Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21) mormota válasza azzio (#18) üzenetére


mormota
senior tag

arra gondoltam, hogy ne olyanokat irogassatok ide, hogy csipsz, pizza, meg hasonlók, hanem ha van vmi extra banne/rajta/vele akkor azt is.
mert egy félkész pizzát bárki meg tud venni a boltba, és nem kell hozzá gasztronómiai kreativitás (na ebben az összetételben se használtam még:) )hogy elkészitse magának az illető
ide elsősorban extrém/extra dolgokat várok, mint pl cérna féle csilisbab, vagy a rakott kenyér, vagy ''legegyszerübb finom kaja''

Illusztrálok, tehát vagyok

(#22) mormota válasza mormota (#21) üzenetére


mormota
senior tag

bocsánat a legyegyszerűbb finom kaja még magyarázatra szoul:
így tehát:
Legegyszerübb finom kaja:

lementek a boltba, vesztek egy vekni csokis! kalácsot, majd szeletekre vágva beteszitek a kenyérpirítóba. Vigyázni kell, mert nagyon hamar megég a puha tészta miatt, úgyhogy alacsony értéken kell pirítani. Eztuán mehet rá a vaj (margarin sucks), ínyenceknek egy kis méz. Tejjel fogyaszhatjuk.


[Szerkesztve]

Illusztrálok, tehát vagyok

(#23) #57764352 válasza mormota (#20) üzenetére


#57764352
törölt tag

Hát ezt megcsináltatom barátnőmmel!! :)
Kíváncsi leszek milyen lesz vacsira :)

(#24) mormota válasza #57764352 (#23) üzenetére


mormota
senior tag

egy szó: nagyonfinom:))
de azért majd kérek beszámolót róla:D

Illusztrálok, tehát vagyok

(#25) #57764352


#57764352
törölt tag

Jó volt, nagyon, de kiegészíteném a a hozzávalókat hagymával, mustárral( a krémbe), pirosarannyal..

F@sz@ volt.
Nyamm
Mindem elismerésem a bnőmnek és a receptírónak, akik nélkül ez nem jött volna létre! :)

(#26) Ye_Nő válasza Kalandor (#19) üzenetére


Ye_Nő
tag

A пельмени jobb, bár időigényesebb... (kivéve, ha бабушкаval megbeszéled, hogy ötre érkezel, addigra legyen készen. :DDD)

''Hát - így.'' (Sík Endre Miklós) | ''A gazdasági fejlődés megköveteli Európa nemzeti határainak lebontását.” Lev Davidovics Trockij szovjet forradalmár | MS Windows is not the answer. MS Windows is the question. And the answer is: NO!!!

(#27) Gri


Gri
tag

Egy ismerosomtol hallottam:

Kenyeret szelsz, majkremet kensz, sajtot reszelsz.
Bevagod a minigrillbe, ha kesz kecsapot meg majonezt nyomatsz ra, oszt megeszed.
Amilyen ecceru olyan finom.

De ha van ra igeny, elmondom, hogy en hogy szoktam csilis babot meg spagettit csinalni.

[ POWERED BY 230V ]

(#28) Gri válasza Kalandor (#19) üzenetére


Gri
tag

Na en eddig a tortellinit csak marhahusos szosszal ontottem nyakon, de kiprobalom ezt a tejfolos dolgot is, thx az ideat! ;]

[ POWERED BY 230V ]

(#29) master bud


master bud
tag

Hozzávalók 2 főre:

-8 db közepes nagyságú burgonya
-300 gramm juhtúró
-500 gramm savanyúkáposzta
-500 gramm szeletelt bacon
-2 üveg sör

Elkészítés:

A 8 krumplit hámozás nélkül, egy fazék vízben felrakod főni. A nagyobbakat néha megbököd villával, ha már simán átmegy a közepén akkor megfőtt. A krumplikról lehúzod a héjat, két centi vastag szeletekre vágod a tányérodban.
Fogsz egy nagy lapostányért, letapétázod kb. tíz centi hosszú bacon csíkokkal, megborsozod gazdagon és berakod a mikróba 2 percre (érdemes letakarni folpackkal, hogy ne frecsegjen).

Fogyasztás:

A főttkrumpliszeleteket megkened gazdagon juhtúróval, ráhelyezel egy bacon csíkot, savanyúkáposztát a tetejére és beépíted a fejedbe, sörrel öblögetsz.

Szerintem nagyon állat :)

mb

~~G::alactic O::bservation D::evice~~

(#30) neduddki


neduddki
nagyúr

HI!

Hozzavalok:
Fustolt fott boroskaraly from lehel piac
Voroshagyma
Olaj /1/3 oliva 2/3 naprafordo/
Mennyiseg ehsegtol fugg.
A hagymat felig megdinsztelem az olajon, a kockara vagott karajt radobom, majd egyutt elkezdem piritani, ehsegerzettol fuggoen hosszabb, de tobbnyire rovidebb ideig: - ))))
Talalas paradizsom, paprika, teliesebb idoben jofele vizesuborkaval /na jo a ecetes is jo hozza: - ))))/

udv

neduddki

p.s. elvetemultebbek nehany tojast is rauthetnek!!!: - ))))

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#31) gabranek válasza Kalandor (#19) üzenetére


gabranek
aktív tag

tortellinit eddig reszelt sajttal + ketcuppal ettem, de nem lehet rossz eza tejfolos sem.

es 1 recept:
fogsz annyi kozepes krumplit amennyi jol esik, vagy tobbet. nyersen meghantolod, utana felbevagod es kivagod a kozepet (erre azert van szukseg, hogy legyen benne 1 kis godor, ami be lehet pakolni a tobbi hozzavalot. szal akkora jukat csinalsz amekkorat akarsz). na ebbe a godorbe mehet szalonna, hazi kolbasz de akar sonka is, erre hagyma, bors, so. a feles krumplikat rapakolod 1 tepsire aztan irany a suto. en jol meg szoktam sutni mert ugy szeretem ha mar szinte fekete :) , de kinek ahogy tetszik.
baromi fuszeres kaja, ugyhogy nem art beterazni nehany uveg sort sem :)

jo etvagyat

田中れいな

(#32) vallas


vallas
őstag

Hali

Ez itt a lukács hányás recept!
Kollégisták előnyben.

Bemész a koliba a hűtőhöz,kinyitod az összess fakkot,valszeg nem lesz nehéz,mindenhonnan veszel valami kis darabot ki, nem kell nézni mi az,ezután mindent egybesütsz egy kis olajon, és az egészet leöntöd felvert tojással kis sütögetés még , és kész is a lukács hányás.

:C

Nyam Nyam

.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!

(#34) rdi


rdi
veterán

Neduddki!
A legfimonabb mraookoi étel:

(csak aneréve nem elmészkem, az enyédről katpa anevét))
csirke
fűreszek: sáfrány, kömény, bors, konirader, sózott citrom, ojalbogyó, fahéj, só összeőrölni, egész fahéj később kihevető,

A csirkét pálocjuk a fűreszes olibávan, kbzen sok hamgyát vágunk, jo sok, meg mi még almát.

Ezeket belyehezzük az enyédbe, és megsüssük pálorjuk. 180 fokon.

:))

Fej! Tor! Potroh!

(#35) neduddki válasza rdi (#34) üzenetére


neduddki
nagyúr

h!i

Koszi!!! Csak nagon erheto, mennyi id alatt sikerutlosszehozni????
Amugy a kaja jol hangzik!!!!:- )))))

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#36) simonzé


simonzé
addikt

Van valami jó kis receptetek fülemülemájra? Itt egy nagy doboz konzerv, és nemtom, mit kezdjek vele. Van még itthon rigófütty is.

I don't fit in. I fit out.

(#37) simonzé


simonzé
addikt

Egyébként itt egy jó kis szendvicsféleség:
Szeletelt kenyeret (ne tartósat!) kenj meg májkrémmel, tegyél rá ananász, vagy barackkonzervből pár darabot, és lapokra szeletelt sajttal borítsd be az egészet. Pakold egy tepsibe a szeleteket, és be az előmelegített sütőbe. Kb 5-6 perc múlva a sajt teljesen rálapul. Vedd ki, és edd meg. ISTENI!

I don't fit in. I fit out.

(#38) TomDog


TomDog
tag

Hozzávalók:
30 dkg sertés tarja,
1 fej vöröshagyma,
2 fej gomba,
3 szelet bacon szalonna,
1 dl tejföl,
mustár,
gyros fűszerkeverék,
olaj,
sajt.

Elkészitése: (kb.. 20 perc) :C

A húst vékony csikokra vágjuk, a fűszerkeverék, olaj és mustár keverékébe megforgatjuk. A hagymát és a bacon szalonnát olajban megpiritjuk, a gombát megfőzzük, hámozzuk, szeleteljük. És az egészet összerottyantjuk, ha a hús megpuhult belekeverjük a tejfölt. És tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.
Jó étvágyat! :C

És a fő kérdés: Ha az összes férfi ugyanolyan, akkor a nők miért válogatnak http://30bt.venroka.com/news.php

(#39) master bud


master bud
tag

Hali,

az alábbiakban következik az egyik kedvenc kajám, amit amúgy apámtól tanultam szóval övé az érdem :C

Töltött tojás

Hozzávalók 4 főre
-16 db tojás
-0.5 doboz tejföl
-250 gramm vaj
-2 db friss, hegyes zöldpaprika, ami NEM csípős
-friss petrezselyem bőven
-0.5 liter tej
-200 gramm liszt
-szerecsendió
-só

Elkészítés

A tojásokat forrásban lévő vízbe rakjuk és legalább 8-10 percig főzzük. Ha megfőtt, akkor leöntjük a forró vizet és hideg víz alatt leszedjük a tojásokról a héjat.
A megpucolt tojásokat kettévágjuk és a remélhetőleg megfőtt sárgáját egy külön tálba gyűjtjük. A kettévágott fehérjéket ugyanígy egy jénaiba helyezzük.

Felaprítjuk NAGYON finomra a petrezselymet és a zöldpaprikát. Az egészet beleszórjuk a sárgája mellé. Vajat olvasztunk (nagy merőkanálban forró víz felett) majd az olvadt vajat a sárgákra öntjük. A fél doboz tejfölt felkeverjük és a sárgákra öntjük azt is. Az így kapott mischungot JÓL elkeverjük, sót és szerecsendiót adunk hozzá, ez utóbbit gazdagon :) A lényeg az, hogy a mischung késsel kenhető legyen.

Kivajazzuk a jénait, a tojásfehérjékbe késsel visszatöltjük a sárgájás keveréket. A fehérjéket párjával összetapasztva szépen beültetjük a jénait. A maradék mischungot a tojások tetejére szórjuk, alufóliával lefedjük a jénait és berakjuk az előmelegített sütőbe kb. 30 percre, közepes lángon. Akkor lesz jó, ha a maradék sárgája kicsit megbarnul.

20 perc múlva hozzákezdünk a mártáshoz. Serpenyőben jó nagy darab vajat olvasztunk, miután megolvadt beleszórunk lisztet. A liszt be fogja szívni az olvadt vajat ezért egyenletesen adagoljuk addig amíg az egésznek aranysárga színe nem lesz. Ezután már ne rakjunk több lisztet, hanem pirítsuk a lisztet zsemleszínűre.
Öntsünk a megpirult liszthez HIDEG tejet és kezdjük kevergetni intenzíven úgy, hogy csomómentes legyen. Figyeljünk arra, hogy e művelet közben egyre sűrűbb lesz, ezt tejjel kompenzáljuk. A végeredménynek olyan konzisztenciájúnak kell lennie mint egy jó híg méznek.

A tojásokat tányérra rakjuk, egy főre 4 tojás jut, amit leöntünk ezzel a mártással és friss petrezselyem zöldjével díszítünk. Köretnek főleg a spárga jött be.

Jó étvágyat :)

mb

~~G::alactic O::bservation D::evice~~

(#40) mormota


mormota
senior tag

nagy örömömre látom, hogy rendesen érkeztek a receptek:))
ennek örülök nagyon, és tapasztalom, hogy sok kreatív ember van, aki ráadásul szeret főzni (vagy csak rákényszerül? :) )

nem baj.. az a lényeg, hogy nagyon jó kis recepteket irtok le,.... hajrá igy tovább

Illusztrálok, tehát vagyok

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.