Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: A teljesség igénye
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- sh4d0w: Nyitlocker
- kreténtehén: Első lengyel túra
-
LOGOUT
Noha az első részt a Crysis sorozattal foglalatoskodó CryTek készítette, de mivel ők új kiadó és egyben új megbízatások után nézett, így a jogok a UbiSoftnál maradtak, aki természetesen nem hagyta feledésbe merülni a csapat 2004-es blockbuster-ét, a Far Cry második részének elkészítésével pedig a Splinter Cell, a Rainbow Six, az Assassins Creed, és az egyes Prince of Persia címekért felelős UbiSoft Montreal stúdiót bízták meg, hogy azok új erőt adva a sorozatnak újra felélesszék régi kedvencünket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mert_csokis
senior tag
Olvasgattam az előző hsz-eket, na ezért várom már a Far Cry 2 tweak guide-ot. Hogy átlássam, mik azok az grafikai opciók, amik a legjobban zabálják a teljesítményt feleslegesen
Én próbáltam játszani a beállításokkal
Az eddigi tapasztalatok: A Dunia engine "fordítva" használja a High Dynamic Range rendering opciót (ez lenne a HDR)
Ugyanis itt a Bloom látja el ezt a feladatot. A Bloom-ot aktiválva lesz udvara a napfénynek, és ezáltal lesznek úgymond szűrve egyes tárgyak a megvilágítás szempontjából. Bloom van akkor is, ha egy kunyhóba betérve változik a fényviszony, és bentről nézve szinte fehéren vakít a külső terület. A valóságban is létező "fényhez való szem alkalmazkodást" próbálja átültetni több kevesebb sikerrel a játékba
Elég hangulatos, nem igazán jó kikapcsolni. A HDR-nek nem sok értelme van itt, én ki-be kapcsolgattam, de semmi különbséget nem láttam. Szal önmagában itt a HDR nyugodtan kilőhető
A másik az Ambient nevű opció. Elviekben Ambient lighting a becsületes neve, és a szórt fény alapú bevilágítás lenne a dolga. Magyarul a normál bevilágítási módszer ugye az, hogy van egy fényforrásunk ami megvilágít egy tárgyat. Legyen az a nap például, és a tárgy pedig legyen egy fa. Egyértelmű, hogy a fa arra felé fog árnyékot vetni ahol a nap nem éri a törzsét
Az Ambient lényege meg az lenne, hogy minden irányból szórtan kapnák a fényt a tárgyak. Ezzel kikerülve a túlzottan sötét elvágott árnyékokat, hiszen a valóságban a legtöbb esetben mindenhova jut egy kevés fény. Legalábbis, ezt vettem ki ahogy utánaolvasgattam a dolognak
Szal az Ambient opciót high-ról low-ra téve zéró különbséget láttam megintcsak, hiába próbáltam sasolni, nem sikerült látnom ezt az opciót munka közben. Ez megintcsak sokat jelent sebességben, hiszen akkor az engine már ezzel is kevesebbet számol. Sokkal finomabb lett az egérmozgás nálam mikor low-ra pakoltam
A harmadik a Post effekt lenne. Ez a Crysis esetében a motion blur (mozgás elmosódás) és depth of field (mélységélesség) effektek voltak
Az FC 2-ben ez megintcsak semmit nem jelent. Hiszen motion blur tudtommal nincs a játékban, esetleg robbanások közben tudom elképzelni. Depth of field meg minimális, az is csak amikor a fegyvert vállhoz emeljük célzáshoz. Szal lényeg a lényeg, hogy nálam ennek az opciónak sem volt értelme, így ez is low-on landolt
Egyébként akik esetleg kicsit gyengébb procival rendelkeznek, azok a General Performance opciókkal tudnak játszani. Ez a 3 beállítás ugyanis a cpu-t terheli leginkább, illetve a motor a procival számoltatja ki ezeket
Ezek a növényzet komplett lemodellezése (Real Tree technology), a tűz és a fizika kiszámolása. Szal itt lehet kicsit karcsúsítani a dolgokat, ha gyengébb lenne a prockó. Gondolok itt régebbi egymagos, vagy kicsit gyengébb X2-es AMD-kre
Kihangsúlyozom, hogy ezeket DX9 alatt teszteltem. Szal kíváncsi lennék arra, hogy DX10 alatt is ilyen szemmel láthatatlan különbségek lennének-e a fentebb leírt opciók közt
Ha érdekelne több mindenkit is a dolog, dobhatnátok képeket DX10 alatt
Ugyanaz a helyszín, csak mondjuk Ambient high - Ambient low shotokkal. Hogy van-e egyáltalán különbség, vagy látszik-e valami...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS4 Pro 1TB + DualShock 4 Controller Játékkonzol
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4405, 100% Akksi
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52-es PS4 is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs