Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
Jó cuccnak tűnik, bár mulcsozni talán nem tud ha jól látom.
Most elég drágák lettek ezek a nagyobbacska nyírók, mint pl. a linkelt MTD 46e .. én vagy 4 éve vettem MTD 48EM-et akciósan 20 ezerért ha jól emlékszem. A szomszéd fűnyírója játékszernek tűnik melletteMost viszont a bosch még olcsóbb is, így én is biztos azt venném...
Mondjuk a szíjhajtást nem igazán értem
-
bozont
veterán
Sziasztok
Hallottam olyan lehetőségről, hogy lehet venni ilyen moduláris gépeket is, konkrétan olyan fűnyírót amiről könnyedén át tudom tenni a motort egy rotációs kapa vázra, vagy vice-versa.
Érdemes ilyenben gondolkozni? Nagyon feláras dolog lenne (ahhoz képest ha külön-külön megvenném a két eszközt)? egyáltalán merre kapok ilyet és melyik márka a megbízható? -
-
Cyrin
addikt
Én is vettem egy benzines példányt, mégpedig MTD Gold 40PB személyében, briggs 450-es motorral, 39 ezerért. Szakszervízzel beüzemeltettem. Könnyű, fordulékony kis masina. A terület nem nagy, egy társasház kertje, kb 4-500 m2, kerülgetni kell néha tujákat, játszótéri elemeket. Ezért nem vettem nagyobbat volt még 48PMB is 40-ért briggs 500-as motorral. Remélem nem lesz sok gondom vele. Egy szar elektromost vált le, aminek leesik a kereke, kijár a tolókarja, nem bírja a megnőtt füvet, de legjobban a kábel hurcibálás akasztott ki, mert csak egy kézzel lehetett tolni emiatt, meg sokszor kijött a dugó, és leállt. Szóval ennél a rémálomnál csak jobb lehet. Persze van két öreg szomszéd, akik szerint jó ez, nem kell másik.
-
válasz
Newyorker #140 üzenetére
Könnyű, még nők is könnyen kezelik.
Nagy, vizes fűvel is simán elbánik.
Jó a szélvágása, szegélynyíróval már nem kell bohóckodni.
Bonyolultabb műveleteket is meg lehet vele csinálni, amit a többivel nehéz.
Nem fogsz elfáradni az 1200nm lenyírásában.
Szinte porszívózza a gyepet. -
Newyorker
addikt
Az udvarunk kb 1200 nm sík füves, valamint a ház előtt van két lankásabb árok, mely kb 80 méter hosszú. Ezeket néztem ki, remélem jó gépek között kapizsgálok, szval melyiket javasoljátok:
bosch-rotak-40
al-ko-comfort-40-e
mtd-funyiro-46e
makita-elm4110 -
Nem fér bele a keretbe, de egyenes szárú, nem összetolható benzines fűkasza:
AL-KO 4125
Sthil FS40
Makita MS-20Ua tili-tóli elmegy a betonlapok felett, többi részt meg fel kéne rotálni, majd elgereblyézni simára.
Ezekkel a benzines fűkaszákkal szop@s a meló. 150 nm-ert 1-1,5 óra alatt lehet csak megcsinálni.
-
Silex
aktív tag
huhh
igyekszem válaszolni (nem én használnám, hanem apám)
enyhén lejtős, művelt telek.
inkább kis részekből áll. ágyások között, út mentén, ház körül. kb 50nm ez a rész.
van egy levezető "út" a telek tetejétől, ami van vagy 100 nm.
(füvet, repcét ilyesmit, inkább csak lágyszárúakat kell nyírni)
néha előfordulhat hogy kisebb területen, erősebb gazt is kell nyírni. ez kevésbé fontos, csak jó lenne ha tudná.
csak néhány kisebb fa van.
áram nincs .
havonta kell csak nyírni.Ha van még valami fontos mondjad nyugodtan és köszi!
-
Silex
aktív tag
Nem száz százalékban ide vág
fűkasza (szegélynyíró) vásárlás előtt állunk. elég sürgős lenne.
kisebb területre lenne, elsősorban a gyep karbantartására. külterület - telek, szóval azért akadhat egy-két nagyobb gaz is.
ami a limit, az a keret rá: 30000 Ft környéke.
esetleg vásárlási szempontok, vagy csak egy (-két) márka amit javasolnál(nátok)? -
Newyorker
addikt
Hát erre se jár senki
-
Newyorker
addikt
Sziasztok!
SEGÍTSETEK!
Főnyíró vásárlás előtt állok, szeretnék már venni vmi komolyabb gépet, elég már a gagyikból. Melyik márkát javasoljátok?
-
cizella
csendes tag
Sziasztok,
6-700 m2-es kerthez keresek fűnyírót. Enyhén lejtős, és van benne egy kisebb meredek (árokszerű) szakasz. Nem teljesen sima felület, de azért elbírt vele egy kisteljesítményű gép, csak túl fárasztó program volt a fűnyírás.
Fontos szempont, hogy könnyen cipelhető legyen (garázs és kert közt néhány lépcsőfokkal), könnyű legyen vele a fűnyírás, egyszerűen lehessen karbantartani, és csendes legyen.
A nagyon megfelelők nagyon drágák, most a Makita ELM4611-nél tartok, de még ez is többe kerül, mint amennyire eredetileg gondoltam.Azt szeretném megtudni, hogy érdemes-e ilyen önjárós, mulcsozós gépet venni (egyikkel sincs tapasztalatom), vagy ha már ennyi pénzt beleölök, akkor van-e ennél jobb (könnyebb, megbízhatóbb, okosabb stb.) gép.
-
GoldRiot
csendes tag
-
GoldRiot
csendes tag
Szevasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy mennyi az olajmennyisége egy MTD BG 46 SPO típusú négyütemű fűnyírónak. 6decis olajat vettem hozzá, szeretném lecserélni, remélem elég lesz bele
Most olvasva a hozzászólásokat, láttam valaki az olajleengedő csavar hiányát említette. Még csak alánéztem az enyémnek, a kasza alatt van két csavar, de nem igazán tűnnek leengedő csavarnak. Remélem azért az egyik az lesz, különben nem tudom mit csinálok.
-
gabor85
őstag
Sziasztok. Erről mi a véleményetek?
Milyen gyártmány az MTD motor?
-
Ghandi
aktív tag
Köszi! Nem olvastam még,de jó látni hogy tényleg csinálnak leeresztö csavar nélküli fűnyirót
Igaz ez nem ALKO hanem valami még márkátlanabb cucc(MIC) de ez baromi erős és fém burkolatú,nem müanyag.Van egy ALKO fűgyüjtösünk is,az 1éves és gyengébb is,kisebb a kése is.Szerintem ezek a kinai cuccok hiába más márkájúak ugyan arra a kaptafára készülnek.Ugyan az a motor van benne mint az ALKOba,söt ahogy néztem a tescoban még a rotációs kapákban is ugyan ez a motor van.
Na akkor én ezt megszívtam rendesen,ezekszerint a regulátor pont a fajreállítás miatt lett ilyen? Ha jól tudom az valamilyen röpsúlyos cucc.Nem szedtem még szét fűnyírót,nem tudom milyen belülről,de azt hiszem akkor ez kell?
Ha szétszedem az elsö az lesz hogy megfúrom a karter alját és teszek bele egy leeresztő csavart az tuti!
De esetleg van valakinek ilyen tapasztalata? Nem szivesen szedem szét,ha meg lehet oldani szétszedés nélkül az jó lenne. -
Ghandi
aktív tag
Sziasztok!
Olajat cseréltem a fűnyíróban.Az istenért sem találtam leengedö csavart az alján.Ahány csvart találtam az alján azt mind kiprobáltam,de egyiken sem jött olaj,azok csak a blokkot tartják össze.Leszedtem a blokkot a kaszniról hátha csak nem lehet látni rendesen az olajleengedö csavart,de nem találtam rajta egy csavart sem ahonnan kifolyna az olaj!!!
Más megoldás nem volt,ahol bement az olaj ott ki is jött,azaz kicsvartam az olajsapkát és fejreállitottam.Egy estét állt fejen utána még jól megdöntögettem hogy tutira kifollyon az olaj belöle.aztán lemostam a gépet kivülről,kitisztitottam a karbit,feltöltöttem olajjal és hajrá!
Be is indult a gép pöcc-röff de pörög teljes fordulaton! A fordulatszám szabályozó (regulátor vagy mi) totál ráhuzza a gázt és nem engedi vissza! A karbival minden rendben,mert ha kézzel visszanyomom a regulátor karját akkor szépen leesik a fordulat.Kézzel rendesen lehet szabályozni a fordulatot,de magától teljesen ráhuzza és nem engedi vissza.
Ez mitől lehet és mi lenne a megoldás rá? -
sagvary
aktív tag
válasz
illegalracin #112 üzenetére
1. Előszőr nézd meg kap-e levegől és benzint.
2. Ha egyáltalán mégcsak egyet se "robban" akkor:
Nézd meg a gyertyát milyen a szine. Ha taknyos, akkor nincs égés, vagy nem megfelelő. Ha nagyon világos akkor meg nem elég a benzin amit kap.
3. Ha már nagyon sok órát ment akkor kopott a henger, nincs elég kompresszió, felfuratás, hónolás, új dugó, gyűrű és megy újra.
4. Kopott, vagy nem tökéletes beállítású motort be lehet néha hidegindítóspray-vel indítani. -
válasz
illegalracin #112 üzenetére
Van nekem egy angol nyelvű Briggs & Stratton Repair Manual CD-m.
Nem tudom, hogy a quattro 40-es motor benne van-e, de ha kell elküldöm. -
illegalracin
csendes tag
sziasztok! Jártas köztetek valaki a benzines fűnyíró szerelésbe? Van egy Briggs quattro 40-es motorral szerelt fűnyíróm, nem igazán akar beröffenni, szikrát kap, olaj megfelelő szinten. Benzint is kap elvileg. Tanácstalan lettem, hogy mit kéne rajta szerelni, hogy végre tudjak füvet nyírni. Aki tud segíteni, írjon. Előre is köszönöm!
-
salieri.
őstag
szerintetek bele lehet tolteni briggs 3,5 le motorba a gyari Renault ELF 10w40 olajat?
-
skyli
senior tag
Sziasztok! Szerintetek megéri amazonról rendelni egy BOSCH Rotak 34-et £98.61-ért? (kb 33000 Ft) Ebben már a szállítás is benne van. Jó ez a fűnyíró? Megéri az árát?
-
venuto
újonc
Kedves Tik .
Mekkora a legnagyobb elektromos fûnyíró s hol lehet kapjak Pesten ?
Köszönettel : venuto
Új hozzászólás Aktív témák
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest