Hirdetés
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
érdekes kérdés lenne ez is hogy ki mire használja a tárhelyet... én pl nem nézek filmeket, szval ez is kiesik mint helyfoglaló. a háztartásban kettő, felhasználói értelemben vett komputer van, két laptop, ezen kívül egy PCEngines APU2 ami a routerem. többre nagyon igény sincs.
ami a havi rezsit illeti: érdemes utánaszámolni, hogy mi van ha nem home szerver van 7/24 hanem egy VPS. ha már benne van két rozsdapörgettyű, akkor lehet a VPS nyer

-
-
Na ja, akinek 10TB kell
Nekem pl, nem kell. Kifejezetten nem szokott sok adatom lenni, az egész életem elfér 4TB-n a virtuálgépekkel, 90-es évek óta felgyűlt adattal együtt. (2x4TB van tükörben a NAS+ virtuálhostban. A home szerverben 128GB SSD. Sokáig a tarcsigépben 16GB SSD volt, bagóért, meg egy Debian azon is jól elvan.) -
dew28
aktív tag
Egyébként a 40 watt asztali gépeknél valami okból kifolyólag hard limit, ami alá sajnos nem nagyon lehet bemenni, még undervolttal, vagy egyebekkel sem, ugyanakkor ha elkezdem kiszervezni a VM-eket a gépből és mindent kiteszek valami ARM csodára, akkor a végén ismét elérem a kábé negyven wattot.
Regen volt vagy 6db rpi4-em, de aztan mindig belefutottam a limitacioiba, ugyhogy mas megoldas utan neztem, aminek kovetkezteben most 1db HP EliteDesk 800 G3 (i5-6500T) viszi az osszes szukseges szolgaltatast dockerben (a teljesseg igenye nelkul: radarr, sonarr, ombi, octoprint, unifi-controller, traccar, node-red, influx, grafana, adguardhome, immich, mqtt, nginx, magicmirror), az ido nagyreszeben 14-19w kozotti fogyasztassal, de ha kell a teljesitmeny, akkor van benne plusz boven.
illetve 1db HP ProDesk 600 G3 (i5-7500T) dedikalt plex szerver hasonlo fogyasztasi adatokkal.
hozzateszem, van a rackben egy qnap nas, az tud kajalni, de mivel minden szigetuzemben megy napelemrol, igy annyira nem izgat![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
"Egyébként nyilván nagy előny laptop esetében a beépített UPS+kijelző kombó, hátránya viszont, hogy mindent USB-n keresztül kell ráaggatni."
Olyat kell venni, amibe elfér a cucc; sajnos amúgy kikoptak már a DVD meghajtós dolgok, ott a meghajtó helyére is mehetett háttértár, egy T430-ba pl 2 winyó + egy SSD."Egyébként a 40 watt asztali gépeknél valami okból kifolyólag hard limit,"
Chipset is fogyaszt, stb.
Amúgy ja, itt jön be a felhasználás. Nekem nem kell, hogy a NAS és a virtuálhost menjen 0-24, ezért jó a WOL, és mellé egy keveset fogyasztó gateway gép, ami viszont mehet 0-24, és ezen elvannak a publikus szolgáltatások is, a Nextcloud, Guacamole, SSH, stb. meg egy PXE szerver a belső hálóra. -
Laptoppal home szerverként van pár évnyi tapasztalat, semmi baja nincs, ha folyamat megy. (T410 volt egy ideig a home szerver. És van UPS is beépítve
)
Az i7-el tényleg az a gond, hogy sokat eszik; laptop akkor jó ilyenre, ha lényeges a fogyasztás. A ventid meg tuti más miatt ment folyamatosan. (Az itthoni monitoring loggolja a ventifordulatot is, általában állt.)
Nyilván valami olcsóbb dolgot érdemes erre befogni, persze ez mind felhasználási terület kérdése.A WOL akkor jó, ha van valamid, ami folyamat megy, és onnan tudod ébreszteni azt, ami éppen kell. (Pláne ha akkor kell, amikor nem vagy otthon.)
A 40W szerintem határeset, én pl. nem járatnám folyamatosan, de ha neked belefér, akkor simán jó
Amúgy cikknek tényleg jó lenne egy ilyen iromány egyben. Én már vagy másfél éve nekiálltam, csak nem halad

Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Könyvajánló
- Villanyszerelés
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Bestbuy játékok
- Rogyásig pakolható a Cooler Master Cosmos szériás csúcsháza
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Pro 7 16IAX10 Intel Core Ultra 9 275HX/RTX 5070 Ti/64GB RAM/1TB SSD eladó BONTATLAN!!!
- Lenovo Legion 9 18IAX10 Intel Core Ultra 9 275HX/RTX 5080/64GB RAM/2TB SSD eladó BONTATLAN!!!!!!
- AMD Ryzen 5600X/Radeon RX 6800 16GB/32GB DDR RAM/1TB SSD konfig eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 182 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i9-14900HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Mac Mini M1 16GB 256GB + Hagibis Dock + Fekete hordtáska
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 11700 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060 Ti OC 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Én meg nem is igazán tárolok filmet, max. amit magam csináltam, az meg nagyrészt fhd.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)