Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bkercso

nagyúr

válasz thesound #72742 üzenetére

Nagy szerencse kell hozzá, hogy valakit találj. AVX-en írj be az erősítők javítása topikba, hátha!

kapható az OPA Red2 - Kercso Audio

• thesound

addikt

válasz thesound #72742 üzenetére

Fura dolog történt.
    Leírom ide off-ba, mert egy Musiland Dragon 02 US is van a rendszerben és lehet az okozta a gondot. Ha van véleményetek, akkor kérlek osszátok meg.

Így nézi ki a rendszer. Notebook --> USB Musiland Dragon 02 US --> optikán megy a jel a JVC RX-7022R házimozi erősítőbebe. (+lóg egy Shure 840 a DAC-on; a DAC tápról is kap naftát, nemcsak az USB-n keresztül)

Holnap reggel mentem volna/megyek a szervizbe, mondom még este teszek egy utolsó próbát. Bekapcsolok mindent, a gépen nem látom a hangeszközök között a musiland-ot. Nem indult el a musiland vezérlőprogramja sem. Kattintok rá, nem indul. Az eszközök között a windows írja, hogy ismeretlen eszköz és letiltotta, mert hibát jelentett. (nem írja a nyavalyás windows7, hogy mit).
    Na hoppá, mondom. Gép leállít, musilandból minden kábel kihúz-visszadug (Did you try turning it off and on again? :B ). Gép újra bezizzent, erősítő látom kapja a jelet, indítom az AIMP-ot, musiland ASIO-ban tolja a jelet és van hang, minden tökéletesen megy. :Y

Rengeteg kérdés felmerült bennem:
    -egész hétvégén nem ment az erősítő (szombaton és vasárnap is próbáltam), végig a 'DSP MICOM NG' volt a kijelzőjén, ami 'The built-in microcomputer is not functioning correctly.'-t jelent a manual szerint.
    -eközben a DAC-ra kötött Shure840-nel egész hétvégén csillapítottam a zene utáni vágyamat (tehát fel sem merült bennem, hogy a DAC lehet a ludas)
    -a másik, hogy az erősítő nem hiszem, hogy ezt a hibaüzenetet írná ki, ha valami "fura jelet" kap az optikán a musilandtól, tehát logikusnak tünt, hogy az erősítővel van a gond
    -ennek ellenére nem vagyok biztos benne, hogy a musilanddel vagy az erősítővel minden rendben van. 20 éve használom az erősítőt, nem volt megbontva soha (minek lett volna, remekül működött eddig), lehet, hogy összegyűlt benne a kosz/por és melegszik? (erre azért nem gondoltam, mert naphosszakat ment és az első hiba reggel az első bekapcsoláskor jelentkezett (igen, ki van kapcsolva az egész éjszakára egy billenős APC konnektor/hosszabbító segítségével))
    -a hibaüzenetről van fotóm, de így mit kezdjen vele a szervizes, ha működik a cucc. -Nézessem át, hogy nincs-e benne púpos kondi vagy akármi? Takarítsák ki?
    -a win7 viccelt meg? De akkor a DAC+fejhallgató miért működött végig rendesen?

Bárkinek van észrevétele van, szívesen veszem.

[ Szerkesztve ]

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés