Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Candy

tag

LOGOUT blog

válasz hcl #8 üzenetére

A ventis történetet valami driverezős történetnek tudtam be a proxmox okán, annyira nem foglalkoztam vele, mert a szerver nem olyan helyen van, ahol különösebben hallanám. Egyébként nyilván nagy előny laptop esetében a beépített UPS+kijelző kombó, hátránya viszont, hogy mindent USB-n keresztül kell ráaggatni. Egyébként a modern intelek idle-ben általában elég keveset esznek és nagyjából osztályfüggetlen az étvágy, ugyanúgy 5-7 wattot eszik idle a 12th gen i3 is, mint az az i7. Amd esetében CCD mennyiségtől függ, viszont ott vagy az ár, vagy az idle fogyasztás alapból gátló tényező.

Egyébként a 40 watt asztali gépeknél valami okból kifolyólag hard limit, ami alá sajnos nem nagyon lehet bemenni, még undervolttal, vagy egyebekkel sem, ugyanakkor ha elkezdem kiszervezni a VM-eket a gépből és mindent kiteszek valami ARM csodára, akkor a végén ismét elérem a kábé negyven wattot. Tough luck, szerintem örülni lehet annak, hogy a gép a jelen kiépítésben ennyit vesz föl konnektorból. Egyébként egy 180-200 wattos platinum táp feltehetően csökkentené ezt, csak azokkal ott a gond, hogy mindegyik szabványon kívüli SFF csoda, így elég sokat kéne mókolni azzal, hogy hagyományos ATX lapot hajtsanak.

Új hozzászólás Aktív témák