- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cypresss
senior tag
válasz
djfules #10645 üzenetére
Látom már használod, de azért néhány dolog:
1. Azok a chartok és adatok (isec, ADF, VOR, ILS, pálya, stb) vannak benne, ami a Navigraph AIRAC-ban. Mert ezzel kell frissíteni az EFB-t, hogy up to date legyél.
2. Én minkettőt használom, mivel sok olyan reptérre repülök, ami a Navigraph AIRAC-ban nincs benne, vagy az eljárások nem teljesek. E tekintetben sokkal jobb a Jeppi (jelenleg 8610 reptérrel), de egy haladó szimulátorosnak bőven elég az ami az EFB-ben van.
3. Nem tudom hogy akarod használni, de szerintem a legjobb külön gépen (laptop, vagy tablet), hálózatban, moving mappet folyamatosan használva.
4. A Metar lekérést és a taxiútvonal tervezést remélem már kipróbáltad. Nagyon jó és hasznos mindkettő.
5. Már hogyne volna hasonló [link] ráadásul nagyon komoly - valós - adatbázissal. -
Korcsii
őstag
válasz
djfules #10645 üzenetére
Nekem volt szerencsém mind a háromhoz (btw az AivlaSoft EFB-ből van próbaverzió, én is azt néztem, egy próbát szerintem megér).
Jeppview
Brutális, a maga nemében szerintem az egyik legjobb - csak mondjuk nem FS-hzez készült. Ami jó, mert teljesen valós (elvégre ezt használják a "nagyok" is). De egy földi halandó számára szinte elérhetetlen.Navigraph nDAC
Jeppview kicsiben. Na jó, nem teljesen. Vagyis inkább egyáltalán nem. Például útvonalat nem nagyon lehet benne tervezni - persze elérhetőek a térképek, de nincs olyan grafikus tervező része, mint a Jeppview-nek. Szóval inkább csak chartok megjelenítésére jó. Ami még annyira nem tetszik benne, hogy minden reptérhez külön le kell tölteni a chart-okat, és minden egyes letöltés kreditbe kerül. Ha frissíteni szeretnénk a térképeket, az is kredit. No meg nem jeppensen formátumúak a chartok.AivlaSoft EFB
Hát, 2x használtam a próbaidőszak alatt, túl sokra nem emlékszek belőle (de legalább van próbaverzió, te is kipróbálhatond). Viszont ez kifejezetten FS-re készült, és rengeteg funkció van benne. Mondjuk az ára is viszonylag magas. De cserében utána nem kell többet fizetnünk (fixme) - ha frissítjük a repülők AIRAC-ját navigraph-on keresztül, akkor ugyan úgy frissíthetjük ezt is, további költség nélkül. Ha jól emlékszek, a szó szoros értelmében vett chart-ok nincsenek benne, helyette a jeppview-hez hasonlóan jelennek meg a navigációs pontok, útvonalak, és ha jól emlékszem, a SID/STAR útvonalak is (csak másik fülön, vagy hogy). Nagyjából jepview szerűen leht útvonalat is tervezni benne, meg van egy rakás további funkciója is, ami kompaktabbá teszi, és egész repülés alatt segítséget nyúlt. Szerintem egy próbát megér - bár árára tekintettel egyelőre nem ruháztam be rá, de később még visszatérek erre a témára úgy érzem.
ui: privi ment vissza
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest