Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
Burt1793
veterán
válasz Plazmacucci #54701 üzenetére
Az, de csinálj képet nulla természetes fénynél, nem közeli témáról bármelyik telefonnal, nem lesz sokkal jobb.
(#54689) falijja: Nem sűrűn olvasom a topikot, sajnos ezt pont láttam, kedves volt, szóval köszönöm szépen ezt a kedvességet a magam és a többi s7-es kolléga nevében.
A többit nem írom le.
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
Arcképgyáros
-
Ricardo
titán
válasz Dr. 444Hertz #54705 üzenetére
Csatlakozóm az érdeklődőkhöz
-
Arcképgyáros
válasz Drakmusz #54706 üzenetére
Jó érzés nézni a képeidet.
DaWehun: úgy tudom, ha ott van az eredeti is, akkor lehet. (Bár tény, hogy mostanában nem mindenki figyel erre.)
[ Szerkesztve ]
Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
Aryon87
félisten
Dehogy. Idiota pozban, mozgo metron kaptam le..
Ertheto is a tema.. Ezt akarom majd rendesben.Nugatit eszemben sincs feltenni, amig nem javitjak.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
ToniSoprano
addikt
válasz Plazmacucci #54701 üzenetére
Ha ezeket a képeket amiket Nexus 5X-el csináltak ha belenagyítasz akkor zajosak teljesen sötétebb részek a háttérben, pl. a Mercis kép háttere, az kék égbolt tök zajos:[link]
De ezek mobilok, és nem tudom mit vársz, az összkép jó és éles nyilván gyenge fényviszonyok között előjönnek a hibák minden mobilon. Mondjuk a Nexus 5X ahhoz képest hogy nincs képstabilizátor benne tényleg jó képeket csinál éjszaka, azt hittem van benne OIS. Tényleg tud valamit a HDR+.
(#54706) Drakmusz: Baromi jó érzéked van a fotózáshoz, nagyon érdekes beállításokat, jó témákat, beállításokat találsz. Nagyon érdekes izgalmas képek.
[ Szerkesztve ]
-
Jack Oneill
veterán
Keves a jo fotozni valo ebben a szintelen, fako idoben.
-
DaWehun
tag
válasz Dr. 444Hertz #54709 üzenetére
jó ideje nézem a fórumot és konkrétan senkit nem láttam még, hogy csatolta volna mellé az eredetit is, ezért "bátorkodtam" én is iderakni, de ezek szerint hiba volt.
...
-
ToniSoprano
addikt
Itt meg a Nexus 5x-nél a jobb oldali épület az égbolt tök zaj, csak a mercin nincs zaj: [link]
Itt a háttérben Buda, meg a parlament belenagyítva teljes zajtenger: [link]
De én is jobban szeretem a zajt, mint a zajszűrést egy fokkal, de azért én nem érzem annyira erőteljesnek a a zajszűrést, mint írjátok, hogy olajfestmény a metrós kép, a monitoron éles, belenagyítva előjönnek a hibák. Szerintem felesleges a belenagyítgatás, inkább az összképet kell nézni.
[ Szerkesztve ]
-
Drakmusz
addikt
Dr. 444 Hertz Köszönöm!
ToniSoprano#54711 Köszönöm szépen,igyekszem!Igen,valóban kicsit zajosak a távoli részletek.De ebben a Nexusban ennyi van,mégis úgy érzem hogy az összkép a mai telefonos mezőnyben az egyik legharmónikusabb!
Az ünnepek alatt majd meggyötröm tesóm S7 edge-t,kiváncsi vagyok mire jutok vele![ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
w333
félisten
válasz ToniSoprano #54716 üzenetére
Ezekkel semmi baj nincs ... inkább a zaj + túlélesítés !
Tökéletes kamera nincs, G5 esetében pedig vízfesték az egész mert annyira rossz a szoftveres lekezelése ... és semmit sem tudsz ellene tenni !
RAW -ban kell vele fényképezni, talán úgy valamivel jobb lenne !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
MikulasB
tag
válasz ToniSoprano #54716 üzenetére
Az a baj az 5X-el, hogy nem lehet hosszú záridőt állítani, sőt a gyári kamerával ami a legjobb képeket csinálja hdr+-al semmit nem lehet állítani. Próbálgattam nem túl jól kivilágított utcán fényképezni, és ISO 500-on leghosszabb záridővel alig látott valamit a kamera 1500-2000 ISO-n meg már nagyon zajos. A gyári kamera is 5000-re feltolta az ISO-t, nem csoda ha zajtenger lesz az eredmény.
https://www.flickr.com/gp/144773729@N02/eSX556
-
Arcképgyáros
-
MikulasB
tag
válasz Drakmusz #54721 üzenetére
Nem is érdemes próbálgatni, a gyári minden helyzetben jobb fotót csinál.
Dr. 444Hertz: hazudsz mert 1/5
Hogy legyen egy kép is, sötétben vakuval azért lehet jó képet is csinálni:
Ez már nem olyan vészesen zajos, a háttér mosott, de az jól is áll képnek.(szerintem, bár nem értek hozzá, ha szerkeszteném még jobban elmosnám)
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/gp/144773729@N02/eSX556
-
Arcképgyáros
válasz MikulasB #54723 üzenetére
Jó, hazudtam, elnézést
Amúgy az nem mosás, hanem elhomályosodás, ami egy kissé meg van spékelve egy HDR+-féle élesítéssel.Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
Quqesz
nagyúr
-
Ricardo
titán
Ismét felmerült a kérdés, mi legyen a Raw képekkel.
A topic lényege alapból az, hogy a képek ne essenek át semmiféle utólagos szerkesztésen, hogy az idelátogató betekintést kapjon a készülékek fotós képességeiről.
a Raw azonban teljesen tömörítetlen mivoltával kicsit más. A véleményetekre lennék kíváncsi, kapjon e teret ezen képek utólagos szerkesztése, és ha igen milyen keretek között. -
Arcképgyáros
-
DaWehun
tag
válasz Ricardo #54729 üzenetére
eddig sem szúrta senkinek a szemét, nem értettem mi volt vele ma a probléma. viszont amit Dr. 444Hertz is írt, hogy oda kellene mellé tenni az eredetit az nem rossz ötlet, vagyis csak be kellene tartatni, mert ha jól vettem ki a szavaiból akkor így kellene eredetileg is.
...
-
Arcképgyáros
[link]
Itt van BigBlackDog kommentje, ami szerintem törvény értékű[ Szerkesztve ]
Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
T0rnad0
addikt
Pár esti kép, S7 Edge:
karácsonyfa
gömb
Minorita templom
bögre
Kis-Dobó tér -
balazs1022
őstag
En is orulnek ha a raw kepeket elfogadnak kis korrigalassal. Ugy is lehetne linkelni a kepeket ha egy eredeti jpg + raw
-
BigBlackDog
veterán
válasz Ricardo #54729 üzenetére
Én is amellett vagyok, hogy a rawokon engedélyezzünk alapvető szerkesztéseket. Kb. az alábbi feltételekkel tudnám összefoglalni a véleményemet.
- Jöhetnek rawok is, de csak alapvető feldolgozás, szerkesztés lehet rajtuk (tág fogalom, de lényeg, hogy ne a szerkesztés vigye a képet a hátán).
- Mindenképpen mellékelje a hozzászóló ilyenkor az eredeti raw fájlt is, vagy a raw mellett készült jpeget!
- Hozzászólásba írja bele, hogy rawból lett előhívva, és (esetleg) írja le a módosításokat is a hozzászólásban! -
tzsolesz
nagyúr
válasz BigBlackDog #54741 üzenetére
Hozzászólásba írja bele, hogy rawból lett előhívva, és (esetleg) írja le a módosításokat is a hozzászólásban!
Így ennek építő, oktató szerepe is lesz. Jó ötlet.
-
Aryon87
félisten
Tudogondozora varva lottem 2 kepet:
G5, hdr on
Ha jol latom megint szetkente a kepet..
Huawei P9rol valami tud irni valamit kamera teren?[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
félisten
-
BigBlackDog
veterán
válasz Plazmacucci #54744 üzenetére
HDR + mozgó objektum. Ha értjük, hogy hogyan működik ez a technika, akkor azért nincs ebben semmi meglepő.
-
ToniSoprano
addikt
válasz BigBlackDog #54741 üzenetére
Szerintem jó lenne ezt az összefoglalóba beletenni, legalábbis pontosítani ami ott van. Most ez van az öszefoglalóban:
"Ez a topik csak eredeti, utólag nem módosított képek gyűjtésére szolgál, az utólag szerkesztett, módosított képek megosztásához a "Szerkesztett és makrofotók mobillal" című topikot lehet használni." -
Aryon87
félisten
válasz Plazmacucci #54744 üzenetére
Azt en is neztem.. Vizcseppre gondolok, mert szital az eso is.
Nemtom mi van ezzel a telefonnal, de par nappal ezelott nem ilyen kepeket csinalt. Se nem kapott verziofrissitest, se semmit.
De hogy miert keni szet a kepeket..Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Arcképgyáros
-
Aryon87
félisten
válasz Dr. 444Hertz #54749 üzenetére
De ennyire? HDR is bekapcsolt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Milyen légkondit a lakásba?
- Politika
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest