- Fórumok
- Multimédia, életmód, 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- (kiemelt téma)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
-
83600 - 83501
95965 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 85901 85900 - 85801 85800 - 85701 85700 - 85601 85600 - 85501 85500 - 85401 85400 - 85301 85300 - 85201 85200 - 85101 85100 - 85001 85000 - 84901 84900 - 84801 84800 - 84701 84700 - 84601 84600 - 84501 84500 - 84401 84400 - 84301 84300 - 84201 84200 - 84101 84100 - 84001 84000 - 83901 83900 - 83801 83800 - 83701 83700 - 83601 83600 - 83501 83500 - 83401 83400 - 83301 83300 - 83201 83200 - 83101 83100 - 83001 83000 - 82901 82900 - 82801 82800 - 82701 82700 - 82601 82600 - 82501 82500 - 82401 82400 - 82301 82300 - 82201 82200 - 82101 82100 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-07-31 12:55 Téma összefoglaló

Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sumptuous
senior tag
Sziasztok! Haveromnak kellene egy jó TWS fülhallgató, 5-6eFt-ért. Alirol rendelné. Van ajánlott típus? Köszi! (Akár több is jöhet, had válogasson..)
-
darvinya
titán
-
kemcso
Ármester
-
fericske
addikt
Hmm..A Quad planár szépen megy a Mate 10pro szir-szar gyári usb-c-jéről is, szinte ugyanazokkal az idevágó specifikációkkal. P1: 20 ohm , 96 dB vs Era1: 20 ohm, 94 dB
A Quad rendkívül könnyen hajtható fejes, szépen zenél bármiről amire eddig rádugtam; régi ipod nano, régi samsung mp3, telefonok...
Szóval, az, hogy planár, tehát nehezen hajtható, nem helytálló kijelentés
"...erős vas kell alá és némi cső a vetőcső után..."
Igen, ezeket már akkor leírtam, mikor "bemutattam" a P1-et itt a fórumon. Csak én illesztékkel csináltam hosszabbítást. Az erős vas meg adott volt. Csak hát, sajnálatos módon csak azzal az erős vassal igazán élvezetes a produkciója.Menj el a fejestalira ha tudsz, és dugd rá egy TMP Ant-ra. Akkor fogod tudni, hogy miről beszéltem, mikor ez egekbe dícsértem a képességeit. Az Ant készítője is ott lesz.
-
Nigér
őstag
-
Tulku
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
Tulku
veterán
-
-NoVa-
veterán
Na most elképzeltem egy még nagyobb házba beépített erősítős változatot, ahol továbbra is 2 tűs csatlakozója van, <<csak ilyen>>.
-
Tulku
veterán
-
fericske
addikt
-
-NoVa-
veterán
-
Tulku
veterán
Nos Tinihifi P1 bemutatás egy újabb állomásához értem….talán közel a véglegeshez.
Eredeti méréseket lehet találni a neten, nálam mindegyiknél nagyobb és meredekebb 8-9 kHz-es csúcsot mutatott, valószínű ez az él érződött a hangképen, amit reszelésnek hívtam.
Nos 16 mm-es hosszúságú és 4mm belső átmérőjű csővel most ez így néz ki:
Mielőtt a 1-2 khHz-es és a 6 kHz-es csúcsról kérdezne valaki, megmutatok egy Audeze I4 mérést (szintén planár de 10x akkora membránnal):
Nost ezt hallom most én is…vagyis visszaköszön az Isine20 tere és hangszeri…ha valamiben talán jobbnak írnám le (de ugye teljesen más a dap is tehát bizonyos mértékig irreleváns) azok a magas regiszterek…na azok valóban csodásak, de mint említettem, a tér tágassága és a hangszerek életszerűsége ami együttesen vonzóvá teszi az egészet.
Az is látszik, hogy 1/24-es simítás ellenére mennyire sima a frekimenet, mondjuk az Audezee-hez képest....és biza ez vissza is köszön hallgatáskor....rendkívül alacsony torzítású a kapott hang..
Még nincs rajta faceplate, szerintem ott is lehet majd kalibrálni enyhén a lyukak átmérőjével (mert lyukat hagyni kell, nem szeretném lezárni, ekkor beszűkül).
Kellett hozzá tehát egy gyártási hiba, kellett némi kísérletezési kedv és elszántság, illetve baromi nagy belső fül ahhoz, hogy létrejöjjön a kapott eredmény…nyilván ez már nem az 5 ezeres hang kategória (annál sokkal több) de nem ajánlom senkinek hordozható forrásról SP1000, NWM1Z és N8 alatt, bár az előbbi kettőnek koránt sincs akkora erősítő teljesítménye mint az N8-nak. -
Speeedfire
félisten
Hallgattam egy kicsit. Nem rossz. Vezetékesben az 5-10e tudja ezt. A hangja kellemes, kb minden a helyén van. Egy picit talán doboz szerű a hangja, de egy másik gumiharanggal, bejáratással talán finomabb lesz. Kellemes mélye van, nem túlzó. Van közép is.

Alapvetően elégedett vagyok vele, elég jól reagál az érintésekre is. Nem volt vele gond. Egyedül az első párosítás volt fura, mert nem találta. Kicsit játszani kellett vele. -
f4lcon
addikt
nem tökéletes, de a sub $100 kategóriában szerintem egészen vállalható
-
szente
addikt
Hali!
Ha megjön, akkor írhatnál pár sort, kíváncsi vagyok, hogy hogyan szól egy komolyabb füles mellett.
Üdv.
-
Speeedfire
félisten
-
f4lcon
addikt
a xiaomi nemcsak mélybe húz, hanem ott is tart
a laposabb görbe az se magas se mély kiemelést nem jelent nálam (meg ugye úgy általában másoknál is)
a xiaomi-t nem tudom vezérelni érintésre mert annyira esetlenül működik, de annyit tud, hogy ha kiveszem a fülemből az egyiket (bármelyiket) akkor megáll a zene és/vagy a film is ellentétben a Liberty-vel, ahol megy tovább.
a xiaomi egyébként fizikailag nagyobb, és butábban is áll a fülemben -
Speeedfire
félisten
A micro usb nem zavar annyira, elég sok termékem van még ezzel. Szóval akad otthon töltő minden egyes helységben.

A kiegyenlített alatt mit értesz? V, vagy simább? A xiaomi jobban mélybe húz? Melyiknek jobb a vezérlése? Ahogy látom a libertyn mindent lehet, de a xiaomi korlátozott, és ott inkább asszisztens van. -
-NoVa-
veterán
-
f4lcon
addikt
ebből nekem van Airdots Pro-m és Liberty Air-em is.
egyik sem fog úgy szólni, mint az ATH-E40-ed.
ha ebből a kettőből kellene választani, akkor a Liberty, mert kisebb, a doboza is kisebb, és kiegyenlítettebben szól (ellene, hogy micro-usb a töltése, és hogy néha Apple eszközzel csatlakoztatva elmegy a balansz, azaz vagy az egyik, vagy a másik oldalt erősebben hangosítja, ha az eszközön állítom a hangerőt, ami elég gáz tud lenni filmezésnél) -
DEJVID
őstag
-
Tulku
veterán
Egen....csak siettem kissé...van munka bőven, de ezt a bonbont meg akartam osztani a nagyérdeművel...
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
van valakinek tapasztalata a vezeték nélküli fülesekkel? Edzéshez vennék a mostani blitzwolf helyett egy apple copy airpods-ot. Max 30e, android kompatibilitás, zajszűrés, érintéssel vezérlés, legalább 3 óra zenehallgatás.
Ezeket néztem eddig, nem várom hogy úgy szóljon, mint az ATH E40-em. De ha valahogy szól, akkor már jó.
QCY T3
Xiaomi Mi Airdots Pro
Huawei FreeBuds Lite CM-H1C
Anker SoundCore Liberty Air -
-NoVa-
veterán
-
RetepNyaraB
nagyúr
-
DEJVID
őstag
Sziasztok!
UE TF10-hez keresek szimmetrikus kábelt, de nem nagyon találok. Van valami ötletetek?
Köszi! -
Nigér
őstag
-
Tulku
veterán
És vannak dolgok, amibe beleszaladunk, aztán dühönghetünk...
Tegnap jóhiszeműen levettem az MMCX csatit a P1-ről, majd nem tudtam visszarakni, folymatosan leesett róla....de a másik biztosan kattant....no gondoltam, túl erősen húztam, vagy valami ilyesmi, fel is hívtalak bűnbánó módon, hogy átalakítom, megveszem..
Erre ma reggel 5x nagyítóval szemrevételeztem a kábelvégeket:
Tisztán látszik, hogy a piros vég abnormális, nem az az acélgyűrű van rajta, hanem csak egy acélperem....no kínai embertársaink kissé szabatosan kezelik a szabványokat...
Nem baj, most P1 projekt van...
-
Nigér
őstag
-
Timbersaw
tag
Hello. 20k ig keresek valami fülhallgatót ipad/telefonhoz. Mindkettő jack nélküli, így marad a typec végű vagy Bluetooth megoldás. Zenehallgatásra megvannak az eszközök, most kifejezetten tablet/telefonhoz kell videók nezesehez. De valami atlathato normális hangot szeretnék ahol minden tartomány megvan, egy kis mély kiemelés jöhet, de ne legyen valami mosott doboz hangú akármi? Johet minden ajánlás, fej-fülhallgató, typec végű vagy Bluetooth is. Offba teszem azért, ki tudja mi lesz még ebből.
-
Tulku
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
MrChris
nagyúr
-
Tulku
veterán
Na ámberek...
Revidiálom magam részben!
Tehát Nigér odaadta ezt a tinihifit, hogy vigyem fülestalira...mondom kipróbálom más kábellel, meg más illesztékkel, hátha....már ha ennyien mondjátok, mondják...csak ne egyedül menjek forgalommal szembe...
Nos a Custom tip ugye jóval hosszabb, mint a normál, itt rögtön beakadt valmi, de sajnos az MMCX egyik oldalon egy kihúzás után ki-bejárt, ezért más kábelek szóba sem jöhettek....
Üvöltöttem Nigérnek, hogy inkább megveszem és csinálok belóle CIEM-et, hogy meg tudjam fejteni, mit okoz tkp a meghosszabbított cső....hát nagyon sokat...
Kell a hosszabb út az N8-on, de baromi nagy csóvel...még az elején vagyok, de így hallom, a hangját...persze a mérésem így teljesen más, mint azeredeti tinihifié, de elindult valami...
Vannak benne bezony lehetőségek, bár akad néhány probléma, de orcosolható...most egy gyorsban rittyentett CIEM-et hallgatok épp....
Már a kábe választás is ég és föld eredményt hoz...épp egy 1939-es Bodor féle magyar LITZ-el hallgatom és biza organikus elegyet alkotnak...
Sajna uraim, innen egyéni út lesz ez az ügy...mivel ezt már csak én hallom, tapasztalom...
-
kemcso
Ármester
-
Timbersaw
tag
-
MrChris
nagyúr
Stílus: Tuc-tuc-ot kevésbé hallgatok, de elektronikust igen, meg komolyzenét és filmzenét is, meg sok rádióbeszélgetést.
Mit várunk el a fülhallgatótól leginkább? Izoláció, ne dübörögjön, kiegyenlített legyen, érthető legyen a rádióadás beszéde, 5 évet kibírjon.
Milyen árban gondolkozunk? 10-20e
Milyen kialakítást keresünk? In-ear/IEM
Milyen kábelvezetésű? Szimmetrikus, hagyományos, normál.
Van-e szükségünk mikrofonra, vagy távirányítóra? Van és egy gombra amivel fel tudom venni a telefont.
Fekete, vagy valami sötét színben lenne megfelelő. -
Timbersaw
tag
Elhagytam a fulesem,így muszáj vagyok nézni valamit ,20k a keret rá. Soundmagic e80 al szemezek , esetleg van nála sokkal jobb vétel ?
-
kemcso
Ármester
-
MrChris
nagyúr
Tönkrement a telóm gyári vezetékes mikrofonos fülhallgatója és keresnék másmilyet. Korábban volt Sennheiserem ami mic nélküli volt és megfelelt, csak tönkre ment a drótja. Amit kinéztem az a CX300S-t ennek 16.500ft az ára amit már erre a célra magamnak kicsit drágállom, de ha jó, ajánlott akkor megvenném. Van esetleg ennél, ezért az árért, kevesebbért jobb? Nézegetem a Sony-kat pl mdr-ex 450h, de egyiket se ismerem. Volt korábban 15 éve egy drágának mondható, kábele nagyon jól bírta, de szerintem az évek tönkrevágták a magasait.
-
vicze
félisten
Hát nekem most 1év 3hónapot, és bár vannak rajta karcolások, meg csúszik másik az asztalon ahogy rángatom, de ezeket kivéve nem tapasztaltam kopást.
Az biztos, hogy nem legtartósabb. Amúgy vegyszeres kéz miatt nem lehet?
Van itt az irodában olyan akinek megeszi a keze a olcsó műanyagokat, és "speckó"(drágább) egeret kellett vegyek, hogy ne úgy nézzen ki mintha a kutya szájából vették volna ki, 1 hónap után. -
f4lcon
addikt
-
_NCT
addikt
-
-NoVa-
veterán
-
vicze
félisten
Anyagminőségről annyit, hogy nekem a csíptető rugóját fedő kis fém többször kijött(elengedte a ragasztás), amitől szétesett a csipesz, mert kicsúszott az alsó tartó rész. Elég csak visszatuszkolni és jó megint, de a végső megoldás 1-1 csepp pillanatragasztó volt.

"MiniUSB kontakt-stabilitás miatt mozgatásnál hajlamos eldobni az USB kapcsolatot. Nem mellékesen olyankor rebootol az ES100"
Vagy az egység csatlakozója vagy a kábel hibás lehet, mert én lóbálni tudom USB-n és semmi baja. Elég gyakran rántom meg és még sose vesztette el a kapcsolatot.
Az appban tudod állítani, hogy reagáljon az USB csatlakoztatásra. Lehet self powerd mód, akkor nem tölti az USB és nem lesz restart. Mivel ha töltöd is át kell váltson a belső aksira ezért van a reboot. Igen sajnos erre tervezésnél nem gondoltak, SW-vel sajnos nem orvosolható."ugyanarra a gombra a gépen a browserben egy háttérben lévő tabon futó youtube videót indította el."
Ez Windows feature, 1903 óta működik. Mac-en tudtommal alapból ment. Én nagyon hiányoltam és sokszor használom. Update után meg is lepődtem, hogy végre működik. Sajnos így se mindennel megy, de legalább böngészőt vezérli.Én valahogy amúgy elértem, hogy külön eszköznek lássa a BTR3-at és a ES100-at, de már nem emlékszek hogy. Azt tudom, hogy telepítettem mind a kettő driverét külön.
Amúgy kb. azonos a véleményünk az eszközről.
A BTR3 közép emelését jobban érzékelem, mert közép emelt alapból a fülesem, így a ++ már sok. Ezért írtam a BTR3-ra hogy színez, az nagyon füles függő, hogy mennyire hallod, hogy a mértékét.
ES100-at összességében univerzálisabbnak érzem és több füleshez fog passzolni mint a BTR3. -
_NCT
addikt
Gondolkodom még Blitzwolf nevű kínai csodában, főleg a dual-driveres FYE7-es verzión. Kíváncsi lennék minőségben mennyit adna hozzá a mostani madzagos Sony hangzásához, illetve tényleg olyan jó-e, mint amennyire dícsérik 1-2 review-ban. Néha a madzag nyűg, de 30-40k-t nem adnék egy fülesért, csakhogy olyan hangzás legyen, mint az otthoni ~10k-s fejhallgatómnak.
-
-NoVa-
veterán
Akkor BTR3 vs ES100 (vigyázat, hosszú, és főleg betűk vannak benne, sok, kép alig):
Méret/forma:
Kb ugyanaz. Általában a bal farmerzsebemre teszem fel a csiptetővel, ott a BTR3 alján lévő dugónál kicsit kényelmesebb lenne az 90 fokos jack dugó, így kissé túl hosszú, figyelni kell rá leüléskor. Az ES100-nál a balanced port áll így pont jó irányba (balra kifelé), nekem így jobb irányba tartja a kábelt.Építési minőség:
Egyértelmű itt a FiiO előnye, jobb ház, jobb gombok. Az ES100 power/start-stop gombja szinte érintőfelületként könnyen nyomható (de legalább a balanced jack közelsége miatt nehezen hozzáférhető), a hangerő és a next/previous gombok meg határozott erős, teljesen eltérő karakterisztikájú. Ok, ha ergonómiai finomításon is átesik, nem ennyibe kerül, elfogadható kompromisszum
Az USB mozgatásra érzékenyebb, igazából a MicroUSB elég nagy hátrány rajta. Már régóta csak Type-C cuccaim voltak, mechanikailag is sokkal jobb csatlakozó.Akkuidő:
Az ES100 app visszajelzi, és szépen lehet nézni, ahogy fogy. Keveset használtam még valódi összehasonlításhoz, elégnek tűnik ez is. Óránként most kb 10% megy le, lehet extrapolálni.BT kapcsolat:
Az ES100 nagyobb puffert használ alapból, meg erre a műanyag ház is jobb, stabilabb a jel.Hang:
3.5mm-en a C16-tal összehasonlítva, lekapcsolt EQ-val, alapteljesítményen nagy különbség nincs. Más DAC, kicsit más karakterisztika, egymáshoz képest tényleg van némi hangszín különbség, de nem ég és föld. A default DAC filter a BTR3-nál sharp roll-off, az ES100-nál slow, talán ezért is kicsit más részletek kerülnek előtérbe, más a térérzet, feltűnőbbé teszi a kettő közti váltást. Jobban tetszik kicsit az ES100 hangja, de ez csak még egy szubjektív szavazat, elég közel állnak egymáshoz.SW:
Itt az ES100 tényleg kiemelkedő. A BTR3 app a led letiltáson meg az esetleges Car mode és hasonló apróságokon túl semmit nem tud. Az EQ-ja LDAC-ra nem működik, és amúgy is csak a telefonon. Az ES100-é USB DAC-ként használva is érvényes, így végre nem kell szinkronban állítgatni a Windows-Mac gépeken, amiken használom, mindenhol levéve laposra, az ES100-on meg belőve a fülesre, és mindenhol ugyanúgy szól.
A másik óriási hasznos dolog a beállítható hangerő limit. Ok, a P1 esetén a BTR3 teljesítménye is bőven ellátta ezt a feladatot, de azért a C16 -hoz ott is jó lenne. Rengeteg plusz kivezetett funkcionalitás esetleges ritka eszköz/használatfüggő hibákat kompenzálni, amiből a legtöbben jók lesznek defaulton, de annak a néhány usernek, akinek ez kell, életmentő.
Persze mindkét esetben az app kb egyszer kell, beállítod amit akarsz, és kész. A FiiO probál mindenes médiaközpontként is működni, azt hagyjuk.
Illetve ott az Ambient sound feature az ES100-nál, aminek a kipróbálását most minden kolléga az irodában épp totális csönddel lehetetlenít el, de a ki-bekapcsolással azért sikerült egyszer jópár másodpercre teljesen akadozóvá tenni a zenét, szóval nem ez lesz a legstabilabb pontja.USB Dac:
Az eszközön futó EQ nagy hatalom, de azért negatívumok az ES100-nál:
- MiniUSB kontakt-stabilitás miatt mozgatásnál hajlamos eldobni az USB kapcsolatot. Nem mellékesen olyankor rebootol az ES100, ezt a FiiO reboot és BT zeneleállás nélkül megoldja. Egyébként a Windows az ES100-at is BTR3-ként írja ki a hangcuccok között, gondolom azonos USB vezérlő van bennük, és nem kér le új HW nevet emiatt a gép. Már csak azért is valószínű, mert az az egyetlen C-s kütyüm, ami a MacBook Pro töltőjéről nem fogad áramot, pedig kérésre az is ad ki 5V-ot, meg 9-et, és 22-t.
- Túl sokat akar tudni az ES100. A FiiO gombjai nem vezérlik, csak a BT oldalt. Az ES100-on simán megtörtént, hogy megállítottam a telefonon futó zenét a gombjával, mert szóltak hozzám, utána ugyanarra a gombra a gépen a browserben egy háttérben lévő tabon futó youtube videót indította el.Nagyon szubjektív konklúzió:
Ha csak 3.5mm jack kell, és nem égetően fontos az eszközre mentett EQ profil, akkor a BTR3 60%-os árával egy jobban összerakott és kitesztelt kütyü.Balanced oldalon viszont annyival többet hoz ki a P1-ből térben és halkabb hangerő mellet is megmaradó dinamikában, hogy nem kérdés, kb ugyanakkora méretben ennyivel nagyobb teljesítmény jó. Külön az SW extrái és a természetesebb hangja is indokolnák a felárat, a teljesítményével együtt igazán olcsón mérték

Mellesleg a Tripowin C8 kábel MMCX csatlakozói legalább olyan szorosan illeszkednek, mint az eredeti hozzáadott, emiatt kicsit izgultam. -
vicze
félisten
-
sicc33
aktív tag
-
kalanchoe
senior tag
-
vicze
félisten
-
mastodon
aktív tag
-
kalanchoe
senior tag
Köszi a választ!
Szerintem ez a Redmi/Mi AirDots lesz így a nyerő, mert nem akarok kínaiakkal kísérletezni.
Meg ettől többet sem szeretnék rákölteni egyelőre. -
RetepNyaraB
nagyúr
-
_NCT
addikt
Ez a jövő kérdése, de úgygondolom 25k lenne a határ ezek után. Telefonon utazás közben hallgatnám (itt a Soundmagic el is vérzett, túl sok zajt engedett be kívülről, mind1 milyen harang volt fenn), illetve notebook-on munka közben (ha nagyon jót sikerül találnom). Próbáltam az EQ-t, de egy A3 2016-oson nem várok csodákat.
Formátum szerint Flac a mérvadó, de néha becsúszik spotify is.
-
RetepNyaraB
nagyúr
Min hallgatod és milyen formában (pl telefon, spotify)?
Mennyit szánsz rá?
Fülhallgató ráadásul alapvetően zártabb érzés, mint egy fejes. Pláne egy nyitott fejes. Sok lejátszónak de akár systemwide telefonos eq-nak van sztereó tér szélesítő funkciója, ami, ha ésszel használod nem cseszi el a hangot (nagyon), de érezhetően lazítja a teret. -
_NCT
addikt
Sziasztok!
Mostanában egy Soundmagic ES18-at illetve Sony MDR-XB50AP-t használtam felváltva. Soundmagic nem rossz, de nem is jó (főleg EDM, Hip-Hop és Pop zenét hallgatok). A Sony kényelmesebb, jobban szűri a külső zajokat, mint a Soundmagic (az összes gumiharang variációt kipróbáltam Soundmagic-nél, nem jött be). Viszont mindkettőnél érződik még egy picit a doboz hangzás, ami idegesítő hosszútávon. Abszolút hiányzik belőlük a tér érzet, tudom hogy IEM esetében nem egyszerű megvalósítani, de gondolom 20k-s ársávban már azért lehetne találni olyat, ami nem ilyen. Sony jól tudja a basszust, de a közép és magas emiatt el is veszik sokszor.
Mi lenne az az ársáv, ahol pl a hangzás már ott van, mint egy fülhallgató esetében? (Nincs valami komoly technikám fülhallgató téren sem, de a Superflux HD681 Evo elég jó nekem, kb hasonló lenne IEM-ben is az elvárásom).
Úgy érzem karakterisztikában V karakterűt keresek és nem gond a basshead, ha a közép és magas nem mosódik össze. Soundmagic nem jött be, olyat nem szeretnék.
-
RetepNyaraB
nagyúr
-
M3aN
senior tag
Ez a 30e Ft környéke amit szánnék rá, de nem feltétlen kell kimaxolni.
-
RetepNyaraB
nagyúr
Ennyi pénzért nagyjából 12 egy tucat lesz bármit választasz és a Sáomi feltehetőleg nem a rosszabbak közül való. A kicsi büdzsébe egyszerűen nem fér bele semmi komolyabb belső, hiszen kell egy digitál-analóg konverter, plusz erősítés, nameg az összes kékfog elektronika is. Ha még ráadásnak tws is, tovább nő a zűrzvavar.
Vannak az olcsó kínaiak, amelyekt azért nem tudsz biztonsággal ajánlani, mert akkora a minőségi szórás egyes darabok között, hogy a hallgathatatlantól a meglepően jóig bármi lehet.(#83538)@ teljesen irreleváns, hogy melyik gyártó terméke a telefon és a füles. Sőt, a márkahűség egy inkább káros becsípődés, mint hasznos. A JBL ár/érték arányban aztán különösen nem ajánlott vétel. Végül pedig mennyi zsét szánsz rá valójában?
-
M3aN
senior tag
Sziasztok! Vezeték nélküli fülhallgatót szeretnék vásárolni, ami edzés közben is bent marad, de pánt nélküli kialakítású. Honor telefonnal futna jelenleg (a jövőben meg még ki tudja) és ezért a Honor termékeit néztem. Mennyire ajánlottak ezek, illetve mi lehet a jó vétel? 30e körül már van JBL is ahogy láttam.
-
kalanchoe
senior tag
-
darvinya
titán
-
-FreaK-
veterán
Tin Audio T4, még nem jelent meg.
A Tin lesz az új KZ, hogy pár havonta jön új füles?
-
AXisBOLD
addikt
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Bluetooth fülhallgatóval kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni.
Korábban egy Magnat LZR volt vezetékes, amivel tökéletesen meg voltam elégedve, de már a masodikkal járok úgy hogy egyszercsak a jobb oldali szól csak.Mar unom hogy várok a garira... Talán Bluetooth jobban bírja,mert nincs vezeték megtörés.Felhasználás leginkább Sport.Rock, pár elektronikus (DnB,Minimál).
Ár 10e alatt.Köszönöm a segítséget!
-
margithid
veterán
Na megjött a Rock Zircon. Kb negyed órát hallgattam, de nagyon meg vagyok vele elégedve, szuper basszus van benne!
Összehasonlítva egy vsonic vsd3s-sel nekem sokkal jobban bejön a Zircon, úgy hangra, mint kényelemre, árról már nem is beszélve.
Ha a 15-20$-os bluetooth fülesek is ilyen jó minőségüek, akkor nem kérdés, hogy nekem nem kell ennél jobb.
Szerintetek amúgy mi most a legjobb ajánlat 15-20$ körül bluetooth füles tekintetében aliexpress-ről? -
vicze
félisten
-NoVa- nagyrészt leírta, remélem ír ő is saját tapasztalatot és összehasonlítást, 1 vélemény nem vélemény.

Pontosabb válasz a kérdéseidre.1. Kopogós műanyag, ami nem kell jó benyomást, de semmi bajom nem volt vele. Nagyon könnyű tőle. (BTR3 egy sokkal masszívabb minőségibb benyomást kelt.) Mivel ez egy Kickstarter projekt eredménye elsősorban, így a csomagoláson és a külsőn is nagyon érződik, hogy inkább a belbecsre koncentráltak, nem pedig a körítésre.
2. Üzemidő teljesen korrekten van megadva. LDAC-kal csökken úgy 1-1,5 órát. Füles/fejestől is függ, mert ha nehezebben hajtható jobban leszívja. Többet kell erölködjön.
3. Sajnos még passz erre. Elvileg kevesebb, mert nagyobb feszt tud ráadni,
4. LDAC-nál nem árt a rálátás úgy 10-15m-t viszi, de fejeseket kivéve, minden BT vevő ugyan ezt tudta eddig.
Most olyan 5-6 értelmes BT modul van a piacon, a felsoroltakon kívül még ott az M0 és a HiBy W5, meg a mi nem jut épp eszembe. -
Tulku
veterán
Füles találkozóra el tudom vinni az XB10-et és az ES100-at is...
Más: Elkérem a héten Nigértől azt a planárt, megmérem különböző tippekkel...aztán elviszem füles találkozóra is...
Nyilván tévedhetek, láttam viszont már egy mérést, ott a mélyhiányon kívül magasban láttam egy völgyet és gyorscsúcsot, lehet azt hallom, arra vagyok érzékeny...de ez továbbra is piezo
Tanács: planárnál ne takarjatok el semmilyen nyílást, mert abnormálissá teszi a közepeket...(talán visszhangossá is) -
-NoVa-
veterán
Ha nem felejti el sógornő bepakolni, akkor holnap lesz ES100-am a BTR3 mellé

Addig Vicze1-nek van mindkettő, szerinte a BTR színezi a hangot.
Szóval saját vélemény most csak a FiiO-ról: BT kapcsolat LDAC-on akkor akadozik, ha teljesen leárnyékolom a tenyeremmel a telefont vagy a BTR3-at, amúgy a zseb-zseb távolság nem gond neki. Akkuidő ebben is extrém, az ES100-nak elvileg több. Mivel hétköznap USB DAC-ként is használom, a péntek-hétfő közti időszakban meg a pár óra használatot még 90%-nak jelzi az Android beépített visszajelzése (ami nem túl preciz
). -
kory24
őstag
Sziasztok!
Vezetéknélküli (TWS) fülhallgatót szeretnék venni.
Cél utazás közben filménzés mobilon, zenehallgatás.
Tehát fontos, hogy ne késsen hang videóhoz, ezért asszem fontos aptx támogassa.
Fontos még, hogy legyen hozzá többféle fülpárna.
Sajnos legtöbb fülhallgató kiseik fülemből, ezért jó lenne oylan típus aminél legkisebb valószínűsge ennek...Ár: max 30-40ezer
Kinéztem a Creative Outlier Air-t, de pont nemrég írta itt vki, hogy ahhoz pl csak 1 méretben adnak gumiharangot....
-
-Skylake-
addikt
Valaki aki hasznal ES100-at tudna par szot mondani rola, hogy :
- milyen minosegu a keszulek haza ?
- mennyire valid a megadott uzemido ?
- mennyit valtozik az uzemido ha balanced fulessel hasznalom es nem sima 3,5ossel ?
- mennyire stabilan tartja a BT-t ? (Nem tavolsag erdekel, sosem lenne 70 centinel meszebb a forrastol )Illetve ha valakinek van valami tuti tippje hasonlo meretu de jobb bt amprol az ne tartsa magaba.( Vagy ha valaki hallotta az es100at is es mondjuk btr3-at, xb10-et az megirhatna , hogy melyik hol helyezkedik el egymashoz kepest)
-
f4lcon
addikt
-
kalanchoe
senior tag
Sziasztok!
(Még mindig) a Sony MDR-EX15LP vezetékes fülhallgatóm használom, ami szerintem tök kellemes az árkategóriáját nézve, de most már tényleg váltanék valami jobbra.
Az már biztos, hogy valami vezeték nélküli megoldást keresek, és ebből eddig a Xiaomi Mi AirDots/Redmi Dots a legszimpatikusabb. Van esetleg valami más versenyző az árkategóriában, ami jobb hangminőségben, kialakításban ettől max 15-20k forintig?
Ami talán meghatározó infó lehet: IEM típusú legyen a kialakítás, AirPods-hoz hasonló direkt nem játszik. Leginkább pop, hip-hop típusú zenéket hallgatok, vagy rádiót/podcastokat, így igazából nincsenek különös elvárásaim hangzásban
Előre is köszi a segítséget!
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
főleg elektronikus zenéhez, illetve rádióműsor hallgatáshoz vezeték nélküli best buy füles 10-20k között?
-
Tulku
veterán
-
darvinya
titán
-
Tulku
veterán
Nem tudom, erősítés gyanánt mit értesz, illetve mit tesz egy Krell atombomba a reszeléssel középmagasban, de biztosan igazad van...
Én eddigi tapasztalataim szerint a gyenge erősítés első hallásra felfedezhetően a dinamikai alapoknál jelentkzik, az általatok említett gyenge basszus pl pontosan ennek a jele...
No itt erről szó sincs, basszus van, de mellé egy amolyan reverse hangkép ...és ez nem armatúra vs planár ügy, meggyőződésem, ha egy Audeze isine terméket hallgatnék, azt bőven elfogadhatónak találnám e körülmények között...
Arra gyanakszom, hogy a rajongó tábor talált 1-2 (sic) erőlködőt, amelyke frekimenete a közepeken kellően visszafogott (értsd más szerkezetekkel erősen középhiányos képet mutatna) és itt a két termék összhatása egy kiegyenlítettebb képben jelentkezik...
Továbbra is tartom, hogy ez vmi ipari piezo-nak lett kifejlesztve, csak megmaradt egy gyártósornyi termék és valamit kellett vele kezdeniük...
Darvinya: Igen, értem, biztosan humbug....nyilván....természetesen...Ámen! -
fericske
addikt
Értelek én. Mások sem fogják azt ott másképp értékelni.
Ahhoz, amit én mondok, hallok, több feltételnek kell teljesülnie, amik közül egyik sem adott ott.
Már írtam néhányszor mik azok....
Alapvetően masszív erősítés. A dapomról egy kissé grízes (reszel?) a produkció, ami a tapasztalataim alapján a gyenge erősítés jele.
Nem érdekes.
Igazi óriásölő lehetne, de elcseszték.
Nem vicces, hogy egy iem-t nem lehet kiszolgálni hordozható eszközről.
Ha nem volnék mókolós féle, ezt is visszaküldtem volna, mint az Audiosense T800-at (na, az nekem volt szörnyű élmény).
Egy újratokozás és akusztikai tuning ráférne, de laborkörülmények kellenek hozzá szerintem.Nem lenne rossz, ha hallhatnád valójában mit tud, mivel most rá vagy kattanva a témára, csak le vagy ragadva azoknál a nyüves armatúráknál.....
-
Leonardo91
őstag
Sziasztok
Galaxy Buds vagy Bose SoundSport Free ?
E kettő közül vacilalok.. Melyiket ajánlanátok? -
darvinya
titán
-
Tulku
veterán
Nekem mesterkélt, mesterséges az egész....de majd a fülestén döntenek, bár az N8-on kívül gyakorlatilag nem fog megszólalni semmivel, azt garantálom....
Nem basszushiány volt és nem dinamika hiány...-egyszerűen reszel...nem tudom leírni jobban...
De lehet hogy magas a mércém, bár 2-3-4 armatúrás füleseket is hallgatok....persze nem hosszan, de hallgathatóak számomra...
Darvinya: Neeee....erőlködőknél állítható kimeneti impedanciáról nem hallottál? -
fericske
addikt
Mert el lett b@szva.
Nem hallunk annyira másképp, csak amit már egy párszor leírtam, marha nehéz rendesen meghajtani. Aztán még jön, hogy játszani kell az illesztékekkel, meg sokat járatni, de ez a két utóbbi semmiség az előző problémához képest.
Ezért nem tudom ajánlani.
Mert ez így egy röhej kivitelezés.
De ha rendesen meg van hajtva, úgy odaver az érzésnek, hogy bármelyik általam eddig hallott füles mellé merem tenni, és én is hallgattam már csilliós-milliós füleseket, köztük szinte az összes JH meg 64 füleseket is, amiket te is.
Ha azt a P1 hangot ami az asztali Ant cuccon keresztül jön - a fejestalin lesz Ant cucc - meg tudták volna csinálni normálisan, hogy egy jobb képességű telefon is meg tudja hajtani - valami mikronos hártyáról van szó elméletileg, nem is értem - akkor teljesen komolyan mondom, hogy a $200 feletti kategóriát ellehetetlenítené. -
darvinya
titán
…kimeneti impedanciája nagyon alacsony, de mesterségesen lehet emelni is...semmit nem ért…
Ezt hogyan?
Raktál be impedanciát, mert SW oldalról csak egy humbuk ultraextraszuperbass mosás.Ha alacsony impedancia kimenetes, tehát kapacitásos, akkor a mikró planár nem tud jól szólni, mivel az is kapacitásos.
Legtöbb DD és BA impedanciás, így kapacitásos kimenet legjobb hozzá. -
-NoVa-
veterán
Csak tippelni tudok, azt is óvatosan, de a mikrofonok membránjának a karakterisztikáját jól visszaadja a P1, és a régebbi nagyobb fémtartalmú mikrofonokkal felvett anyagokon ezt a fémesebb hangot vissza is adja jól, de én a C16-tal is kihallottam ezeket.
Amíg a gitár úgy szól, ahogy a gitár, a dob, mint a dob, és a feleségem úgy énekel, mint a feleségem, részemről elégedett vagyok a fülessel
, ugyanakkor sejtem, hogy egy Layla után feltűnőbbek a hibái. Bele kéne hallgatni valami jobba, de félek, sok súlyos impulzusvásárláshoz vezethet. -
Tulku
veterán
-
fericske
addikt
-
Tulku
veterán
Ezen a dapon még rosszul nem szólt füles, fejes, legfeljebb rosszabbul-jobban egymáshoz képest...de minden lehetséges (kimeneti impedanciája nagyon alacsony, de mesterségesen lehet emelni is...semmit nem ért)
Már akkor kezdtem gyanakodni mikor 0 izolációt tapasztaltam akárhogy illesztgettem a szilikont....de mikor az a 3-6 kHz közötti valami elkezdett reszelni, akkor tudtam, hogy gyors lesz a teszt...
De elkérem Nigértől és elviszem fülestére...hallgassa aki akarja... -
-FreaK-
veterán
Igen, tudom, olvastam a te tuningodat, csak az valszeg keveseknek jutott eszükbe
alapon (vagyis átalakítás, meg EQ nélkül) meg tényleg azt írják, hogy kevés benne, de azt hiszem te is ezt írtad 
Most jött ki amúgy a Shuoer TAPE v.s. TinHiFi P1 összehasonlító videóval BGGAR.
(#83509)Tulku
Nem lehet, hogy ott valami durva missmatch volt a dap meg a füles között? -
Tulku
veterán
Tegnap meghallgattam ezt a tini p1-et és valamelyik másik borzalmát Nigérnek (az is vmi planár vagy elektrosztatikus csoda volt)
Nos a tinip1: Valószínű egy vasdarab van benne, ami a hangot átviszi két réz lemez között...tehát max gain-en 80 (!!!!!!) hangerún hallgattam az N8-al. Én basszushiányt nem tapasztaltam, annál inkább vmi rettenetes kiemelést középmagas tájékon, de olyat ami annyira zavaró számomra, hogy sokáig nem bírtam...így sem térről, sem egyéb másról nem tudok nyilatkozni, mintha el lenne repedve egy anyag és egy ponton szakadás lenne benne...nem lehet túl széles a sáv ahol ezt teszi, de ott nagyon...számomra a hallgathatatlan kategória....elképzelni nem tudom, hogy ezt IEM-nek szánták, ez szerintem továbbra is ipari piezo...egyféle illesztékkel próbáltam, ami rajta volt, izoláció annál a nullával egyenlő, tehát ez is pipa...A másiknak a nevét sem tudom, de az épp az ellentéte, egy mocsaras méyésmássemmi...ott közepekről, magas hangokról nem illik beszélni....az könnyebben hajtható volt...és az még rendesen illeszkedett is a fülembe, míg a tini fémborzalom egy rettenet volt...
Gyorsan felvettem Nigér Zeus XR-ét és megkönnyebbülten hátradőltem...végre zenélt az N8 (na ez meg a másik véglet volt, min gain 30-40 közötti meghajtás....véletlen a tinip1 hangerején kapcsoltam be, azóta akklimatizálódok)...Zeust el kéne oroznom Nigértől, de nem adja az istenátka
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na mindegy úgy is jön a Fibae7, az majd csak megnyugtat....
-
h.p.baxxter
csendes tag
-
vicze
félisten
-
ribery22
tag
-
oneiros
tag
Híres fülhallgató a Buxton-tól, itthon is kapható.
REI-HR 300
Természetesen nem saját fejlesztés: [link] [link] [link]
Vajon tényleg 10 mm-es grafén driver van benne?
-
-NoVa-
veterán
-
Alg
veterán
-
vicze
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
83600 - 83501
95965 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 85901 85900 - 85801 85800 - 85701 85700 - 85601 85600 - 85501 85500 - 85401 85400 - 85301 85300 - 85201 85200 - 85101 85100 - 85001 85000 - 84901 84900 - 84801 84800 - 84701 84700 - 84601 84600 - 84501 84500 - 84401 84400 - 84301 84300 - 84201 84200 - 84101 84100 - 84001 84000 - 83901 83900 - 83801 83800 - 83701 83700 - 83601 83600 - 83501 83500 - 83401 83400 - 83301 83300 - 83201 83200 - 83101 83100 - 83001 83000 - 82901 82900 - 82801 82800 - 82701 82700 - 82601 82600 - 82501 82500 - 82401 82400 - 82301 82300 - 82201 82200 - 82101 82100 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Multimédia, életmód, 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- (kiemelt téma)
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!

A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Notebook hibák
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Formula-1
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- RAM topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Gyári DELL, HP, LENOVO,Asus,Fujitsu laptop töltők, 27% ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo X390 i5 8265U, 8GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
Meg ettől többet sem szeretnék rákölteni egyelőre.
xmr
sh
nyadék....de ízlések és pofonok...
Amúgy kipróbáltam, elsőre nem hallok különbséget.