Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Novics
senior tag
-
MC Pite
veterán
-
Stauffenberg
nagyúr
Az ingyenes csomag elvileg csak Lightroom kompatibilis, de a fizetős csomagokból van ACR és PS verzió is. Mondjuk elég geci dolognak tartom, hogy külön kell megvenni az LR és külön az ACR + PS csomagot, ez tetűség. De a lényeg, hogy nem csak LR-hoz van VSCO Film Pack, de az ingyenes csomag ez alól kivétel.
-
Stauffenberg
nagyúr
-
madgie
titán
Sz@r a gyári Classic Chrome
Nem kell hozzá koncertkép, egy sima kutyiportrén is látszik, milyen rondán blokkosítja be az árnyékokat.
Ezzel szemben borzasztó sokrétű a program, a LR szöges ellentéte a svájcibicska-szerű ezer megoldásával. Szinte minden csúszka metódusa változtatható, most akkó' milyen tint correction legyen a highlight recovery-ben, az extreme highlight recovery-ben, black fine tune-ban, külön finomhangolható a shadows/midtones/highlights WB-je, a camera raw advanced-ben színcsatornánként állítható a nyers bemeneti raw RGB gain-je, fekete és fehér vágása, curves nem csak úgy van, hogy RGB oszt csók, hanem akár LAB, élesítésnél csak az X-Trans-hoz 9 Raw Process-szel indít, azon belül hatféle élesítési metódus és millió opció variálható... és sorolhatnám.
Szóval durva program. Amolyan pöcsölős féle
-
madgie
titán
Egyértelmű, a szaturáció sem fekete, vagy fehér, a CC teljesen máshogy visszafogott ebben is, mint nega színmódok, vagy például ott van még a Provia/Astia színkontrasztja...
Más: utálom a nyakpántokat, de az X-T1-hez még nemrég vettem észre ,hogy valami kis f*sza bőr szerű cucc van, nem CaNikonosan világos, ordító felirattal. Ettől függetlenül nem raktam fel a gépre, mert tényleg rühellem nyakban csüngetni a gépet. A biztonság kedvéért egy ilyet rendeltem, aztán meglátjuk, mennyit lesz a gépen
-
FEDman
addikt
Teljesen papírformát hozta, csak az is egyértelműen látszik, hogy az Olympus esetében ment a LR 25-ös alap színzajszűrése, míg a Fujinál és a Sonynál ez is vissza lett húzva 0-ra.
Ez így elég félrevezető, de biztos nem direkt alakította így. Inkább a hanyagság az, amit gyakran érzek vele kapcsolatban. -
jmakk
őstag
A diffrakció általi életlenséget hivatott csökkenteni. Gyakorlatilag matematikai algoritmussal leírják mi történik a diffrakció során és ebből kreálnak egy inverz (fordított) függvényt, amivel korrigálják a képet.
Az eredmény élesebb kép lesz, ami főként szűkebb rekeszeknél és sarkokban észrevehető.
Itt egy leírás róla. -
-
silmatauki
őstag
Valszeg pillanatnyi WB-hiba – nekem is voltak ilyen csúnya sárgás bőrszínű X-E1 OOC JPEG képeim fénycsőfényes + ablakon bejövő természetes napfényes esetben. (Amúgy technikailag tényleg sz@r kép komoly kiégésekkel, ami még az ISO3200-zal sem magyarázható.) Amiket persze RAW-ból simán lehetett korrigálni.
-
madgie
titán
Az utolsó képeken pont látszik képernyőméretben is, hogy lágyabb, CA-sabb ilyen kontrasztos körülmények között a 35, a nyolcas képtől visszafelé meg az is tiszta, hogy rekeszelve javul.
A választott élesítés, zajszűrés és egyéb pixelhuszárkodás pont nem érdekel, 100%-ban meg sem nyitottam, amit kerestem, azt egy megapixelen is észreveszem.
-
nem fogják tudni eladni a vázaikat hamarosan, erre céloztam. illetve azt sem úgy értettem, hogy tényleg nincs mit fejleszteni, hanem hogy a fuji nem fog/nem tud egyelőre mit fejleszteni, nincs olyan feature, amit reálisan nagyon meg tudnak nyomni.
elsütötték egyszer a hibrid keresőt, egyszer a legjobb evf-et, de egyelőre nem látom, hogy hova tovább. ha pedig ők is elkezdik a 0,0001 mp-cel gyorsabb af, kettővel több megapixel, plusz egy filmszimuláció dolgot, akkor ugyanúgy érdektelenségbe fulladnak, mint mindenki más.
gyerekek, a milc piac két éve tetőzött! kínos, bőgés lesz a vége jópár cégnek hamarosan. vagy azt csinálják, amit már eddig is: presztízs okokból elrejtik a digicam üzletág buktáját valami más, nagyobb, nyereséges üzletágban.
-
Stauffenberg
nagyúr
Persze, alapvetően jól érzik azt, hogy mire van szüksége a profiknak és pénzesebb haladó hobbifotósoknak, ez a réteg az, amely leginkább járatja a szaklapokat, fórumokat és kevésbé motiválja a vásárlásnál valamilyen megfelelési kényszer, márkaimádat (persze azért ott van vastagon az is).
De a belépő kategória puszta felépítése is egy paradoxon Fujiéknál. Annyit minden, egyébként fotózáshoz analfabéta amatőr képes megtenni, hogy vásárlás előtt ránéz az objektívekre, látja, hogy szállingóznak a 200-300 ezres árak és elmegy a kedve az egésztől. Még akkor is ha nem is nagyon tervezi a vásárlást. Nem tudom mennyire jársz a vásárlási tanácsadós topikba, de mindenkinek az a mániája, hogy túlbiztosítsa magát a felszereléssel.
- Sziasztok! Azért akarok Kanon déeselert, mert a kollégám aztat mondta ahhoz van a legtöbb kijegészítő.
- És meg akarod venni az összes létező kiegészítőt?
- Hát nem, de sosem tudni...
- Mire van szükséged?
- Csak egy objektív köll, de az aztán mindenre jó legyen és ne kerüljön többe 40-60 ezer forintnál.
- Ilyen nincs.
- De hát láttam a Kanonhoz van 10-10000mm f/8-16 objektív, valami Szigma és még az is rája van írva, hogy Makró és csak 46.990 Ft, de ha nem kell áfás számla ócsóbbé is jön. -
silmatauki
őstag
Mondom: a demosaicing algó nem javult meg az ACR 8.7.1-ben – még mindig aránylag a legrosszabb (bár a LightZone-é még rosszabb). Lehet, hogy zajosabb, nem tudom (biztos, hogy ugyanazon az értéken volt a CNR / LNR csúszka?), viszont hogy amit alább állított az a kínai(?) csávó, hogyaszongya tök jó lett ez a verzió, az nagy hülyeség. Demosaicing szempontjából maradt ugyanolyan sz@r, mint volt.
-
silmatauki
őstag
Vertikálisan tartva is? Amúgy hasznosabb a sima sticthelős módszernél akkor, ha nincs pano fejed, és nem akarsz állandóan hátralépkedni az egyes képek csinálása előtt, ui. sokkal gyorsabban mintavételezi a tárgyat (ezért is csattogtat olyan veszettül), mint a normál kézi expozíció, így sokkal kisebb is lesz a parallaxis hibaarány. Persze így sem iPhone-kategória a parallaxishiba-mentesség (az mintavételez a leggyorsabban).
-
silmatauki
őstag
16 Mpixel ma, amikor a Sony 24 Mpixeles szenzora már egy éve kint van (a liszenszelők gépében is) egyszerűen nem elég, főleg akkor nem, ha figyelembe veszed, hogy a Fuji üvegek karcolnak, mint állat – simán kiszolgálnának 28 Mpixelt is, szemben mondjuk az olcsóbb Sony E-kkel.
Nekem mindegy, hogy a Fuji hogy csinálja meg (párhuzamos CPU-k stb.), csak csinálja, és rakjon bele egy nagyon nagy felbontású szenzort a köv. gépébe. Feltételezve, hogy legrosszabb esetben 16 Mpixelre leméretezve a mai 16 Mpixeles szenzorok zajára átlagol – de tekintve, hogy a Sony 24 Mpixeles szenzora pixel-szinen, leméretezés nélkül is ugyanannyira zajtalan, mint a régi 16-os, ezt a feltételt is röhögve teljesítené.
-
törölt tag
Portréra és félalakra kell egy túlélő szett, miután eladom a teljes Nikon szettemet.
X-E1 és E2 között billegek, csak nem tudom, az E2 nyújt-e annyival többet, amennyivel többe kerül. Dpreview szerint nem, szerintem sem és az arcfelismerőt youtube-os X2-es tesztek is kritizálták. Olympus bünti volt (OM-D E-M1), csak az meg m4/3 liga, ott meg a szenzor az, ami visszafog. (Nem rossz, csak a Fujié lényegesen zajmentesebb).Hjajj jajj..
-
madgie
titán
Némaság OFF:
Adott ugye a fénycső, ami korlátozott spektrumban képes fényt kibocsájtani, magyarul sávos a képe, mint az anyámkínja. Ebbéli fogyatékossága jobban megfigyelhető a fotó árnyékos részein... magyarul ha alulexponálsz, "ződebb' lesz. Már reggel nyomtam egy Batmansallert, de nem kapcsoltál
Tolj rá 2/3 Fé-t, egyből jobb lesz.
Másrészt miben is rosszabb, vagy más az X-E2 színkezelése, mint az X-E1-é? Nem, nem a színekben. A gammát ejti le meredekebben az árnyékok felől, ezáltal "punchier" eredményt garantálva. Ha összeadjuk ezt a műfényes jajjdeződ felkiáltással, akkor egyértelművé válik, hogy miért találod pocséknak a Provia-t és jobbnak az Adobe Standard-ot és Pro Nega Std-t: azok laposabb árnyékú profilok.
De van ám egy olyan csodaszerkezet a Lightroom-ban, hogy Curves. Megfogod az árnyékoknál, picit feljebb húzod és egyből szebb lesz a Provia is. Egyébként meg a Pro Nega STD pont ilyen körülményekre való ám. Piszkáld meg egy kicsit, ha lapos, aztán batch a többire.BTW X-E1-nél a LR elb*ssza a WB Auto eltolást is, magyarul exportálás után sima automata WB-t állít, nem az eltoltat. Eltartott pár "mi a sz@ré' más a gépi jpg" esetig, míg rájöttem, de ez van.
Némaság ON.
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Ukrajnai háború
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest