Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mert_csokis

senior tag

Olvasgattam az előző hsz-eket, na ezért várom már a Far Cry 2 tweak guide-ot. Hogy átlássam, mik azok az grafikai opciók, amik a legjobban zabálják a teljesítményt feleslegesen
    Én próbáltam játszani a beállításokkal
    Az eddigi tapasztalatok: A Dunia engine "fordítva" használja a High Dynamic Range rendering opciót (ez lenne a HDR)
    Ugyanis itt a Bloom látja el ezt a feladatot. A Bloom-ot aktiválva lesz udvara a napfénynek, és ezáltal lesznek úgymond szűrve egyes tárgyak a megvilágítás szempontjából. Bloom van akkor is, ha egy kunyhóba betérve változik a fényviszony, és bentről nézve szinte fehéren vakít a külső terület. A valóságban is létező "fényhez való szem alkalmazkodást" próbálja átültetni több kevesebb sikerrel a játékba
    Elég hangulatos, nem igazán jó kikapcsolni. A HDR-nek nem sok értelme van itt, én ki-be kapcsolgattam, de semmi különbséget nem láttam. Szal önmagában itt a HDR nyugodtan kilőhető
    A másik az Ambient nevű opció. Elviekben Ambient lighting a becsületes neve, és a szórt fény alapú bevilágítás lenne a dolga. Magyarul a normál bevilágítási módszer ugye az, hogy van egy fényforrásunk ami megvilágít egy tárgyat. Legyen az a nap például, és a tárgy pedig legyen egy fa. Egyértelmű, hogy a fa arra felé fog árnyékot vetni ahol a nap nem éri a törzsét
    Az Ambient lényege meg az lenne, hogy minden irányból szórtan kapnák a fényt a tárgyak. Ezzel kikerülve a túlzottan sötét elvágott árnyékokat, hiszen a valóságban a legtöbb esetben mindenhova jut egy kevés fény. Legalábbis, ezt vettem ki ahogy utánaolvasgattam a dolognak
    Szal az Ambient opciót high-ról low-ra téve zéró különbséget láttam megintcsak, hiába próbáltam sasolni, nem sikerült látnom ezt az opciót munka közben. Ez megintcsak sokat jelent sebességben, hiszen akkor az engine már ezzel is kevesebbet számol. Sokkal finomabb lett az egérmozgás nálam mikor low-ra pakoltam
    A harmadik a Post effekt lenne. Ez a Crysis esetében a motion blur (mozgás elmosódás) és depth of field (mélységélesség) effektek voltak
    Az FC 2-ben ez megintcsak semmit nem jelent. Hiszen motion blur tudtommal nincs a játékban, esetleg robbanások közben tudom elképzelni. Depth of field meg minimális, az is csak amikor a fegyvert vállhoz emeljük célzáshoz. Szal lényeg a lényeg, hogy nálam ennek az opciónak sem volt értelme, így ez is low-on landolt
    Egyébként akik esetleg kicsit gyengébb procival rendelkeznek, azok a General Performance opciókkal tudnak játszani. Ez a 3 beállítás ugyanis a cpu-t terheli leginkább, illetve a motor a procival számoltatja ki ezeket
    Ezek a növényzet komplett lemodellezése (Real Tree technology), a tűz és a fizika kiszámolása. Szal itt lehet kicsit karcsúsítani a dolgokat, ha gyengébb lenne a prockó. Gondolok itt régebbi egymagos, vagy kicsit gyengébb X2-es AMD-kre
    Kihangsúlyozom, hogy ezeket DX9 alatt teszteltem. Szal kíváncsi lennék arra, hogy DX10 alatt is ilyen szemmel láthatatlan különbségek lennének-e a fentebb leírt opciók közt
    Ha érdekelne több mindenkit is a dolog, dobhatnátok képeket DX10 alatt
    Ugyanaz a helyszín, csak mondjuk Ambient high - Ambient low shotokkal. Hogy van-e egyáltalán különbség, vagy látszik-e valami...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés