Új hozzászólás Aktív témák

• cszn

őstag

Sziasztok!

A hétvégén beköltöztettem a gépemet egy Define R3 Black Pearlbe. Írnék némi tapasztalatot és néhány kérdést. :)
    Rohadt jól néz ki. :D Egy CM Elite 331-ből került át, elég nagy a különbség a kettő között. Két darab Scythe Gentle Typhoont raktam be pluszban, úgy hogy mindkét Fractal ventit előre tettem, az egyik Scythe került hátulra (kifele fúj), a másik pedig alulra a táp mellé (befele fúj). Mivel elég zárt a ház sztem kell ennyi venti bele, sőt felülre is jó lenne még egy befele fújó (van egy CM még, de erről később). Szerelni könnyű, csak azzal volt bajom, hogy az FSP Everestemnek nem elég hosszú az alaplaptáp és a procitáp kábelje, úgyhogy azokat nem tudtam hátul elvezetni. Úgy se tudom elhelyezni, hogy alulról szívjon levegőt, mert akkor meg útban van a videokártya, de ez mondjuk nem zavar, van bőven levegő amit belülről magára tud szívni. A kábelvezetők amúgy nagyon jók, az hogy kiesnek a gumik az lehet, de sztem csak akkor ha vadállat módjára tumkolom át a kábeleket úgyhogy nem az ő hibájuk. A hangszigetelés is jó, a vinyók kerregését alig hallani, a ventik is szép halkan suhognak csak. :)
    Szóval a ház maga nagyon jó, csak néhány apró kifogásolni valót találni:
    1. A fekete csavarok elég gyorsan kopnak, vigyázni kell rájuk.
    2. Hátul ha sok kábel van nehéz feltenni az oldalát. Nincs mihez odafogatni, hogy ne türemkedjenek kifele és nehezítsék meg az oldallap feltételét. Igaz pár felrakás után már igazodnak és könnyebb lesz.
    3. Felül nincs külön porfogó. Nincs valami ötletetek milyen könnyen beszerezhető anyagot kéne használni erre? Csak mert kipróbáltam úgy hogy ott volt egy befele fújó 12-es CM venti ami kb 7-8 fokot jelent az alaplap hőmérsékleténél. Ha már itt van elfekvőben ki szeretném használni.
    4. A vinyók rezgése. :)) Mindig ezzel van a legtöbb bajom. Mégpedig azért, mert a gép fent van az asztalon. Nem akarom máshova rakni, direkt így alakítottam a szobát. Tudom, ezzel a saját dolgomat nehezítettem meg... :U
    Az előző ház sálakra (nemnevet :DDD) volt rápakolva, mert nagyon átvette az asztal a rezgést. Na ennél erre nincs szükség, mert nem veszi át. Viszont maga a ház ami berezeg (gondolom a nehéz felépítés és a szigetelés miatt). Szóval nem elég az a kis gumi ami van a tálcákon. Nem tudom, lehet hogy egy 5400-as vinyónál már elég lenne, de a mostani Samu F3-aim berezegtetik (mondjuk volt ennél sokkal durvábban rezgő vinyóm is). Egyelőre úgy oldottam meg, hogy egy textil egérpad gumiját vagdostam fel és azt tettem a vinyók alá több rétegben. Így tökéletes, de egyáltalán nincsenek rögzítve. Próbáltam úgy is hogy alá és fölé is tettem annyit, hogy éppen csak annyira szoruljon a két tálca közé, hogy ne tudjon mozogni, de így is már berezeg. Ebben szeretnék segítséget kérni, mert én még nem sokat foglalkoztam ezzel a kérdéssel... :U Nekem elég esélytelennek tűnik, hogy ne rezegjen, rögzítve is legyen és esztétikus is maradjon, de hátha ti tudtok valami jó ötletet.
    Köszi előre is! :R

Szerk.: Hú de hosszú lett. :B

Új hozzászólás Aktív témák