- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gregorius
őstag
válasz
dangerzone #2064 üzenetére
Mármint sokfélét? Nem mondanám. 7 féle van. A többségük nem kimondottan húbazz, bár egy-kettő kilóg a mezőnyből. A nuka grenade például a játék egyik legjobban sebző fegyvere. Pici hátrány, hogy az egyik alapanyag a Nuka Cola Quantum, amiből talán ha 100 darab van az egész játékban és nem könnyű ráakadni.
-
Gregorius
őstag
válasz
dangerzone #2058 üzenetére
Amúgy ti az összes fegyverből cipeltek egyet-egyet, vagy csak párat visztek magatokkal?
Ha éppen azt nem tudtam eladni, akkor igenEgyébként meg amit gyakran használok, azt nyilván nem adom el. A fegyverhurcolással nem szokott sok gond lenni, a páncélzatoknak viszont általában rosszabb az érték/súly mutatója, úgyhogy ezekből inkább csak azt érdemes felszedni, amit használsz, és azt is csak javítás céljából. Az útszéli szemét pedig még nehezebb, ezt nem érdemes felszedni (ínségesebb időkre sem: úgyis annyi van belőle, mint a szemét), kivéve ha spéci fegyvereket akarsz belőle csinálni, amitől sokkal jobb lesz. Adott esetben ugyanakkora súlyból így 20-szoros értékű árut lehet csinálni. Ehhez persze az kell, hogy a különböző tervrajzokat összeszedd.
-
Gregorius
őstag
válasz
dangerzone #2054 üzenetére
Gyűjtögesd a cuccokat azoktól, akiket lelősz. Többet fogsz összeszedni, mint amennyit el tudsz adni. Én most tartok olyan 40000 körül, és tetőtől talpig tele vagyok eladhatatlan áruval (+carry weight cheat, hogy ne kelljen állandóan megszakítani a kalandozást százezer mérföldre a legközelebbi bolttól).
-
Gregorius
őstag
válasz
Gergello #1986 üzenetére
Nálam is előfordult hasonló eset. Amikor Raven Rockból jöttem visszafelé, akkor nem tudtam rámenni az autópályára, mert kétpercenként fagyott, ahogy közeledtem. Már korábban is jártam erre, úgyhogy az egyetlen érdemi különbség, amit fel véltem fedezni, hogy Fawkes is velem volt és ő ugye a sziklás terepen az ugrás képességének hiánya miatt nemigen boldogul.
-
Gregorius
őstag
válasz
aborbely #1973 üzenetére
Az egy hülye ribanc (gy.k. a ribanc és a hülye ribanc között az a különbség, hogy a ribanc mindenkivel lefekszik, a hülye ribanc meg csak veled nem). Befizeted magad, odamegy az ágyhoz a hátsó szobában és elalszik (jobb esetben neked háttal).
Esetleg még kommentel is, hogy hagyd békén.
-
-
Gregorius
őstag
Miért szaggat a játék? Egyszerűen nem értem , szvsz elég erős konfigom van , már szinte mindent lejjebb vettem , és ha kint mászkálok 50 fps-em van , de akadozik
Próbáld ki, hogy visszaveszel a texture detailből. Iszonyatosan zabálja a textúramemóriát a kinti terep, és amikor éppen átnyomja a fél memóriát a PCIe buszon, olyankor meg-megakad. -
Gregorius
őstag
Bocs, de tök értelmetlen. Annyi szemetet lehet összeszedni a vadvilágból, hogy nagyjából az első három-négy küldetésig fogsz pénzhiányban szenvedni. Inkább egy carry-weight modot újíts be (bár ahhoz nemigen kell mod, mert megy konzolból is), hogy ne kelljen rendszeresen visszafuvarozni az árut a sarki közértig.
-
Gregorius
őstag
válasz
BigBadPlaYeR #1869 üzenetére
Kijönni ki lehet, csak utána visszamenni nem.
-
Gregorius
őstag
válasz
Tuco Ramirez #1866 üzenetére
A lőszerből sosem lehet elég. Nincs súlya, úgyhogy különösebb hátrány nélkül annyit viszel belőle magaddal, amennyit nem szégyellsz. Ebből az okból kifolyólag bottlecap helyett is használható fizetésre. Ha már kellő mennyiségű súlyos loot van az embernél, akkor érdemes a súlytalan cuccokból (stimpak, radaway, egyéb kemikáliák és természetesen muníció) is bevásárolni, hogy a többletsúlytól megszabaduljunk.
A legtutkóbb fegyverekhez van a legkevesebb lőszer sajna. Pl. a Magnum, a Lincoln's Repeater (.44 round) illetve a Sniper Rifle és a kedvencem: Reservists' Rifle (.308) irdatlan jól sebez irdatlan jó criticallal viszont mainstream weaponnak teljességgel használhatatlan a ritka lőszer miatt. A leggyakoribb lőszer az 5.56 (Assault Rifle) és a .32 (Hunting Rifle) -
Gregorius
őstag
válasz
Messzala #1844 üzenetére
Ez pedig kicsit növeli a kihívásokat, ha már unod magad. Kicsit megszaporodnak az ellenfelek. Pl. ahol eddig 3-4 enclave soldier támadott meg, ott 5-6 lesz+2 deathclaw
Képzelem, milyen lehet, amikor a semmi közepén csak úgy 8 Giant Radscorp vagy Mirelurk ráugrik az emberre... Esetleg bug miatt közvetlenül a föld alól... -
Gregorius
őstag
Áááh, azért csak más egy csöppet a játékélmény 7600GT után egy HD4850-nel
Kicsit nagyon szűkös volt a hely a textúráknak a korábbi 128M-s kártyámon.
-
Gregorius
őstag
válasz
BigBadPlaYeR #1615 üzenetére
Neem, Oblivionban 1-hit killer drain spell volt...
-
Gregorius
őstag
válasz
ScouserHUN #1613 üzenetére
Ha tényleg magasabb szintre mehetnél, akkor több skill-t tudnál kimaximalizálni, egyszóval nem lehetne annyi féle karaktert létrehozni, ergo növeli a játék újrajátszhatóságát.
Tök mindegy. A skilleket ki tudod maxolni level cap ide vagy oda (valahol pár száz oldallal ezelőtt írtam erről egy fejtegetést). Amit nem tudsz csontra kimaxolni, azok a statok (S.P.E.C.I.A.L.) - bár ezek egy-két dialog opciótól eltekintve nem befolyásolják lényegesen a játékmenetet és tárgyakkal lehet boostolni - illetve a perkek. Az újrajátszhatóságról viszont kétségeim vannak figyelembe véve, hogy egy normál végigjátszás is meglehetősen sok repetitív feladatot tartalmaz, ha az ember nem akar fél óra alatt túllenni a fő szálon. -
Gregorius
őstag
-
Gregorius
őstag
válasz
Pitterix #1423 üzenetére
Ha szélsőséges a karmád (nagyon jó vagy nagyon rossz), ezt néhányan külön párbeszédlehetőségekkel honorálják, ami adott helyzetben megkönnyíti a dolgod, vagy új lehetőségek nyílnak meg előtted. Mások viszont az arcodba nyomott fegyverrel adják a tudtodra, hogy nem tetszel nekik. Mindkét lehetőség előfordul mindkét irányban (jó ill. rossz karma esetén is).
-
Gregorius
őstag
válasz
sasa134 #1415 üzenetére
Megatonban? A két nagyobb vendor Moira a Craterside Supplyban és Doc Church nagyjából alatta a földszinten. Esetleg még a helyi facility-kben (etető, itató, stb) lehet kereskedni.
Ezen túl a wastelanden kóboról négy karaván: Crazy Wolfgang, Crow, Doc Hoff és Lucky Harith. Ők is néha időznek kicsit Megaton bejáratánál (nem biztos, hogy mindegyik jár arra). -
Gregorius
őstag
Ejj, Harold hangját nagyon nem találták el. Sem a tónust, sem a játékot.
-
Gregorius
őstag
válasz
sasa134 #1313 üzenetére
Ne engedd közel magadhoz semmilyen esetben sem. Ha nem vett észre, bújj el és kerese valamilyen jó magas helyet, ahonnan "bűntetlenül" tudsz rálőni. (A heti kedvenc sportom a mirelurkvadászat rakétavetővel a völgyhíd tetejéről
) Ha jól emlékszem a Seneca barlangban van egy szikla, ahova fel tudsz mászni és legalább az első kettőt ki tudod végezni onnan. Ha észrevesz, és elkezd feléd rohanni, akkor az arcára célozz. Végszükség esetén a lábára is lőhetsz: ha sikerül ellőnöd, akkor lassabban fog megközelíteni, és több időd lesz arcba lőni.
A melee skillt szerintem felejtsd el. Teljesen haszontalan. Nem csak mirelurk de úgy általában bármi ellen.
-
-
Gregorius
őstag
Kellemes kis kirándulóhely: [link]
-
Gregorius
őstag
válasz
katt777 #1281 üzenetére
Azzal nincs baj, elérem a frigót, csak a közelben rendszeresen összeomlik a F3. Pedig általában teljesen stabil. Azóta a kedvenc fegyverem a Reservist's rifle. Igaz, hogy csak 3 lövés egy tár, de ezzel gyakorlatilag minden lövés critical.
Az MDPL-05 Power Stationnál nálatok is van egy Giant Radscorp, ami barátságos? Igaz, kommunikálni nem lehet vele...
Szerk: biztos bug. Kinyitottam a kaput és úgy gondolta, hogy mégis inkább ebéd vagyok.
-
Gregorius
őstag
Dejó, belefutottam egy random encounterbe. Egy fazon ücsörög a földön, egy hűtő társaságában (amiben 8 purified water van). A probléma csak az, hogy a frigó vagy egy méter magasan lebeg a levegőben és amint egy kicsit közel megyek a helyhez iszonyatosan elkezd szaggatni minden.
-
Gregorius
őstag
válasz
Pitterix #1269 üzenetére
Ha elolvasod az overseer naplóját (ha jól emlékszem, ugyanazon a konzolon is megtalálható), akkor abból megtudható, hogy a chineese invasion szimuláció kikapcsolja a biztonsági rendszert és kinyír minden életképtelen csökevényt, aki a tranquility podokban aszalódik 200 éve (tulképp jót teszel velük). Vagyis értelmét veszti a szimuláció.
-
Gregorius
őstag
válasz
katt777 #1248 üzenetére
Ha 1x még nekiállok, majd igyexem mindenre figyelni, bár én könyveket legtöbben asszem Minefield-ben találtam
Ott ha jól emlékszem négy darab is van.Viszont felhívom 1 dologra a figyelmedet: a program 100 pontig jelzi a képzettségeket, viszont 255-ig számolja, ezt fallout3nexus-on olvastam. Azaz ha van valamilyen +x erősítésed, és amellett 100-ra növelsz egy skill-t, akkor 100+x lesz annak az értéke, noha csak 100-ig látod. Viszont amikor a skill használatára kerül sor, akkor a valódi értékkel számol a program, nem a megjelenítettel
Ebben nem vagyok ilyen biztos. Oblivionban is ritka kivételtől eltekintve 100-ban volt maximálva az effective skill. Itt meg nem is nagyon érdemes 100 fölé menni bizonyosokkal (pl. lockpick vagy science), esetleg csak weapon skillel, de én a 100-as Small Gunsommal meg vagyok elégedve. A tereptárgyak sokkal nagyobb faktorral szerepelnek a célzási pontosságomban, mint az "alacsonyabb" skill.A 2.-at a 2. játékban találtam (ezt töröltem le, amikor berágtam a hülyeségeire), de be volt zárva a kólagyár mellett.
Azaz, Evergreen Mills. Az nem a kólagyár, de ugyanabban a régióban van. -
Gregorius
őstag
válasz
katt777 #1242 üzenetére
Nos nézzük csak: ha mindened maxon van, az 1300 skill point.
Az alap karaktered (minden stat 5) kábé 170 skill pontot kap szétosztva, plusz 45 három tagged skill.
Voltam olyan botor, hogy magas INT-tel kezdtem, az +30 skill pont szétosztva (vagyis 245 skill pointtal kezdtem), valamint 20 skill pont per level, utóbbi összesen 380 skill pont, de az Educated perkkel ez még tovább növelhető (+3 skill pont minden szinten, ha ez az első perked, akkor az igen jelentős +60).
Az Intense Training perk megfelelő skillbe helyezve (nálam perception és luck) az adott stat növelésén túl +2-6 skill point, luck esetén ez akár +13 is lehet. Ezt a perket 10-szer lehet felvenni. Néhány perk további +10-zel növeli a különféle skilljeid (pl. Cyborg: +10 energy weapons).
Aztán jönnek a bobbleheadek. Ezekből a skill BH-k mind garantált +10-et adnak, összesen van 13 darab, vagyis összesen +130-at. A stat BH-k típustól függően a fenti +2-6 illetve +13-at adják ki, ezek vannak heten.
A Comprehension perknek hála minden egyes skill book után 2 skill pontot kapsz. Namost skill bookból annyi van a környéken, mint a szemét, csak némelyik elég gennyes helyre van elrejtve. A többséget akkor találtam, amikor a DC alatti metróban bolyongtam, de pl. a RobCo facilityben, ahová Moira küld kapásból négy van, és a Mall minden második épületében is lehet találni párat-párat. A hivatalos guidebook szerint minden skillhez van 25 book, az összesen 50 pont per skill, vagyis igen grandiózus 650 pont lapul a könyvecskékben, nem csoda, ha a Comprehension perk egy must have. Természetesen ebből a 25-ből nem mindig szerezhető meg az összes, vagyis a teljes 650 helyett ennél kevesebb pontra számíthatunk ebből, de ez még így is nagyon sok, figyelembe véve, hogy 20 levelupból összesen nem tudsz ennyit összeszedni.
És akkor még ott vannak a quest rewardok illetve különféle equipmentek, például a Ranger Battle Armor az +10 small gun illetve +1 luck, vagyis potenciálisan +23 skill point csak azzal, hogy felvettél egy páncélt. De szerintem ha ezt mind összeadod, akkor már jócskán túl vagyunk a maximális 1300 ponton, úgyhogy nem is számolom tovább.Persze egy skillt sem lehet 100 fölé növelni, úgyhogy a hatékony elhelyezéshez kell egy kicsit mikrózni, de még így is bőven elég pont van, amit el lehet vesztegetni. Nem tűnik vészesen nehéznek a kulcsskillek kimaxolása.
Ha a kevésbé fontosakat kiveszed:
- Barter: egy-egy guberálás alatt annyi cuccot találsz, hogy aprópénzért sem tudod eladni. Az ammónak ráadásul nincs is súlya, vagyis annyit szedhetsz össze, amennyit nem szégyellsz. Nem mintha olyan nagy szükség lenne rá, hogy sokat költs.
- Big Guns: ízlések és pofonok, én nem szeretek súlyos fegyvert hordani magammal, amikor egy kisebbel elkövetett criticallal is elérem ugyanazt a hatást. Ha pedig tűzerő kell, akkor előveszek egy Nuka Grenade-et, de erre is legfeljebb Behemoth ellen van szükségem. A háromból, akikkel eddig összeakadtam (összesen öt létezik) csak egy tudott a közelembe jönni, a másik kettőt biztonságos távolságból kispisztollyal szét lehetett szedni.
- Medicine: szép dolog, hogy a stimpak jóval nagyobbat gyógyít, de stimpakból is annyi van a környéken, mint a szemét. (Egy-két skill checkhez esetleg kellhet)
- Melee: próbálj meg Mirelukkal ökölre menni, akkor majd rájösz, hogy mennyire hasznos.
- Unarmed: lásd fent.
- Sneak: nem kell észveszejtően növelni a sneak skillt, hogy az embernek sikerélménye legyen. Végszükség esetén meg Stealth Boyból is annyi van, mint a szemét.Vagy mindenkit egy lövéssel szedett le és akkor kap elég sok xp-t!
Bár nekem ez csak 10-ből 1* sikerült...
Érdekes módon elsősorban a lockpickingből illetve hackingből lehet nagy XP-t szakítani. Pl. egy hard lockért a végefelé olyan 50 XP-t kaptam. Bizonyos ellenfelekből is adott esetben sok XP jön vissza, pl. egy jobban felszerelt Talon Company Merc egyszer 60 XP-t hozott a konyhára. Érdekes módon utóbbit akkor szedtem le, amikor egy Behemoth-tal verekedett és a Behemoth kinyírásáért kevesebbet kaptam. Nem tudom, mi a képlet, befolyásolja-e a halálnem az XP-t. -
Gregorius
őstag
válasz
Pitterix #1233 üzenetére
Köszi!!!
Dehogy nyílik minden, kiírja, hogy 100-as lockpick kell, hát kinek van annyi??!!
De talán a játék végére lesz.....
Hát tudod igaz, hogy egy ideje már elértem a 20-as szintet (mindezt pusztán abból, hogy a belvárosban kóricáltam és kicsit sok ellenféllel akadtam össze), de a bobbleheadeknek, a skill bookoknak és természetesen a comprehension perknek köszönhetően egy-két lényegtelen (pl. unarmed, melee) kivételével minden skillem 90 környékén van. -
Gregorius
őstag
válasz
Pitterix #1230 üzenetére
SPOILER!
Akkor onnan a leggyorsabban úgy érsz ki, ha bemész az Abandoned házba. A kertitörpét az üvegpoharat meg a többi izét babrálva kell lejátszani egy dallamot, hogy feltűnjön a megoldás. A kiscsaj is valami hasonlót fütyörészik, de pusztán próbálgatással is megoldható.
-
Gregorius
őstag
válasz
Pitterix #1228 üzenetére
Ööö akkor lehet, hogy nem ugyanarról a helyről beszélünk, mert ahol a kislánynak kell a feladatokat csinálni, ott nem sok bezárt ajtó van. Úgy általában ajtóból sincs sok. Fekete-fehér (illetve barna-fehér) 50-es évekbeli retró kertváros, középen játszótér locsolókannás kislánnyal?
-
Gregorius
őstag
72%-os állapotú plasma rifle-nél is vannak jobb fegyvereim, és Moira sokkal kevesebb helyen (
) lelhető fel a pusztaságban, mint az átlag kereskedő. Most, hogy megírtuk a könyvet (és megkaptam érte a survival perket), most már okom sincs nagyon Megatonba visszajárni, hacsak nem lepakolni a zsákmányt némi zsetonért.
-
Gregorius
őstag
válasz
Synthwave #1180 üzenetére
Olyanom még sajnos nincs... Egyelőre még plasma rifle sem akadt a kezembe, csak egy, borsos áron, minden remény nélkül, hogy ha ledegradálom, akkor ki tudom javítani pótalkatrészből. Pedig már a terep igen nagy részét átfésültem.
Azóta sikerült egy Mr. Gutsy-t kivégeznem három lövésből, mindhárom szenzorra ment és az első volt sneak critical, ami a munka 60-70%-át végezte. A Sentry Botok ellen úgy néz ki, az a nyerő stratégia, ha az ember nem a fejére céloz. A karjain könnyebben sebezhető, ráadásul ha az tönkremegy, akkor nem tud visszalőni sem.Viszont ma jó napom volt. Evergreen Millst kipucoltam. A szikla tetejéről. Egyetlen snpierrel. Szerencsétlen csórik azt sem fogták fel, honnan jön az áldás
Mire leértem a Behemoth már biztos nagyon félt tőlem, mert ijedtében elbújt a paravánja mögé, amint meglátott közeledni
-
Gregorius
őstag
válasz
Synthwave #1150 üzenetére
A Mirelurkokat sem szeretem, mert csak úgy könnyű kinyírni őket, ha megsímogatod őket néhány jól irányzott face shottal. Az meg csak akkor működik, ha épp feléd jönnek. Úgyhogy általában ellövöm az egyik (vagy mindkét) lábát, aztán ahogy vánszorog, úgy a maradékot is. Jobb szeretem azt az elvet követni, hogy a legjobb páncélzat az, ha hozzád sem tudnak érni
-
Gregorius
őstag
válasz
katt777 #1146 üzenetére
Gregorius: Te könnyű szinten tolod? Még az irdatlan sebzésű lángszórómmal is hiába szórtam őket, lángolva jöttek rám, és lőttek, nem is zavarta őket, hogy égnek (lol, már sokadszor).
Nem, normálon. Csak magas luckkal, perceptionnal, finesse perkkel és hasonlókkal vagyok megáldva. És amikor van rá lehetőség, úgy játszom, hogy a célpontjaim fejében a golyó hamarabb fordul meg, mint a gondolat, hogy valaki rájuk lőttA sneak attack criticalok még egy közepesen erős fegyverrel is majdnem mindenkit kinyírnak.
-
Gregorius
őstag
Háát, FO3-ban a laser rifle például nem sok szart ér azon túl, hogy gyorsan lehet vele lőni. Elég gyengus a criticalja. Arról nem is beszélve, hogy nem talál hozzá az ember minden sarkon ammót. FO1-2-ben nekem rendelkezésre állás függvényében a 10mm/SMG, .44 magnum, hunting rifle, .223 pistol, sniper rifle (felváltva, előbbihez kevés AP kell, utóbbi viszont durván messzire visz) és általában csak ezután lesz alternatíva a turbo plasma, végül a YK32-Pulse, de mire az utóbbihoz érek, már minden ellenfélnél a ránézek meghal típusú felállás működik. Szóval szerintem bőven megéri a small guns-t fejleszteni figyelembe véve, hogy a játék nagyobbik részét ezzel nyomulod végig. (Esetleg még becsúszik egy combat shotgun vagy H&K Caws, bár mire a laser rifle-höz illetve a Pancor Jackhammerhez érek, addigra már van plazma. A másik aranyos az igen ritka Gauss Rifle a kiváló sebzésével és alacsony AP költségével, ehhez viszont nincs túl sok ammo.) A big guns viszont teljesen hanyagolható. Annyival nem sebez jobban, mint amennyivel nehezebb.
És ott van az az aranyos bug a Tag! perk körül, hogy nem a skillre osztott pontokat, hanem a százalékot duplázza meg, amit visszavehetsz az eredeti értékig. Durván feltápolt skillből így irreálisan nagy mennyiségű pontot lehet visszanyerni (minél magasabb a skill annál többe kerül egy százalékpont, vagyis annál többet lehet visszavenni belőle). Bőven jut a másik fegyveres skillre is és még marad a többire.Nekem is max két fejlövés egy Talon merc. a szintén igen gyér sebzésű hunting rifléből. Érdekes módon ennek a cuccnak elvileg kisebb a sebzése, mint a laser rifle-nek, mégis nagyobb eséllyel jön össze az egylövéses halál (pedig mindkét skillem 90 fölött van). Ha többen vannak és nem tudom egyesével lecsipegetni őket, akkor esetleg előveszem a Lincoln's Repeatert, abból elég egyetlen jól irányzott fejlövés. Egy super mutant általában több gondot okoz, de leginkább azért, mert a hátizmuk takarja a tarkójukat
. A Sentry Botokhoz/Mr. Gutsyhoz eddig még nem találtam hatékony néhány lövéses fegyvert a pulse grenade illetve a fat man kivételével, de az nem túl gazdaságos.
-
Gregorius
őstag
válasz
Gregorius #872 üzenetére
Valahogy nem nagyon akadok .44-esre és .308-asra. Pedig ezek valók a legjobb precíziós fegyvereimbe.
Megoldódott a rejtély: úgy tűnik, a játék olyan lőszert generál neked, amit a leggyakrabban használsz. Most hogy a Capitol Buildinget sniperrel takarítottam ki (szép hosszú egyenes folyósók), minden második dobozban .308-ast találok...amikor a behemót troll ellen gyaktam a helyiekkel
*lefordul a székről*
Nem akarja valaki élőhalottnak, netán zombinak hívni a ghoulokat? -
Gregorius
őstag
válasz
|UPP|Noc #853 üzenetére
Mert pl. vicces lenne, ha a wasteland settler nőket akik segíteni akarják a szuperjó hősömet, be tudnám vinni a bungalómba és tudnék nekik adni egy pár scotch-nuka cola quantumot, utána pedig hallgatnánk a robot inasom vicceit
*Sóhaj* A régi szép idők, amikor az end sequence arról mesélt, hogy a Bishop családba egy törzsi fazontól gyerek születettNem kell VATS-ot használni. Szabad kézzel pontosabb vagyok. Nuka gránát meg rulez.
Kösz, de még mindig jobban eltalálom az ellent VATS-szal, mint szabad kézzel. Kivéve, ha nincs vészesen messze és van időm észrevétlenül célozni a mesterlövész puskámmal. És nem fogyok ki a lőszerből sem. Valahogy nem nagyon akadok .44-esre és .308-asra. Pedig ezek valók a legjobb precíziós fegyvereimbe.Elég csak a kilőhetetlen géppuskafészkekre, a semmiből ezrével termő, scriptelt ellenségekre gondolni. Na, idáig nem süllyed a FO3.
Háát, nekem már került a hátamba Super Mutant. Két sarokkal mögöttem "termett", pedig pont arról jöttem. És nem követett, azt sem tudta, hogy ott vagyok.
Meg újabban gyakran akadok össze falból/padlóból kiálló ellenfelekkel. Szerencsétlen csóri derékig kint van a földből, a szenzor bejelzi, hogy ellen van a közelben, és szerencsém van, ha valamelyik testrésze kiáll annyira, hogy be tudjam célozni. -
Gregorius
őstag
Ki milyen stratégiát alkalmaz Mister Gutsy ellen? Ennek a szerencsétlennek plazma pisztolya és lángszórója van, amivel igen hamar végezni tud velem. Más ellenfeleknél "up, close and personal" módban 95%-kal el tudom lőni mindegyik fejét, ennek viszont max. 60%-ot ír ki a szenzoraira. Úgy, hogy ott állok közvetlenül előtte.
És hagyományos fegyverekkel alig lehet megkarcolni, több tárat belelőttem és még mindig jön. Szorult helyzetemben megkínáltam egy Nuka Grenade-del (vésztartaléknak mindig van egy a pakkban), azzal sikerült csak semlegesíteni. Ugyanezen a környéken a Protectorok illetve a RoboBrainek nem okoznak különösebb gondot.
Más. A f***om kivan a VATS-szal. Aszongya 95% találati arány. Na ja, de korlát mögül lövök és nem a korlátot lövi szét a fickó az orra előtt?! Ugyanez megy sarok mögül kikandikálva, vagy RoboBrain esetén is útban van a törzse és nem a fejét lőné el... Idióta.
-
Gregorius
őstag
válasz
attyspocak #782 üzenetére
Szerintem ezt csak a Vault 101-ben lehetett beszerezni. Én legalábbis még nem akadtam össze vele máshol.
-
Gregorius
őstag
Valahogy ríltájmban nem az igazi. Nekem hozzátartozik a Fallout érzéshez, hogy csak azt mondom meg, hogy mire lőjön, a többit meg ő elintézi. Commando perk után pedig már egész kellemes arányban jönnek be a sneak critical head shotjaim. Jah, lehet, hogy a shotgun lassan tölt újra, de VATS-ban a reload ingyen van
Az viszont mondjuk durva, hogy a nyamvadék egy tenyérnyi .44 scoped magnummal nagyjából ugyanolyan sebzést tudok összehozni (a találati pontosságtól eltekintve), mint a full extrás sniper rifle-vel.Amúgy ha nyomod a repair skill-t és pl 2 fegyód van ami egyforma akkor tudsz javítani és akkor nem megy e la pénz.
Ezzel vigyázni kell, mert adott esetben a két eszköz külön eladva többet ér, mint az egy jobb állapotú. Szóval eladásra szánt cuccot csak akkor kell repair-rel összedolgozni, ha szűkössé vált a hely a hátizsákban.Elértem a 20-as szintet és csak most vettem észre, hogy a korábbn már 100-ra feltolt lockpick tudásom most megint 97. Motől lehet?
Vault 101 Utility Jumpsuit például? Még a legelején hozzá lehet jutni. Repair+5, Lockpick+5. -
Gregorius
őstag
-
Gregorius
őstag
lehet egy hiper-szuper akármilyen mutáns, ha lesből fejbe lövöm egy betont is átvivő robbanógolyóval, vagy beleküldök egy rakétát, akkor meg KELL döglenie, ez a realitás, és ezt nem tették bele ebbe a játékba.
Ezek szerint még nem találkoztál a sneak attack criticallal? Az utóbbi időben elég sokszor sikerül összehozni. Egy darab sniper rifle, egy darab badass super mutant, egy darab headshot, némi mázli és a kis aranyosnak máris szétfröccsent a feje. Épp most nyírtam ki hármat egymás után sneak attackkal a Museum of History mellett.Szerk: nem mindegy, hogy milyen fegyvert használsz. Egy rossz kondíciójú sniper rifle, ami papíron 25-öt sebez vágja az agyvelőt, mint forró kés a vajat, ellenben egy jobb állapotú, szintén 25-öt sebző 10mm SMG nem okoz ugyanakkora sebzést. Gondolom más a critical hit szorzója.
-
Gregorius
őstag
Volt már valaki az Anchorage War Memorialban? Elvileg van egy skill book a Facility alsó szinten, de sehol nem találom.
-
Gregorius
őstag
válasz
vazimódó #508 üzenetére
Probald meg ezt az iFPS clamp dolgot. Nalam segitett.
illetve
V-SyncÜdv!
Kikapcsoltam a rádiót (addig folyamatosan szólt a PipBoy-ból), az valamennyit javított, de inkább csak a hangtorzuláson. Az FPS clamp érezhetően javít a helyzeten, ellenben még mindig vannak olyan helyek, ahol diavetítésbe megy át az egész. Olykor akkor is megakad, amikor egy helyben állok a PipBoy-t hozom fel. Elsősorban külterületen. Bent játszható tempóban megy, egy-egy fennakadás van néha. A V-Sync az elsők között volt, amikor kikapcsoltam, de látszólag nem oszt, nem szoroz. -
Gregorius
őstag
válasz
fiATHaLON #449 üzenetére
A 7600GT az még maradt a korábbi generációkból, az az utolsó elem, amit még nem cseréltem le (a többi komponens munkából kifolyólag sürgősebb volt). Már kiszemeltem az új jövevényt, csak a nemzetközi helyzet meg a forintárfolyam hirtelen esése csöppet keresztbe tett.
Az Oblivionban meg az előző vason (2G RAM, AMD X2 4200+, az még x86-os XP-n) kizárólag a grasst vettem le (az idegesített is), minden más maxon volt, és csupán külterületen volt némi akadozás, de ennek ellenére viszonylag játszható volt. És a beetetés szerint sem lényegesen nagyobb a gépigény, mint az Oblivionnál, úgyhogy nem is siettem a beruházással. De mondom, még ultra-ultra-ultra-low beállítások mellett 1024x768-ban is diavetítőzik annyitól, hogy egy helyben megfordulok, és biztos vagyok benne, hogy nem a vas teljesítménye a gond. Teljesen analóg az egész a HL2-féle stutteringgel. -
Gregorius
őstag
Ezt egyszerűen nem értem. 4G RAM van a masinámban, ugyan legyen már elég (főleg mert 32 bites processz legfeljebb 2G-t használhat egyben). Lehet, hogy a 7600GT nem egy mai darab, de annyira nem lehet gáz, hogy ultra low detailen is dadog az egész. Különösen mert az Oblivion minden komolyabb probléma nélkül futott majdnem max detail mellett. És a vicc az, hogy még a VTM-B sem szaggatott ennyire a régebbi, feleekkora teljesítményű rendszeremen...
Bár én nem játszottam az előző fallout-okkal, az első RPG-m az Oblivion volt.
Öreg hiba. A Fallout 1-2 etalonnak számított a maga idejében, és még manapság is példaként szokás emlegetni (és itt nem csak a bughalmaz szoftverekre gondolok). Az Obliviont meg csak jóindulattal nevezném RPG-nek, az inkább kalandelemekkel tűzdelt FPS/TPS. -
Gregorius
őstag
Gőzöm sincs, mitől van. Fórumokon olvastam, hogy a Creative X-Fi driver a gagyi, úgyhogy ideiglenesen átpakoltam az alaplapi integrált cuccra a hangot. Ez valamennyit enyhített a helyzeten, de még mindig ratyi. Komolyan Half Life 2/Vampire - Bloodlines fílingem van, mert még csak nem is lehet azt mondani, hogy húbazz a grafika és mégis rendszertelenül szaggat. Talán annak van köze hozzá, hogy x64-en tolom? Dehát más játékkal még nem volt ilyen gondom.
Jah, az adataimnál lévő konfig már kicsit elavult, mindjárt frissítem
-
Gregorius
őstag
Hát ez elsőre nem valami bizalomgerjesztő.
Az pedig kimondottan hajtépés kategória, hogy végigtoltam a Vaultot kozmetikázott ultra high beállítások mellett, minden ment szépen és folytonosan, kiérek a nagyvilágba és most a legprimitívebb low beállítások mellett is diavetítőzik. Bug?
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Csak nem növel akkukapacitást a Samsung
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Külpolitika
- Opel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Intel PC , i7 8700 , RX 6600 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 750GB HDD
- Garanciális! ASUS Zenbook Notebook! 13" OLED / i7-1065G7 / 8GB / 512GB SSD
- Lenovo ThinkPad X13 Gen4 Laptop! Intel i5-1345U / 16GB DDR5 / 13.3" WUXGA
- LG UltraWide 40WP95XP ívelt 5K2K Nano IPS monitor! 72Hz / 5ms / FreeSync
- Lenovo ThinkPad X1 FOLD! Hybrid laptop! Hajlítható OLED kijelzős (2048x1536)! BeszámítOK!
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest