Hirdetés
- Egy korszak vége
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz Balcsix #41033 üzenetére
Ha elolvasod a linkelt leírást, akkor láthatod, hogy SSD-knél a kondíció esése mit jelent + pl. a HDS (ha azzal nézted) is írja melyik attribútum alapján számolja (példa), azaz nem feltétlen hibát, meg nem az olvasási/írási sebesség degradálódását, sőt normál esetben csak a használattól, írásmennyiségtől függően egy természetes csökkentést, elhasználódást. De ott is aggódni majd akkor kell, ha 0-hoz közelít, vagy eléri azt, sőt akkor sem feltétlen, akár még utána is működhet az SSD. + Azt mire elérné, addigra vsz úgyis lejár a gyártói garancia, újat veszel helyette, stb. Meg ha esetleg tönkre akar menni egyéb okból (pl. vezérlő), akkor úgyis tönkre fog, pont ezért felesleges az írásmennyiségen és a kondíción rugózni, pláne ha eleve közelében sincsenek a kritikus értékeknek...
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz Balcsix #38845 üzenetére
Igen, ebben igazad van. Ha nem bootol a Windows, akkor szívás, elemeltávolítás segíthet csak. De tedd fel magadnak a kérdésd, hogy hányszor fordulna ez elő? Mert szerintem nem valami sűrűn. Én a helyedben mindenképp bekapcsolnám, már csak a kíváncsiság kedvéért is, hogy mennyivel gyorsítja a bootot.
-
Frawly
veterán
válasz Balcsix #38843 üzenetére
Mindkettőt rosszul értelmezed. A Windows-féle Fast Boot játszik akkor is, ha áramtalanítod a gépet, mivel a hibernációs részét a lemezre írja.
Az Ultra Fast Bootnál meg nem csak akkor tudsz belépni az UEFI-be, ha eltávolítod az elemet. Ott írja a screenshoton, a vége felé, hogy be tudsz lépni az UEFI-be úgy is, ha a Windows alatt kattintasz a Restart to UEFI opcióra. Ennél az Ultra Fast Bootnál az a megkötés, hogy min. Windows 8.0, 8.1, 10 kell hozzá, Win7 alatt és attól korábbi Windowsokon nem működik.
-
Frawly
veterán
válasz Balcsix #38838 üzenetére
Most összezavarlak, mert én másmilyen választ adok. Az UEFI BIOS-ban be lehet kapcsolni a Fast Bootot. Ilyen Ultra Fast Bootról nem hallottam még, tudni kéne milyen lap, hogy a kézikönyvében meg lehessen nézni, hogy az micsoda, mit csinál.
Ezektől teljesen különbözik a Windows alatt létező Fast Boot, ami félhibernációba teszi le a gépet leállításkor, hogy következő bootkor ebből éleszt. Ez alapból be is van kapcsolva, csak akkor érdemes kikapcsolni, ha többféle OS-t használsz dual/multi bootban.
-
félisten
válasz Balcsix #38834 üzenetére
A teszt és a józan ész szerint keveset sem.
Arról nem is beszélve, hogy ez a remek funkció csak azután működik, miután maga a kezelőprogram is elindult, tehát a rendszerinduláskor még csak a jövő muzsikája.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Laccoss
addikt
-
Frawly
veterán
válasz Balcsix #38814 üzenetére
Jó lesz az így, hogy lóg az SSD a kábelen. Semmi baja nem lesz, pár gramm az egész. Ez nem HDD, hogy sínben kell lennie, meg szigorúan vízszintben, hogy ne rezonáljon, miközben pörög.
Ez inkább esztétikai kérdés, ha a szemed, ízlésed zavarja, hogy csak lóg a kábelen, csavarozd oda egy hagyományos HDD sín egyik oldalába, akár egy darab csavar is megtartja, az SSD másik oldala meg megint meredni fog a levegőbe, de így legalább vízszintesen rögzítve lesz valahová, nem csak úgy lefelé lóg az egész a semmibe. Vagy amit itt írtad, hogy ilyen kétoldalasan ragadó szalaggal rögzíted valamihez. Vagy rendelsz a házadhoz 3,5-5,25 colos átalakítót/sínt. Nem is az SSD-től függ, hanem háza válogatja, hogy utóbbiból milyen kell egy 2,5 colos SSD-hez.
-
félisten
válasz Balcsix #38814 üzenetére
SZERINTEM, ha stabil az adat/tápkábel csatlakozása, és helyileg nem zavar be, akkor nyugodtam maradhat lógva. Nekem évekig ment így, aztán egyszerűn a lelki esztétikai érzékemet zavarta, és vettem 280 forintért 2,5-3,5" kereteket, és rögzítettem az SSD-ket.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest