Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
thesound
addikt
válasz thesound #72742 üzenetére
Fura dolog történt.
Leírom ide off-ba, mert egy Musiland Dragon 02 US is van a rendszerben és lehet az okozta a gondot. Ha van véleményetek, akkor kérlek osszátok meg.Így nézi ki a rendszer. Notebook --> USB Musiland Dragon 02 US --> optikán megy a jel a JVC RX-7022R házimozi erősítőbebe. (+lóg egy Shure 840 a DAC-on; a DAC tápról is kap naftát, nemcsak az USB-n keresztül)
Holnap reggel mentem volna/megyek a szervizbe, mondom még este teszek egy utolsó próbát. Bekapcsolok mindent, a gépen nem látom a hangeszközök között a musiland-ot. Nem indult el a musiland vezérlőprogramja sem. Kattintok rá, nem indul. Az eszközök között a windows írja, hogy ismeretlen eszköz és letiltotta, mert hibát jelentett. (nem írja a nyavalyás windows7, hogy mit).
Na hoppá, mondom. Gép leállít, musilandból minden kábel kihúz-visszadug (Did you try turning it off and on again? ). Gép újra bezizzent, erősítő látom kapja a jelet, indítom az AIMP-ot, musiland ASIO-ban tolja a jelet és van hang, minden tökéletesen megy.Rengeteg kérdés felmerült bennem:
-egész hétvégén nem ment az erősítő (szombaton és vasárnap is próbáltam), végig a 'DSP MICOM NG' volt a kijelzőjén, ami 'The built-in microcomputer is not functioning correctly.'-t jelent a manual szerint.
-eközben a DAC-ra kötött Shure840-nel egész hétvégén csillapítottam a zene utáni vágyamat (tehát fel sem merült bennem, hogy a DAC lehet a ludas)
-a másik, hogy az erősítő nem hiszem, hogy ezt a hibaüzenetet írná ki, ha valami "fura jelet" kap az optikán a musilandtól, tehát logikusnak tünt, hogy az erősítővel van a gond
-ennek ellenére nem vagyok biztos benne, hogy a musilanddel vagy az erősítővel minden rendben van. 20 éve használom az erősítőt, nem volt megbontva soha (minek lett volna, remekül működött eddig), lehet, hogy összegyűlt benne a kosz/por és melegszik? (erre azért nem gondoltam, mert naphosszakat ment és az első hiba reggel az első bekapcsoláskor jelentkezett (igen, ki van kapcsolva az egész éjszakára egy billenős APC konnektor/hosszabbító segítségével))
-a hibaüzenetről van fotóm, de így mit kezdjen vele a szervizes, ha működik a cucc. -Nézessem át, hogy nincs-e benne púpos kondi vagy akármi? Takarítsák ki?
-a win7 viccelt meg? De akkor a DAC+fejhallgató miért működött végig rendesen?Bárkinek van észrevétele van, szívesen veszem.
[ Szerkesztve ]
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest