- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Imilenni: Egy kis depi (szösszenet inkább), remélem elfér itt :) 3#
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
1. nem láttam a telepítőt, de a doksi szerint lehet beállítani rootot.
Amikor telepíti a csomagokat, akkor közben lehet megcsinálni. Lehet ezt kihagyni?2. Azért ne álljunk már be winre.
Akkor megyek bsd-zni. Egyébként nálam gnome 3 olyan 1 hetet bírt anno, mikor bekerült valami fedora tizenakárhányban. Azóba maté van.
-
Véreshurka
senior tag
Hálás köszönet a vlaszokért!
1. Bár még csak kezdő felhasználó vagyok, de szerintem elérhető a root user is, csak gondolom terminalból kell engedélyezni. Hogy őszinte legyek nem próbáltam ki a parancsot és vissza is tértem 31-re, de biztos valaki jobban hozzáértő meg tudja majd válaszolni. Egyébként azért is hiányoltam telepítés közben a root jelszó megadását, mert ami alapján telepítettem múltkor a fedorát a Raspi-ra, akkor ott volt a lépések között, hogy adjunk meg egy root jelszót és ki is emelte a cikk író, hogy ezért is szereti a fedorát, mert itt még meg maradt a root jelszó.
2. Sajnos így egy kicsit nehezebb a kezdők élete ha leírások alapján próbál evickélni GUI-s beállítások között, lehet ezért nem is volt szimpatikus a gnome. Meg azért sem mert az istennek nem találtam arra lehetőséget, hogy ne 2 tálcám legyen (alul, fölül, szeretem ha csak 1 van, de nem tudtam megoldani, hogy ha több programot indítok akkor azok megjelenjenek a felső tálcán), a utilities mappát nem tudtam megszüntetni, hogy tényleg minden program egy helyen legyen (az activities több pöttyös menüjében), illetve furcsállom, hogy a gnome tweak tools-t +ban telepíteni kell, de igazából az sem hozott olyan bődületesen sok beállítási lehetőséget
(olyan sok helyet és erőforrást fogyasztana?).
3. Ez alapján próbáltam a VNC-t beállítani. Ebből én arra következtettem, hogy amikor írja, hogy: "It is possible that remote desktop support was not installed by default. If it has been installed, a Remote Desktop option will be available in the desktop System->Preferences menu. Another useful way to check whether this package is installed is to run the following command from a terminal window (Applications->System Tools->Terminal):
rpm -q vino
. És mivel itt a parancsra nekem kiadta, hogy melyik vino verzió van fennt (remélem jól gondolom, hogy ezt jelenti a parancs kimenete) arra következtettem, hogy a "Screen Sharing" engedélyezése a vino-hoz kapcsolódik. Nem jól gondoltam? A titkosítás kikapcsolását én is olvastam, de hogy őszinte legyek jobban örülnék olyan módszernek aminél nem kell kikapcsolni, illetve most nincs előttem a menü, de 2 lehetőségem volt: 1: ami be volt jelölve, B: password beírása. Na most a password nem volt kitöltve, más titkosításra utaló dolgot nem találtam, illetve azt is furcsállottam, hogy csak max. 8 karaktert tudtam beírni jelszónak. Ha esetleg konfigurációs beállítás alatt a beépítettre gondolsz (amit most nem tudok, hogy a vino vagy a gnome-é), akkor azt én a settings --> sharing alatt találtam meg, de elég karcsúak voltak a lehetőségek.3.a. Ha nem a beépített VNC, akkor milyen progival tudnám távolról elérni a gépet, mint az RDP win alatt?
4. Igazából csak az érdekelne, hogy nem gond-e a Cinnamon használata Fedora alatt, vagy tök mindegy milyen desktop-al nyomulok, hiszen a motorháztető alatt ugyanaz van. Linux Mint-el kezdtem az ismerkedésemet, és megszoktam a Cinnamont, meg ott már elég jól kiismerem magam, nincs activities, csak a programcsoportok, ha megnyitok több programot nem lesznek egymás fölött a tálcán úgy, hogy a nem használtat nem érem el újra, illetve még nehezen tudok elszakadni a win-es dolgoktól
Bár kipróbáltam az LXDE-t, de ott azért már voltak gondok nálam, pl. feltelepítettem a vino-t, de nem találtam meg sehol. Sem a programok között, sem a beállítások között.
Elnézést a hosszú hsz. miatt!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Sportokra tervezve, prémium dizájnnal
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3532, 93% Akkumulátor
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3336
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest