Aktív témák

• Sipi

addikt

Uff, most már én is pennát ragadok...

Plíz, ne keverjétek egy kalap alá az összes keresztény vallást! Történelmi tény, hogy a katolikus látható egyház rengeteg olyan dolgot követett el, ami szöges ellentéte saját tanításainak, a Bibliának.

Erre válaszul létrejött a reformáció (amit ugyancsak nem egészen bibliai módszerekkel próbáltak meg eltüntetni).

A református egyház - és szerintem is:)). Sőt, alapelv, hogy időnként (állandóan?) meg kell újulni, hiszen lehetetlen, hogy tökéletes dolgot alkossunk.

Mindezzel csak azt szerettem ''vóna'' mondani (DEN, Neked is, hátha egyszer lesznek jobb tapasztalataid is:)), hogy a keresztény gondolkodás nem alapjaiban elhibázott hülyeség. Nem azonos az egyház, ahogy mi ismerjük (pápa, arany, csillogás, füst) az emberek gyülekezete által alkotott közösséggel. Pedig mindkettő egyház, többnyire fedik is egymást. Kivételek persze itt is vannak. De lehet törekedni a hibák kijavítására! (Hű, ez kissé antimagyar lett!)

(Egyébként alapvetően racionális vagyok. Most azonban meglepődve látom, tapasztalom, hogy a református egyház által vallott dolgok, s így természetesen a keresztény eszmék is milyen közel állnak a mai racionális világképünkhöz!)

Uff, én szóltam.

Sipi

Aktív témák

Hirdetés