Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cypresss
senior tag
válasz
djfules
üzenetére
Látom már használod, de azért néhány dolog:
1. Azok a chartok és adatok (isec, ADF, VOR, ILS, pálya, stb) vannak benne, ami a Navigraph AIRAC-ban. Mert ezzel kell frissíteni az EFB-t, hogy up to date legyél.

2. Én minkettőt használom, mivel sok olyan reptérre repülök, ami a Navigraph AIRAC-ban nincs benne, vagy az eljárások nem teljesek. E tekintetben sokkal jobb a Jeppi (jelenleg 8610 reptérrel), de egy haladó szimulátorosnak bőven elég az ami az EFB-ben van.
3. Nem tudom hogy akarod használni, de szerintem a legjobb külön gépen (laptop, vagy tablet), hálózatban, moving mappet folyamatosan használva.
4. A Metar lekérést és a taxiútvonal tervezést remélem már kipróbáltad. Nagyon jó és hasznos mindkettő.
5. Már hogyne volna hasonló [link] ráadásul nagyon komoly - valós - adatbázissal. -
Korcsii
őstag
válasz
djfules
üzenetére
Nekem volt szerencsém mind a háromhoz (btw az AivlaSoft EFB-ből van próbaverzió, én is azt néztem, egy próbát szerintem megér).
Jeppview
Brutális, a maga nemében szerintem az egyik legjobb - csak mondjuk nem FS-hzez készült. Ami jó, mert teljesen valós (elvégre ezt használják a "nagyok" is). De egy földi halandó számára szinte elérhetetlen.Navigraph nDAC
Jeppview kicsiben. Na jó, nem teljesen. Vagyis inkább egyáltalán nem. Például útvonalat nem nagyon lehet benne tervezni - persze elérhetőek a térképek, de nincs olyan grafikus tervező része, mint a Jeppview-nek. Szóval inkább csak chartok megjelenítésére jó. Ami még annyira nem tetszik benne, hogy minden reptérhez külön le kell tölteni a chart-okat, és minden egyes letöltés kreditbe kerül. Ha frissíteni szeretnénk a térképeket, az is kredit. No meg nem jeppensen formátumúak a chartok.
AivlaSoft EFB
Hát, 2x használtam a próbaidőszak alatt, túl sokra nem emlékszek belőle (de legalább van próbaverzió, te is kipróbálhatond
). Viszont ez kifejezetten FS-re készült, és rengeteg funkció van benne. Mondjuk az ára is viszonylag magas. De cserében utána nem kell többet fizetnünk (fixme) - ha frissítjük a repülők AIRAC-ját navigraph-on keresztül, akkor ugyan úgy frissíthetjük ezt is, további költség nélkül. Ha jól emlékszek, a szó szoros értelmében vett chart-ok nincsenek benne, helyette a jeppview-hez hasonlóan jelennek meg a navigációs pontok, útvonalak, és ha jól emlékszem, a SID/STAR útvonalak is (csak másik fülön, vagy hogy). Nagyjából jepview szerűen leht útvonalat is tervezni benne, meg van egy rakás további funkciója is, ami kompaktabbá teszi, és egész repülés alatt segítséget nyúlt. Szerintem egy próbát megér - bár árára tekintettel egyelőre nem ruháztam be rá, de később még visszatérek erre a témára úgy érzem. 
ui: privi ment vissza
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Gyúrósok ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- LEGO klub
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 26
- További aktív témák...
- Dell Precision 7670 FHD+ / i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB Pro tervező
- Újszerű Samsung Galaxy Fold 5 - 5G - 12Gb/512GB -(2026 Augusztusig Garis)+S-pen tok ceruzával
- WD Black SN850X 8TB
- Corsair VENGEANCE LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz
- Magyarországon elsőként: ÖRÖK GARANCIÁS iPhone kijelzőcsere
- Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Cream Karcmentes állapot 8GB RAM 6 hónap garancia
- Lenovo Thinkpad E595 Ryzen 5 3500U, Radeon Vega 8, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, gar
- Alkalmi vétel! HP Omen 17! I7 12700H / RTX 3070Ti 8GB / 1TB Nvme SSD / 16GB DDR5 !
- iPhone 15 Plus 256GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest