Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fericske
addikt
válasz Gabbbb #67873 üzenetére
Nekem az a2 van, ami az akkori 65 dolláros árát megérte, de a mostani 120-140 dolláros ára azért már túlzás.
Mindent összevetve, alles zusammen nem mondanám, hogy jobb füles a vsd3-nál. Rosszabbnak sem mondanám, de jobbnak sem. Így látatlanban, egy kis LZ-s tapasztalattal, az a4 már új beárazással van, vagyis nem fogsz "többet" kapni mint amit az árkategóriája sugall. -
fericske
addikt
válasz Gabbbb #67875 üzenetére
Úgy legyen
Alapvetően az általad sorolt okok miatt lesz nekem egy TRINITY AUDIO VYRUS.
7 féle szűrő, 2 féle kábel, L jack toldalék, 3,5-6,3 jack
Szóval bőséges felszereltség, minőségi kivitelezés. Na és persze erről is jókat írnak a headfi-sek (ha ez számít)Illetve az OBRAVO ERIB-8 PLANAR MAGNETIC EARPHONES az kipróbálható vásárlás előtt, és ha bejön, akkor az is jön
-
addikt
válasz Gabbbb #67871 üzenetére
igen DF-10 volt (ott nem volt ráírva, a kolléga pedig nem mondta mi az, úgyhogy én csak a leírásodra guglizva mondom, hogy az volt )
és ezért mondom, hogy az Igor véleménye tök irreleváns tud lenni: [link] nagyon nem hallottam a kristálytiszta magasakat. van benne magas, csak a kristály tisztaságával volt problémám“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
BrukoMisike
tag
válasz Gabbbb #68131 üzenetére
A Mi Basic mivel jobb, mint egy hasonló árú Philips, Sony? Mert ugye 2400 Ft, de ha hozzáadom a 990 Ft-os szállítási költséget akkor már 3390-nél tartok (igen, tudom, hogy ha előre utalok, akkor nincs szállítási költség, de nem fogok előre utalni), ennyiből már vehetnék egy Philips SHE3590-est. Ráadásul a Xiaomira 5-14 napot írnak, az nekem sok.
Philipsekből egyébként ezeket néztem ki, ezekről írtak jókat:
SHE3570 - 2490 Ft
SHE3590 - 2890 Ft
SHE3800 - 3990 Ft
SHE3900 - 4990 Ft
A tescoban 25% kedvezmény van a héten a Philips fülhallgatókra, majd meglátom ezekből a típusokból van-e és, hogy mennyiért. Ha lenne a SHE3900-ból, akkor akár azon is elgondolkoznék 25% kedvezmény mellett.
Emagon ez a Sony elég jó áron van, ráadásul 2 év garancia van rá, és csak pozitívakat írnak róla, lehet, hogy ez lenne a bestbuy nálam, de azért megnézem majd a tescoban a Philipseket.Másik kérdés: bringázás közben ezek az in-ear fülesek mennyire hallhatóak jól a menetszél miatt közepes hangerőn? Eddig egy fejhallgatóval bringáztam, azzal elég jól kizárta a menetszelet, de ilyen in-ear cuccot életemben egyszer használtam buszon, és akkor alig hallottam a többi embert meg a busznak a hangját.
[ Szerkesztve ]
-
BrukoMisike
tag
válasz Gabbbb #68140 üzenetére
Azt értem, hogy hangban , de ha nem vagyok egy audiofil típus, akkor szerinted érezni fogom a különbséget egy Philips és egy Xiaomi között? Főleg, ha közben bringázok, amikor elve nem úgy hallom a zenét, ahogy otthon a gép előtt. Nem azt akarom mondani, hogy a Philipset fogom venni és a Xiaomit számításba sem veszem, hanem azt, hogy a Xiaomi az 2400 Ft, ha a szállítási költséget nem számolom, egy SHE3800 meg 4000 körül van és mégis jobb a Xiaomi?
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz Gabbbb #68162 üzenetére
Ezüstözött ofc szólhat akár igen gyatrán is....én biztos nem vennék...bár a 215-nek lehet jót tesz egy kis középmagas kiemelés....de az ezüst tartalmú ügyekkel óvatosan...
Persze általában fülesekhez megjárja...Darvinya is filléres ezüstözött ofc-t szerzett, de gyári Westont így is agyonverte...mondjuk azt a moslékot (ilyen stock cserélhető kábel féle...) nem nehéz...
Egy szó mint száz...maga az anyag leírás nem garancia semmire...
-
xmaas
őstag
válasz Gabbbb #68272 üzenetére
Hat en peldaul nagyott csalodtam bennuk egy fejhallgatot rendeltem BossHifi B8 toluk ami 2 honap utan se erkezett meg.
Kifizettem januar elejen kb 2-3 het utan uzent az elado hogy allitolag a vamtol visszakuldtek nekik a csomagot mert valami nem volt rendben ,hat okes mondtam kuldje el ujbol oldja meg amit kifogasoltak a vamon (ezt a reszt nem ertettem miert is nem kuldtek tovabb a dobozt 1 fejhallgato volt benne nem egy kilo heroin vagy bomba).
Na mindegy allitolag feladta masodjara is adott egy uj tracking szamot ami kinai repuloteren dekkolt vagy 4 hetig a nyomkovetes szerint ,eloszor kerdezgettem na mikor jonn a csomag mert traking egy dekat se mozdult 4 hete hat igy meg ugy nagy nehezen azt mondta masodjara is visszaforditottak a csomagomat
De ami felhuzott igazabol hogy okes irta megkapta vissza masodik csomagot is de ahogy kerdtem a refundot huzta a szajat mert varjak meg par napot mar a csomag itt lesz nalam,
Kerdeztem hogy most akkor nemtudja mit beszel visszajott a masodik csomag is vagy sem vagy uton van vagy hazudik ?
Miutan visszafizettek a penzemet meg ilyen uzenetet kuld a hulye hogy o tiszteseges es ha megkaptam a csomagot fizessem vissza a penzt legyek en is tiszteseges Sajat kezukkel irjak hogy visszakaptak a csomagot de megis meg fog erkezni nalam? Minimum nem normalisak szerintem ...[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Gabbbb #68337 üzenetére
Erről van szó! Minden hangkeltőnek (rendszernek) az lenne a feladata, hogy belenyúlás, változtatás nélkül szólaltassa meg azt, amit kap, ami a hanghordozóról érkezik.
A hifi, autóhifi és házimozi rendszereket műszer és EQ segítségével, amennyire lehet, lineárisra állítjuk, a képmegjelenítőket szintén műszerrel Rec.709, Bt.2020 szabványnak megfelelően színhelyesre kalibráljuk. Kizárólag így kerülhetünk legközelebb az eredetihez, a valóságoshoz.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tulku
veterán
válasz Gabbbb #68337 üzenetére
Először abban egyezzünk egyáltalán meg, mi a lineáris...a kiegyenlített..aztán folytathatjuk...
Pl: Az Audeze LCD2-t PF-t sokan mélybombának tekintik...részlettelen mélybombának (én nem)...nézd meg a frekimenetét...vonalzót lehet illeszteni hozzá...
Sokan "zenei szocializálódásunk" folytán megszokott, felvett ügyeket részesítünk etalonnak, tekintjük inerciarendszerünk alapjainak...pedig...
Én egyáltalán nem használnám, sőt kivezetném a köztudatból a V, U és lineáris karakter megjelölést...
Egy mélybomba nem hangkeltő, hanem a virtuális anyaöl keresése...ettől egy olyan füles, ami leszakítja a fejed, akkora mélyenergiákat (is) tud megjelentetni (ha ott és akkor ott vannak a zenében) lehet a világ legjobbjai között (gondolom páran asszociálnak...) és akár nevezhetik V-nek is...abszolút nem érdekel, ha ott és akkor hallom a ZENÉT....A keverés, a hangmérnöki munka nem tévesztendő össze a zenehallgatással...illetve elég sok a katyvaz ebben a tekintetben...a hangmérnöknek egy olyan hangkeltő szükségeltetik, ami viszonylag kiegyenlített (stúdió v monitor hangzású) ez azonban ritkán találkozik a zenehallgatás céljaira is kiválóan alkalmas zene visszaadó egység szinonimájával..magyarul, egy monitor nem mindenkinek fekszik...
Ő nem zenét hallgat, próbál keverni, vágni, úsztatni, minél kevesebb zavarjellel, de ez nem mindig sikerül nekik...sőt...
Az igazán "audiofil" felvételek gyakran 2-3 mikrofonnal, utókeverés nélkül készült(n)ek...
Én - számtalan hangkeltő eszköz meghallgatása után - azt mondanám, hogy az az eszköz a kiváló a céljainkra, ami a saját zenei repertoárunkat (1) a megfelelően összeválogatott részegységekkel (2) az általunk leginkább elfogadhatónak és természetesnek ítélt módon (3) szólaltatja meg...
Füleseket IEC 711 -el mérik egy spec programmal (ARTA) kiválóan...a megszólaltatott hangnak és fülünk szerkezetének semmi köze egymáshoz, legfeljebb az eltérő járatok különböző lecsengéseket,eltolódásokat eredményezhetnek...de ez már nem a füles "hibája"...és CIEM-mel korrigálható....
-
Tulku
veterán
válasz Gabbbb #68343 üzenetére
Nem akarok hitvitába belemenni, de hidd el, nem a frekimenet a döntő egy hangkeltő zeneiségét illetően...
IEM, CIEM....bonyolultabb ez annál, hogy egy egyenes frekimenetet hozzanak létre Harvey-ék vagy mások...pl saját tapasztalat, hogy sokkal kevésbé markánsan hallani a középmagas kiemelést, mint fejesek esetében...
Természetesen szíved joga, ha az egyenes frekimenetet alapul véve, kizárólag az egyes frekvenciák egymáshoz viszonyított helyzetét figyelve választasz hangkeltőt...
Egyébként a planároknak nagyjából mindnek ilyen a frekimenete, mégis sokban különböznek egymástól....
A hallás, a zeneiség egy igen szubjektív ügy...nyilván egy 70 milliós rendszert nagyjából mindenki jóként jellemez, de itt max 10-20 ezer forintig nem beszélhetünk élő zene reprodukciójáról...maximum olyan hiányok és torzítások egybecsengéséről amik összessége egy éppen hallgatható valamit eredményez...
-
Tulku
veterán
válasz Gabbbb #68345 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a V karakterisztika nagyjából 100-200 Hz és 3-10 kHz közötti kiemelést jelöl...persze jelentős eltérések is lehetnek....
Az említett W30 egy V karakterisztika is lehetne (és talán az is) de a Westone jól hazudik....nekem bizonyos játékosokon egész kiegyenlített karaktert produkált...persze manapság néha felvéve azért érzem a különbséget a jelenlegi füleseim és közötte, de azt mondom, hogy hallgatható, dögös és klasszikuson is megállja a helyét...
Hogy a kérdéshez is visszatérjek, én sokkal jobban szeretem valaminek az enyhe hiányát, mint valaminek a túlburjánzását...ha a V valahonnan csippent kissé és ezt mesterien teszi, akkor lehet akár jó is...ha valamihez hozzátesz (akár jelentős mértékben és valljuk be, ebből van több) akkor szörnyű....
-
törölt tag
válasz Gabbbb #68418 üzenetére
Volt sima Hybridem, annak nagyon gyenge volt a kábele, ennek is olyan? A hangjával meg voltam elégedve. Esetleg egy Shure SE215-höz viszonyítva milyen a hangja? Valahogy a 215-re vagyok rákattanva, de jó lenne tudni pár alternatíváról amik leginkább árban kellemesebbek, de ez nem megy a minőség, hangzás kárára.
-
r4z
nagyúr
válasz Gabbbb #68167 üzenetére
Tudom, napiregesz, de en is pont ezt vettem eszre a Xiaomi Hybrid Pro HD-nal. Bantoak a magasai, bar meg csak 10 orat ment, remelem, finomodni fog. A kozeptartomany sokat fejlodott az elodhoz kepest. A melyekkel mar most nagyon elegedett vagyok - nem sok, nem keves, nagyon szolid. Kellemesen visszafogott Dire Straitset hallgatva, de elpufoli a dobhartyamat Vini Vici basslinejaira.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
kemcso
Ármester
válasz Gabbbb #68490 üzenetére
Szorítkozz kérlek azokra az ajánlásokra, amiket hallottál/hallottunk, olyanoknak, akik új betérők és ténylegesen kipróbált, jó ár/érték arányú fülesre vágynak. Ezek a Headfis agymenések szuperek azoknak, akik a sokadik fülesüket veszik, pl Bodz, de ne a betérők legyenek a kísérleti nyulak.
-
titán
válasz Gabbbb #69592 üzenetére
Egy ilyen frekimenet grafikonról legfeljebb azt lehet biztonsággal leolvasni, hogy kamu. Eleve nem tudjuk, hogy kompenzált ábrát látunk, vagy sem, ha igen, milyen függvénnyel kompenzálták. Ráadásul az egyenletességérzést egy csomó minden befolyásolja. Egy vízesés és egy torzításgrafikon nélkül biztosat (sőt, valószínűt is) csak füllel lehetne mondani az észlelt egyenletességről. Ráadásul az ilyen grafikonok hajlamosak hibás prekoncepciót elvetni a nézőben, ami befolyásolja az empirikus vizsgálatot. (Mindenki biztosban hallja azt, amit egy grafikonról leolvas, mint annak az ellenkezőjét.)
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
törölt tag
válasz Gabbbb #77323 üzenetére
Hát nem tudom, én nem bízom ezekben a kínai cuccokban. Vettem régebben még Se535-höz több fajta ilyen olcsó kábelt, de pár héten belül mindegyik kontaktos volt az mmcx csatinál is, meg volt ami e mellé még meg is tört valahol, pedig eléggé szoktam vigyázni a dolgaimra, és szinte soha nem volt még amúgy kábeltörésem.
Nem tartozik ide kimondottan, csak megjegyzem, hogy egyre inkább úgy vagyok vele, hogy tényleg híg a leve az olcsó húsnak. Sok dologban inkább megveszem már a drágábbat, ami tényleg minőségi, mint az ilyen olcsó kínai cuccokat. Rendeltem pár fajta csukó és nyakpántot aliexpressről az utóbbi 1-2 évben, de mind olyan silány minőség volt, hiába olcsók. Aztán inkább vettem egy Peak Design pántot, jó drága ugyan, de sokkal jobban átgondolt a funkcionalitása, össze sem lehet hasonlítani a minőséget és ráadásul még support is van hozzá (hülyén hangzik, de ez van: rájöttek, hogy a csatlakozók gyengére sikerültek, és könnyen elszakadhatnak, ezért ingyen postáznak újakat, elég csak bejelenteni, hogy neked van). Fotós táskánál dettó: a sok silány kínai, amit megvettem 10-15€ árakon mind a fiókban vagy kukában végezte, mert képen jól néztek ki, de valóságban szörnyűek, de amennyit próbálkoztam a sok olcsóval, annak az árából kijött volna már simán egy minőségi is, ami meg évekig jó.
-
Pierre75
senior tag
válasz Gabbbb #81284 üzenetére
A fülesek már csak ilyen szubjektív játékszerek sok változóval. Mindenki a hallása, eszközei, különböző műfajok, vérmérséklete szerint ítéli meg amit hall, aztán mindezt megpróbálja szavakkal körülírni. Akkor jön a szemantika...
Ezeket a fülhallgatókat hallgattam huzamosabb ideig: SM E10, RHA T10i, T20. Ezek közül tudnád vmelyikhez viszonyítani a T2-t? -
Tulku
veterán
válasz Gabbbb #81450 üzenetére
Nem védeni akarom....de az ilyen mérő grafikákra nem szabad alapozni...egyébként 10 dB emelkedés 2-3 khz-en egyáltalán nem biztos, hogy veszélyes. (bár semmiképp nem jó)..5-7 khz-nél már visítósabb lehet...sokkal inkább érdekes a basszusválasz, ami ingadozuk, na az nem szokott...
Nem is a minőséggel vannak ezeknél a legnagyobb bajok (persze azzal is) hanem a szórással...az már a visításnál is veszélyesebb, ha féloldalas valami...
[ Szerkesztve ]
-
Yofej75
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 4
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest