- Fórumok
- Multimédia, életmód, 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
82800 - 82701
95968 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 83901 83900 - 83801 83800 - 83701 83700 - 83601 83600 - 83501 83500 - 83401 83400 - 83301 83300 - 83201 83200 - 83101 83100 - 83001 83000 - 82901 82900 - 82801 82800 - 82701 82700 - 82601 82600 - 82501 82500 - 82401 82400 - 82301 82300 - 82201 82200 - 82101 82100 - 82001 82000 - 81901 81900 - 81801 81800 - 81701 81700 - 81601 81600 - 81501 81500 - 81401 81400 - 81301 81300 - 81201 81200 - 81101 81100 - 81001 81000 - 80901 80900 - 80801 80800 - 80701 80700 - 80601 80600 - 80501 80500 - 80401 80400 - 80301 80300 - 80201 80200 - 80101 80100 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-07-31 12:55 Téma összefoglaló

Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
Sok kínlódás és éber óra árán elkészült a G4 is végre....
Elég kacifántos fondorlatokkal tudtam a meglévő armatúrákból kihozni a maximumot...közepeknél half coil és másodrendű váltó, magasaknál reverse bekötés....de minden jó, ha a vége jó....a találkozón ott lesz a kis csapat (G2, G3, G4)...
A mellékelt képeket a G3 utána a G4 frekimenete található, teljesen eltérő driverekből állnak, de szerintem a teremtőjük eléggé hasonlatosra alkotta őket...nem is tudom miért
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kemcso
Ármester
-
Tulku
veterán
-
fericske
addikt
A Bartok meg a Woo azok okosan nem az arénában voltak, nem 10 méterre a Hifiman-től, hanem másik emeleten, külön szobákban, azoknál csend volt.
Az Ananda BT-nek én sok értelmét nem látom.
Nem volt rossz hangja éppen, HWA kodekkel csatlakozott a telómra, de az is egy full nyitott fejes, 0 zajszűréssel, csak csendes környezetben használható.
Tévézni az asszony mellett nem jó, mert kihallatszik.
1300-1400 dolcsiért egy nem tudom mire jó fejes.
A Jade ll viszont elég jó Stax alternatíva lehet kevesebb pénzért. Az tetszett, bár az ízlésemhez kissé száraz, mint az elektrosztatikusok általában.
Az Acoustune füleseket kár, hogy kihagytad.
A 64 Audio is meghallgatta őket, főleg az új titánium házas fülest, még névjegyet is cseréltek
Na azoknak a füleseknek egyben van a hangja, bár az igaz, hogy csak egy hangszóróegység van bennük. -
kemcso
Ármester
Hűha, valami nagyon más univerzumban hallgattad a W-ket... A W40 nekem AK100, AK300-ról egy full semleges füles, egyáltalán nem mélybomba. A W60-ban több a mély, de megközelítőleg se annyi, mint az U6-ban, amiben számomra már nagyon sok van... Tere, szellőssége kisebb, de nálam pariban volt vele részletességben, felbontásban.
-
vicze
félisten
Nem vagyunk egyformák. :)
Szinte biztos vagyok sajnos, hogy a magasaknál a sibilance legtöbb füles esetében a Mojo hibája, mert Hugo 2 eltüntette a fenébe, FiiO-kat végighallgattam Q5-tel, és ott is volt, a AM3D-mel kevésbé, de az sokkal melegebb hangzású volt nekem. De az leszögenzném, hogy zene függő is és specifikusan erre is teszteltem, illetve egyik esetén se a zavaró vagy rossz, egyszerűen csak hallom.
Illetve helyben írtam fel mindent, ne emlékezetre hagyatkozak.Penta nem mély hiányos az biztos. :) De nem hinném, hogy mélybomba, illetve nem leginkább a tere és felbontása tetszett, így ha nagyon akarom meg tudom indokolni az árát.
A fejsesket a Bartókról és a másik kirakott erősítőről is hallagttam és nagyon nem jöttek be, pedig própáltam próbáltam, de nem lett jobb. Átmenntél 10m-t HifiManhez és körbe röhöték kb. hangzásra az olcsóbb planárok is. Passz.Ha a FiiO-k egyezzek, akkor csak lesz valami közös nevező. Azért csak hasonlót hallunk. :)
Ibasso esetén szinte biztos, hogy szigetelés vagy illeszték függő volt a driver flex, mert csak a jobb fülemnél csinálta de konzisztensen minden behelyezésnél, mind a kettő. 04 biztos, hogy színes egyéniség, az ment leginkább afelé amit én szeretek.
Mint mindig a párosítás a rendszer fontos és sok féle eltólhatja a hangzást. Ezért is kell a CanJam és a többi show.
Az biztos, hogy Hugo 2-t és U6t-t akarok... :P@Tulku: RE400-at képzeld el hangzásra, nagyon tipikus HifiMan hangzás amit vagy szeretsz vagy utálsz.
Ne mond már hogy az UM 50 a W40-hez képest basszus bomba? :)
Meleg persze de sokkal hallgathaóbb mint a W sorozat. -
SirRasor
addikt
-
Tulku
veterán
Akkor a Hifiman TWS nem mélyhiányos és magas-közép emelt?
UM pro50-em volt...én arra basszusbombát írnék, (sokan így is tesztelték) tehát lehetséges, hogy a mojo egy más hangot hozott ki neked a westone-okból...egyébként valóban az um pro50 a legtermészetesebb..csak az eredeti formájában (ahogy egy oldal írta) meleg mint egy radiátor....
-
fericske
addikt

Szinte szöges ellentéte az én tapasztalatom ezekkel a cuccokkal.
A Westone-t meg 64 Audio-t és Shure-t passzoltam idén.A Meze IEM szerintem egy vacak mélybomba. Shure 846 utánérzés.
A 99C-t az eredeti párnájával kell hallgatni, egyébként egy minősíthetetlen vacak az is.
Az Empyrian planárjuk viszont az egyik legjobb hangú fejes amit valaha hallottam.
Ezen az eseményen kétszer is őt választottam volna egy másik nagy favorittal szemben, a JPS Labs Abyss-szel szemben, a Woo Audio meg a DCS Bartok demóknál.A Fiio-knál a sziszegés erősítőföggő lesz, ahogy sejtetted.
Semmit nem sziszegtek a QP1r-rel.
Egyébként itt egyezik a véleményünk.
Az Fa7 felejtős, a két FH oké.Ibasso
Nekem se driverflex nem volt egyiknél sem (érzékeny vagyok rá pedig), se sziszegés (Mojo??).
A két olcsóbb füles nekem rendben volt, az IT04-nél viszont nem volt egységesség. Ki akart tűnni, indokolni az árát, hatásvadász lenni, de katyvaszos lett. Mintha fáziscsúszás is lett volna a meghajtók között, amolyan tipikus hibrid betegség.Na ezért nem írtam még semmit a Canjam-en tapasztaltakról. Nem egyszerű kellőképpen objektívnek lenni, ebben a szubjektív a témában. Meg hangulat, környezet, felszerelés, idő.
Lehet passzolom is, legfeljebb néhány érdekességről írok valamit, mint a HEDDphone [link]. -
darvinya
titán
Kösz a beszámolót.
JHA tömlő nélküli új irányt vesz test kialakítással, s ezzel szűrők hangolása is elveszik armatúrákkal.
Ez kb. olyan, mint KZ-s fajta fülesek, vagy jó a test kialakítás, vagy nem.
De végeredménybe nagyon beleszól, hogy armatúrákat um méretpontosan helyezzék el.
Lehet ők is beálltak OEM termék vásárlásba? -ez hamar kiderül, mikor nagyon hasonló testű fülesek lesznek névtelenül. -
vicze
félisten
Egy kicsit megkésve, de szeretném azért leírni az idei CanJam London benyomásaimat.
Mivel sajnos idén kb. az iBrasso fülesek voltak a legolcsóbbak, aki füles estében 200$ alatt gondolkodik, az ne is olvassa tovább. Sajnos a JHA új Laya-t nem tudtam meghallgatni, pedig az új tubeless-t nagyon meg akartam, de minding foglalt volt, mikor arra jártam.
Szerettem volna több BT eszközt is tesztelni és hasonlítgatni, de sajnos a térben olyan durva RF interferencia volt(több 100 telefon BT-je bekapcsolva), hogy nagyon ritkán lehetett olyan időpontot kifogni, amikor egyáltalán működött pár másodpernél tovább.
Amivel teszteltem: Telefon + Chord Mojo + 64Audio U6(referencia ként), zenék DSD-ben, vagy FLAC 192k-től 44kHz-ig, éppen miből mi a legjobb elérhető.
Átalgosan 15-20 percet töltöttem egy egy fülessel, váltogatva hasonlítgtva, analitikusan hallgatva, volt ahol 30perc is megvolt és unták már a fejem.
HifiMan TWS600(199$): Hát "this is not yor tipical" TWS az biztos... Nagyon szkeptikus voltam ezzel szemben, de kezdjük azzal, hogy a kapcsolati jelerőssége valami eszméletlen. Ezt kb. csúcsidőben teszteltem brutális interferencia mellett és úgy 1percig képes volt folyamatos zenét adni, úgy hogy minden más másodpercenként akadt. Szóval ez a része rettentő meggyőző. Nos a hangázása se az általános mély megnyomott TWS, kb. RE400 hangja van 1-1-ben, ezt is adják mellé ajándékba általában. Egyszóval aki nem mély hiányos magas és közép emelt hagzást szeretne TWS-ben az ne keressen tovább, mert ez kb. tökéletes.
Ami még nagyon meglepett, hogy mennyire kényelmes, a mérete ellenére, és nagyon besimul a fülbe.
Sajnos App nincs, extrái nincsenek, szóval tényleg csak a hangja miatt ajánlható.A fejeseik még minding nagyon jók, az Ananda BT viszont elég gyenge eresztés, szó szerint, mert borzasztó gyenge er erősítése.
Westone füleseket nem nagyon hallottam még, így ha már ott volt végigmentem rajta.
W40(499$): Van mély meg mély, közép simán csak le van húzva, meg van magas, de még így is erőtlen valahogy.
W60 (999$): Itt is túltolt mély, és még minding emlet magas, legalább van már némi közép, de egyértelműen gyengébb mint az U6 felbontásban, és még drágább is...
W80(1599$): Elsőre azt tűnt fel, hogy ez már nagyobb és nyomja a fülem. De marat a túl sok mély, és ráadásul még búgós is, szerintem kellemetlen és rámászik a középre. Közép jobban el van nyomva mint 60-asnál, és még a részletessége is kevesebb.
UM50Pro(649$): Na ez egy értelmes hangzású füles, sokkal semlegesebb zenibb, nem hiába zenészeknek ajánlják. Bármikor ez a füles, mint a W60 vagy W80 mindképp. Abszolút ajánlható.Meze Rai Penta(1099$): Hát enyhén szólva nem szeretem a márkát, de ettől a fülestől lesett az állam, szinte mindenben jobb mint az U6, nagyobb a tere, sok részelt(ez kevesebb mint U6), nem semleges de kellően lapos a hangzása, úgy hogy ott van a mély és a magas emelés, de nem nyom el semmit, nagyon élvezhető. Kábele nagyon jó lágy nagyon kellemes. Az egyik legjobb füles amit hallottam CanJam-en.
Nem mondom, hogy nincs jobb ár réték arányú, de ebbe a fülesbe nem tudok belekötni.A Meze fejesek a planár is túlárazott designe izék, több ezer dolláros erősítőn is kb. semmit nem mutat, a 99 Classic-ot meg nem értem miért tartja bárki is jónak, de ez egyéni szoc problémám.
64Audio A6t (univerzális bemutató darab)(1299$): Elmentem a sarokba és sírtam egy sort.
Csak annyit tudok mondani, hogy TIA teszi a dolgát. Egyszerűen pont azt a levegősséget, felbontást, magas extension adja, mint au U18-nál és teljesen elszűnik az alap U6 ércessége karcossága, amit 1-1 számnál hallható. (Ez a Hugo 2-vel párosítva is eltűnt, szóval a Mojo is ludas benne.) Egyszerűen számomra ez a tökélestes hangzás és füles. Mély és közép emelés, gyönyörű hangzás, a füles minden hibája eltűnik. Eh... Grr... Eh...N9t-t még meghallgattam, de a A6t annyira "elszomorított", hogy nem jegyzeteltem.
De az egy nagyon jó füles.
tia Trió kifejezetten nem tetszett, a hibrid felépítés nem áll jól 64Audiónak, nem jól vannak a váltók megcsinálva, nem az a hangzás, amit ettől az ártól várnék.FiiO-nál sajnos csak a drágább sorozat volt, az olcsóbb füleseket nem hozták sajnos.

FiiO FH5(269$): Ez egy jól összerakott füles, itt a magas egy kicsit túl van tolva, érces, kicsit sziszeg, kellően részletes, részletek kicsit mosottak, nincs kellő szeparáció.
FiiO FA7(319$): Túl sok mély, egyszerűen hiányzik a közép, a magas meg vágott, egyszerűen élettelen, nem értem ezt a fülest, hogy mire kéne jó legyen. Semmi nem indokolja az árat, max. a felbontása, de általánosan élvezhetetlen.
FiiO FH7(469$): Ez egy nagyon jó hangzású füles, kicsit sziszeg nem vészes (lehet erősítő függő), közép kicsit visszahúzott de nem vészes, sok részlet, nagy tér, az tűnt fel, hogy nagyon gyors a lefutás, a magas felbontása kiváló.A FH7-et kivéve erősen érezni, hogy részletességben felbontásban, térben, jóval elmarad a drágább fülesektől és tényleg azt kapod amennyit érnek, vagy azt se.
iBasso IT01s(199$): Behelyezéskor driverlfex, semleges kellemes hangzás, kicsit visszafogott középpel, kellő mennyiségű részlet és tér az árért, de semmi extra, semmi negatívum, jó iparos munka kb.
Ajánlható, ha nem tényleges probléma a driver flex.
iBasso IT03w(prototípus)(???$/259?): Enyhe mély emelés, de nagyon magas húzott füles, rettentő sok, ennek ellenére nem csak enyhén sziszeg, szóval nem annyira rossz, sajnos így is részlet hiányos és gyenge a tér.
iBasso IT04(499$): Behelyezéskor driverlfex(ennyiért nem szabad), Jó tér, egész szellős, jó szeparáció, kellemes hangzás, kellően üt a mély, nem búg egyáltalán nem mászik semmire. A magas is kiváló, gyenge sziszegés karcoság, de nem vészes.Ha már a Shure is ott volt akkor már meghallgattam, mert még őket se hallottam még. Náluk egy nagyon kedves de láthatóan audióhoz nem nagyon értő sales-es volt.
Shure 535(449$): Hát majdnem elröhögtem magam, de tényleg... Szétmos mindent, mintha rágó lenne vagy nem tudom, semmi értelmes szeparáció, mintha nem is BA lenne az egész, enyhén emelt mély, nem vészes de az egész mégis olyan sötét hangzású, Jó a tér jó a magas, érezni hogy készakarva van ilyenre csinálva, de egyszerűen, mintha hiányozna a zene egy része. Hogy a nevén kívül mi adja el, azt nem tudom.
Shure 846(semleges filter)(999$): Tiszta szép részletes, de messze nem annyira mint amennyire az árkategóriában kellene, hiányos a közép vágott a magas, ami egy csomót elvesz a zenéből. Hallod, hogy ez egy technikailag kiváló profi füles, de hangzása az árért egy vicc.
KSE1200(1999$): Valahogy úgy tudnám, jellemezni, hogy válogatós picsa. Nagyon durván jó mély, erős nem túltolt pont olyan amilyen kell legyen, ez nagyon tetszett. Nagyon jó füles, amíg nem hallgatsz rajta valami modernebb pop számot, szintetikus sok magassal, és akkor kakofónia lesz belőle. Az elektrosztatikus driver képtelen ezt lekezelni ekkora méretben, konkrétan felismerhetetlen lett a dallam. Szimfonikushoz csodás, jazzhez már necces lehet.Shure hangzása amúgy elég konzisztens volt, és egyből megtudod mondani, hogy mindegyik pontosan erre van hangolva, és mind többé kevésbé, de egyforma hangzásvilággal rendelkezi, ami a Shure hangzás. Sony-nak van még kifejezetten ilyenje. Összességében érdekes volt hallani végre.
Sajnos véges volt az idő és több nem fért bele, a JHA és Campfire sajnos kimaradt, rájuk kíváncsi lettem volna még.

-
Carlas
senior tag
-
Tulku
veterán
-
gianni85
veterán
-
fericske
addikt
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
Vezetéknélküli fülest aliexpresszről milyet érdemes venni?
Tennék egy próbát vele
-
Bodor
veterán
Természetesen hallom a zúgást, nincs semmilyen halláskárosodásom, viszont mivel Yofej75 válaszával értek egyet, nem hiszem, hogy - még alacsony hangerőn hallgatva is - ezekből a hangokból lehetne hallani bármit is zenehallgatás közben. Egyébként ilyen illesztéket használok pár éve a fülesemhez, és ez elég jó izolációval rendelkezik.
-
vicze
félisten
Ha szilikont akarsz és nem gond ha esetleg beáldozod a szilikon illesztéket, akkor kifordítod és egy csipesz megoldja a hossz problémát. Ez még amúgy nem garancia, hogy bele megy a tokba, vagy hogy jól fog a füledbe illeszkedni.
Complynak van TWS-re illesztéke, de az majdnem drágább, mint a füles, amihez használni akarod. -
Yofej75
aktív tag
Általában az ember ezeket a testzajokat nem veszi észre mert:
1. napi szinten együtt vagyunk és úgy megszoktuk a jelenlétét, hogy fel sem figyelünk rá (hiánya feltűnőbb lenne de akkor már késő..)
2. zajcsökkentő fül- vagy fejhallgató használata során a hangsugárzóból érkező zajok-zörejek-hangok ezt a belső zajt elfedik, elnyomják. -
-NoVa-
veterán
Dugd be az ujjad a füledbe, hallod a mély dübörgő zúgást? Az a keringésed. Gugolj párat, megjön mellé a pulzus dobolása is. Mozgasd meg a nyakad, állkapcsod.
Ha ezeket nem hallod, akkor a mélytartományban súlyos halláskárosodásod van, vagy megállt a szíved. Ha hallod, akkor nem volt még légmentesen passzoló illeszték a füledben. -
Bodor
veterán
Ugye ezt nem mondtad komolyan? "a testzajok (mozgás, vérkeringés
, zörejek) szempontjából hátrány."Ha igen, akkor gondolom mennyire zavaró lehet számodra a belek mozgása, a nyirokrendszer által kiadott hangok vagy a csontvelőben a vér képződésének a hangja...

Elég jó a fülem, és sokféle illesztéket próbáltam már én is, de hasonló tapasztalatom még nem volt, szerintem kissé túlzásokba esel.
-
Carlas
senior tag
AK70 sima. nagyon jol szolt azzal nem volt baj imadtam azt is. de a masik hangja jobban bejott tobb fulessel is. Most Fiio FH5-ot vettem ami lenyomta nalam csunyan az N5005-ot kb minden teren. Ez a fules atom jora sikeredett de az olcsobb fiok is. persze ez egyeni izles.
Most dilemmaban vagyok mert a Fiio M9 is nagyon popec volt. Olyan sok valasztas itthon nincs ennyiert. Tenyleg a Red kva jo volt. Ha lesz megint vagy a Cobalt es Bp-i vagy szivesen megmutatom majd es kiprobalnam a tied.
sajnos kintrol nem rendelek igy pedig erdekes amit mutattal nagyon. sajnalom hogy senki nem hozza be vagy arulja hardverapron, de fura is mert ha tenyleg rohadt jo tuti mast is erdekelne akar ugy is hogy hasznot rak ra. en tuti megneznem es fizetnek tobbet is esszeru keretek kozott. A redet meg a cobaltot jo aron tolja egy srac ujonnan akit erdekel.
-
gianni85
veterán
Ja még valami... AK70 vagy AK70II? Nem hallottam őket, de előbbinek elég magas a kimeneti impedanciája, arra érzékeny fülesnél eléggé el tudja rontani a hangképet.
(#82776) Carlas
Akkor tényleg nincs miről beszélni, ha neked mind hangban, mind funkcióban, mind árban megfelel a red, és korábban is jó volt, akkor újra kell venni. -
Carlas
senior tag
Semmi gondot nem okozott nekem. kicsi meret es a kabel is tok rovid volt pluszba, semmit nem ront. A BT nyilvan kenyelmesebb de ha itthon valaki arulja majd vagy ha eltelik egy ido es kesobb is faszak lesznek. A kikstarteres csodakbol lattunk mar dolgokat. de elhiszem h fasza de te hidd el hogy a RED durvan jol szol a Cobalt meg meg jobb es kisebb is. de ezt tul is beszeltuk

-
Carlas
senior tag
-
sicc33
aktív tag
-
gianni85
veterán
Volt black-en kìvül más stick cuccom is, Meridian, smsl, hiface dac, de végeztem velük. Ha (és ez egy baromi nagy ha) jobb is lenne a 2x annyiba kerülő df red az es100-nál, kb hordozhatóként kényelemben bukta. Feláll a szőr a hátamon, ha csak rá kell gondolnom, hogy kábellel fixen a telefonhoz van csatlakoztatva egy usb stick, és úgy kell zsebben hordanom, meg bénázni amikor elő kell vennem. Ezzel szemben es100 hozzá van csipeszelve a pólóm nyakára, telefont tőle függetlenül tudom irányítani/használni, és még mikrofon fukcióval is rendelkezik, így hívást is tudok fogadni. Könnyű út közben ezt a kényelmet megszokni, és nehéz belőle később engedni. Főleg amikor a hangzásba se lehet igazából belekötni, főleg balanced kimenetet használva.
-
Carlas
senior tag
-
Carlas
senior tag
A black es a Red kb osszehasonlithatatlan hangban. Eg es fold. Hallgasd meg es utana mond
nekem volt mind nem hiaba mondom. A RED egy N5005ot hajtott tokeletesen jobb hangal mint az AK70 ami azert nem epp a rossz kategoria. Szoval hiaba kicsi az egy kva jo cucc mindenhez. De a black egy fos a Redhezt kepest. Az akksi merules meg nem erdekes a teloban eleg nagy akku van es mar az iphone X-en se merult szinte semmivel sem tobbet. De hangban nagyon elter a blacktol. siman meghajtott barmit nagyon szep hangal. 45e ujonnan a RED mar beszerezheto. Amit mutattal tenyleg erdekes csak kar h itthon nincs igy nem hiszem h megvennem. ha valaki arulna ujonnan akkor lehet. De hidd el a RED nagyon nagyon jo cucc -
sicc33
aktív tag
KZ Bluetooth kábel / modul tapasztalat valakinél? Rendeltem egyet és kb 2 óra használat után elkezdett furcsán viselkedni. Olyan recsegő torzított hangja lenne. Azt hittem valami gondja lett a fülhallgatónak, de kábellel a probléma nem jelentkezett. Több BT forrás lett próbálva. PC és telefon is. Mindegyiknél hallható a hibajelenség.
-
-NoVa-
veterán
Zsákbamacska. Meg fülesfüggő is, az összes fülesemnél más illesztéket használok/szeretek. Ennél az Alisnál elég kicsi a lyukméret, ami a Buds-nál pl kifejezetten előnyös, a gyári ilyesmi hozzá. Másnál meg pont a nyitott a jó, úgyhogy kb addig kell próbálgatni, amíg nem találsz megfelelőt. Ráadásul ami az egyik fülessel beválik, az nem feltétlenül lesz másfajtával jó. Na ezzel sem segítettem sokat

-
san2000
tag
Tény és való,hogy nagyon jól szigetel.
Nekem mondjuk egyenlőre tetszik.
Találtam az Aliexpressen egy ilyet.
Nem olcsó,de szerintem ez jó lesz.Szerinted megrendeljem?
A méretek alapján elvileg akkora mint a gyári. -
-NoVa-
veterán
BW FYE5-höz adtak ilyet, és annál pont nem szerettem, mert túl jól szigetelt. A mélyek, izoláció szempontjából előny, a testzajok (mozgás, vérkeringés, zörejek) szempontjából hátrány. A Buds-é kevésbé zártan illeszkedik, így kell a sharkfin is benntartani a fülben, de nem hallod az összes lépésed a füledben döngve.
-
Tulku
veterán
-
san2000
tag
Köszi a válaszokat.
Sajnos az earfun is ilyen csak a gyári kis lapos illeszték fér bele.

És igen a tesztelök erre nem fiygelnek.Pedig megnéztem vagy 10 youtube videot.
Midenhol kiemelték a jó hangminőséget,de ezt nem mondták sehol.De nem adom fel.

Az alin találtam a gyárihoz hasonló egyszerű szilikont ,de komolyabat sajnos még nem.

-
gianni85
veterán
Volt black-em, már az se érte meg az árát, a red meg 60k+ huf, kész rablás egy usb stick-ért, főleg hordozható eszközként, ami még szívja is a teló akksiját. Tény, hogy nem hallottam a red-et, de nem hinném hogy annyira eltérne a black hangkarakterétől. Nekem sose volt gondom a sabre hangzással, de azért az akm implementációk sokkal jobbak, tiszta, nyugis, részletes hang, a sabre meg kicsit mesterséges , karcos.
Az es100 előtt egy cayin n5ii-vel nyomtam, ami a szaksajtó szerint is az egyik legjobb és legkevésbé sem karcos sabre implementáció, és az es100 hozta bluetooth-on harmadannyi árból...
Ha nem vagy a saját pénzed ellensége akkor azért keress rá a véleményekre ebben a topikban, meg a melyik mp3-as topikban is. -
Carlas
senior tag
pont ezt irtam a huawei freebudsnal is. csak a gyari gagyival volt lecsukhato. a legtobb ahogy nezem ilyen, bar van kivetel. tok lutri mert sokat igy nem is gondolod hogy tesztelni kellene vagy megnezni ezt. en sem gondoltam ra es ha nem tudnak folyamatosan tesztelni egy csomo fajta tws-t siman megvettem volna a huaweit is. sajna csak akkor derul ki ha kiprobalod vasarlas elott sajat gumival. azert mert hasonlo a gyari attol meg lehet kicserelheted, attol fugg h a tokba mennyi a hely. de ezt csak a proba adja meg
-
-NoVa-
veterán
-
Carlas
senior tag
A kacatok eleg eros. A RED iszonyatosan kiraly termek ez nem kerdes + nincs benne aku ami beszarjon hosszu tavon. Amit mutattal igeretes tenyleg de inkabb ettol tartanek. Amikor minden olcso es mindent tud es minden szep az max a mesében van. ez mas technikai eszkoznek szamtalanszor beigazolodott. Ha itthon kaphato lenne jo aron agyalnek rajta komolyan, hogy megveszem esetleg garival aztan lassuk mit tud. De a Red bizonyitott nalam PC-n es telon is es meg lutri lenne meg akkor is ha tenyleg ennyire franko. szoval nem azt mondom h ez rossz csak tartok tole, azt viszont tudom h a masik milyen es az eleg kiraly volt /AK70-emnel jobban szolt/.
+ amazont meglestem hat ott azert vannak gondok epitesi minosegben
DE koszonom tenyleg nem ismertem es olvasom is hogy keszul az utodja.
-
san2000
tag
Sziasztok!
Ma érkezett meg az Earfun free fülesem.
Eddig nagyon tetszik egy dolgott kivéve.
A fülillesztékét szeretném lecserélni.(jobb oldali szilikon)A hagyományos illesztékel ellentétbeb kb fele akkora a középső szilikon csövecske.(ha a hagyomnányost teszem rá akkor nem lehet lecsukni a dokolo tetejét és nem is tölti a fülest.
Hogyan keresek rá erre az illeszékre?
Van ennek konkrét tipusa ?
Gondolom az újabb TWS fülesek ilyet használnak.(Galaxy buds stb.)Szóval hogyan keresek illeszéket ill. létezik e memória habos illeszték aminek ilyen a rögzitése?
Köszönöm a válaszokat.
-
gianni85
veterán
-
Carlas
senior tag
Persze figyelek vagyis probalok. Ez ideiglenes, igy nem jó. Teljesen mashogy szól egy DF Red-en pl. Az nekem eddig a Best utazáshoz meg napi használatra nagyon imádtam de idióta voltam és eladtam. A Cobaltra kivancsi vagyok nagyon jókat olvastam róla. Ha annyival nekem nem ad többet akkor megint lehet Red lesz. Nagyon jó árban beszerezhető.
Mindent tesztelek
Az Fiio M9 nem volt amugy rossz cucc sőtt. Még nem is drága de ott kell 2.5-os kábel mert ott jobb. De az siman is jól szólt és nem volt óriási mérete. Ha jól emlékszem az X5III is 3.5 szólogat de 2.5-ön rohadt jó lesz.Most ez a dilemma van. Őszintén max 100e körül szánnék most rá, szerintem utcára több nem kell már. A DF-et meg PC-n is siman bedugom és kész, nincs akku stb ami beszarjon. Addig meg az átalakító megy de pl érdekes a Mate 20 prom sokkal jobban szól ilyen átalakítóval mint az iphone X-em tette. Nem kicsit más. Ez fura h miben tér el de közel sem rossz azt semmiképp nem mondanám kellemes hallgatni vele és ez meglepő. csak hát elég vézna az az átalakító vezetéke is.
-
Tulku
veterán
-
Carlas
senior tag
Az finoman van mondva. Rengeteg a gond velük. Mivel ezek mobil tartozékok főleg igy rengeteget van lehetőségem tesztelni. A Kínaiaktól a Pro gyártókig. Hát Néha a kínai jobb mint a drága /pl Hoco nevű cég logózott valamije egész királyul szól/ , de azért az is szar még mert pl a tokja gagyi és sok helyen látszik az olcsositas. Legtöbbször a szaggatás, szoftveres gondok vannak, vagy a töltőtok bugjai. Hangra egyik se valami húha. Talán ami tetszett a Huawei Freebuds /azt hiszem ez az/ amibe 1 BA + 1DD van. De ott olyan hiba van hogy ha rendes fülgumit teszel rá akkor a tokot nem tudod lecsukni mert nem fér bele csak a gyári rendesen. Az meg nekem pl kicsi és elég szar is. mivel igy nem tudod lecsukni tölteni sem tudod stb mert a mágnes nem tartja lecsukva. A Beoplay E8 borzalom volt, Az E8 2.0 már jobb, A Sennheiser uj fulese se szar csak ezek sem olcsóak és ennyiért számtalan jobb van sőt harmad ennyiért is. a Jabra fülese is nagyon jó /de ott is van szakadás meg szoftveres gond. Ha nem TWS a 1More több driveres nyak körüli fülese lehet nem rossz
-
Carlas
senior tag
Nem. A teszt alatt a Fiio M9 és M11 adta a hangot, sima és szimmetrikus kimeneten is. A teló tesztnél volt most még csak a Type-c, jelenleg is ez van amig nincs meg a végleges. De bármin néztem az N5005-nél messze jobb volt. Az N5005 vs FH5 egy dragonfly Red-en nézve is alulmaradt nálam és nem csak mélyben. Egy volt jobb hogy kisebb volt az n5005 de ez annyira nem negatív, mert az FH5 nagyon kényelmes. Nagyon nagyon szép a hangja és minősége van a cuccnak, imádom. TEsztelem majd még AK70-el is, csak azt a jövő héten tudom, de a végleges amin használva lesz valószínűleg egy Dragonfly Cobalt lesz vagy rendes lejátszó. Ezt még nem döntöttem el, de a DF Red-et is annyira imádtam hogy nagy esélyes az új is vagy akár a Red is újból. Főleg a mérete miatt utazáshoz és utcára nagyon jó.
-
Tulku
veterán
-
gianni85
veterán
-
v1rus
tag
-
Tulku
veterán
-
-NoVa-
veterán
Semminek nem kell beleférnie, csak egy 1k ohm-os ellenállásnak a CC lábak közé. Maga az USB protokoll tartalmazza az analóg jel ráültetését az adatlábakra és a negatív feszültség támogatását erre, de ez igazából egy sokkal rosszabb megoldás, mint a telefon saját DAC-án keresztül jack dugón leadott hang.a teljes USB tápáramkör zaját is megkapja extraként.
-
Tulku
veterán
-
-NoVa-
veterán
Telefontípusfüggően jön azon analóg is néha, de kb ja. Az FH5 19Ω, abból még egész normális hangot kihoz bármi is.
Amúgy Tin P1-el ezt hasonlították össze, hogy konkurrenciától színvonalban ezzel lehet összemérni a közel 100$-os árkülönbség ellenére. Az FH5 jobb mélyeket ad, kevésbé széles, viszont egyáltalán nem lapos a tere, és jobban pozícionál a gömbön belül. Elvileg.
Igazolni vagy cáfoni nem tudom, majd esetleg ha megerőltetik magukat egy rendesebb akcióval, és közben megjön kolléga P1-e. Neki épp időben mutattam, mert már nézegette a planar iem vonalat, de eléggé túllőtte volna a rászánt költségvetését
-
Tulku
veterán
-
matyi19
őstag
Sziasztok,
Vezeték nélküli fülesben gondolkodok, egy iPhoneX-el használnám majd, telefonálásra és zene hallgatásra. Különösen nagy elvárásaim nincsenek ami azt illeti. (ebben az árban nem is lehetne, úgy gondolom...)
Amit néztem, hogy jó lenne az a Sony WI-C300.
Valami tapasztalat ezzel kapcsolatban?
Hasonló árban (max. 15k Ft) van ennél jobb választás?Köszönöm!
-
SirRasor
addikt
Szeretném kiegészíteni a fenti tapasztalataimat, mert elszúrtam az összehasonlítást:
Az E80-at mindig alvás előtt hallgatom, CSENDBEN, NYUGALOMBAN, az FH1-et meg a számítógép előtt teszteltem több órán át.
Utána lefeküdtem csendben zenét hallgatni és hát...a két füles baromira nincs egy ligában. FH1 sokkal több részletet rejt az összes tartományban, csak tényleg kell hozzá a teljes nyugalom és figyelem, zajmentes környezet. -
Carlas
senior tag
Sziasztok. A végén sikerült eljutnom egy bemutatóterembe és végigpróbálni az összes Fiiot.

Alapból abból indultam ki hogy amim volt AKG N5005 ahhoz képest mi lesz.
Röviden. Fiio FH5 lett és nálam ez rommá verte hangra az n5005-öt. Az egész doboz a tartozékok minden nagyon minőségi. A kábel nekem iszonyatosan bejön, igényes nagyon masszív és kényelmes. A füles minősége is tökéletes. Hangra meg huhhh. Nekem nagoyn tetszik és a mélyek is nagyon szépek de nem túlzóak. Érdemes kipróbálni. Beleszerettem elsőre pedig alapból telón hallgattam meg /mate 20 pro + type-c-jack/. Ha már ott voltam kipróbáltam a lejátszókat is. Az M11 és M9 nagyon nagyon jó lett. Az M11 mondjuk elég méretes de az M9 kicsit már hordozhatóbb. Most gondba abba vagyok hogy lejátszót vegyek vagy inkább a teló mellé egy Dragonfly Red-et ami már iphoneon is az N5005-el igen jól teljesített. Remélem működne adnroidon a mate 20 pro-val is ugyan ugy. Én nagyon ajánlom az FH5-öt a tesztek nem hazudtak róla, nekem ez most szerelem. -
SirRasor
addikt
Üdv mindenkinek. Nem mintha unatkoznék, de váltottam fülest és gondoltam megosztom a tapasztalataimat.
Esténként SoundMagic E80-al kényeztettem a füleimet, de arra gondoltam, hogy ha cserélhető lenne a kábel és a szélzajt is szűrné, akkor az E10 helyett azzal járnék dolgozni és estére is jó lenne.
Úgyhogy eladtam az E80-at és vettem egy FiiO FH1-et. FH5-öt agyondícsérik, de az 80k, ez meg 30, akciósan 25 és nagyon akciósan 23,5-ért vettem.Szebben szól-e? Hallgattam már, tehát nem vettem zsákba macskát
Röviden: szebben, megérte a cserét, pláne, hogy nem kellett sokat ráfizetnem.E80-nak nem volt sok baja, de a teteje elég sok számnál nem tetszett. A cinek zsizsegnek, néha szúrós hangzás és társaik: nem élvezet ahhoz képest, hogy mit nyújt közép és alsó tartományban. Igazából annyi pénzért teljesen korrekt, de akkor csináljunk valamit a szélzaj ellen is.
FiiO FH1 az E80-as függvényében, de sajnos nincs balanced kimenete a FiiO M6-nak, úgyhogy marad a szimpla 3,5-ös kábel.
Illetve 2 garnitúra fülpárna van hozzá 3-3 méretben: piros, ami basszuskiemelős és fekete, ami a neutral hangzást segíti. De melyikkel jobb?Pirossal:
Mélye érezhetően több, mint az E80-nak, de fura módon csak egy picit piszkál bele a középtartományba: az énekhang mintha 1 fokkal hátrébb került volna és minimálisan tompább.
Mély textúrája 1 fokkal jobban átjön, tehát nem csak a mennyiség több, hanem a minőség is, ami fantasztikus, de nekem SOK az E80 után.
Közepe kb. ugyanolyan részletes, leszámítva amit írtam az énekhangról: összességében nincs hiányérzetem.
Magasak...hujuj...na itt viszont alázza az E80-at, de nem is picit: ami elsőre feltűnt: a cintányér pont úgy hangzik...mint egy cintányér
szóval minden a henyén van, nem harsány, nem bántó, és megfelelően részletes.
DE AKKOR IS SOK A MÉLY!Feketével:
Lényegében a fenti, de a mély mennyiségéből annyit vesz vissza, hogy még mindig több, mint az E80-ban, de csak minimálisan és egyáltalán nem tartom bántónak. Pont elég, pont jó!
Közepe teljesen tiszta marad: pont olyannak hallom, mint az E80-nál. +pont
Magasak: te jó Isten...a mennyek és minden szentek hangjára mondom, hogy valami elképesztő, amit kihallok belőle. Talán picit kiemelt is, de egyáltalán nem bántó, viszont jobban előjönnek a részletek.
Kb. ahhoz tudnám hasonlítani a magas tartományt, mint amikor először meghallottam az E80-as közepét
Egyszóval tökéletesnek érzem a hangzást!Nyilván nem elhanyagolható (bár erősen szubjektív):
Kényelem 10/10
Design 10/10
+cserélhető MMCX kábel, szerintem ez előny, mert ali/ebayről aprópénzért van utánpótlás.Azt se rovom fel, hogy nem fémházban van, mert így könnyebb a fém társainál

-
törölt tag
-
kemcso
Ármester
-
-NoVa-
veterán
Akad jópár villogó nélküli BT adó és vevő is, és úgy általában a kérdésre a notification a hivatalos válasz, azaz akkor is jelez, ha csak van és fogyaszt, jobban jelez, ha merül, de a lényeg, hogy jelezze, ha be van kapcsolva. Attól még akad épeszű gyártó is, a Samsung Buds-ban annak örültem a legjobban, hogy csak a tokban van 2 led, egy bent, egy kint. Piros-sárga-zöld színnel jelzik a tok és a füles töltöttségi állapotát, maga a füles fölösleges, hogy bármit villogjon, elvégre a telefon is megmutatja a BT cuccok akkuszintjét.
-
Tulku
veterán
-
gezatata
aktív tag
-
-NoVa-
veterán
-
Tulku
veterán
-
-NoVa-
veterán
Pont ezt írtam anno a legtöbb kínai BT fülesemnél ellenérvként, főleg a TWS-eknél. A többin még a fekete szigszalag megoldja a dolgot, de ki a fene akar zseblámpával meg vakuval a fülében sétálni.
És nem, nem lehet kikapcsolni. Tudatosítani kell a reviewerekben, hogy szidják a ledet, mert hibás koncepció egy fülbe rakott tárgynál szemre küldött jelre hagyatkozni. Vezetékesnél is, ahol a nyakadnál van a led.
-
gezatata
aktív tag
Sziasztok!
szeretném megkérdezni az normális, hogy az EP52-es csatlakozás után 5 másodpercenkét kéken villan egyet.
Ha ez hozzá tartozik a normális működéshez, akkor ki lehet kapcsolni valahogy? eléggé zavar éjszaka a sötétben. -
fericske
addikt
-
Carlas
senior tag
Nekem eddig a Shure se 215, KZ ZST, meg a Samsung S8 AKG fülese is ütött XD szóval ha annál jobb vagy hasonló
.... minden jó ott a többi hang nem volt olyan jó
Annyira talán nem vagyok pro fülű pl az N5005-nél hallottam hogy királyabb mint bármim ami volt sokkal a hang, de annyival nem jött ki nekem mint amennyibe került /el is adtam/. Szóval valószínűleg velem is gond van
De ha élvezhető a mély elektronikus zenénél vagy esetleg az olyan számoknál amit "epic musicnak" hívnak az már okés. Egyenlőre tényleg csak infószerzésben vagyok. -
kemcso
Ármester
-
Tulku
veterán
-
Carlas
senior tag
-
kemcso
Ármester
-
Carlas
senior tag
-
Tulku
veterán
-
Carlas
senior tag
Több fronton indultam el fülesben /egyedi és bolti/ de a boltban kaphatók ezekre szűkültek. Vélemények róluk?
Szép mély hang is fontos. De ne nyomjon el mindent csak lehessen érezni hogy üt ha kell.
-Brainwavz B400
-Fiio F9 Pro
-Fiio FH5 -
Carlas
senior tag
Lehet ezzel jobban jársz ez tutira arra van a képek alapján is amit keresel
-
vmaxter
tag
-
Carlas
senior tag
-
pana0017
senior tag
Sziasztok. Már a 2. Xiaomi Piston Basic-em romlik el 3-4 hónap használat után. Az egyik kérdésem az lenne, hogy garanciáztatási lehetőség van? (Bangood-ról rendeltem) Illetve ez jellemző erre a típusra? Ezelőtt egy gyári Apple fülest 4 évig használtam, szóval nem tartom magam egy nagy füles gyilkosnak.
-
-NoVa-
veterán
Kissé harsány közép stimmel, a mélyeit nem hallom rossznak. Persze ezen nagyon sokat segíthet az is, hogy nagyon nyitott szilikonnal használom, nem a gyári kislyukúval. A Head-fi reviewek többsége is erre jutott. Gondolom a mérés a gyárival történt, ráadásul könnyen elmozdulnak a csövön, mérési horror. A közepét EQ-val ellensúlyozom, amennyire sikerül. Pl a Sony MDR-1AM2S -hez képest még jobbnak tűnt, ugyanakkor egy Sennheiser HD 599 után már nagyon nem jó visszavenni. "Szerencse", hogy melóhelyen nyitott fülessel nem terrorizálom a többieket, mert legalább olyan kényelmes is volt, mint amilyen kellemesen szólt.
Az alsó, F9 hangját szeretem elektronikus zenéknél, a kényelméről bármennyit áradozhatok, felülmúlhatalanul tökéletes forma, de egymás után váltogatva a C16 sokkal részletesebb, tisztább minden tartományban. Ennyit tesz 3 év gyártástechnikai fejlesztés a klón armatúráknál, meg persze a 3D nyomtatott valahonnan lemásolt betét a nagy testben.
A kettő között még ott az F9 Pro is, eredeti Knowles armatúrákkal, kiegyensúlyozottabb hangképpel, és a nemPro-ra jellemző hibák nélkül, részletezőbb hanggal. Az jövő márciusig wishlisten áll, akkor a következő FiiO születésnapi akción rendelek egyet, hacsak nem raknak az FH5/FH7 mögé meggyőzőbb százalékos engedményeket. Vegy előtte mindenféle black friday, vagy egyéb alkalom. 2 számjegyű dollárért instant get, 3 számjegynél már racionális vagyok, és türelmes.
-
Tulku
veterán
-
kemcso
Ármester
-
Tulku
veterán
-
kemcso
Ármester
63.9558468% egész pontosan
A T20 jó döntés amúgy, de a kérdésedre értelmes válasz nem lesz, mert a te füled és hallásod csak a te fejeden elérhető. Lehet nálad semmi előrelépés nem lenne egy dedikált daphoz képest, míg másoknál komoly változást hozna (na meg még ott van az illesztés is). Hagy benne jócskán a telefon. -
S.J.
tag
sziasztok!
vegul t20 mellett dontottem, 38e Ft ert
nem vagyok szakerto, ha egy sima oneplus 6 jackdugos telefonra rarakom, kb hany szazalakat tudja kihasznalni a fulesnek?
-
Tulku
veterán
Itt a narancs-okker egy közepekben kissé telített, talán kissé harsány darab, eléggé melléhangolt mély szekcióval (100 Hz alatt van ahol 5 db eltérés is van)
A sötétkék (középső) jónak néz ki, jó helyen van a kezdeti emelkedés is, a közepei is kellően jó helyen emelnek, talán kissé mélyszegénynek érezhetik egyesek, de mindenképp feszes, gyors mélytartományról árulkodnak. Itt számomra jó a 10 kHz-es lefutás is, 10-20 kHz között erősít, na ez egy részletesség formájában visszaköszönhet...de minimum analitikus...
Az alsó klasszikus V (ami nem baj) de ez a középtartomány sokaknak igen harsány lehet...különösen azért, mert itt a középsugárzóknál van egy kis eltolódás, ami rányomhatja az egész hangképre a bélyeget ( 2 és 4 kHz-nél 3 db)....bár lehet a csinnadratta miatt nem hallatszik...
-
Carlas
senior tag
Sziasztok. Ismét fülest vennék és szeretnék véleményt kérni. A keretem kb 60e körül van.
Jelenleg telefonnal megy a zene, később lejátszó lesz.Ami fontos a szép hangzás és a szép telt mélyek. Illetve teló is szépen ki tudja hajtani.
Amiket néztem:
-1MORE Quad Driver /sajna a kábel nem cserélhető/
-Brainwavz B400 /erről nagyon sok jót és sok negatívat is olvastam/
-MEE Audio Pinnacle P1
-Audiofly AF120 MK2
-Sennheiser IE 40 Pro
-Fiio F9 Pro
-Fiio FH5De mást is meghallgatok amit itthon lehet kapni. Szeretnék több driverest ha lehet. Illetve ha van hibátlan valakinek akár eladó lehet az is érdekel. Majdnem sikerült egy UE900s de sajna a végén nem jött össze elvileg ez tök jó lett volna
Köszönöm
-
-NoVa-
veterán
Elég sokról mondják ezt, aztán legtöbb esetben csak ennyi kell. Nyílás meg csőhossz megválasztása.
-
fericske
addikt
Nem szenved az cseppet sem basszus szegénységben, csak a Tinhifi az ócó tucat illesztéket pakolta mellé.
Az egyik féle szilikon úgy rácsúszik, hogy kilóg a vetőcső. Röhej. A kényelemnek is lőttek, nem csak a hangnak.
A szivaccsal is azért a legjobb alapból, mert az túllóg jobban, de annak is jót tesz a 2mm távtartás.
Nagyon jó füles tényleg.
Masszív potenciál van a hangszóróban amit beletettek. Többet is ki lehetne hozni belőle.
De legalább mellékelhettek volna hozzáillő illesztékeket.
Az egyik szűkebb szilikon egész jól áll rajta, csak rontja a hangminőséget. Zörgős mélyeket csinál, meg szúrós magasokat aminek a fele hiányzik.
Kezdetnek amúgy nem rossz a mellékelt szivacs ezzel az ültetéssel, de az Acoustune szilikonnal lesznek tényleg jók a mélyek. Nem több, csak jobb, részletesebb, textúrázottabb, feszesebb. -
monti0222w
addikt
-
-NoVa-
veterán
-
fericske
addikt
-
fericske
addikt
-
-NoVa-
veterán
Kicsit próbálom áltudományosan görbék alapján előre megtippelni a hangját, sajátokhoz viszonyítva. A kék-piros a P1, a kékes-mustársárgás az a C16, a zöldes-az F9. Azon túl, hogy mindhárom egész más technikával dolgozik, a sajátokból a C16 adja vissza az élő felvételeket, és az illeszkedik jobban a P2-éhez. Kollégáé már úton van, ha megjött, kipróbálom végre élőben is

-
S.J.
tag
sziasztok!
volt egy 10e Ft körüli RHA fülhallgatóm, ami iszonyat jól bírta a gyűrődést, 3 évig használtam aktívan, rengetegszer kimostam, átmentem rajta görgős székkel stb. tényleg nagy gyűrődésnek volt kitéve, de nagyon jó minőségű. úgyhogy innentől maradok szigorúan ennél a márkánál, és remélem nem változtatott a jó szokásán hogy ilyen minőségi terméket gyárt.
RHA MA750 -t néztem ki 30e -ért, ugyanebből a vezeték nélkül változat akciósan 36e. viszont utóbbit jobban leértékelik. van változás a két termék között azon kívül hogy egyik vezeték nélküli? ha nincs, inkább venném az utóbbit.
esetleg t20 48e ért megérheti még?

-
v1rus
tag
Sziasztok!
Errol a fulesrol van valakinek velemenye/tapasztalata?
SoundMAGIC E11BTArban nem tunik rossznak ilyen uzemidovel. De pl aptx hd-rol meg ldac-rol nem irnak sehol, ennyiert meg biztos nem akarnak nevetseg targyava valni sbcvel gondolom...vagy megis?
Egyebkent kernek ajanlast bt-s fulesre, hatha van ennel jobb ajanlat:
- agybadugos fulest keresek, hogy ful felett, vagy alul elvezetos az mindegy, mert van mindkettonek elonye/hatranya is
- hasznalat elsosorban utazashoz lenne, nehanapjan sport talan, de nem ez a fo szempont
- zenei teren inkabb elektronikus, rock, de szoktam klasszikust vagy vokalt is hallgatni, eleg mindenevo vagyok
- otthonra egy DT770Pro van, az nekem megfelel hangzasvilagilag es karakterben, hogy legyen valami referencia
- arban nagyjabol 30k, nagyon max 40k lenne amit raszannek, de ha valamivel olcsobb is van az se baj
-
fericske
addikt
Üdvelet!

Eljött az ideje pár szót szólnom a Tinhifi P1 [link] fülesről.
Két hete nyüstölöm, legalább 50 óra van benne, de nem igazán tudnám megmondani, hogy ez menyit számít nála, mert állandóan szórakoztattam magam a hangzásvariállással, és már dobozból kivéve is igen kifinomult hangok jöttek ki belőle.Külcsíny:
Prémium az egész, már a külső színes papírba bújtatott gumírozott kartondoboztól kezdve.
Semmi ócó kínai fíling sehol a csomagolásban, illetve a füles kivitelezésében.
Gyönyörű ékszer az egész füles. Semmi sorja vagy illeszkedési váll. Az mmcx csati valóban prémium minőség lehet, ahogy az oldalon írják. Frankón, olajozottan lehet bontani és visszapattintani. Körülforog a füles a csatin, de egy pici lötyögés sincs.
A kábel szépen meg lett csinálva, a toldásokkal együtt. A csúszka könnyen mozog, de a helyén marad.
A laza sodrása miatt könnyen terül, nincs merevsége, nem gubancolódik és könnyedén feltekerhető akár egy új köré is.
Kábelzaj nincs, csak az mmcx csatinál.
Ez az alap kábel, nem vettem hozzá ilyen-olyan upgrade izét, mikor azt sem tudtam mit kapok.
A hordtokja is igényes munka. Bőr/műbőr kívűl, belül.Viselés:
Fül feletti elvezetésű a kivitelezése, egy vékony műanyag harisnyával adva kis merevséget a kábelnek azon a részen.
A füles kisméretű tokozást kapott, kényelmes viselet kicsi fülkagylójú embereknek is.
Én sokszor gondban vagyok az ilyesmi alakú fülesek felhelyezésével, hogy kényelem is legyen meg normális illeszkedés.
A P1-nek elég jó az ergonómiája szerintem, nincs felhelyezési gondom vele. A háromszög csúcsa szépen beleül a fülközépi alsó "vájatba", a kábel kivezetés meg nem akad meg sehol a cimpámon vagyis a vetőcső is elég hosszú.A jack dugó egyenes, nem L, ha ez valakinek probléma. Engem ez sosem érdekelt.
A hordtokon kívül még egy használat útmutató meg az illesztékek vannak.
2x3 pár szilikon (tucat cucc) meg 2 pár jobb minőségű szivacs bogyó.Hang.
Megkaptam, szétkaptam, nekiestem, dugdostam ahova nem szégyelltem.
A szilikonokon hamar túlestem, nem akartak jó szigetelést adni. A nagyobbik szivacs mellett tettem le a voksom.
Alapvetően már az első pillanattól kezdve - hogy szigetelésem lett - tágra nyílt pupillákkal néztem a hangokat amik kijöttek belőle.
Neutrális, tiszta, nyílt hang, gyönyörű, részletes, finom magasakkal és erős bár nem igazán testes közepekkel meg kissé gyengusz mélyekkel, illetve eléggé lapos, széles színpadképpel semmi mélységgel.
Ezek a mínuszok rettentően tudnak zavarni, de ami sokat adott a tisztaságával, artikuláltságával és részletességével, azokkal ellen tudta súlyozni a hibákat.
Egy időre.
Gondoltam majd járatom. A Quad fejesen sem érződött, hogy járatni kellene mikor előszőr füleltem bele, de idővel erőteljesebbek lettek a szubok nála, masszívabb lett a mélytartománya.
Végülis ez bejött félig meddig.
Kb. 20 óra után felrázódtak valamelyest a mélyek, de nem volt kielégítő így sem.
A mennyiséggel nem lett volna éppen baj, csak a mélyenergiák nem jöttek át.
Nem az volt a baj, hogy nem egy basszusőrület a füles, hanem nem volt egység a hangképben, hangzásban.
Zavaró volt a mélyek milyensége a többihez képest. Puha, elfúló lecsengés, ugyanakkor részletes akart lenni. Csak erősítéssel és nagyobb hangerőn voltak elfogadhatók a mélyek, részletesek, feszesek, hatásosak.
Ekkor nekiindultam a hangzás molesztálásának.
Szerencsére nem a tokozáson belüli tervezési malőrre kellett megoldást keresnem.
Rájöttem, hogy a Tinhifi mindenre figyelt, csak arra nem, hogy vagy csináljanak hozzá illesztéket is, vagy keressenek hozzáillőt. Lásd: Dita Audio a Final Audio illesztékeit használja, illetve most a CanJam-en a Campfire füleseket Final illesztékekkel demonstrálták.
A mélyekhez, illetve jó mélyekhez kell egy kis damping a vetőcsőnek - a Periodic BE-nek nem kell pl., nála csak szigetelést kell elérni - , hogy túllógjon az illeszték pár millimétert a vetőcsövön.
A vetőcső szép sima krómacél, mint Shwarci a terminátorban, ezért szépen rácsusszan tövig az összes illeszték - van egy szatyorral -. Van egy pici váll ugyan rajta, de az semmit nem fog és mivel mint írtam a vetőcső eléggé hosszú, hát nem marad sok az illesztékekből túllógásra. 1,5mm volt a max talán, de volt mínuszos is a P1 sajátjaiból pl.
Csináltam egy kb. 2mm-es vállat a vetőcsőre 510-es driptipről szedtem le gumigyűrűt, illetve tekertem fel a kérdéses helyre vékony csík szigetelőszalagot, hogy ne lötyögjön az 510 gumi.
Működött az elmélet minden illesztékkel.
A mélyek érezhetőbbek lettek, de még mindig nem volt jó.
Aztán eljutottam az Acoustune AET07 illesztékhez [link] tegnap délután.
Azóta annyi történt, hogy ma délután rendeltem még AT07a és AT08a illesztékeket, illetve nyugdíjaztam a Periodic fülesemet.
[kép]A hangzás melegebbé vált, nem annyira neutrális így, de beszarás tipikus mennydörgő planáros feszes, gyors, részletes mélyek vannak, nem fárasztó nem túl sok, átadja az energiát is. A közepek valamelyest testesebbek lettek, a magasok nem változtak.
Órákon át A-B odavissza volt, az eredeti szivacs felálláshoz, hogy nem romolottak a magasok, mert azokon ámuldoztam az elején.
Lett mélysége a térnek, bár nem lett egy térfenomén belőle, egy jó közepesnek elmegy.A kicsike erősítőigényes.
Megszólal elég jó minőségben gyenge-közepes hangerőn az usb-c telómon is, de erősítés kell neki meg némi hangerő, hogy kijöjjön belőle az állat.
Nem igazán utcára való füles.
Egyrészt az erősítőigénye miatt, bár ez manapság már nem probléma.
Telefon a hangerő miatt kevés hozzá mert a szigetelése átlagos univerzális.
A viszonylag gyenge zajszűrése miatt utcára felelegesen jó a minősége.
Ez inkább talán csak otthoni füles.
Odafigyelős zenehallgatásra.
A technikai tesztjeimen jobban teljesít mint a Periodic BE vagy a Final fejesem. Ott van az Era1 mellett, pedig ezen fülesek mindegyike igen jó ár/értékű cucc.
Hát nemtom....
Most volt a CanJam. Mindent kipróbáltam ami még nem volt, sokféle IEM-et. Sok tetszett is. Egy új Acoustune füles (HS1655CU lesz a neve, újféle Acoustune féle kábelcsatlakozóval) volt a shown akciósan 850 dodóért a legolcsóbb talán ami ennyire tetszett.
Ez 160 dodó meg 10-20 az illesztékért.
Ha tehetném, kötelezővé tenném ennek a fülesnek a beszerzését a topiklakóknak
-
Darellus92
aktív tag
Erről esetleg valakinek vélemény?
Új hozzászólás Aktív témák
-
82800 - 82701
95968 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 83901 83900 - 83801 83800 - 83701 83700 - 83601 83600 - 83501 83500 - 83401 83400 - 83301 83300 - 83201 83200 - 83101 83100 - 83001 83000 - 82901 82900 - 82801 82800 - 82701 82700 - 82601 82600 - 82501 82500 - 82401 82400 - 82301 82300 - 82201 82200 - 82101 82100 - 82001 82000 - 81901 81900 - 81801 81800 - 81701 81700 - 81601 81600 - 81501 81500 - 81401 81400 - 81301 81300 - 81201 81200 - 81101 81100 - 81001 81000 - 80901 80900 - 80801 80800 - 80701 80700 - 80601 80600 - 80501 80500 - 80401 80400 - 80301 80300 - 80201 80200 - 80101 80100 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Multimédia, életmód, 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- (kiemelt téma)
● olvasd el a topic összefoglalót!

A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Diablo IV
- Mesterséges intelligencia topik
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Witcher topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- One mobilszolgáltatások
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G5 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E780 - i7-640M I 8GB I 160GB I Nvidia I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i7-640LM I 4GB I 160GB I DVDRW I 12,1" WXGA I Cam I Garancia!
- Bomba Ár! HP 14-ck0xxx - i5-7GEN I 4GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Iphone 17 256GB Black/3 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% AKKSI
- 0PERCES BOSE QuietComfort Ultra Headphones, zajszűrős, Bluetooth fejhallgató!
- iPhone 12 Pro 128GB 100% (3hónap garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! 2TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, zörejek) szempontjából hátrány."

Röviden: szebben, megérte a cserét, pláne, hogy nem kellett sokat ráfizetnem.