Új hozzászólás Aktív témák

• gordonfreemN

addikt

Sziasztok!

Gondoltam irok egy kis szosszenetet, igaz csak ekezet nelkul megy, mert mobilrol vagyok.
    Iskolafogaszat: nalunk videken, 70km-re keletre a fovarostol cseperdtem fel, es mint altalaban, minket is vittek iskolafogaszatra. Az iskolafogorvosno egy "kedves", torok, gyerekkoraban bevandorlo volt akkoriban (tobbet nem irok rola, mert meg magara ismer:))
    Na vele ateltem ezt-azt. Mindig ugy furt, hogy nem erzestelenritett, fogat ugy huzott, hogy lidokain spay-el befulyta, szoval sejthetitek, parszor kapaszkodtam a szekbe nala. Akkoriban a furastol nagyon eros felelmem alakult ki. Utolso munkaja jobb also hatulrol visszafele masodik (bolcsesseget nem szamolom, meg nincs kint). A fogam egesz belso felet lefurta, betomte amalgammal, azt mondta, hogy kb egy-ket ev azt jonapot. Mondta ezt legalabb 15-7 evvel ezelott. A fog koszoni szepen, jol elvan. Szoval ez az utolso furas is olyan jol sikerult (erzestelenito nelkul fel fog), hogy nem kovankoztam tobbet ezidaig fogokihoz menni.

konkluzio: barbarnak barbar volt, az utolso melonal lehet eleg lett volna a fogam kis reszet megfurni csak, de panasz nem lehet, o akkor azt mondta nagyon gaz a helyzet.

Kesobb persze (21 voltam azt hiszem), jott a bolcsesseg folul. Elkezdte nyomni ossze a fogsorom. Jobb felul hatulrol a masodik a bolcsesseg nelkul, begyulladt. 2 et hetig ~ovatosan fajt, halogattam. Utolso 3 nap pokol. Jegeltem kozvetlenul az inynel. Nem birtam tovabb, szoltam anyameknak hetfo hajnalba, hogy csinaljanak velem valamit, mert busz ele vetem magam. Be a legkozelebbi varos korhazaba, de csak altalanos ugyelet van, fogaszat nincs. Mondja a csaj, o max fajdalomcsillapitot tud adni szuribol. Mondom "jo" akkor hatra arc, es valami majd lesz a 9 orasi nyitasig. Anyam meg, "e-e, ha mar behoztunk, kerd a szurit, h ne fajjon". Kisebb katarzis utan belementem, majd beszartam, ugy fajt a hatsom. Hazaertunk reggel 6ra, de ugy kiutott a fadalomcsillapito, meg h nem tudtam aludni napok ota, hogy elaludtam. 4kor ebredtem, mondanom se kell, mit ereztem, mikor radobbentem, h a doki mar biza nemigen fogad engem. Volt olyan szerencsem, h masnap meg delutani nyitvatartas, ergo rabaxtam. Makd jott a szerencses pillanat, ket kezemet osszeteve ultem a szekbe es vartam, h kuldje a szurit. Ez egyebkent mar mas doki volt, idosebb ficko jo nagy darab, sztk-s, viszont jo hire volt. Adott szurit a kulso inbe, majd belulre, kis szosszenet, aztan mar neki is latott. Jut eszembe, mivel ez a doki biztosra ment (a fentebb emlitett torokkel elofordult, h rossz fogat huzott ki), a kis kaparos botjat megforditotta es a nyelevel rakoppintott a fogra, hogy "ez az?". Na ezt az erzest nem kell bemutatnom azoknak, akiknek volt mar istenigazabol begyulladva a gyokeruk. Csillagokat lattam, viz levert, sziv szapora lett, gondoloatok nem igen tamadtak a fejemben, pillanatok alatt visszacsusztam az evolucios letran es egy kivert vadallatnak ereztem magam.
    Szoval belekapaszkodott, nyogdecselt ott a ficko is, meg en is, majd sikerult neki. "Csont nelkul" kihuzta. Nemhiaba volt hire megboldogultnak, gratula igy utolag is (akkor azt hittem, kezet csokolok neki). Szoval masik oldalt nem volt gebasz ennyire, ott azota is kicsit faj, tompan a fogam, mert nem igazan fernek el, de most jott el az ideje, megelegeltem es honap vegere kaptam idopontot, kihuzatom. Lehet mindket bolcsessegemet. Alul iny alatt vannak, es az elottuk levo fogaknak tamaszkodnak, veluk meg lesz gaz...

Viszont most uj orvos van ismet a korzetunkben, legalabbis nekem uj volt maig, de mar egy par eve itt melozik. Volt egy erzekeny fogam, nyaron kiutazas elott megnezettem, akkor azt mondta nem veszes, leecsetelte, es mondta, hogy csak ket het mulva tud leghamarabb vallalni. Ebbol lett fel ev, de tartottam.tole a vegyes velemenyek miatt, meg ugye sztk-s tema, a fene tudja. Meg filoztam, h mi legyen (leginkabb a bolcsessegfog az, ami aggaszt), jott az otlet, csinaltattam panorama rontgent. Maris a laikusnak is lathatova valt, h sima ugy a fogak eltavolitasa, egyszeru gyoker, jo helyen stb. Mivel elotte a dokinak is ez volt a velemnye a nyaron ranezesre, ezert mar teljesen biztos vagyok benne, h nem fog neki gondot okozni, de majd megirom.
    Jott a tomes napja, azaz tegnap. Be voltam xarva kicsit, de tudtam, ezzel magamnak teszek jot. Csak hat a regi emlekek. Majd mikor beultem a dokinenihez, olyan megnyugvas toltott el, hirtelen nem voltam ideges. Nem tuzottan, de kedves volt es mar nem azt ereztem, mint mikor kis koromban a ugyanott a szekbe ultem. Kerdezte, szeretnek-e erzestelenitot, de nem ajanlja, mert kis furas lesz csak. Itt kicsit aggodtam, majd a szemebe neztem ismset, es elfogadtam a tanacsat. Aztan mar kesz is voltunk. En ugy meglepodtem... hihetetlennel tunt, hogy lehetseges. Jol ereztem magam, foleg mert kis kozsegunknek ilyen remek kis fogidokija van. Imadom ezt a helyet, orulok, hogy itt vettem kecot es itt elek.

Új hozzászólás Aktív témák