Új hozzászólás Aktív témák

• Apollo17hu

őstag

válasz alpihun #210 üzenetére

Szia!

Ha erősödni szeretnél, akkor próbálj olyan gyakorlatokat találni, amiből egy sorozatban 6-8 db-nál nem tudsz többet végezni. Ha 20-30-akat csinálsz pl. fekvőtámaszból, azzal minimálisan erősödsz ugyan, de inkább erőnlétre fog menni.

Szerintem az első pár lépést csak próbálgatás szintjén csináld végig 1 hét alatt, hogy valóban képes vagy-e ezeket szabályosan végezni. Ha a falnak támaszkodva kimegy 80 fekvő, felesleges ezen a lépésen rugózni...

A guggolásnál pedig vedd figyelembe, hogy a szabályos gyakorlatvégzéshez megfelelő anatómiai adottságok is kellenek. Nekem pl. túl hosszú a combcsontom, ezért már sima guggolásnál leérkezéskor sarok helyett seggreülnék, mivel túlságosan hátra kerül a súlypontom. 10 kg-os tárcsát kézbevéve, magam elé kinyújtva tudom csak úgy csinálni a gyakorlatot, hogy a sarkaim végig lenn maradjanak. (Egyébként az izomerő megvan, simán mennek a féllábas guggolások, csak szabálytalanul, mert a sarkam képtelen vagyok a földön tartani. És ez nem nyújtás-lazítás probléma...)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés