Hirdetés
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
az mdmonitor, a livesys és a livesys late kikapcsolásával a boot idő nem csökkent...
Viszont a memória felhasználás igen! Alapból 10-12%-on volt, netezéskor ~16-20% között (programok, cache-t nem néztem).
Most Chrome fut, és 8%-on van (+4% cache)systemd-analyze
Startup finished in 1979ms (kernel) + 2137ms (userspace) = 4117ms
Gondolom a kernel tovább gyógyítható lenne, de kernelt forgatni nics húzásom, túl sok a hibalehetőség a tudásomhoz képest. Userspace faragható, mert pl. Fstab-al mountolom a win partíciókat, mert amúgy az a retek Nautilus megjeleníti, mint egy pendrive-ot, arra meg nincs szükség, hogy a gyerek pl. ott kavarjon.
Onnan ki lehet kapcsolni amúgy? Mert akkor a fene csatolná fel, évente 1× ha kell linux alól ott buherálni.
Blame:
709ms udev-settle.service
502ms mnt-Minden.mount
351ms akmods.service
258ms systemd-binfmt.service
205ms NetworkManager.service
185ms fedora-storage-init.service
172ms proc-sys-fs-binfmt_misc.mount
166ms udev-trigger.service
133ms systemd-logind.service
121ms dbus.service
118ms systemd-readahead-replay.service
107ms mcelog.service
102ms systemd-readahead-collect.serviceaz udev-settle az nemtommi. Azt találtam, h az eszközök indulására vár...
A mnt-minden.mount az adat HDD csatolása, akmods az kell, systemd nemtudommi, de ha system akkor gyanús
NV managert nem lőném le, storage-initről is van hol azt írják kikapcs... de nem piszkálom, nem tudom mi az.
mcelog megint passz...
SELinux kikapcsolást is írják, h gyorsít, de van értelme? auditd.service failed amúgy, ez az?

Így jobb:
systemd-analyze
Startup finished in 1976ms (kernel) + 2009ms (userspace) = 3986ms
-
Új hozzászólás Aktív témák
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- Energiaital topic
- Spórolós topik
- Automata kávégépek
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Interactive Brokers társalgó
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- iPhone 14 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
NV managert nem lőném le, storage-initről is van hol azt írják kikapcs... de nem piszkálom, nem tudom mi az.