Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64245) E2E4


E2E4
aktív tag

Sziasztok!

Az LG V10 topikról jöttem át (amúgy ott vagyok Topikgazda), mivel az egyik felhasználó „troll szintű” hozzászólásaiban erre a helyre utalt, mint referencia, ahol "csillogtassatok meg ó nagy tudasotokat. Lehet irni a HIFI szakmai topicba , e remek mokolasi dolgaitokkal az impedanciarol. Hajrá, készitem a popcornt :W "

A felkérés nem közvetlenül nekem szólt, és nem is ezért jöttem ide, csupán - hozzászólásaitokat átfutva - szeretnék néhány dolgot lereagálni, tisztázni, - ha megengeditek.
Előre is köszönöm a lehetőséget, és az esetleges szakmai válaszotokat, reakciótokat.

(#64187) sheratan
Önmagában attól, hogy magasabb a kimenő jelszint, nem fog jobban szólni, csak hangosabban legfeljebb. De amúgy van valami hack arra, hogy folyamatosan high-gain módban menjen a telefon.
Sajnos pontos adatokat megfelelő műszerezettség nélkül nem tudok írni, így csak a füleimre, mint számomra hitelesített műszerekre hagyatkozhatom.
Amellett, hogy kb. 67%-al hangosabban szól, hallhatóan nagyobb a dinamika is. (Nekem pl. egy réges-régi AKG K66-ot képes volt úgy meghajtani a high-gain trükkel, ahogy én még azt a fülest nem hallottam előtte úgy szólni. Kb. mint ha egy drágább cucc lett volna a füleimen. :K

Amit linkeltél, az nem az a hack. Csupán magát a Hi-Fi üzemmód bekapcsolását teszti lehetővé az app. Android 5.1.1 alatt, ugyanis azon Andrid verziónál - a gyári zenelejátszó kivételével - számos app.-nál előfordult az, hogy a Hi-Fi üzemmód hallhatóan nem kapcsolt be (ami a V10 esetén a kimeneti jel ESS Sabre 9018C2M DAC és ESS Sabre 9602C AMP IC-ken történő útját jelenti, ugyanis alap esetben egy-egy kommersz (típusát tekintve nem specifikált) DAC+AMP páros üzemel. (Pl. BT hangátvitelnél nem is kapcsolható a Hi-Fi üzemmód, s erre amúgy - az átvitel jellege miatt - nem is lenne szükség.)
Jelzett DAC fix app amúgy szépen "ette" az akkut, s mivel az LG Android 6.0-nál a fenti hiányosságot javította, így az app. használata indokolatlan illetve okafogyott lett.

(#64192) Tulku
a rákötött hangkeltő impedanciája nagyobb mint 70 ohm (pl....valami ilyet olvastam.
(Kis javítás: 70 helyett 50 Ohm a határ.)

(#28874) malphitee
Nem hiszek a szememnek. :Y :C
Lehet olyan kérésem, hogy a V10 topikban is ehhez hasonló, tisztelet tudó, a szakmaiságot már megütő válaszokat írj, az arrogáns "troll-stílus" helyett?
Hálás lennék, ha az ottani tagokat is megtisztelnéd ezzel. Előre is köszönöm. :R

(#64204) sheratan
A high-gain mód csak a kimeneti teljesítményt növeli meg, aminek egy jó része így a közbeiktatott ellenáláson fog eltűnni hő formájában, valószínűleg láthatóan jobban fog merülni a teló, és ha szerencséd van, akkor a placebo hatás miatt egy darabig el fogod hinni, hogy jobban is szól :B
Az impedancia illesztőn nem megy át jel, így nem is fok keletkezni semmi hő. Csak addig van rá szükség, amíg a V10 átvált high-gain-be. Ezt követően a kimeneti jel csak egy (elméletileg) nulla ellenállású L-extenderen megy át, ami nem csillapítja a high-gain magasabb erősítését.

(#64209) BigBlackDog
Elvileg a speckó szerint 600 Ohmig kéne működnie... ;]
Igen, így van.

Megtisztelő, hogy egy Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM fejhallgató szintet ajánlasz az LG V10-hez. Most nézem, hogy nem is olyan rossz az a fejes. ;]
De talán nem a leg "akku kímélőbb" megoldás lenne egy 600 OHM-os fejest meghajtani. ;]

Most kicsit elbizonytalanítottál. Eddig egy Audio-technica ATH-MSR7-et céloztam meg, hogy kiaknázhassam a V10-ben rejlő Hi-Fi adottságokat. :)

Beyerdynamic DT 880 kontra Audio-technica ATH-MSR7. Szerintetek? ;)
Avagy mit ajánlotok az LG V10-hez? Mi lenne a legjobb minőség/ár arányú fejes/füles? Az árszint max. a AT ára, (68 eFt) illetve a headset funkció megléte jó lenne. (Ha meg szabad kérdeznem.)

(#64220) f4lcon
amit most csinálsz, attól csak az lesz, hogy nem a telefonod veszi gyengébbre a jelet default, hanem egy ellenállás lecsökkenti az erősebb jelet. de utána a fülesedig pont ugyan annyi fog eljutni. hogy az elejétől 10 egység megy át, vagy a telefonból 20 megy ki és az adaptered után csökken 10-re szerinted min változtat? ;)
Ha így lenne, semmit nem változtatna, de nem ez a helyzet. Lásd. a (#64204) sheratan-re írt válaszomat.

(#64221) luimapeiz
Nem elméleti, hanem füllel hallható, gyakorlati. Majd ha megjönnek a javasolt kiegészítők (L-extender és impedancia illesztő) magad is meghallhatod. :K

(#64229) schawo
A V10-ben két külön, fix erősítésű füles előfok van.
Tehát nem egy, hanem kettő darab ESS Sabre 9602C OP-AMP IC van benne? :Y

Az egyiket akkor kapcsolja, ha kis impedanciát érzékel, a másikat nagy impedancia esetén.
OK, de mi a helyzet a harmadik szintű aux üzemmóddal, mely esetben egy haramdik kimeneti jelszint tapasztalható?
Akkor már nem is 2, hanem 3 darab ESS Sabre 9602C OP-AMP IC van benne? :Y :F

Azért van ez a kettősség, hogy megfeleljen az eu-s hallásvédelmi szabályoknak
Ez biztos? Nézőpontom szerint nevezett hallásvédelmi szabályokat úgy oldották meg, hogy a 100-as hangerő skálán a maximum a "75-ös" jelszint. (Ami ugye elméletileg rootolva ki is "üthető", s így elérhető lenne a 100-as max. skála is.)

A V10-ben a két opamp teljesen különböző, és a megfigyelések szerint a nagyimpedanciás álláshoz rendelt opamp amellett, hogy nagyobb gainje, kicsit jobban is szól.
Auxnál van egy harmadik opamp? Amúgy a high-gain-ben tényleg jobban is szól, ez füllel hallható. :K

Ezért találták ki, hogy ha egy nagyobb ellenállással behazudnak egy nagyimpedanciás fülest (jackdugóban két mezei ellenállat), majd a lejászás eljén a műterhelést kihúzzák, és bedugják a fülest, akkor a nagyimpedanciás állás megmarad a kisimpedanciás füles ellenére.
Pontosan így van. Szép megfogalmazás. :C Jöhetnél újra a V10 topikba is. :K (Mostanában nem nagyon vagy ott jelen. :( )

Köszönöm a megtisztelő figyelmet, s válaszaitokat köszönettel várom.

[ Szerkesztve ]

SONY WH-1000XM4 | AKG K66 | B&O Hi-Fi Plus (LG AFD-1200)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.