- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vhw
addikt
Ezen a pótkocsin mire szolgálna a hátsó kivezetés?
A leírásban ez szerepel: "This can load into your machine from Koegel your fertilizer and seed"Ezzel amolyan ad hoc "chaser bin" feladatot láthat el aratásnál?
-
vhw
addikt
Na most az a vicc, hogy fát már vághatunk majd... (amire kész stand-alone szimulátort lehetne építeni)
De hogy egy Farming/Landwirtschafts simulatorban összesen-vissza van 6 fajta növény... közben ilyen egzotikumok, mint a szőlő, oliva bogyó (hogy a Gregoire-nál maradjunk) de lehetne sorolni... - az mind máig kimarad. -
vhw
addikt
válasz
Farming domi #8204 üzenetére
Jó linket?
Ez jó? -
vhw
addikt
válasz
n0tr3adY81 #8165 üzenetére
Hát szépnek szép (amennyire ezen a vacak pixeles twitch streamen lehet látni).
Aki most csöppene bele a trakotorozásba, annak persze ez ajánlható, de akinek már ott van a '13 (adott esetben szétmodolva, tesztelt működő megszokott gépparkkal/térképekkel) annak nem feltétlen "éri meg" váltani. Úgy tűnt funkcionalitásban ugyanott van, mint az előd.Részemről majd valami komoly steam akcióban... egyszercsak...
-
vhw
addikt
válasz
n0tr3adY81 #8160 üzenetére
Szép... bár egy rakás "felesleges" papír...
Egy-két matrica ok, a kis siku traki tetszene, kulcstartó rendben... de a többi...Egyébként ami a játékot illeti... nem tervezem, hogy rohanok érte, akár a dobozosért akár steam-en.
Majd ha már lesz pár visszajelezés, hogy a játék több/részletesebb, mint csupán az eddig látható eye-candy... Addig marad a jó kis '13. -
vhw
addikt
válasz
n0tr3adY81 #8155 üzenetére
Nem tudom mi az előnyösebb manapság...
A mindentől független dobozos/lemezes verzió, ami ott van, kézzel fogható, nem kell hozzá net egyáltalán.
Vagy a steames, ami szépen frissíti magát, bárhol/bármikor letölthető (amennyiben van net)...Tekintve, hogy lassan jön a karácsony... valószínűleg steamen is be lehet húzni olcsóbban...
Kissé érthetetlen, hogy miért drágább a digitálisan elérhető verziótól (amihez még egy lemezt se, még egy tokot sem kell kiönteni, nem kell raktározni, szállítani, leltározni... stb.) a fizikai dobozos kiadás...
És nem is olyan jelentéktelen a különbség... -
vhw
addikt
válasz
ObiGabi #8143 üzenetére
Volt nekem is egy eset, amikor kifejezetten vártam/néztem mikor jön a tejes autó.
Kellett volna a zseton, de azt hiszem több mint egy egész nap kimaradt - de aztán egyszercsak megjött és a szokásos ütemben járt ezután; reggel/késő délután (sőt egyre gyanúsabb, hogy mostanában már napi 3 alkalommal is jön, de még tudatosan nem ellenőriztem le. -
-
vhw
addikt
válasz
n0tr3adY81 #8064 üzenetére
Hát akkor ez így elég túró...
Az eyecandy az megy, de hogy "szimulátorosabb" legyen, az már megerőltető?
Igen fontos, hogy poroljon a kerék meg lemoshassak pár sár textúrát a gépről, miközben az egész határ kihalt... még egy madarat se látni... Legalább a szántásra rárepülne pár...
Ha a játékosnál megoldott a bérelt munkaerő "animálása", akkor mibe kerülne, hogy néha 1-1 traktor feltűnjön a távolban valami munkát végezve...Netán építeni? Megválaszthassam hova akarok silót építeni, karámot... Tényleg apróságok... de ne kelljen már mindenféle kétes minőségű modot tesztelgetni, hogy ilyen egyszerű funkciók elérhetőek legyenek.
Ja, és a lényeg: raklapokkal/bálákkal mi lesz?
Megoldható ez az embert próbáló feladat? -
vhw
addikt
válasz
n0tr3adY81 #8062 üzenetére
Ezeken kívül van már valami részletesebb hír mennyivel lett "több" a játék?
Részletesebb, változatosabb, kidolgozottabb feladatok?
Több állat, növény?
Netán évszakok?
A térképen mozgó, dolgozó npc-k (játékostól független)?Remélem nem csak egy grafikai ráncfelvarrás + favágásról fog szólni az új játék.
-
vhw
addikt
válasz
HajduBojler #8014 üzenetére
A tárolónak van egy minimum kapacitása, ha azt elérted, akkor tudod letakarni (F1 - bal fent kiírja a billentyűparancsot rá).
Ha kész a szilázs, akkor eltűnik róla magától a fólia. -
vhw
addikt
válasz
luise178 #7959 üzenetére
És valóban működő?
(Én eddig egy traktor modban találkoztam olyannal, hogy volt kép a tükörben, irányváltásra a tükörben is elmozdult a kép, de mindig ugyanaz az előre belőtt kép "forgott" - föld út, zöld mező, itt-ott 1-2 fa - ez mozgott bármerre is mentél - semmitől több, na de mégis
)
-
vhw
addikt
Na most kipróbáltam, hogy gyorsra állítottam a növény-növekedés sebességét, meg 120x gyorsításra az időt és így a kaszálás/széna-betakarítás után kb 1-1,5 nappal később kezdett újra kinőni a fű (bár a menüben a térképen még mindig olyan többnyire barna maradt a kérdéses terület).
Az egyes növekedés-sebesség fokozatok között mekkora a "szorzó"? 2-szeres?
Mert így normál sebességgel kb ~2 napig tartana míg visszanő a fű. Számomra szokatlan az eddigi növekedési ütemekhez képest...
(Furcsa, hogy angol nyelven, fórumokon nem találtam semmi hasonló jellegű "problémát"/észrevételt - egyedül arról volt említés, hogy a véletlen lekultivátorozott füves területen nem nő vissza a fű, csak szántás/újravetés után. És a wiki sem említ ilyen megnövekedett időttartamot - márpedig ez egy hivatalos kiegészítő térkép lenne) -
vhw
addikt
Tesztelgettem azóta kicsit;
Ha csak a zöld füvet rendsodrózom vagy gyűjtöm össze, akkor a levágott fű helyén még látszanak kis fűcsomók, szépen vissza is nő semmi probléma.Ha szénát csinálok, akkor még a széna textúrák között látszanak ezek a kis zöld csomók - de amint a szénát rendsodrózom vagy akár enélkül egyenesen bálázom, akkor ezek teljesen eltűnnek, csak az alap, sík föld marad utána.
Most ez bug vagy feature? Visszanő magától a fű, vagy újra kéne vetni?
(a kb ~15 órával korábban levágott terület még mindig üres - leszámítva pár véletlen fűcsomót) -
vhw
addikt
Mivel most először csináltam szénát, egy kissé nyugtalanító aprósággal találkoztam:
ahol levágtam a füvet (termőföld melletti területen) ott most nagyjából nem nő semmi - itt-ott van néhány fűcsomó. A térképen nagyrészt barnára váltott a kérdéses terület, néhol kék foltokkal.
A "széna-gyártás" jobban kimeríti a földet?
Ezelőtt, ha csak simán zölden begyűjtöttem a füvet néhol már nőtt is vissza... most ez a helyzet szokatlan...
Vagy netán bug? (térkép; Westbridge hills) -
vhw
addikt
válasz
lacibacsi #7927 üzenetére
Ez megvan.
Én arra lennék kíváncsi, hogy miután kikevertem a tápot és beöntöm - mi fog történni azzal a fűvel és szilázzsal, amit korábban (még a táp előtt) öntöttem oda nekik. (a pda mutatja is a mennyiségüket tételesen).
Mivel ha jól értem a játékot, akkor a kevert táp egyedüli táplálékforrása lesz a teheneknek - nem kell már külön tisztán fűvet és/vagy szilázst is adni mellé. Akkor az eddigi mennyiség ott marad talonban? -
vhw
addikt
Elkezdtem a teheneknek TMR-t adni - a kérdés; mi lesz az eddig beborított, készleten lévő fűvel és szilázzsal?
-
vhw
addikt
-
vhw
addikt
válasz
HajduBojler #7908 üzenetére
El lehet, ha megnyitod a "boltot" lesz olyan fül ahol a saját, már meglévő cuccok vannak felsorolva, ott el lehet adni. (mondjuk ha van egy csomó ugyanolyan épületed és te egy konkrétan kiválasztottat akarnál eladni... akkor nem tudom hogy lehet kiválasztani pont azt az egyet...)
xFreex: a föld eladásra megint van egy kényelmes mod (amivel nem kell minden egyes föld közepére elmászni, ahhoz hogy megvedd - PDA felületen lehet venni-eladni, pénzt felvenni...)
-
vhw
addikt
válasz
olivera88 #7874 üzenetére
Jelentősen? Mik lennének ezek, milyen téren fejlődött sokat?
Számomra a pár elérhető videóból úgy tűnik maga a táj, a környezet (a grafika) igen hasonló a 2013-hoz, a gépek tűnnek kicsit részletesebbenk, látni keréknyomokat... a hivatalos promo videóban pár másodpercig szebbnek tűnik, ahogy a földet valóban "megműveli", nem csak húzza maga után a szabvány csíkozást.
Na meg a favágósdiDe ezen felül mi történt még? (csupán ennyi nem igazán indokolná nekem, hogy megvegyem ezt is)
Bővültek-e/részletesebbek lettek-e a földművelésen kívüli tevékenységek? (bővült-e a termeszthető növények száma?)
Kerültek-e be a játékba olyan npc-k amik szintén művelik a földeket, esetleg vadállatok - ezzel életszerűbbé téve a tájat (nem csak a random sétálgató járókelők és a kimérten mozgó autók az utakon emlékeztetnek az "élő környezetre"? -
vhw
addikt
válasz
speedernet #7867 üzenetére
Erről már én is kérdeztem feljebb - ezek szerint ez nem egy olyan egyszerű dolog, amit egy sorban (true - false) át lehet írni valamely fájlban?
(Egyáltalán mi visz rá arra embereket, hogy így csináljanak meg egy modot... könnyebb? célszerűbb?)
-
vhw
addikt
Kipróbáltam a DX 90-et is, nagyon össze van rakva; nyitható minden, külön kapcsolható lámpa, "beépített" homlokrakodó - gombnyomásra eltűntethető, fokozatonként változtatható orrsúly... szépen is néz ki...
De...
Mit és hol kellene átírni (ha lehetséges), hogy a "kamera" ne legyen fixen a traktorhoz rögzítve - úgy értem, ha egyenetlen az út, akkor ne a traktor legyen mozdulatlanul a képernyő közepén, és körülötte a világ mozduljon be, hanem a környezet maradjon fix és a gép kövesse az út egyenetlenségét.
(utána kötöttem egy tartálykocsit, az szépen ugrál le-fel, mikor merre dobja az út, a traktor előtte meg oda van ragasztva a monitor közepére...) -
vhw
addikt
válasz
ObiGabi #7798 üzenetére
Kösz, ezek nem rosszak.
Az Eicher kifejezetten tetszik, kár, hogy olyan... játék traktor - egyszerű tükröződő felületek... kicsit összemocskolhatták volna, vagy lehetne matt.Ami meg a hangot illeti... komolyan nem értem, annyi modnál tapasztaltam már ezt, hogy valami hosszabb távon elviselhetetlen magas zúgást vágnak be alá... ha már annyi időt áldozott rá, hogy összerakja a modellt, figyel a címkékre, még a belső kilométer óra is működik, akkor miért "koronázza" meg valami ocsmány magas frekvenciás monoton zúgással...
Pl. a Titaniumos Kramer KL 600-nak teljesen tűrhető hangja van... miért nem másolja be mondjuk azt, ha nem akar foglalkozni vele olyan szinten.A két Deutz-ot meg kipróbálom, amint hajlandó lesz engedni letölteni az oldal.
-
vhw
addikt
válasz
ObiGabi #7796 üzenetére
Őszintén szólva direkt játszom ilyen régi, "handicap"-es gépekkel. Így, hogy passzoljon látványvilág a kornak megfelelő, kisebb, lassabb, gyengébb eszközöket "kell" összeválogatnom, hogy megmaradjon az egész atmoszféra.
Elsőre nekiestem a játék által kínált többnyire modern gépeknek, és az egész móka átcsapott abba, hogy minél nagyobb, gyorsabb, erősebb eszközöm legyen, amivel sok pénzt keressek a még nagyobb és modernebbekre... Csak rohangáltam egyik földtől a másikig, jóformán csak a bérelt munkaerőt "menedzseltem". Egy idő után beleuntam ebbe.
A kis, öreg gépeknek van egy varázsa, a kisebb kapacitású kombájnok, pótkocsik stb. miatt nem lehet őket úgy magukra hagyni felügyelet nélküli bérmunkásokkal - többet kell valóban "játszani" velük.
És a megjelenésük miatt van egy konkrét "határvonal", ami alapján eldönthetem, hogy mi fér bele és mi nem - így nem kezdem megint a pénzt kergetni.
Mivel a "korral nem haladok" így nem a modernizálásra megy el a pénz, hanem a minél több féle elfoglaltság beindítására, fenntartására, kis ütemű bővítésére.Modern gépeknél valahogy nem tudok magamnak olyan ésszerű "szabályrendszert", amivel indokolhatnám, hogy mi a fenéért használjak 5000-6000 kapacitású pótkocsit, ha van 10 ezres, de akkor már van 20 ezres is... a végén meg megint a nyerges kamionnál kötök ki...
-
vhw
addikt
válasz
ObiGabi #7790 üzenetére
Hm... ha már ilyen teszteléseket végeztél, akkor nem tudnál ajánlani pár traktort a 60-70-es évekből?
Hasonló kaliberű gépeket, mint ami a hivatalos classics DLC-ben vannak. Leginkább valamilyen komolyabb/erősebb fülkés típusok érdekelnének (ha léteztek egyáltalán - az is elég volna ha pár konkrét típust tudnál mondani, aztán túrkálnék ezek alapján). -
vhw
addikt
válasz
seederking #7781 üzenetére
Itt egy kép róla: link
A 'H' ponton kezdesz.
A bálát el is tudod adni a kezdő farmon (legalábbis az alap gyári pályán, meg ezen az amerikain van egy ilyen szalmás bódé - de be se kell ehhez bálázni, simán összegyűjtve is be lehet oda borítani)
-
vhw
addikt
válasz
seederking #7775 üzenetére
A Titanium edition amerikai térképén egész nagy földek vannak, vagy ettől is nagyobb kellene?
-
vhw
addikt
És milyen a járművek "mozgás-kultúrája"?
Gyorsulás? (korábban próbáltam hasonló IFA modokat, de azok a gyorsulások elszomorítóak voltak)
Végsebesség?
"Kamera-pozíció"? (van olyan jármű, aminek mozgását szigorúan követi - minden rázkódással mozog a kép, van amelyiknél ezeket nem, mindig az egér mozgása befolyásolja merre mozdul) -
vhw
addikt
Erre a játékra sosem volt jellemző, hogy a környék "élne"? (vagy a következő 15-ösben?)
Random dobálja fel a föld aukciókat, megveszik kitalált személyek mégis az egész határ tele van üres szántóföldekkel, nincs sehol egy gép ami dolgozna, sehol egy vetés... csak pár menetrendszerűen közlekedő autó az utakon...
Ha már lehet felbérelni dolgozókat, akik el tudják végezni az egyszerű munkákat, akkor semmi akadálya más npc-knek sem... (esetleg ilyen modok léteznek?) -
vhw
addikt
Van valami lényegi különbség a fű és a széna között a játékban? (ami miatt megéri foglalkozni a szénával - a total mixed ratio-s etetésen kívül)?)
Vagy csak annyi, hogy több munka van a szénával és akár be lehet bálázni? -
vhw
addikt
Én a hivatalos honlapról elérhető Merci Unimog-okat használva vettem észre.
Olyan ~2-4 mph különbség. -
vhw
addikt
Mostanában figyeltem fel rá (hogy sok terményt szállítottam); az valami feature lehet, hogy a mezőn, földúton... gyorsabban (magasabb végsebesség) mennek a gépek, mint aszfalton?
-
vhw
addikt
válasz
gnagydani #7039 üzenetére
Kösz.
Hogy ezt miért nem írták le röviden valahova...
Új kérdés;
A Pöttinger Mex 6-ot lehet használni fogadott munkással?
Azt már olvastam valahol, hogy ha pótkocsit kötök utána, akkor nem. De ha üresen megy és én egy másik traktorral kísérem valamilyen pótkocsival, akkor megy magától, illetve "bele céloz"?(ha valakinek lenne valami jól bevált olcsó (~100-150k) mod gépe, amivel lehet kukoricát szecskázni, valamint netán még működne is fogadott munkaerővel megosztaná?)
-
vhw
addikt
Leszedtem a hivatalos honlapról a két Unimog modot (U1200/U1600), annyi a problémám vele, hogy nem tudom változtatni a "platót".
Alapállapotban nincsenek fent az oldalfalak - nem tudok szállítani semmit.
Az "Y"-ra megjelenik a bal felső sarokban a parancs lista alján hogy Current body 3/3 - de nem hajlandó léptetni, végig 3/3 marad, a gomb nyomogatására egy-egy pillanatra felvillan ugyan a jobb alsó sarokban a kapacitás jelző sávnál hogy 0 (0%)... de csak ennyi.Bug? Én vagyok szerencsétlen?
-
vhw
addikt
Kihasznál ez a játék több magot vagy csak egyet? (nem az első, sem az utolsó mai játék lenne...)
Én eddig csak az éjszakai lámpafelkapcsolásnál tapasztaltam kis megakadást... de aki anno sokat játszott a Stalkerrel... észre se veszi -
vhw
addikt
válasz
szildavid90 #6992 üzenetére
Oké, értem.
De mi számít gyenge gépnek? Nekem sincs valami erőművem. -
vhw
addikt
Kösz a válaszokat.
Akkor a multifruit térkép függő is. Igazából elég ha az alap gépekhez (vagy a hivatalos plusz gépekhez) hozzáadja a növényeket. Nem akarom már jobban telemodolni a játékot... egyrészt majd mindegyik mod járműnek van valami kis idegesítő aprósága, másrészt a sokszor "elhanyagolt" ár/értékek miatt úgy érzem számomra felborítja a játék "gazdaságát"... pl 1$-os IFA és társai...A 2.1-es patchet felrakja magától a steam?
-
vhw
addikt
Lehetséges akármilyen bálát közönséges pótkocsin szállítani? (mod nélkül - egyszerűen beleejtve - vagy lecsúszik, kipattan, levegőberepül stb?
)
Vagy mindenképp a bálás trailer kell legalább?Annak idején a Traktor Zetor Simulator 2009-el kezdtem az ilyen jellegű játékokat (egyébként ez valami nagy mod? FS-klón? közösen fejlesztett játék akart volna lenni? meglehetősen hasonlít egymásra a két játék - a neten még sincs sok minden erről a zetoros változatról) de abban szinte képtelenség volt a bálás trailerre erőszakolni a rakományt... ezért tartok ettől a bálásditől itt is... Kényelmesen működik ezen része a játéknak?
Eddig a historical kis kockabálázót használgattam, a hozzávaló gyűjtővel... de elég szaporátlan így.
Valamint... van lehetőség valamilyen egyszerű ("hivatalos"?) moddal több növénytípust berakni a játékba? Ami "frissíti" legalább az eredetileg játékban lévő gépek adatait és "kompatibilissé" teszik őket a fogadásukra - amennyiben azok valóban alkalmasak arra. Avagy bővítik az elérhető gépparkot a megfelelő típusokkal?
(láttam már ilyen-olyan modokat amik egy-egy kérdéses növény szállítására/betakarítására alkalmas eszközt tesznek a játékba, de nincs lehetőség erre átfogóan? hogy ne kelljen például speciális pótkocsira vagy bármilyen gépre vadászni, hogy mondjuk napraforgót vagy káposztát szállítsak/vessek... stb.)
-
vhw
addikt
-
vhw
addikt
Üdv!
Találtam egy egész szép IFA L60 mod packot (szürke-zöld-kék) annyi a gond vele, hogy a bolt udvarán félig "belerakja" a betonba... meg se mozdul magától...
Van rá valami megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54