! =]
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz Apollo17hu #20403 üzenetére
Szép! Nem tudtam, hogy sok rövid futással is lehet ennyi km-t csinálni. A 3:45 az kemény lesz 5km-en. Hajrá! :-)
A visszatöltésre mindig időt kell hagyni, vagy ha keveset hagysz, akkor könnyűre venni a következő edzést. Én általában félmaratonok után kihagyok legalább 2-3 napot, és a következő edzés is inkább csak átmozgató kocogás szokott lenni, mondjuk 10k 6:00 min/km. Ha meg könnyebben lesérülök, akkor kihagyok 5-10 napot, és addig valami más edzést csinálok, amihez nem kell ennyire a láb, vagy még azt sem. A maival beszopattam magam, mert egyik szabályt sem tartottam be, így az utolsó 10k már elég nyögvenyelősen ment...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Apollo17hu #20401 üzenetére
"Benne van a szabályzatban, hogy - akár utólagos szerkesztéssel - törekedni kell a hsz.-ek számának minimalizálására."
Melyik részre gondolsz? Én nem találom sehol... Összesen ennyit találtam, ami témába vág, de ez is inkább nekem kedvez, ha már erről vitatkozunk.
"12. Jótanácsok, további szabályok:
...
4. Hozzászólás:
...
- Ha 5 percen belül eszedbe jut még valami a hozzászólásod után, akkor használd a (Szerkesztés) gombot, ezzel szerkeszteni tudod az aktuális hozzászólásodat.
- Egy hozzászólásra mindig a Válasz linkkel írj, hogy mindenki láthassa mire és kinek válaszoltál."Gratula, az is szép teljesítmény! Milyen távokkal és gyakorisággal hoztad össze? Nekem alig bírja a lábam a heti 2x20-at vagy 3x15-öt.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #20372 üzenetére
Hát ja a gépezés az ízületek meg a gerinc gyilkosa.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #20371 üzenetére
Hardver terén ugyanazt tudja, mint egy óra (leszámítva persze, hogy kényelmetlen). Szoftver terén lehet próbálgatni, hogy másik app jobban mér e. Menj ki egy 200 vagy 400 méteres körpályára (lehetőleg valami olyasmire, ami nincs magas fém kerítéssel körbevéve), pár kör után kiderül, hogy mennyire jó a mobil meg az alkalmazás, ami rajta fut. Ha nagyon szögletes, akkor érdemes kipróbálni másikat. Pl nekem annak idején endomondo meg strava az volt, aztán micoach-nál kötöttem ki, de itt is vannak olyanok, akiknek nem volt ilyen szempontból gondja az endomondoval, úgyhogy nem lehet előre tudni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #20364 üzenetére
Elméletileg a qualcomm wtr3925 ami adja neki a GPS-t, de fogalmam sincs, hogy az jónak számít e vagy sem. GPS-ben az LG G4 is ugyanazt tudja elméletileg 100k-ért, legalábbis ugyanez a chip van benne. De gondolom nem emiatt vettem a szifont.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #20364 üzenetére
Nem tudom, kevés infot találni ilyesmiről. Amiről írták, hogy jó, az a Galaxy S6 [link], már ha tényleg az a BroadCom chip van benne, amit állítanak. Gondolom a iPhone sem lehet rossz annyi pénzért. Annak idején keresgéltem mobilokkal kapcsolatban, és az jött ki, hogy 80k alatti mobilokban általában gagyi GPS van, felette meg változó.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #20358 üzenetére
Valszeg keveset nyújtasz edzések után, aztán berövidültek az izmaid. Én is jártam annak idején pilates-re, elég sokat fejlődtem egy év alatt, el tudtam érni a lábujjam.
Buliban hasznos! =]
-
-
inf3rno
nagyúr
Voltam Zebegényben 25k-n. 2:07:33, 5:06min/km, korosztályos 21. lettem. Nagyon profi volt a szervezés, megyek jövőre is. [link]
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz pilóta #20335 üzenetére
Aha, akkor az már valami fejlettebb változat. Én pl ma jöttem rá, hogy az enyém nem csak lefelé hajlamos tévedni, hanem a 200-as pulzust is akkor méri be, ha egy kicsit le van csúszva. Nagyjából végig 165-180 között volt a pulzusom, egyedül amikor kicsit elcsúszott, akkor 175 helyett 200-at mért. Legalább kiderült, hogy nem vagyok übermensch pulzus terén. :-)
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz pilóta #20325 üzenetére
Úgy tudod megnézni, hogy jól van e, hogy bemész egy sötét szobába. Ha látod a szenzor fényét, akkor rosszul van fent a karodon. Próbáld közben mozgatni, ökölbe szorítani a kezed, stb. Nekem elég jól kijött, hogy miért téved baromi sokat. Azóta az alkaromon hordom a szenzort, és nincs gondom vele, csak ha lecsúszik az izzadtságtól. Lehet, hogy az új szenzorok már kiküszöbölik ezt a hibát (bár kétlem).
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #20322 üzenetére
Táv szempontjából 100k alatti telo nem túl jó, mert nagyon pontatlanok. A GPS chip ami a lista végén van a telefon gyártóknál... Órákban egy fokkal jobb chip van, legalábbis az újakkal nagyon nem lehet mellélőni, ha márkásat veszel, a régiek között akad gagyi. Ha csak a leállítás gyorsasága a szempont, akkor mindenképp az óra a jobb, plusz futás közben is jelzi a sebességet, megtett távot, stb. szóval meg tudod nézni 1-2 gomb nyomással úgy, hogy nem lassítasz közben.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #20306 üzenetére
Hát olyan 80-ról akciózzák le 60-ra, ami már elfogadható. Esetleg meg lehet próbálni kifutó órákat olcsón megvenni, de az igazán olcsók azokból is kb. annyit vagy annyit sem tudnak, mint egy mobil. Ha nagyon olcsó kell, akkor az FR15-öt megpróbálhatod, 50 körül lehet kapni akció nélkül mellkaspánttal, de csodát ne várj tőle. Szerintem ha már ennyit költesz rá, akkor jobb inkább hozzátenni még pár tizest és egy jobbat venni valami komolyabb akcióban.
Note:
A csuklón mérős órát nem ajánlom, legalábbis elég hülyén néz ki, ha fel van húzva az órád az alkarod közepéig. Szerintem.[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #20306 üzenetére
Hát nekem bringa boltos ismerős azt mondta annak idején, hogy a 10°C alatti bringázás gajra teszi az ízületeket, ha nem viselsz külön polár bélésű szélálló térd, könyök védőt. És ezt nem eladás miatt mondta, mert szerinte nincs a piacon használható eszköz ilyen téren, varratni kell.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz deicide #20300 üzenetére
Hmm, érdekes, ezek alapján lehet, hogy jobb a bringázás téli alapozásnak? Gondolok itt arra, hogy normális tempót lehet menni már 20-al kevesebb pulzussal is, szóval egyszerűbb alacsony pulzusos edzéseket tartani. Nem terheli annyira az ízületeket a hidegben, mint a futás, így kisebb a sérülés veszély, stb. persze azért a menetszéltől óvni kell magát az embernek, meg nem árt terep gumira váltani, mert nagyokat lehet zakózni még azzal is a havon.
Csináltál már ilyet, hogy télen bringával alapoztál? Mennyibe fáj a téliesítés, miket érdemes venni? (ruha, bringa kellék)
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Jön valaki Zebegénybe szombaton?
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz imyourfriend #20289 üzenetére
Van arra magyarázat, hogy miért veti vissza? Egy dolog, hogy eltérő izomcsoportokat használsz, de a pulzusnak attól még nem kéne megemelkedni, legalábbis a szíved ugyanúgy dolgozik, vagy nem?
@deicide:
Neked is elszáll a pulzusod futásnál mióta bringás edzésre álltál rá?[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
"ha már kapkodja a levegőt akkor túl gyorsan fUt"
Ez azért nem általánosan igaz. Nekem pl azonos tempónál 10 ütést számít, ha megpróbálom még lassabban venni a levegőt. Egy picit jobban besavasodok tőle, de még bőven tűréshatáron belül maradok. Plusz a bemelegítési szakaszban amíg nem indul be a keringés, könnyen előfordulhat, hogy valaki kapkodja a levegőt olyan tempónál, ami bemelegítés után már meg se kottyan.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #20266 üzenetére
Mennyi a Cooper-ed? Én még mindig küzdök a 3k-s határral, hiányzik még 12 sec/km.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz kk831228 #20267 üzenetére
Endomondo azért elég erőseket tud tévedni, nekem pl van olyan futásom, amire 180km/h-t ír egy szakaszon, meg van olyan is, amikor 4km-t mért 2km helyett, mert a GPS jel szórását is beleszámolta a megtett távolságba, és akkor még a 8 másodperces mintavételi időről nem is beszéltünk. Szerintem csak hosszú távokra alkalmas mérőeszköz a telefon + endomondo. Védelmükbe legyen mondva, hogy sok függ a telefon típusától, nem lehet mindent szoftveresen megoldani. Elképzelhető, hogy egy drága telefonnal pontosabb eredmények jöttek volna ki, de én úgy voltam vele, hogy akkor már inkább órát veszek, az a biztos.
Btw. mennyibe kerül a chipes időmérés? Gondolkodtam rajta, hogyha elkészül az itteni körpálya, akkor veszek valamilyen chipes időmérőt, amivel tudom pontosítani a rövid távokon is az eredményt. Persze csak akkor ha pár tizesből kijön az ilyen.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #20249 üzenetére
Hát az elég erős tempó, én olyan 3:30-at tudok egy km alatt.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #20241 üzenetére
Az idővel még nem kell foglalkozni, elég, hogy sikerült gond nélkül végigmenned. Már ez is haladás. Próbálj 2 naponta edzeni lehetőleg valami olyan tempóban ~80%, amitől nem készülsz el teljesen a végére. Nem most kell a leggyorsabbat megfutni, addig még van egy hónap meg 15-20 edzés... Szvsz. 5:00 min/km alá 3k-n le lehet menni ennél komolyabb edzésterv nélkül is egy hónap alatt, de javítsatok ki, ha tévedek!
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz concret_hp #20234 üzenetére
Hát kb. nekem is, so válaszban felvázoltam, hogy mi lenne a megoldás a témára, de melós lenne leprogramozni, ha összegányolt a rendszerük, márpedig az lehet. Nem hiszem, hogy ebből bármi lesz, inkább elkenik a szart, ahogy mindenhol szokás.
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Banggood
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Opel topik
- Home server / házi szerver építése
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Autós kamerák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest